Сега Четете
Почистване На Тоалетната До Блясък – Мисията Е Възможна!
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Почистване На Тоалетната До Блясък – Мисията Е Възможна!

miene-na-toaletna-s-gyba-pqna-rykavici

Местата, които най-често използваме в дома, са и тези, които изискват най-редовно почистване. Мивката в кухнята, масата в трапезарията… това са все пространства, които почистваме след измиването на съдовете и след вдигането на празните чинии.

Но колко често отделяте време да почистите тоалетната си?

Използваме я всеки ден по няколко пъти, но рядко се замисляме, че хигиената ѝ е толкова важна, колкото е хигиената на масата, от която се храним.

Да разчитаме, че водата ще отмие всичко, което трябва да се премахне от тоалетната, не е добра идея. Истината е, че в пространството на тоалетната чиния могат да се развият много неприятни микроорганизми, които да навредят на нашето здраве, както би ни навредило това да ядем с мръсни ръце.

Затова сме подготвили за вас съвети и насоки как да се справите с почистването на тоалетната, за да сте спокойни както за хигиената вкъщи, така и за вашето здраве. Разбира се, накрая сме подбрали за вас и 7 страхотни препарата за тоалетна чиния, с които чистотата е гарантирана!

Какво ви е необходимо в почистването на тоалетна?

Необходими са няколко инструмента и препарата, за да свършите тази важна задача…

Четката за тоалетна чиния е задължителна!

Във всяка тоалетна има такава – тя е с по-дълга дръжка и специфична полусферична форма, с което лесно се почиства дъното на тоалетната, както и горните ѝ краища.

Препоръчваме ви на някакъв период от време да я почиствате с препарат. Оглеждайте я редовно, защото някои могат да развиват мухъл и в тази ситуация е добре да си купите нова.

chistene-na-toaletnata-s-chetka

С гъба отвън е по-лесно!

Гъбата ще ви послужи, за да почистите външните стени на тоалетната чиния, както и седалката и капака отгоре.

По-рядко би ви се наложило тях да ги чистите с четка – това означава, че замърсяванията са много сериозни. Обикновено за редовното освежаване на тоалетната гъбата е напълно задоволителна.

Изберете качествен препарат за тоалетна…

Изборът на препарат е от изключително значение, а днес на пазара вариантите са много. Добре е да купите такъв продукт, който има едновременно почистващ и дезинфекциращ ефект, за да сте спокойни за хигиената в тоалетната.

Някои препарати работят чудесно и срещу котлен камък, което е важно особено ако водата при вас е по-варовикова.

Можете да подберете препарата и по неговия състав и аромат. Някои хора предпочитат химическите препарати, защото се доверяват по-силно на тях, че ще почистят добре. Други залагат на органичните препарати, които щадят природата, но пък може да изискват повече време за изчакване при употреба.

За да ви помогнем с този избор, дочетете статията докрай и ще откриете тези препарати, които ви препоръчваме ние!

chistene-na-toaletna-slagane-na-preparat

Не пропускайте да сложите ръкавици!

Винаги използвайте ръкавици, когато почиствате тоалетната, за да предпазите ръцете си както от силните препарати, така и от микроорганизмите, които живеят в тоалетната чиния.

Ако не и сложите ръкавици, рискувате кожата ви да изсъхне и дори да се напука, ако използвате много силен препарат.

Дезинфектант за завършек!

Можете да използвате дезинфектант или дезинфекциращи мокри кърпички за финал, с които да си гарантирате, че почистването е успешно.

Ако препаратът за тоалетната чиния има и дезинфекциращ ефект, не е нужно да използвате отделен антибактериален продукт за нея. Така или иначе обаче е добре да дезинфекцирате тоалетната чиния отвън, седалката и капака, както и копчетата за пускането на водата.

Как да почистите тоалетната чиния?

Само в няколко лесни стъпки ще имате чиста тоалетна чиния…

Започнете отвътре навън…

Нанесете от избрания от вас препарат в тоалетната чиния. Можете да започнете веднага с търкането с четката, но ако се борите срещу по-упорити петна и замърсявания, изчакайте десетина минути, преди да започнете с търкането.

След като сте отстранили замърсяванията, пуснете водата, за да се изтече всичко излишно и да видите тоалетната чиния чиста и блестяща.

toaletna-chiniq-pusnata-voda-pqna

Време е за външната страна и седалката…

Вземете препарат, който е подходящ за баня, и с него напръскайте седалката, капака, както и външната част от тоалетната чиния. Както и в предната стъпка, и тук можете да изчакате няколко минути, ако има по-упорити замърсявания.

Тези пространства можете да търкате с гъба, но при необходимост използвайте друга четка (нормална, а не такава за тоалетна чиния). След като премахнете замърсяванията, изплакнете пяната и мръсотията с помощта за душ.

Не забравяйте да дезинфекцирате!

Последната стъпка е дезинфекцията. Можете да използвате дезинфектант под формата на спрей или антибактериални кърпички, с които да минете външното пространство на тоалетната чиния.

Използвайте дезинфектант и за четката за тоалетната чиния. След това я изплакнете с гореща вода. Така по нея няма да се развиват микроби или други микроорганизми.

Колко често трябва да почиствате тоалетната?

Обикновено почистването на банята може да бъде по-леко или по-дълго в зависимост от периода, на който го правите.

По сходен начин стоят нещата с тоалетната чиния. Честотата на почистване зависи от честотата на използването ѝ, сезона и други фактори.

chistene-na-toaletnata-sedalka-s-gyba

Хубаво е по време на студения сезон, когато върлуват много вируси, тоалетната чиния да се почиства поне 1-2 пъти в седмицата.

Външното почистване може да се случва веднъж на две седмици, а междувременно просто да поддържате хигиената с антибактериални кърпички, но така или иначе вътрешната част е добре да се почиства по-редовно.

Бързо, лесно и чудесно!

Време е да ви представим и някои от най-добрите продукти на българския пазар, с които чистотата на тоалетната ви е повече от гарантирана…

Класически аромат на планинска свежест ще придадете на тоалетната си с този препарат! Той не само почиства, но също дезинфекцира и избелва, за да ви осигури хигиена от най-високо ниво. Дори след пускането на водата, препаратът продължава да убива микробите.

Тоалетната ви ще блести от чистота след използването на този препарат! Той е лесен за употреба благодарение на ергономичната му бутилка, която позволява лесно да го нанесете по стените на тоалетната чиния.

Можете да бъдете спокойни за здравето и хигиената си с този препарат, който гарантира, че убива до 99.9% от бактериите! Тоалетната ви чиния ще е освежена, бляскава и ухаеща свежо още след първото почистване.

Този био препарат ви помага да поддържате чиста както тоалетната си чиния, така и природата. Благодарение на оцетната киселина като основна активна съставка вашата тоалетна ще блести от чистота и няма да има следа от микроби. Препаратът оставя и приятна свежа миризма след употреба.

Този страхотен препарат е 2в1, за да ви спести както пространство в шкафа с препарати, така и излишни чуденки какво да вземете. Препаратът може да се използва както за тоалетната чиния, така и за банята като цяло, а благодарение на дезинфекциращия ефект ще сте спокойни, че пространството ви е напълно чисто.

Грижа за дома и грижа за природата в една бутилка! Това получавате със закупуването на този препарат, който е направен изцяло от органични съставки, които се биоразградими и веган. Препоръчителен е за употреба, когато в дома има хора със силно чувствителна кожа или алергии.

Пяната на този веган препарат почиства до съвършенство тоалетната ви чиния и отстранява всякакви следи от котлен камък. Бутилката му прави почистването лесно, а след него остава приятен аромат.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.