Сега Четете
7 Триколки, Които Детето Ви Ще Обикне
heiston-pro-ad

7 Триколки, Които Детето Ви Ще Обикне

trikolka-chervena

Всички знаем, че физическата активност е от огромно значение за пълноценното развитие на детето.

Не подценявайте този етап от грижата за подрастващите и подберете перфектната триколка за вашето дете още сега!

Е, разнообразието от предложения и модели на пазара в действителност е много разнообразно, но тук сте попаднали на правилното място, за да направите най-добрия избор!

В тази статия сме ви запознали с някои от най-отличителните предложения за триколки на пазара в момента, като в допълнение сме ви дали ценни насоки, които ще ви бъдат от изключителна полза в покупката!

Първото ни предложение е предназначено за деца между 3 и 5 години с максимално тегло до 25кг. Разполага с удобни гумени дръжки, които да щадят ръцете на детето, както и регулиеума седалка с две позиции.

Този продукт също е предназначен за възрастовата група от 3 до 5 години, но разполага с дръжка за родителя, който иска да намеси при нужда. В допълнение триколката е снабдена и с пластмасово кошче за съхранение на багаж.

Тази триколка може да издържи повече натоварване, а именно – максимална тежест от 35кг. Освен, че разполага с кош за багаж и спирачка, както и с регулируема седалка с 3 позиции, родителската дръжка също може да се премахва когато детето желае само да изпробва уменията си.

Още едно предложение, което е предназначено за деца до 35кг. Дръжката за родителя отново може да се премахне при необходимост, а седалката да се завърти по посока на движението или срещу него. В допълнение има и аксесоари като сенник, обезопасителен колан и кош за багаж.

Тази атрактивна триколка също разполага с обезопасителен колан, допълнителен кош за багаж, както и две посоки на седалката. Родителската дръжка може да се регулира на височина с цел допълнителен комфорт за родителя и плавно возене за детето.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...
Изпратихме код за отключване на вашия e-mail адрес.
Въвели сте грешен код!

Това предложение е предназначено за деца, навършили 18 месеца. Освен, че седалката може да се регулира, тази пластмасова триколка е и с малки размери, което я прави чудесен вариант за децата, които все още се учат да карат и искат да се упражняват вкъщи.

Последното ни предложение също е предназначена за деца до 25кг. Разполага със сенник и кош за багаж, а допълнителната дръжка за родителя също може да се премахне, за да може детето да управлява триколката самостоятелно.

 

Какво представлява триколката и какви ползи има от нея?

Както подсказва името й, триколката е превозно средство на три колела.

Тя гарантира прецизна физическа активност дори и за най-малките, като предотвратява натрупването на излишни килограми, които може да имат сериозни последици,благоприятства мускулатурата, костната и нервната система, както и много други.

За съжаление в днешно време голяма част от децата предпочитат да прекарват времето си пред компютъра или телевизора. Излишно е да изреждаме всички нездравословни ефекти, които подобен начин на живот може да предизвика.

Много родители прекалено късно осъзнават, че детето им се нуждае от повече движение.

Истината е, че най-добрият начин да предотвратите подобен проблем е като му помогнете още от малко да изгради здравословни навици и да разбере колко полезна и приятна може да бъде физическата активност.

trikolka-momche

Също както колелото, триколката се задейства чрез въртене на педалите, а движението се насочва чрез кормило.

Макар на пръв поглед двете съоръжения да споделят множество характеристики, триколката крие допълнителни предимства, които я отличават като самостоятелен продукт.

Безопасност

Вероятно главната причина триколката да е толкова популярна е допълнителната безопасност, която осигурява.

Тъй като разполага с по-широка рамка, както и две задни колела, които улесняват баланса, тя е много по-стабилна и лесна за каране от нормалното колело.

Най-големият страх на родителя е именно, че детето може да падне и да се нарани. Ако му купите триколка, обаче, възможността това да се случи е много по-малка. Така, освен, че самото то ще се чувства по-сигурно, вие също си осигурявате спокойствие.

В допълнение триколката се набива на очи и прави повече впечатление от колелото например. Рискът детето ви да остане незабелязано и друг малчуган да връхлети върху него със своето превозно средство също е много по-малък.

Здравословен ефект

Както вече споменахме, причината родителите да се насочат към триколката се крие най-вече в желанието им децата да имат още едно средство за изразходване на енергия.

Освен, че повишава активността, триколката стимулира и всеобщото развитие, което в ранната детска възраст е от изключителна важност. Физическото натоварване с триколката обхваща множество мускулни групи и води до по-бърз метаболизъм, подобрява координацията и състоянието на общата двигателна система.

Тялото, обаче, далеч не е единствената облагодетелствана част. Карането на триколка води и до психологично развитие. Тук става дума най-вече за когнитивните способности като разрешаването на проблеми, както и усвояването на нови знания и умения.

Социални умения

Повечето от нас с носталгия си спомнят детството, когато са излизали с приятели и са карали колела, скейтборди, ролери и прочее.

deca-s-trikolki-semeistvo

Често децата изпитват затруднения да се задържат на споменатите съоръжения и в резултат на това остават игнорирани, било то неволно или не, от останалата част от компанията.

Триколката позволява дори на тези малчугани, които все още не могат да пазят баланс на по-сложни превозни средства, да поддържат темпото на групата. Така то ще има възможности за социализиране, ще си намери повече приятели в парка и ще се научи да комуникира пълноценно.

В допълнение, това ще направи децата по-независими и инициативни, ще изгради в тях навика да взимат решения и ще им даде шанс сами да избират подхода и поведението си.

На какво трябва да обърнете внимание при покупката на триколка?

Разбира се, когато става дума за деца, е редно пазарът да бъде снабден с достатъчно варианти, за да може силно различаващите се предпочитания на всеки малчуган да бъдат удовлетворени.

Поради естетическите различия и многобройните функционални спецификации, продуктите в магазините сериозно може да затруднят избора ви.

Именно затова сме подбрали основните характеристики, на които да обърнете внимание преди да се спрете на подходящата триколка.

Вид

Отделните възрасти на децата, както и специфичните им нужди, правят невъзможна употребата на една-единствена универсална триколка. Съществуват няколко отделни вида с различно предназначение.

Стандартната триколка е най-популярната.

Обикновено тя е по-голяма от останалите и разполага с познатите ни вече три колела, педали и кормило.

Този вариант е подходящ за всяко дете, което вече се е научило да пази баланс и да направлява посоката.

В случай, че рожбата ви е готова да кара по алеите на парка, детската площадка или уличката зад блока, този вид триколка е чудесен избор.

standartna-trikolka-dete-zabavlenie

Ако, обаче, все още имате съмнения дали детето ви ще се справи, учебната триколка вероятно е по-удачният вариант.

Този вид триколки са създадени с цел да улеснят детето докато то се учи да управлява превозното средство и да върти педалите.

Именно затова повечето такива продукти са пригодени за употреба както навън, така и вътре, ако жилищното пространство го позволява.

Най-малките деца, пък, могат да извлекат максимална полза от бебешките триколки.

Те са предназначени най-вече за прохождащите деца, които още не могат да задържат контрола.

Работят на основата на бебешките колички, тъй като са снабдени с допълнителна дръжка за родителите, които да насочват посоката и да бутат триколката когато детето се измори.

Някои триколки са изработени нарочно без педали.

Целта е детето да се съсредоточи първо в усвояването на кормилото, без да се разсейва от въртенето на педалите.

Тъй като този вид триколки се задвижват директно чрез бутане с крака, те допълнително благоприятстват развитието на мускулатурата в долната част на тялото.

Капацитет

Преди да купите триколка на детето си, добре е да знаете, че то трябва да е на поне 12 месеца. Причината е, че преди това много от бебетата все още не могат да стоят изправени и да поддържат тежестта на главата си.

trikolka-momiche
Най-подходящата възраст за първоначално качване на триколката е между 2 и 3 години. Тогава повечето деца вече са в състояние да се задържат на съоръжението и са развили нужната координация, за да го управляват.

В тази връзка, триколката задължително трябва да е достатъчно здрава, че да издържи тежестта на детето. Иначе казано, нужно е капацитетът да бъде съобразен с възрастта и физическите показатели на малчугана.

Разбира се, децата в тази възраст значително се различават по ръст и тегло. Именно затова е удачно да обмислите внимателно вашата ситуация и да изберете триколката на базата на лична преценка.

Като за начало се уверете, че триколката е с капацитет от минимум 15 килограма. Съобразете, обаче, и максималната тежест, която съоръжението може да поеме. Ако изберете триколка, която е прекалено лека за детето ви, опасността тя да се счупи в движение е голяма.

Сигурност

Макар триколката да се слави като едно от по-безопасните превозни средства за децата, това далеч не означава, че не трябва да обърнете специално внимание на сигурността на детето.

За да не бъде поставено здравето му в опасност е важно триколката да е здрава и стабилна. Препоръчително е седалката да е разположена възможно най-близо до земята.

За допълнителна безопасност може да закупите триколка, чието предно колело е по-голямо от задните. Така ще улесните детето в управлението на съоръжението и ще му осигурите повече контрол при движение.

Разбира се, съществуват и други методи за защита на детето, един от които е спирачката. Ако избраната от вас триколка разполага с такава, задължително се уверете в нейната ефективност и дали детето ви може да я използва.

Освен това всички знаем колко бързо растат децата и колко бързо сменят дрехи, обувки, аксесоари и прочее. Ако не искате триколката да бъде застигната от същата краткотрайна съдба, добро решение е регулируемата седалка.

Тя ще помогне на детето ви да продължи да използва триколката по безопасен начин.

В случаите, когато седалката се намира прекалено ниско, краката на детето не се побират и трябва да се сгъват допълнително при въртене на педалите. Ако е твърде високо, пък, рожбата ви може да не стига земята или педалите, което ще затрудни значително движението.

Накратко казано, неподходящата височина на седалката може да затрудни баланса и сериозно да застраши здравето на детето ви.

trikolka-park

Запомнете, че независимо колко обезопасена е триколката и с колко екстри разполага, носенето на каска е задължително!

Децата са най-непредвидими, особено когато им се предоставя подобна свобода, затова няма как да сте напълно сигурни, че то няма да падне. Затова защитното облекло, в което може да включите и наколенки, със сигурност е най-добрата инвестиция.

Дизайн

Когато става дума за дизайнерското оформление на триколката, вероятно децата ще се съсредоточат в цвета и украшенията. Това, разбира се, е важно за малчугана и съответно трябва да му обърнете нужното внимание.

За щастие производителите са наясно с разнообразните предпочитания на децата и предлагат достатъчно триколки, че да удовлетворят всяко желание.

Дизайнът, обаче, има и техническа част, в която са включени неща като широчината на кормилото и формата на дръжките. Внимателно обмислете предната част на триколката, за да предпазите детето от неприятни последствия като мазоли по дланите например.

Друга характеристика са педалите. Техният размер задължително трябва да бъде съобразен с големината на детското краче.

Големите педали са за предпочитане когато детето се учи да ги върти, но, от друга страна, те по-трудно се местят. Малките, пък, може да са неудобни за децата с широки ходила, които лесно ще се изхлузват при движението.

Още една важна част е разположението на рамката.

За малките деца най-подходящи са обемните и широки триколки, чиято седалка се намира на нивото на педалите. Така балансът се постига по-лесно, а при евентуално падане височината крие по-малко опасност.

От друга страна, по-големите деца може да предпочетат висока седалка, която дава повече видимост и наподобява тази на колелото.

Материал

dete-na-plastmasova-trikolka

Както стана ясно, стабилността на триколката е от първостепенна важност. Определящ фактор тук е качествената изработка и по-конкретно – използваният материал.

Главното разделение на пазара е между триколки от пластмаса и такива от твърд метал.

Пластмасовите са леки и съответно по-лесни за управление. За сметка на това, обаче, винаги трябва да имате предвид, че те са по-крехки и опасността от наранявания е по-голяма.

От друга страна, металните триколки се славят като по-безопасни и стабилни. Голяма част от тях за изработени от стомана, която осигурява нужната здравина и издръжливост на съоръжението.

Тежестта на триколката може да варира в зависимост от вида метал. Макар да изглежда логично да търсите по-солидна изработка, не забравяйте, че при евентуално падане детето може да бъде затиснато и да се нарани, ако металът е прекалено тежък.

 

Подберете перфектната триколка за вашето дете още сега и му гарантирайте здраве, щастливи мигове и много активности!

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2021 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Нагоре

Notino Gifts