Сега Четете
7 Корейски Модни Тенденции, Които Завладяха Света
kalibrado-noble

7 Корейски Модни Тенденции, Които Завладяха Света

korean-fashion

В последните години корейската поп култура е завладяла целия свят.

К-поп изпълнителите са сред любимите на младото поколение, като освен музиката си, те успешно разпространяват и корейската култура, лайфстайл, прически, грим и…мода.

Неслучайно тенденциите, повлияни от корейската мода са сред най-нашумелите в момента…

През последните години теченията на корейската мода вдъхновяват милиони хора по света. А може би дори и вас?

Огледайте гардероба си и го освежете още сега! Бъдете в крак с тенденциите и винаги изглеждайте перфектно и със стил!

Защо корейската мода е толкова популярна?

korean-style
Културата на Изтока винаги е била екзотична и мистериозна. Чрез К-попа, интересът към Корея и корейските традиции се повиши значително.

Добре е да споменем, че основни “виновници” за нашумялата корейска мода са именно артистите. Чрез своите клипове и участия те представят и съвременните тенденции в далечната страна.

Това включва както стила на дрехите, така и цветните коси в различна дължина, гримът и козметиката, които прикриват всякакви несъвършенства и т.н.

Самата южнокорейска мода е вдъхновена от стрийт стайлинга на едно или друго ниво.

Разбира се, стрийт стайлингът може да запази по-неглижираната си енергия, но и може да му се придаде по-елегантен, по-официален вид – зависи от личните предпочитания.

Това прави корейската мода изключително удобна. С изключение на някои поводи, които изискват строго официално облекло, т.нар. “улична мода” е изключително популярна и подходяща за ежедневието и за по-специални събития.

За южнокорейската мода са характерни минимализмът, цветните дрехи, но в същото време се залага и на естествените нюд цветове – бяло, бежово, кафяво.

Корейската мода е истинско приключение!

korean-style-wallpaper

В следващите редове нагледно ще ви представим някои от най-актуалните и характерни за корейската мода идеи за стайлинг, с които ще можете да изградите невероятната си визия с лекота!

1. Неон!

neon-colors

Неоновите цветове са истински хит в Южна Корея. От неоновите реклами по улиците до дрехите и аксесоарите – всичко е ярко и отличително..

Южнокорейците умело съчетават дрехи в неонов цвят с такива в по-неутрални тонове. С други думи, неоновите дрехи се съчетават добре с черно, бяло, бежово, но разбира се, като допустими са и други варианти.

По този начин се получава цветови баланс и оутфитът не е крещящ или претруфен. И все пак яркият акцент е за препочитане – отпуснете се!

2. Всичко в бяло!

all-withe

Белият цвят е един от любимите на корейското общество… и неслучайно. Съчетанията с бели дрехи и аксесоари е много характерна за корейската мода и е подход, който никога не излиза от тенденциите.

Белият цвят се свързва с чистота и свежест и е изключително подходящ за летните дни. Белите дрехи са подходящи за всеки повод и всяко събитие.

Изцяло белият стайлинг може да се приложи към всеки стил – спортен, елегантен, спортно-елегантен, небрежен. Всичко зависи от вашите предпочитания.

3. Широко и удобно!

baggy-clothes-korea

Широките и удобни дрехи са типични за стрийт стайла в Корея. Широките дрехи изначално са подходящи за ежедневието, заради небрежния вид, който създават.

Изключително популярни са широките дънки или дънките тип торба. Те подчертават фигурата и са удобни за пролетта и лятото.

Широките тениски, ризи и суитчъри, пък, могат да се съчетаят с прилепнали дънки или панталони, а широките дънки или панталони могат да се съчетаят с пуловери, тениски, топове, които са по тялото.

В Южна Корея започват да се създават брандове, които създават дрехи точно за този стил. Този тип дрехи напомнят на тенденциите от 90-те години на миналия век.

4. Класически кройки!

klasicheski-kroiki

Класическите костюми са често срещан стил на обличане сред корейците. Както повечето източни народи, те също са истински отдадени на работата си и спретнатият вид е много важен за тях.

За дамите е тенденциозна роклята тип сако, тъй като съчетава елегантност и изисканост, а в същото време отговаря на стандартите за официалното облекло.

Межувременно костюмите при мъжете, пък, могат да се съчетаят с кецове и тениски, като така се създава спортно-елегантна визия.

Официалният вид е много популярен в Южна Корея и определено можете да се доверите на класическите кройки с новаторски нюх.

5. Дълги къси панталонки!

dulgi-kusi-pantaloni

Така наречените дълги къси панталонки са много популярни сред дамите в Южна Корея. Те са много удобни, защото не са прекалено къси и с тях никога няма да бъдете в неудобна ситуация.

Обикновено дължината им стига до над коленете. Най-често се носят в ежедневието, но могат да се използват за спортно-елегантна визия.

Могат да се съчетаят с топове, тениски, суитчъри, кецове или маратонки, но можете да ги съчетаете и с нисък ток и сако.

6. Карго!

cargo-pantaloni

Карго панталоните са на върха на модните тенденции в последните две-три години. Те са популярни в цял свят и най-вече в Южна Корея.

Те са предназначени за ежедневието и предполагат по-спортна визия, но могат да се използват и за спортно-елегантни нужди.

Подходящи са за пролетта и есента. Карго панталоните могат да се съчетаят със спортни обувки, топове, тениски.

7. Шантави обувки!

shareni-obuvki

В Южна Корея са много нашумели шантавите обувки. Под шантави обувки се възприемат обувките, които имат нестандартен дизайн.

Обикновено това са кецове и маратонки, които съчетават различни цветове, които имат особен дизайн на подметката и т.н.

По-обемистите маратонки са истински хит както в Южна Корея, така и в целия свят. Те добавят допълнителни сантиметри към височината на човека и са много удобни за по-дълги дънки или панталони.

Могат да се съчетаят с различни дрехи, но топ тренд си остават големите маратонки и дългите широки панталони или панталони с цепки на глезените.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.