Сега Четете
7 от Най-Добрите Витамини за Здрави и Енергични Деца
kalibrado-noble

7 от Най-Добрите Витамини за Здрави и Енергични Деца

multivitamini-dobavka

Витамините са от съществено значение за правилния растеж и развитие на децата.

В повечето случаи, те успяват да си набавят необходимите хранителни вещества, благодарение на своята разнообразна диета. Уви, има моменти, в които е необходима допълнителна подкрепа!

Хранителните добавки могат да гарантират, че вашите деца получават витамините и минералите, които иначе може да липсват в диетата им.

Важно е да отбележим – витамините не са приспособени да осигуряват на вашето дете енергия. Те са безкалорични и предназначени да помагат на много системи и процеси в тялото да функционират нормално.

В тази статия ще откриете най-важната информация относно същността, правилния избор и приема на хранителни добавки от вашите деца.

Подбрахме и някои от най-подходящите продукти, които са сред водещите на пазара и които са едновременно приятни за употреба, но и надеждни в снабдяването на децата с нужните хранителни вещества.

Хранителна добавка със специална формула за подпомагане нормалното развитие и функции на костите и зъбите при децата. Отличават се със забавна форма на крокодил и имат естествен аромат на горски плодове. Активните съставки в продукта са витамините D3, К2 и минералът калций. Стимулират растежа и правилното развитие на детските кости и зъби. Подобряват жизнеността и подсилват имунната система.

Мултивитамини с богат състав и страхотен плодов вкус на натурален портокал и боровинка! Съдържат 26 плодове и зеленчуци плюс антиоксиданти (биофлавоноиди) с естествен цитрусов произход! Усвояват се напълно от детския организъм за по-малко от 20 минути! Съдържат пълен комплекс витамини В за енергия и метаболизъм!

Таблетките осигуряват необходимата ежедневна доза от витамини и минерали. Допринасят за нормалното функциониране на имунната система, подпомагат жизнеността и доброто общо състояние, подпомагат физиологичния растеж и развитие
и оказват положителен ефект върху състоянието на зъбите.

Киди Вит са желирани бонбони за подпомагане на детския имунитет. Те са обогатени с билката Ракитник, която е богат източник на витамини и минерали, освен това оказва антиоксидантно действие. Действа благоприятно върху съпротивителните сили на организма, сърдечно-съдовата и храносмилателна система. Има положителен ефект върху кожата.

Фopмyлaтa зa пoвишaвaнe нa имyннaтa зaщитa зa дeцa e ĸoмплeĸc oт cъcтaвĸи, ĸoитo пpeдпaзвaт вaшитe мaлчyгaни oт нacтинĸи и им дaвaт пoвeчe eнepгия. Фopмyлaтa cъдъpжa витaмин С, еĸcтpaĸт oт exинaцeя, еĸcтpaĸт oт бъз, пpoпoлиc.

Натурални мултивитамини за деца под формата на спрей с приятен портокалов вкус, което ги прави особено лесни и приятни за употреба и от най-придирчивите деца. Подпомагат здравословния растеж и засилват имунитета. Витамините се абсорбират директно през лигавицата на устната кухина. Подходящи са за постоянна употреба, особено при деца с непълноценно хранене.

Като допълнение към балансираното хранене, приемането на тези витамини е подходящо за стимулиране развитието и растежа, при повишени физически и интелектуални натоварвания в училище и за подсилване защитните сили при простуда.

С какво са по-различни детските витамини от тези за възрастни?

Истината е, че витамините за деца не са просто маркетинг прищявка, която да стимулира производителността на повече продукти, а произлизат от разликите в нуждите.

Нуждите за някои видове витамини варират спрямо възрастта.

От една страна дете на 8 години и възрастен на 30 години се нуждаят от 800 mg калций на ден, но пък дете на същата възраст се нуждае само от 4,1 mg желязо на ден, в сравнение с възрастен мъж, който се нуждае от 6 mg желязо дневно.

dete-raznoobrazna-hrana

Детските витамини са предназначени да осигурят близки стойности до препоръчителния дневен прием на витамини и минерали, от които се нуждаят децата, и може да не осигурят всичко необходимо за възрастните.

Имайки предвид, че децата нямат същите хранителни нужди като възрастните, е най-добре да избягвате да им давате мултивитамини за възрастни.

Как да изберете най-подходящите хранителни добавки за вашето дете?

Често се случва родителите да споделят как децата им са много придирчиви спрямо разнообразната храна, не ядат зеленчуци и се хранят само с едни и същи продукти.

На всички родители е ясно, че не е никак лесно да убедите детето си във важността от разнообразното хранене!

В тези случаи се оказва, че мултивитамините ще гарантират, че всичките им хранителни изисквания са изпълнени.

Именно затова е добре да съобразите витамините, които избирате спрямо диетата на детето си…

Вземете предвид дали то приема достатъчно плодове, зеленчуци, месо и млечни продукти.

Понякога алергиите и непоносимостта към някои хранителни продукти също ограничават пълноценния прием на хранителни вещества.

Често производителите улесняват родителите като разделят витамините спрямо определени възрастови групи.

Обърнете особено внимание и на състава!

Тук е важно да избирате витамини, които не съдържат пълнители, изкуствени аромати, хранителни оцветители и консерванти.

Не само качеството, но е добре да прецените и колко точно концентрация от всеки витамин доставят различните продукти.

Много мултивитамини, както за деца, така и за възрастни, съдържат всъщност много ниски дози витамини и минерали.

Имайте предвид, че не всеки път най-вкусните и цветни витамини, които са любими на децата са най-добрата опция, затова се вглеждайте в състава, за да откриете най-оптималния вариант.

raznoobrazna-dieta

Дозирайте правилно!

Добра практика е да се стремите към терапевтична доза от всеки витамин, но нуждата ще варира в зависимост от конкретното дете, така че е важно да се консултирате с вашия лекар.

Кои витамини са най-важни за децата?

Децата се нуждаят от същите хранителни вещества като възрастните, но обикновено се нуждаят от по-малки количества.

Докато децата растат, за тях е жизненоважно да получават адекватни количества хранителни вещества, които помагат за изграждането на здрави кости, като калций и витамин D.

Освен това желязото, цинкът, йодът, холинът и витамините А, В6, В12 и D са от решаващо значение за развитието на мозъка в ранна възраст.

Имайте предвид, че в някои моменти детето ви може да има по-особени нужди…

Както всички знаем витамин C, напримр, стимулира имунната система и неслучайно е първият витамин, към който повечето хора посягат при появата на грипоподобни симптоми, или като превенция на настинка в студеното време от годината.

Децата са изложени на по-висок риск от недостиг на желязо, отколкото възрастните, главно защото се нуждаят от повече желязо, когато преминават през скоковете на растеж.

Детето ви може да има ниско съдържание на желязо, ако яде веган или вегетарианска диета, приема ограничено разнообразие от храни, има целиакия или има стомашно-чревна загуба на кръв.

Калцият, пък, също е от изключително значение в периода на подрастване и изграждане на стабилна костна система.

Витамини под каква форма са най-подходящи?

В аптеките съществува огромно разнообразие от витамини под различна форма и вероятно се чудите кои да изберете.

Изборът ви трябва да е внимателно съобразен с интересите, но и потребностите на вашето дете, препоръките от специалист и вашия бюджет.

Хапчетата са изключително лесно усвоими.

Това са стандартните за повечето хора хранителни добавки.

В зависимост от марката и дозировката, този тип витамин може да варира по размер и форма, включително в капсули, меки гелове и традиционни таблетки.

multivitamini-tabletki

Желираните мултивитамини са най-популярни и любими сред малчуганите!

Те лесно се поглъщат, често са с плодов вкус и понякога с добавена захар. Не е необичайно да видите желирани витамини, насочени също към възрастни.

И все пак, докато желираните витамини са най-предпочитани от децата, вероятно се питате дали те са толкова ефективни, колкото стандартните таблетки… Краткият отговор, за съжаление, е “не”.

Повечето лекари и медицински специалисти се обединяват около мнението, че желираните витамини в повечето случаи са по-слаби от витамините на таблетки, както по отношение на дозировката, така и по отношение на ползите за здравето.

Дъвчащите продукти са също много удобен вариант – хибрид между традиционните таблетки и желираните предложения!

Таблетките за дъвчене са сухи капсули, които могат да се сдъвчат, преди да се преглътнат.

Една от най-честите причини, поради които някой би предпочел дъвчаща таблетка, е трудното преглъщане на хапчета.

Прахообразните и течни витамини са концентрирани и ефективни!

Прахообразните предложения са водоразтворими и най-често имат най-голяма полза спрямо съотношение цена-качество, защото не разчитат на толкова много добавки, колкото традиционните форми на витамини.

Течните предложения биват сиропи и спрейове, употребата им е лесна и приятна за децата, а качеството им също е много високо и признато от специалисти в цял свят.

Как да приложите мултивитамините в ежедневието на децата си най-безопасно?

Важно е да се консултирате с лекар или диетолог, за да разберете здравните нужди на вашето дете и как добавките могат да помогнат.

Не забравяйте да се придържате към указанията за дозиране или според съветите на медицински специалист.

Има оптимален диапазон за хранителните вещества и “повече” не винаги означава “по-добро”!

Витамините и минералите могат да бъдат токсични за децата, когато се приемат в прекомерни количества. Това важи особено за мастноразтворимите витамини A, D, E и K.

Вероятно се досещате, че с желираните витамини е най-лесно да се прекали заради формата и вкуса им, подобни на бонбони, но това не бива да се случва.

Най-добре е да държите витамините далеч от малки деца и да обсъдите подходящия прием на витамини с по-големите деца, за да предотвратите случайно предозиране с добавки.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.