Сега Четете
Всичко, Което Трябва да Знаете за Пчелния Прашец

kalibrado-noble

Всичко, Което Трябва да Знаете за Пчелния Прашец

pchelen-prashec-burkanche-lujica

Пчелният прашец определено е природният елексир на здравето.

Богатият му на витамини, протеини, аминокиселини и антиоксиданти състав, ще ви осигури не само силен имунитет,но и изпълнено с енергия ежедневие.

Ако все още нямате този невероятен природен продукт у дома, не се колебайте и направете най-здравословния избор още сега!

В тази статия сме подбрали някои от най-висококачествените предложения за пчелен прашец на пазара в момента, добити от различни кътчета на нашата страна.

Освен това, сме ви запознали с най-важните неща относно пчелния прашец, благодарение на които ще си осигурите здраве, щастие и пълноценен начин на живот с лекота!

Това е планински пчелен прашец, събран от медоносни пчели край село Храбрино в Родопите. Продуктът е със 100% натурален, висококачествен състав и сертифициран произход.

Този сушен полифлорен пчелен прашец е добит в района на град Свиленград, по поречието на река Марица. Продуктът е с изцяло натурален състав, висока енергийна стойност и е подходящ за директна консумация.

Добит в екологично чистия район край село Режанци, област Перник, този пчелен прашец е с богат на протеини, витамини и аминокиселини състав. Продуктът е изцяло натурален и се предлага в специфична опаковка, запазваща максимално полезните му свойства.

Този пчелен прашец е добит от медоносни пчели в Лудогорския регион, и по-точно край град Лозница. Продуктът е с изцяло натурален, богат на протеини състав, и е подходящ за директна консумация.

Kакво представлява пчелният прашец?

Пчелният прашец определено е един от най-полезните и ефективни продукти за поддържане и засилване на имунитета и лечение.

Това е така, защото той е изключителен антиоксидантен микс от цветен прашец, цветен нектар, ензими, мед, восък и пчелни секрети.

pchelen-prashec-lujica

Всички те, в комбинация, с лекота доставят богат набор от витамини, протеини, аминокиселини и хранителни вещества до човешкия организъм и му осигуряват здраве и енергия във всеки един момент.

Именно затова, пчелният прашец често бива наричан „суперхрана“ и „елексир на живота“.

Сам по себе си, той представлява малки гранули от фино слепени полеонови зърна на различни растения.

Процесът по създаване и оформяне на прашеца, както лесно можете да се досетите, става изцяло благодарение на пчелите.

След това, чрез специална техника, пчеларите събират „складирания“ в кошерите прашец, пресушават го, опаковат го старателно и го дистрибутират в пазарната мрежа.

pchelar-subira-pchelen-prashec

И така, в днешно време, бързо и лесно можете да се сдобиете с пчелен прашец, събран от различни кътчета на страната, във всеки един био-магазин.

Грижете се за пчелния прашец, за да се грижи и той за вас..

Съхранението на пчелния прашец е от наистина голямо значение за неговата ефективност.

Изложен на пряка слънчева светлина или висока температура, прашецът лесно може да загуби своите качества.

Именно затова, за да запазите полезните свойства на този природен дар, ви съветваме да го съхранявате в суха, прохладна и тъмна среда.

Какви са полезните свойства на пчелния прашец?

Пчелният прашец е известен с многобройните си лечебни качества и доказано ефективната му грижа за човешкия организъм.

pchela-subira-prashec

Както вече споменахме, съставът му е богат на ценни вещества, които по натурален път ще ви осигурят значително по-здравословен, спокоен и пълноценен начин на живот.

Пчелният прашец е изключително богат на хранителни свойства.

В него се съдържат над 200 активни вещества, сред които протеини, въглехидрати, мастни киселини, витамини, минерали и ензими.

Пчелният прашец с лекота ще захрани, тонизира и енергизира организма ви и ще заздрави функциите на всички органи в тялото ви.

Съотношението между различните вещества в прашеца, обаче, никога не е константна величина. То зависи най-вече от растенията, от които е добит продуктът.

pchela-subira-prashec-cherveno-rastenie

Именно затова, ако организмът ви се нуждае от повече възглехидрати, ви съветваме да подберете прашец, събран от региони с иглолистна растителност.

Ако, пък, желаете да наситите организма си с повече протеини, потърсете прашец, добит от зони с преобладаваща широколистна растителност.

Редовната консумация на пчелен прашец намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

Доказано е, че богатият му на антиоксиданти състав значително регулира кръвното налягане и оросяването на кръвта и контролира нивата на холестерол в организма.

Виж Също
vitamini-i-hranitelni-dobavki-osnovna
7 от Най-Добрите Продукти за Подсилване на Имунитета

phela-polet-blqo-cvete

Също така, пчелният прашец е изключителен имуностимулант.

Благодарение на високата концентрация на витамини и аминокиселини в състава му, пчелният прашец укрепва имунната система и действа противовъзпалително.

Освен това, той подобрява издръжливостта и тонизира тялото, което го прави страхотно допълнение към ежедневието на тези, които спортуват активно.

Пчелният прашец значително подобрява метаболизма.

Богатият му на лецитин състав, ускорява процеса на изгаряне на калории в тялото и намалява натруването на мазнини в клетките.

Аминокиселините в прашецът, пък, спомагат по-бързата обмяна на веществата в организма, предизвикват усещане за ситост и потискат глада.

pchela-vurhu-cvete

Как да консумирате пчелния прашец?

Пчелният прашец има изключително лек и свеж аромат и вкус.

Съветваме ви да го консумирате най-вече сутрин, за да може през целия ден организма ви да абсорбира и преработва полезните му вещества.

Пчелният прашец е подходящ за директна консумация и не бива да се подлага на термична обработка!

В противен случай, той ще загуби полезните си свойства и качества.

Можете да включите пчелния прашец в разнообразни здравословни закуски и десерти, в комбинация с кисело мляко, джинджифил или банан.

Страхотният вкус е гарантиран!

zakuska-s-pchelen-prashec-gorski-plod-mlqko

И все пак – консумирайте този природен дар с мярка!

1 супена лъжица е перфектното дневно количество за прием при възрастни (1/2 при деца), което ще поддържа организма ви в тонус и ще ви осигурява имунитет, енергия и здраве.

Имайте предвид, че прекомерната употреба на пчелен прашец може да предизвика обратен ефект – нежелани, странични алергични реакции, свързани с обриви, подуване и дори задух.

 

Вече със сигурност сте наясно, че пчелният прашец е изключителен дар от природата..Затова, не се колебайте и си подарете здраве и енергия още сега!

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2020 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Нагоре