Сега Четете
11 Страхотни Идеи за Подаръци за Прощъпулник
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

11 Страхотни Идеи за Подаръци за Прощъпулник

podaruk-za-dete

Прощъпулникът е един от най-важните и специални моменти за детето и неговото семейство.

Обичаят е свързан както с действителното прохождане на детето, така и с прохождането му в живота, неговият път и реализация.

Ролята на този семеен празник е да ориса детето и неговия житейски път с добри пожелания, като целта е то да има добра съдба.

Но какво представлява самият обичай?

Както вече стана ясно, обичаят е свързан с прохождането на детето – самото действие е знак за началото на нов етап от развитието му, а именно – поемането по житейския път.

prohojdane

А самият обичай протича по следния начин – на земята се постила бял чаршаф, който символизира чистотата и светлото бъдеще. След това върху чаршафа се поставя предварително подготвена питка, която трябва да се търкаля, а детето да я гони.

Разбира се, всяко семейство може да спази само основния обичай, или пък да добави и нещо различно.

Обикновено на този специален ден се канят най-близките на семейството…

Поканата за такова събитие наистина може да ни разчувства и умили, защото това предполага, че сме сред най-близките хора на семейството. А това е истинска привилегия.

След това неимоверно следва и чуденето какво се подарява на такъв ден, носи ли се нещо специално за ядене, има ли някакви поверия или ритуали…

Какви подаръци за прощъпулник да подберете?

Подаръците за прощъпулник трябва да бъдат подбрани внимателно.

Разбира се, различните типове подаръци имат различна символика, а като гости на това специално събитие е добре да бъдете запознати със значението на нещата, които подарявате.

На прощъпулник можете да подарите подарък, свързан с бъдещото развитие на детето, може да бъде нещо, от което в момента има нужда, можете да подарите нещо и за родителите, или пък да занесете нещо за ядене

detski-konstruktor

Можете да се насочите и към закупуване на нещо основно за самия обичай. В наши дни могат да се открият чаршафи за прощъпулник с послания, десерти и питки със специални декорации, свързани с празника… В такъв случай обаче е добре първо да се посъветвате с родителите на детето.

Подаръци, свързани с крачетата…

Тъй като този обичай е обвързан с прохождането (в буквален и преносен смисъл), то несъмнено подаръците могат да бъдат свързани с крачетата. Това могат да бъдат обувки или чорапки, като е много важно да бъдат подбрани според пола и актуалния размер на ходилото на детето.

Разбира се, ако решите да подарите обувки, добре би било ако са съобразени и със сезона – така ще могат да се използват веднага, докато все още стават на детенцето.

Подаръци, свързани с движението и развитието…

Подаръците, свързани с активното движение, също биха били добър избор за прощъпулника.

Те тематично се обвързват с движението на краката, което пък се свързва с придвижването през живота, поемането на нов път и т.н.

По същия начин можете да вземете и подарък, чрез който детето да развива различни рефлекси, мисленето

В наши дни пазарът разполага с широка гама играчки, които могат да развият уменията на детето в различните аспекти. Може да се насочите към топка, или пък специализирана игра, която да развива двигателните умения.

Дрехи…

В процеса на своето развитие децата сменят изключително много дрехи, тъй като само за няколко месеца те израстват с няколко размера.

В тази връзка – нужда от нови дрехи винаги има. Също така новите дрехи се вписват в концепцията за нов етап от живота, а именно това бележи прощъпулника – началото на израстването.

Ако сте се насочили в тази посока, попитайте родителите за актуалния размер, който детето носи. Така със сигурност няма да купите дрешки, които да са прекалено малки.

Десерти и сладки неща…

Разбира се, на прощъпулника можете да отнесете десертчета, баница или нещо друго за ядене.

Обикновено сладките неща се носят на такива поводи, защото се смята, че те орисват детето със сладък и хубав живот.

За всеки случай ние ви съветваме все пак да се консултирате с родителите дали вашият избор е уместен.

Чудите се какво да подарите? Няма проблем!

Подбрали сме няколко идеи за подаръци за прощъпулник, които смятаме, че са интересни и много подходящи за празника. Нека ви покажем кои са те!

Чорапките са чудесна идея за подарък за прощъпулник. Както вече споменахме, те са пряко свързани с идеята за прохождането в живота и именно това ги прави подходящи за подарък за този специален ден. Чорапите имат и специална символика – те се свързват с идеята за уют, комфорт и сигурност. Разбира се, чорапките могат да се използват и като допълнение към друг подарък – например дрешки или обувки.

Обувките са един класически подарък за прощъпулник и няма да сбъркате, ако се насочите към този подарък. Те са символ на прохождането и неслучайно са толкова предпочитани за този повод. Обувките се подаряват с цел детето да проходи по-бързо и уверено. Те могат да се подарят като самостоятелен подарък или в комплект с други подаръци.

Малките детски пантофи са още една добра идея за подарък за прощъпулник. Те са особено подходящи, ако прощъпулникът ще се празнува през студените месеци – така пантофите със сигурност ще се използват, докато детето все още е с дадения размер на крака. Пантофите също могат да се свържат с обичая за прохождането, а това е още една причина да бъдат чудесен избор за подарък за прощъпулник.

Още един чудесен подарък е топката за игра. Обикновено топката е любима играчка за повечето деца, без значение от тяхната възраст и пол. Тя е свързана и с по-бързото развитие на двигателната система на детето и с неговото по-уверено движение с краката. Ако се чудите какъв подарък да подарите на детенцето, то със сигурност ще го зарадвате с една хубава топка за игра!

Колелото е чудесен начин за развитието и укрепването на двигателната система. То обаче трябва да бъде съобразено с нуждите и възрастта на детето. На пазара се предлагат различни видове колела за мъниците, но за най-малките е подходящ типа колело, при което детето се придвижва с побутване с крачета. Разбира се, можете да се консултирате с родителите, ако се притеснявате за тази идея.

Това е една от най-любимите и мечтани играчки на децата! Люлеещото се конче тренира онези умения и рефлекси на децата, които са свързани с баланса. Това е едно ценно умение, което се учи от ранна детска възраст и е изключително важно за правилните движения на тялото при ходене, тичане или други видове дейности. По тази причина то може да се свърже с обичая на прохождането. Освен това децата истински се забавляват с такъв тип люлки и няма да сгрешите с такъв подарък!

Децата обожават люлки и това не е тайна за никого! Ако искате да подарите на детето нещо, с което истински ще се забавлява, то това е люлката. Прощъпулникът е чудесен повод, на който можете да подарите люлка – тя е свързана с много активности, радост и забавление. Ако все пак изпитвате притеснения, попитайте родителите на детето дали люлката е подходящ подарък за него. А на пазара има широк асортимент от различни видове люлки – вие просто трябва да си изберете една!

Дали с повод, или без, плюшената играчка е чудесен подарък, на който децата винаги се радват. Дори и да не ви се вярва, плюшените играчки са много важни за нормалното развитие на емоционалния свят на детето. Децата приемат плюшените играчки за нещо, за което трябва да полагат грижи и да се отнасят с любов и уважение към тях. Често те дори ги възприемат за свои деца и играят неуморимо с тях. Ако се чудите какво да подарите на дете за прощъпулник, то със сигурност няма да сгрешите, ако вземете пухкава плюшена играчка.

В последно време интерактивните играчки са много популярни и са много търсени. Те пък са свързани с интелектуалното развитие на детето и са изключително важни за следващите етапи от неговото израстване. Има широк асортимент от такива играчки. Ако изпитвате затруднения да изберете, винаги можете да се посъветвате с родителите, за да направите подходящ подарък.

Играчките тип конструктор са сред най-обичаните играчки от децата. Този тип играчки са изключително интересни и развиват сръчността на децата – по тази причина, те са много важни за доброто развитие. Те стимулират децата да обръщат внимание на детайла и заобикалящата ги среда. Ако се насочите към конструктор, то със сигурност ще зарадвате мъничето.

Както вече споменахме, дрехите са от голяма необходимост за отглеждането на едно дете, тъй като децата бързо израстват дрехите и обувките си. По тази причина дрехите са подходящ подарък за всеки повод. Също така новите дрехи са символ на новото, ността и амбицията. Ако предпочитате този вариант, то е добре да знаете, че за децата размерът на дрехите е важен и определено трябва да знаете какъв е той. За целта винаги можете да се обърнете към родителите на детето. Също така е много важно да съобразите и пола на детето.

 

Харесаха ли ви нашите идеи за подаръци за прощъпулник?

Това бяха нашите идеи за подаръци за прощъпулник! Надяваме се, че сме ви били полезни!

Ако имате други предложения за подаръци – споделете ги в коментарите, за да могат да достигнат и до други хора.

Ако искате да научите повече за традициите, обичаите и организацията на прощъпулник или търсите идеи за предмети, които да предначертават детското бъдеще, не пропускайте тематичните ни статии!

Оценете ни!
4.3
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.