Сега Четете
Пила За Нокти: Какво Трябва Да Знаете?
kalibrado-noble

Пила За Нокти: Какво Трябва Да Знаете?

pila-za-nokti

Едно от нещата, които правят силно впечатление на околните, са ръцете и ноктите.

Разбира се, това важи както за дамите, така и за господата. Добре оформените и чисти нокти са знак за добър и поддържан вид и дори не е необходимо да посетите козметичния салон, за да постигнете този ефект.

Макар и да има голямо разнообразие от инструменти и аксесоари за поддържане на ноктите, то пилата за нокти си остава класика и е абсолютно задължително да бъде компонент от комплекта ви за оформяне на нокти.

Това е един много полезен инструмент, с който можете да оформяте и полирате нокътната плочка, като по този начин можете да постигнете желаната форма на нокътя и да премахнете неприятните грапавини.

С помощта на пилата можете да приведете ноктите си в прилежен вид без да посещавате козметичния салон. Тя е и много полезна, ако имате счупен нокът, който трябва да се оформи и приглади.

Има разнообразие от пили за нокти, които се различават по своето предназначение, форма и дизайн.

За да използвате пълноценно този инструмент е необходимо да изберете такава пила, която ще задоволи вашите потребности.

В тази статия ще ви представим някои от най-добрите пили за нокти, а след това ще ви дадем някои полезни съвети за по-добър и информиран избор…

Пилата е изключително лесна за използване. Продуктът може да се ползва за скъсяване на естествени нокти.Употребата на тази пила за нокти предотвратява цепенето на ноктите. Ергономичният ѝ дизайн предоставя възможност за по-добър контрол и по-добра прецизност при оформянето на ноктите.

Пилата за нокти се използва за оформяне и скъсяване на ноктите. Тя точно и симетрично изпилява нокътната плочка. Тази пила предотвратява цепенето и чупенето на ноктите.

Тази пила за нокти е предназначена за оформяне на естествени нокти. Тя точно и прецизно изпилва нокътната плочка.Пилещата повърхност на пилата по никакъв начин не поврежда нокътя и не наранява защитния му слой.

Пилата за нокти притежава два вида повърхности – едрозърнеста (която скъсява и оформя нокътя) и фино зърнеста (която заглажда ръбовете на ноктите).Този инструмент спомага за подготвяне на ноктите за маникюр. Пилата е изработена от неръждаема стомана.

Пилата за нокти притежава удобен и ергономичен дизайн. Тя е предназначена за оформяне и скъсяване на ноктите.Тази пила за нокти предотвратява счупването и цепенето на нокътната плочка. Тя оставя ноктите в безупречно състояние.

Тази пила за нокти е предназначена за полиране, оформяне и скъсяване на ноктите. Тя е нежна към нокътната плочка и не причинява счупване или напукване. Пилата изпилява ноктите прецизно и симетрично.

Тази пила за нокти е изработена от бамбук. Тя оформя прецизно нокътната плочка и не поврежда защитния ѝ слой. Пилата създава симетрична форма на нокътя.

Какви видове пили за нокти съществуват?

На пазара се предлагат различни пили за нокти, като всички те работят по различен начин за оформянето на нокътя.

За постигане на желания от вас ефект трябва да използвате подходящата пила по правилния начин – противен случай може да повредите ноктите си.

obiknovena-pila-1

Пилите за нокти се различават не само по своето предназначение, но и по това колко грапави са. Обикновено на опаковката пише дали и двете страни на пилата са еднакво грапави, или не. Също така има обозначителен номер, който показва колко грапава е повърхността.

Колкото по-голямо е числото, толкова по-фина е пилата и обратното.

Обикновената пила е абсолютна класика.

Обикновените пили за нокти са най-разпространените. Обикновено те са изработени от картон, като от двете страни има грапаво покритие, което може да бъде различно.

Грапавите пили от този тип могат да бъдат наистина груби, но пък за подходящи за оформянето на акрилни изкуствени нокти.

От друга страна пилите със средна степен на грапавина са подходящи за оформянето на естествени, но твърди нокти, каквито са палците и ноктите на краката.

oformane-na-nokti-pila

Фините пили пък са страхотни за оформяне и полиране на нокътната плочка, а супер фините пили пък са идеални за изглаждане на ръбове и неравности.

Разбира се, разновидностите на този инструмент за оформяне на ноктите имат както своите предимства, така и своите недостатъци.

Както вече споменахме, обикновените пили са изработени от картон – по тази причина не могат да се стерилизират и след известно време се захабяват.

Металната пила за нокти е удобен избор.

За разлика от обикновената картонена пила, металната може да се стерилизира. Това я прави доста по-хигиенично решение.

От друга страна обаче при употреба може да счупи или да цепне нокътната плочка – ето защо не се препоръчва да се използва върху естествени нокти. Ако се използва така определено трябва да сте изключително внимателни.

izpolzvane-na-pila

Металната пила най-вече може да се използва за оформяне и полиране на изкуствени нокти или маникюр с гел лак.

Уви, и тя има своите минуси – също се захабява с времето, което я прави не особено икономично решение.

Стъклената пила е изключително фин вариант.

Стъклената пила, позната още като кристална, е друга разновидност на този инструмент.

Това е най-деликатният вид пила, особено що се отнася до оформянето на естествени нокти, защото не може да им навреди.

stuklena-pila

За разлика от металната и картонената пила, стъклената не се изхабява. Също така тя може лесно да се дезинфекцира. Недостатъкът ѝ е, че може лесно да се счупи.

Какво трябва да имате предвид при избора на пила за нокти?

За да изберете правилната пила за нокти, трябва да помислите за няколко неща.

Номерът на пилата е важен фактор…

Както вече споменахме, номерът на пилата показва колко грапава е тя.

pila-za-nokti-manikyr

Грапавост на пилата 80: Пилите с този номер са много грапави и са подходящи за премахване на продукт от ноктите. Бъдете внимателни при употреба, защото ако не внимавате, можете да повредите естествения нокът.

Грапавост на пилата 100: Обикновено пилите с номер 100 се използват за скъсяване на нокътя, независимо дали е естествен или акрилен. Също така продуктите с този тип повърхност могат да се използват за оформяне на ръбчетата.

Грапавост на пилата 150: Моделите номер 150 са подходящи за изглаждане на повърхността на нокътя, за да се оформи нокътното легло.

Грапавост на пилата 180: Пилата с този тип грапавост обикновено се използва за оформяне на цялата нокътна плочка и я подготвя за нанасяне или обработка с продукти. Може да се използва и за скъсяване на естествени нокти.

Грапавост на пилата 240: Това е най-фината пила за нокти. Тя се използва за подготвяне на нокътната плочка за нанасяне на UV гел лак.

Формата на пилата също е от значение…

Най-вероятно сте забелязали, че има пили с различни форми – всички те имат своето специално предназначение.

vidove-pili

“Права” форма: Стандартните пили с права форма се използват за изправяне (заостряне) на страничните стени и върха на нокътя, като по този начин може да се постигне издължен ефект на нокътните плочки.

“Овална” форма: Овалната форма на пилата е подходяща за изпиляването на по-голяма площ от нокътя, тъй като и самата пила е доста по-широка. Тя е заоблена от двете страни и е подходяща за оформяне на долната част на нокътя около кутикулата.

Форма тип “банан”: Пилата с тази форма е подходяща за обработване на нокътя около кутикулата. Тя е изключително удобна за използване, тъй като натоварването на китката е много по-малко.

Форма “полумесец”: Пилата с форма полумесец е съчетание от формите “права” и “банан” и може да се използва както за изправяне на стените на нокътя, така и за обработване на нокътя около кутикулата.

Вземете предвид и материала, от който е изработена пилата…

По-горе откроихме различните видове пили според материала, от който са направени. Всички те имат своите предимства и недостатъци.

Разбира се, когато трябва да направите своя избор, помислете най-вече за вашия собствен комфорт.

Ако не сте сигурни кой вид пила ще ви бъде най-удобен, изпробвайте всеки един от тях и така ще прецените най-добре за себе си.

Как да използвате пилата си за нокти по най-добрия начин?

Пилата за нокти може да се превърне във ваш добър приятел в грижата за перфектния маникюр, но ако не я използвате правилно, може да ви навреди.

Именно затова подхождайте отговорно в употребата на този инструмент!

Имайте цел и идея!

Не започвайте да обработвате ноктите си хаотично. Колкото по-ясна е концепцията за крайния резултат в съзнанието ви, толкова по-добра работа ще свършите с пилата.

Преди да използвате пилата, помислете за формата на нокътя, която искате да постигнете. Различните форми на нокътната плочка изискват различен интензитет на движението.

Започнете от краищата към центъра на нокътя. Движете пилата в една посока, в противен случай движението напред-назад може да увреди нокътя.

pila-stuklena

Ако ноктите са дълги и искате да отстраните дължината, отрежете нокътя преди да започнете оформяне с пила.

Не бързайте!

Бързата работа – срам за майстора! Колкото и да се чувствате притиснати от времето, бъдете прецизни, за да получите най-добрите резултати.

В началото на “опознаването на пилата” си отделяйте повече време за работа с нея, за да сте сигурни, че всичко ще е наред и ще пилите на спокойствие.

Хигиената е винаги на първо място!

Ако работите като маникюрист, стремете се да не използвате една и съща пила за всички клиенти.

Осигурете си повече бройки, за да разполагате с чист и дезинфекциран комплект за всеки един клиент и за да можете да си изградите рутина около обработването на инструментите.

Това е изключително важно, тъй като чрез обработването на ноктите може лесно да се пренасят бактерии, микроби, гъбички и т.н.

Дори и да ги използвате за лична употреба, пилите за нокти трябва да се почистват регулярно. Естествено тук изключение правят тези, направени от картон, тъй като може да се наруши структурата им.

[Total: 0   Average: 0/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup