Сега Четете
Зодия „Близнаци“
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Зодия „Близнаци“

bliznaci-zodia

21.05. – 20.06. 🤍 Въздух 🤍

Съзвездието Близнаци е документирано за първи път от Аристотел в неговата „Meteorologica“ (около 300 г. пр.н.е.). Най-ярките звезди в Близнаци са Кастор в синьо-бял нюанс и Полукс в оранжев нюанс, които са видими с просто око в нощното небе.

„Аз знам!“

Какъв е човекът зодия Близнаци?

Вярва се, че подредбата на звездите по време на раждането на даден човек има конкретно отражение върху неговата съдба, а зодиакалният знак, под който е роден, предвещава нюансите на неговия характер.

И ние определено вярваме, че е така! Действително представителите на един и същи зодиакален знак до голяма степен се открояват пред света със сходни качества.

Време е да обърнем погледа си по-конкретно към зодия Близнаци и да опознаем най-основните характеристики на носителите на този въздушен знак.

Близнакът е адаптивен…

Абсолютен хамелеон, покрай когото трябва да обмисляте внимателно всеки свой ход!

Близнаците могат лесно да се приспособят към всяка една ситуация и да заемат перфектно място в нея така, сякаш тя им принадлежи. Склонни са към много опити за напасване в определена среда и не се отказват лесно в постигането на конкретна цел.

Освен това, ключово тяхно качество е, че са много гъвкави личности. Дали заради двойнствената им същност или просто защото са изкусни преследвачи на комфорта, те са като монета – имат две страни и постоянно ги сменят според условията, в които са попаднали.

Близнакът е интелигентен и пресметлив…

Tой винаги има какво да каже и го казва в точното време на точното място!

Близнаците са изключително любознателни. Те обичат да учат и се интересуват будно от заобикалящия ги свят. Често, обаче, това тяхно качество се преплита с желанието им да се докажат, а това ги превръща в „бърборещи многознайковци“.

Близнаците винаги имат мнение по всеки въпрос, остроумни са и държат на своето мнение. Знаят кога да се включат в разговора и как да изпъкнат в него. А ако се захванете да спорите с тях – успех! Вероятно ще загубите дебата или поне те ще ви накарат да се чувствате така.

Близнакът е комуникативен…

Социален и приказлив – волно или неволно той е в центъра на всяка една ситуация

Близнаците просто винаги могат да разкажат нещо интересно, с което да се откроят. Лесно се напасват по атмосферата и я превръщат в своя трибуна. Могат както с лекота да разказват шеговити истории, така и за секунди да навлизат в дълбоки разговори за живота, а това ги прави наистина вълнуваща компания.

Представителите на този знак могат да открият общ език с всеки и нямат страх да навлязат в личното пространство дори и на доскоро непознатите. По отношение на себе си, обаче, те винаги остават леко загадъчни – споделят само това, което искат, и рядко допускат останалите да им влязат „под кожата“.

Близнакът е приключенец…

Когато говорим за свръхпродуктивност, ентусиазъм и липса на страх, то представителите на зодия Близнаци са най-чистия пример.

Склонни са да поемат много задачи и да ги изпълняват без притеснение. Дори повече – когато не са поставени пред условия на предизвикателство, някак им доскучава. Именно затова без колебание можем да определим адреналина като техен добър приятел, а приключенията – основната им мотивация.

Блинаците рядко задълбават в дълбоки мисли относно случващото се. Те често просто „скачат“ в приключението и знаят, че умът и характерът им ще им помогнат да се извисят. Е, нека бъдем честни – всеки се нуждае от един такъв приятел, който може да направи живота наистина вълнуващ…

zodiakalen-chart-bliznaci

Кои са силните черти на зодия Близнаци?

Близнакът знае, може, иска и постига. Двойнствен по природа, той може да открие своя комфорт във всяка една ситуация и да направи всеки един момент негов.

Както вече споменахме, Близнаците са адаптивни и гъвкави по природа. Винаги са готови да опитат нещо ново и нямат притеснение от промяната. Вписват се лесно във всяка среда и думата „страх“ не съществува за тях.

Близнаците не обичат да стоят на едно място и ненавиждат интровертността. Те обичат социалните събития, купоните, срещата и разговорите с хора. Това ги прави много интересни и вълнуващи събеседници.

Често биват категоризирани като „универсални“. Балансират между всички и проправят с лекота своя път към върха. Това бързо и без натрапване ги превръща в абсолютни лидери.

Острият им ум ги прави изключително забавен събеседник, а саркастичният им хумор им позволява някак на шега и без директно да засегнат никого, да изграждат своя авторитет и да показват на останалите, че знаят много добре мястото си в света и са дошли, за да управляват.

Кои са слабите страни на зодия Близнаци?

Както всяка зодия, Близнаците, колкото и привидно перфектни да са те, имат своите слаби страни. Това е и причината често хората да потреперват и намръщват лица, когато чуят, че някой е представител на този знак.

Колкото и смел и адаптивен да е, Близнакът често е и изключително непоследователен, непостоянен и трудно успява да концентрира вниманието си само в едно нещо. Неговата спонтанност граничи с хаотичност, а това често е повод за раздразнение в останалите.

Освен това, представителите на този зодиакален знак често вярват, че превъзхождат другите. Желанието им да докажат знанията и компетенциите си, обаче, на моменти ги докарва до грубост и критичност към останалите, а това води до понякога напълно ненужни спорове.

Друга „мрачна“ страна на тази зодия, за която сигурно неведнъж сте чували, е фактът, че представителите на този знак често са изкусни манипулатори. В желанието си да постигнат всичко, което искат, те използват своята адаптивност, за да „влязат под кожата“ на някого и да контролират мнението и действията му.

Но каквото и да говорим, зад понякога суровата им външност, Близнаците крият и една последна, не по-малка слабост – безпокойството. Натоварени със собствените си очаквания, затрупани от задачи и стремящи се към това да бъдат най-добрата си версия, представителите на този знак често изпитват тревожност, преумора и емоционален дисбаланс.

zodiq-bliznaci-chart

С кои зодии се разбира зодия Близнаци и защо?

Този знак е толкова интересен, колкото изглежда! Такъв е и в отношенията си с останалите…

Близнаците бързо успяват да привлекат хора към себе си и да се превърнат в център на всяка компания. Социални са и са душата на разговора, така че покрай тях е трудно да има неловко мълчание или неудобство.

За Близнаците разнообразието е подправката в живота и именно затова гледат да се обграждат с личности, които винаги могат да им покажат нещо ново, да ги развълнуват, да им донесат адреналин.

И в приятелствата, и в любовта, Близнакът търси само едно – независимост. Той има нужда от някой, който да го тласка към приключения и да му позволява да се „рее“. Някой, който да го уважава и който да разбира начина му на мислене.

Близнаците не допускат хората лесно до себе си (макар, че след първите няколко минути разговор с тях ще ви се стори, че са ви се разкрили напълно),  но направят ли го, то те искат този човек завинаги в живота си.

Ето кои са и астрално най-близките до Близнаците зодии

Близнаци и Овен

Авантюристи по душа, тези две зодии са христоматиен пример за перфектни взаимоотошения. Толкова добре си пасват, че успяват да изградят връзка, която трудно някой може да разруши. Учат се взаимно, енергични са, приключенци са и това е предпоставка за едно безкрайно вълнуващо пътешествие, наречено приятелство… или дори любов! Огън и въздух – те създават необратима стихия и всеки може да им завиди.

Близнаци и Везни

Тези две въздушни зодии имат сходни интелектуални темпераменти и интереси, а това ги кара да се допълват на едно много по-извисено емоционално ниво. Те обичат своето лично пространство и са склонни да го споделят само с някой, който ги разбира и усеща. Край Везните, Близнаците са много по-внимателни, по-затворени, по-предпазливи. Именно затова отношенията между двете зодии често се развиват бавно и плахо, но веднъж изградени – остават завинаги.

Близнаци и Водолей

Водолеят, за разлика от Везните, успява да открехне у Близнаците другата страна – по-социалната, игрива и забавна такава. Отново съответствието е на ниво въздух-въздух, но този път взаимоотношенията са много по-интензивни, вълнуващи и изпълнени с неочаквани обрати и емоции. Отношенията между тези две зодии са абсолютен спектакъл, тъй като и двата знака умеят да „слагат маски“.  Те, обаче, могат да бъдат сериозни и изградят ли доверие помежду си, са несломими.

bliznaci-simvol-kartina-astrologiq

С кои зодии не се разбира зодия Близнаци и защо?

По-горе ви споменахме, че понякога представителите на зодия Близнаци могат да накарат някого да потрепери, когато научи за знака, под който са родени.

Това се дължи на факта, че Близнакът е непредвидим, сменя своите настроения често и като цяло обича промяната и свободата.

Не само това, но и представителите на този знак често вярват, че превъзхождат останалите. Както могат да бъдат мили, добри и адаптивни, така и бързо стават остри и нападателни, когато някой не показва респект и уважение към тях.

Понякога грубият им маниер в защитаването на някоя теория или мнение, определено може да е повод за доста горчиви взаимоотношения с някого, особено когато човекът отсреща е по-аналитичен и/или критичен.

И докато с всичко друго могат да се направят компромиси, и в приятелството, и в любовта, Близнаците имат един основен минус – лесно губят себе си. Когато започнат да се чувстват затворени, те може да се опитат (дори и несъзнателно) да избегнат отговорностите си, а това да дестабилизира взаимоотношенията им с човека отсреща.

Ето кои са и астралните противоположности на Близнаците

Близнаци и Рак

Ракът и Близнаците просто са от различни планети. На пръв поглед сходни по емоционалност, те всъщност имат сериозна пропаст помежду си. Ракът е домушар, обича сигурността и има нужда от протекция и спокойствие. Близнакът, пък, е социален приключенец, който обича разнообразието и тръпката. Трудно ще се срещнат посредата…

Близнаци и Скорпион

Скорпионите имат нужда от постоянна тактилност, високоинтензивна връзка, отдаденост, емоции и страст. Близнаците, пък, обичат да се носят по течението, търсят новости, адреналин, кипят от ентусиазъм, но го разпиляват в много задачи. Тези две зодии могат да се разрушат взаимно, а динамиката във взаимоотношенията им би била уморителна… дори и за винаги енергични личности като тях.

Близнаци и Риби

Преливащите емоции на Рибите могат да поставят в клетка свободолюбивите Близнаци. Когато се почувстват така, обаче, Близнаците просто поставят бариера и създават емоционална дистанция, което наранява Рибите. И така – омагьосан кръг! Несигурност, хаос, напрежение. Тези две зодии трябва да работят много върху себе си, за да открият общ път.

bliznaci-kartina-dve-strani

На късмет е!

Всяка зодия носи своя енергия във Вселената и има конкретни частици от заобикалящия я свят, които й носят малко повече късмет от други…

5 и 7

Късметлийските числа на този въздушен знак са 5 и 7. Те и произволните им комбинации могат да донесат щастие и път, осеян с красота, в живота на всеки Близнак.

Числото 5 е число на риска. То символизира новото, различното и непредсказуемото, илюстрира промяната и води към успех и просперитет. Числото 7, пък, симовлизира цялостта, перфектността и безгрижието. То носи на Близнакът именно тази свобода, която той бленува.

Зелено

Късметлийският цвят на Близнаците е зеленото. То символизира живота, новостта, промяната, раждането, разцъфването. Той идеално пасва на същността на представителите на този знак и им носи красива енергия и поличба за постоянно израстване.

Други цветове, които често се обвързват с този знак са жълто и оранжево, които изобразяват щастие, енергия и приключенски нюх.

Ахат

Ахатът е късметлийски символ на зодия Близнаци. Известен още като „камък на баланса и хармонията“, той носи емоционално изцеление на ума, тялото и духа. Будно се свързва с представителите на въздушния знак и им помага да открият своя път.

Друг елемент, който се смята за късметлийски за зодия Близнаци е Аквамаринът, който символизира щастието, надеждата и вечната младост.

Момина сълза

Момината сълза символизира най-вече „завръщане към щастието“.  Тя изобразява смирението, добродетелта и носи в живота на Близнаците много късмет и просперитет.

Други късметлийски растения за представителите на този знак са лавандулата, хризантемата, люляка, лилията, морковите и копърът.

Поезия и психология

Социални, интелигентни и изключително адаптивни – Близнаците могат да открият своето професионално призвание в сферите на поезията и психологията. Съмнявахте ли се в това?

Други поприща, в които представителите на този знак със сигурност ще успеят са литературата и журналистиката. Тази зодия просто съществува, за да се откроява…

 

zodii-chasovnik-astrologiq

Близнаци е знакът на контрастите, който ще ви очарова много повече, отколкото очаквате!

Абсолютен хамелеон, той може да ви накара да го обичате силно, но и истински да горите в огорчение…едновременно!

Ако търсите идеалния подарък за ваш близък човек от тази зодия и/или самите вие сте родени под този знак, погледнете тези 5 перфектни продукта за представителите на зодия Близнаци, които без съмнение ще ви допаднат…

Нежен, цветен, отличителен – Ахатът перфектно може да допълни всеки аксесоар и да носи щастие и късмет на своя притежател по изключително фин и елегантен начин. А най-хубавото е, че всяко бижу, декорирано с този полускъпоценен камък е едно-единствено на света, защото в природата Ахатът (също като представителите на зодия Близнаци) се откроява и отличава и никога не е един и същ.

Близнаците са приключенци и постоянно искат да откриват нови и нови съкровища в света. Скреч картата може да се превърне в най-добрия приятел на тази приключенска душа и да носи вдъхновение за откриване на все по-красиви хоризонти. А и нека бъдем честни – Близнаците обичат да виждат успехите си, а всяко ново покорено кътче, изобразено върху картата, ще се превръща в малък повод за гордост и усмивки.

Уханието на момина сълза може да зареди ежедневието на Близнака с много красива енергия. Нежни пролетно-летни нотки, дълготрайно ухание на нежност и вдъхновение за нови приключения – както споменахме, момината сълза символизира „завръщането към щастието“. Какъв по-хубав начин за напомняне на това?

Това е мечтата на всеки представител на зодия Близнаци. Дневник с оригинален винтидж дизайн, в който ще може да споделя своите мисли, да описва своите пътешествия, да създава план за новите си приключения или просто да създава изкуство. Компактен, стилен, удобен и артистично декориран… красота!

Зелени тонове, природа, свобода, поглед от високо и чувство за хармония – тази картина идеално би допълнила дома или офиса на всеки представител на зодия Близнаци. В допълнение, Близнаците са изключителни естети и ценители на изкуството, така че какво по-хубаво?

 

П.П. Не пропускайте да се докоснете и до нашите съвети за избор на „Парфюм според зодията“ и „Грим според зодията“ !

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.