Сега Четете
6 Ключови Антиейдж Съставки За Винаги Красива, Здрава и Млада Кожа
kalibrado-noble

6 Ключови Антиейдж Съставки За Винаги Красива, Здрава и Млада Кожа

antiage-terapiq

Неведнъж сме казвали, че грижата за кожата е изключително важна както за здравето ви, така и за вашата увереност.

Тя е съвкупност от много етапи и елементи, сред които специална роля намира и антиейдж грижата.

Буквално преведено от английски, антиейдж означава “против стареене”. Тази дума се използва като термин в козметичните среди и често може да се види върху опаковките на редица продукти, които са… против стареене.
antiangee-products
Антиейдж грижата е изключително важен етап от рутината в зряла възраст, защото забавя белезите на стареене и поддържа еластичността и плътността на дермата.

Основна роля в този тип грижа за кожата, разбира се, имат козметичните продукти, а техният подбор е наистина важен, тъй като всяка кожа има своите нужди и специфики.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид при избора на антиейдж козметика са съставките!

В тази статия ще ви представим най-добрите антиейдж съставки, за които непременно трябва да се оглеждате, когато избирате козметични продукти против стареене… С тях красотата и здравето ви са гарантирани!
 

1. Слънцезащитен фактор

Слънцезащитата е изключително важна за кожата, тъй като предпазва клетките от вредните UV лъчи. Препоръчително е да се използва през по-голямата част от годината, но най-вече през пролетта и лятото, когато лъчите са по-силни.

Добре е да залагате на слънцезащита, която е със SPF 30 или по-голям. По този начин ще предпазите кожата си от увреждане и от различни раздразнения, които лъчите могат да предизвикат.

sluncezashtita-1

Какво казват специалистите?

Дерматолозите считат слънцезащитата за номер едно продукт в превенцията на белезите на стареене. Според тях слънцезащитните продукти не просто предпазват клетките, но също така им дават шанс да се възстановят и да си починат, което, от друга страна, спомага за предотвратяването на появата на бръчки и фини линии.

Различните проучвания показват, че 80% от видните белези на стареене са причинени именно от слънчевите лъчи. Именно затова дерматолозите са категорични – задължително включете SPF продукти в козметичната си колекция.

Този дневен крем е отлично средство в борбата с белезите на стареене. Освен антиейдж формула, той съдържа слънцезащита с фактор 30 и лека формула, която придава хидратация на кожата.
 

2. Антиоксиданти

Антиоксидантите са сред най-широко използваните съставки в козметиката. Обикновено това са различни по своята същност витамини и минерали, които подхранват кожата и спомагат при определени дерматологични състояния.

Антиоксиданти като витамин С, например, също спомагат за предпазване на кожата от слънчевите лъчи и свободните радикали. Защо това е важно? Свободните радикали “изяждат” колагена, който е важен за нормалния вид на кожата.

antioxidanti

Какво казват специалистите?

Използването на антиоксиданти в грижата за кожата е препоръчано с две ръце от дерматолозите. Изследванията показват, че витамин С, който е най-често срещан в козметиката, стимулира производството на колаген, който пък е основен структурен протеин.

Колагенът е пряко свързан с еластичността и плътността на кожата. Стимулирането на колаген поражда изглаждането на бръчките и фините линии.

Антиоксидантния очен гел притежава съвкупност от благоприятни свойства. Той хидратира зоната около очите, намалява тъмните кръгове, отоците и фините линии и активно ревитализира клетките.
 

3. Ретиноиди

Ретиноидите се извличат от витамин А и са изключително важни за грижата за кожата, защото те имат способността да проникват на дълбоко в клетките.

Ретиноидите са ключови за грижата за кожата, тъй като чрез тяхната помощ дермата се възобновява, а производството на колаген се стимулира.

retinoidi

Какво казват специалистите?

Те наричат ретиноидите “светия граал” на антиейдж грижата. Сред ретиноидите е и ретинолът, които се препоръчва против белезите на стареене, но трябва да бъдете внимателни с дозировката.

Ретинолът стимулира производството на колаген в епидермиса и дермата, но в същото време доставя на клетките важни витамини и минерали, които поддържат естествените процеси в кожата.

Серумът притежава лека формула, която регенерира клетките и постепенно изглажда признаците на стареене. Серумът хидратира кожата и изравнява тена.
 

4. Колаген и еластин

Колагенът и еластинът са структурни протеини, които поддържат кожата еластична, плътна и здрава.

С напредването на възрастта обаче кожата започва да произвежда по-малко количество и от двата протеина, което води до загуба на еластичността. Това, от друга страна, води до появата на бръчки и фини линии, защото кожата е загубила способността си да се разтяга.

Когато и да се насочите към употребата на козметика с колаген и еластин няма да бъде нито рано, нито късно. Препоръчително е да сте минали т.нар. “граница на възрастния” – тоест да бъдете на 20+ години. Защо? Защото с всяка изминала година производството на колаген постепенно намалява.

collagen-i-elastin

Какво казват специалистите?

Дерматолозите препоръчват употребата на т.нар. “растежни фактори” – големи протеини, които стимулират производството на структурните протеини.

Те също така имат и възстановяващо действие – могат да се използват активно за възстановяване на тъканите след нараняване.

Този продукт ефективно освежава вида на кожата – той видимо подмладява и заглажда белезите на стареене. Кремът има хидратиращо действие и активно възстановява плътността на кожата.
 

5. Пептиди

Пептидите са част от градивните елементи на протеините. Те са важни, защото изпращат сигнали до мозъка за производството на колаген.

Пептидите са ефективно средство срещу стареенето на кожата, защото сигналите, които изпращат, стимулират производството на колаген, а това води до изглаждане на белезите на стареене.

peptidi

Какво казват специалистите?

Пептидите са много препоръчвани от дерматолозите. Различни изследвания показват, че употребата на пептиди значително подобрява състоянието на по-зрялата кожа. Белезите на стареене се заличават и то само след двуседмична употреба на пептидите.

Те могат да подобрят и цялостното състояние на кожата. Как? Освен сигнали за производството на колаген, пептидите могат да изпращат сигнали за хидратация на кожата. По този начин те освежават значително кожата.

Продуктът активно хидратира кожата и възвръща загубената еластичност. Ампулите изглаждат, заздравяват и опъват кожата, като напълно заличават белезите на стареене.
 

6. Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е съединение, което се произвежда естествено от човешкото тяло. Тя има хидратиращ ефект, но е и отлично оръжие срещу стареенето.

Хиалуроновата киселина възвръща плътността на кожата, като по този начин възстановява нейния здрав и свеж вид.
hialuronova-kiselina

Какво казват специалистите?

Дерматолозите са с две ръце “ЗА” използването на продукти с хиалуронова киселина.

Ефектът от употребата ѝ е незабавен – киселината се справя добре със сухата кожа и бръчките, но може да се използва и за премахването на тъмните кръгове под очите.

Серумът активно хидратира и подхранва кожата за дълъг период от време. Той действа незабавно срещу белезите на стареене и по този начин възвръща младежкия и здрав вид на кожата.

 

Грижата за кожата не винаги е лесна…

Но определено си струва, защото подобрява здравето и самочувствието ни!

Запомнете – колкото по-рано започнете да се грижите за кожата си, толкова по-дълго ще можете да я запазите млада и сияйна.

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup