Сега Четете
Отпушване На Канали – Всичко От А До Я
kalibrado-noble

Отпушване На Канали – Всичко От А До Я

ottichane-na-voda-v-kanal

За съжаление, каналите често остават забравени при поддържането на дома. Почистваме мивките, лъскаме батериите, но сифоните си остават същите…

Независимо дали става дума за почистването на кухнята или на банята поддържането на каналите е от изключително значение. При липса на поддръжка те могат да се задръстят и да донесат неприятна миризма в дома.

А винаги тоталното запушване и нулевото оттичане на вода се случва точно когато ни е най-неудобно да се справим с проблема.

Как да поддържате добре каналите в дома си и как да ги отпушвате правилно, ще научите, като прочетете статията докрай. На финала сме подбрали за вас и няколко продукта, на които можете да разчитате в задръстена ситуация.

chistene-na-mivka-sifon

Какви са знаците, че каналите ви трябва да се отпушат?

Най-често се сещаме, че трябва да отпушим каналите, когато ситуацията стане твърде тежка. Има обаче знаци, които предупреждават, че ситуацията може да се влоши скоро…

Усещате неприятна миризма…

Обикновено не трябва да се усещат никакви неприятни аромати от канализацията. Тогава, когато усещате отблъскваща миризма, щом се наведете над мивката, значи, че е време за почистване на каналите.

Тези аромати означават, че много мръсотии са се отложили във времето по стените на каналите. Именно те излъчват и тези миризми. Това е сигурен знак, че запушването е реална заплаха, а освен това заплаха представляват и микроорганизмите, които се развиват в тази среда.

Водата се бави…

По принцип независимо колко силна струя вода пускате от батерията, каналът би трябвало да има способността да я поеме веднага. Тогава, когато има някакво забавяне, има и начало на проблем.

ryce-se-miqt-nad-mivka-voda-se-otticha

Мръсотиите, които са се отложили по канала, са станали толкова много, че възпрепятстват доброто оттичане на водата. Това е сигурен знак, че съвсем скоро водата може изобщо да не се оттича надолу.

Водата се връща обратно…

Всеки е виждал ужасяващите сцени от хорър филмите, в които вода обликва от канала. В действителност това може да се случи, но няма да бъде причинено от свръхестествено съзнание, а от запушен канал.

Когато видите, че водата, която вече се е оттекла надолу, се връща обратно в мивката, е време да викнете професионалист. Това показва, че проблемът е сериозен и запушването е тотално.

Как да отпушите каналите вкъщи?

Има няколко стъпки, които можете да предприемете…

Сварете каналите…

Превантивно и периодично можете да използвате вряла вода, за да отпушвате каналите си. При по-слабо запушване врялата вода също ще е полезна.

Загрейте около 2-3 литра вода и изсипете в мивката. Горещата вода ще се стече по канала, ще го прочисти и дезинфекцира. Със сигурност ще се отървете и от неприятната канализационна миризма.

Използвайте инструменти…

Когато каналът се запуши, може да ви се наложи да използвате инструмент, за да се справите с проблема. Това механично ще отстрани запушването.

За целта можете да използвате вакуум гума за отпушване на канали или пружина. С тях се разместите мръсотията в канала и водата ще се оттече. Все пак обаче е добре да използвате допълнителни средства, с които да гарантирате разкарването на мръсотията…

Препаратът е винаги на помощ…

На пазара има много препарати, които могат да ви помогнат в тежки ситуации. Формулите им са така направени, че да разграждат мръсотията и така да отпушват каналите.

Тях можете да използвате както профилактично, така и при сериозно запушване, с което инструментите не биха се справили.

kanal-zatvoren-vodata-ne-se-otticha

Какви препарати за отпушване на канали има?

Когато разглеждате вариантите на пазара, ще се сблъскате с два основни вида…

Гранулите се разтварят…

Най-компактното и практичното решение е да посегнете към пакетчетата с гранули. Те са малки и действат бързо при спешни ситуации.

Идеята е, че гранулите се изсипват в канала и трябва да се налее вода, която да ги активира. Има две разновидности прахчета – тези, които се разтварят в студена вода, и тези, които се разтварят в гореща вода.

Предимството на тези с гореща вода е, че водата ще дезинфекцира канала и ще се пребори с неприятните миризми. Студената вода обаче е по-комфортна от друга страна, защото не се налага допълнително ангажиране по затопляне на водата.

Течният препарат е супер мощен…

Той няма нужда да се разтваря във вода. Директно се изсипва в канала и започва да разгражда мръсотията.

Неговата концентрирана формула гарантира отстраняването на всякакви неща, които са задръстили тръбите и пречат на водата да тече безпроблемно.

 
Сега е време да ви представим 5-те най-добри продукта на пазара, с които отпушването на каналите ще бъде лесно като песен.

Само за 15 минути каналите ви ще бъдат отпушени и водата ще се стича отново нормално! Мощната формула на препарата се бори срещу всякакви мръсотии, но е щадящ към тръби от всякакви материали.

Този гел разгражда замърсяванията и прилепва по тръбите, за да отстрани и най-малките мръсотии, които възпрепятстват течението на водата. Подходящ е както за кухня, така и за баня, а при по-тежки запушвания просто трябва да оставите да действа по-бързо.

Само 60 грама гранули могат да свършат чудеса и с най-запушените канали. Тези работят със студена вода и са подходящи както за кухня, така и за баня. Безопасни са при използване в сифони.

Тази икономична опаковка от 12 пакетчета гранули ще ви свърши работа за дълго време. От една страна, ще имате средство, с което профилактично да отпушвате каналите си, а от друга – спасение, ако се случи спонтанно запушване.

Препаратът унищожава успешно всякакви мръсотии, които запушват канала ви, и позволява на водата отново да потече. Той не уврежда уплътненията и тръбите.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.