Сега Четете
7 от Най-Интересните и Практични Килими за Детска Стая
kalibrado-noble

7 от Най-Интересните и Практични Килими за Детска Стая

kilim-igra-put

Килимът е страхотно допълнение към интериора на всяка детска стая.

Той придава чувство за уют и комфорт.

Ако е време да смените килима в стаята на вашето дете или пък в момента сте в процес на аранжиране на детска стая, тази статия е точно за вас!

Тук сме подбрали някои от най-актуалните предложения за детски килими на пазара в момента, които със сигурност ще ви впечатлят.

Също така сме формулирали няколко важни съвета, с които да ви помогнем да изберете най-подходящия килим за вашето дете!

Този килим, наподобяващ играта „куцанка“, е подходящ както за момичета, така и за момчета. Той е многоцветен и интересен и е чудесно допълнение към детската стая. Килимът е в размер 133х190 см. и е изработен от 100% полиамид.

Този модел детски килим, наподобяващ състезателна писта, може да бъде игрив акцент в интериора на детската стая. Той е изработен от прежда и полипропилен, антистатичен е и се предлага в размер 240х340 см.

Този килим е стилно допълнение към детската стая. Предлага се в размер 100х160 см. и е изработен от полиестер. Ключова характеристика на този модел килим е, че той е с нехлъзгаща се основа, изградена на базата на мемори пяната, което осигурява допълнителна безопасност за вашето дете.

Този многоцветен и интересен детски килим, вдъхновен от приказките, е изработен от акрил. Той е подходящ както за момичета, така и за момчета. Предлага се в размер 200х180 см.

Ако търсите интересен и стилен килим за стаята на вашето дете, то този модел наистина ще ви плени. Детски килим „Плюшено мече“ е в размери 90х100 см. и е изработен от 100% полиестер. Килимът е с нехлъзгащо се покритие и дебелина на нишката 2 см.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...
Изпратихме код за отключване на вашия e-mail адрес.
Въвели сте грешен код!

Този кръгъл килим, наподобяващ футболна топка, в размер 133х133 см., ще е интересно и оригинално допълнение към стаята на вашето дете. Той е изработен от полипропилен и е с 9 мм. велурено покритие.

Този килим, наподобяващ остров със съкровище, е изработен от прежда и полипропилен. Той е многоцветен и може да донесе свежест и щастие във всяка детска стая. Килимът е антистатичен и лесен за почистване. Предлага се в размер 160х230 см.

Какво трябва да имате предвид при избора на килим за стаята на детето ви?

Интериорът на детската стая трябва да бъде стилен и практичен.

Децата, особено в ранна детска възраст, имат нужда от пространство за игра.

И именно затова, от изключително голямо значение е подът в детската стая да бъде подсигурен допълнително с мек и удобен килим.

Мнозина вярват, че килимите не са практична част от интериора на детската стая, тъй като лесно се цапат. Но именно затова има специално обособени детски килими, които освен цветни и интересни, са и лесни за поддръжка и почистване.

kilim-dete-izgrachki

При избора на килим за детската стая, търсете такъв, притежаващ следните функции – защитна, антисептична и развиваща възприятията на детето.

Също така, изборът ви трябва да бъде тонално обвързан с цялостния интериорен дизайн на стаята и да е изработен от материали, които не са опасни за здравето на детето.

Ако детето ви вече е на възраст, на която е способно само да направи избор, ви съветваме да му позволите то само да подбере килима за стаята си. Трябва да знаете, че килим, който включва неща, отговарящи на предпочитанията на детето, може да стимулира интересите и въображението му.

Изберете детски килим с покритие против петна

Килимите в детските стаи често стават обект на трайно замърсяване, тъй като децата напрестанно играят на тях.

Чистотата на килима е от голямо значение не само за спретнатия външен вид на детската стая, но и за здравето на детето. Именно затова вече на пазара може да откриете множество килими с покритие против петна. Това покрие предпазва килима от трайни замърсявания и осигурява неговото бързо и лесно почистване.

Ако все пак килимът, който сте избрали за стаята на детето ви няма такова покритие, не се притеснявайте!

Компаниите за почистване на килими вече предлагат услуга за облицоване на килимите със специални химикали и препарати, които предпазват от трайни замърсявания. Тези препарати са безвредни за здравето на вашето дете и му осигуряват по-чиста, спокойна и приятна атмосфера за игра.

Търсете качествен и устойчив килим

Когато избирате килим за детска стая, трябва сте наясно с това, че той ще бъде използван почти постоянно.

Трябва да подберете наистина качествен килим, с добра текстура и висока устойчивост, защото в противен случай той бързо ще започне да изглежда изхабен, стар, неподдържан и износен.

deca-shah-kilim

Трябва да знаете, че ако килимът не е в добро състояние, той може да наруши хармоничния външен вид на стаята на детето ви и дори да рефлектира негативно върху неговите възприятия.

Как да изберете най-правилния цвят килим за детската стая?

Избора за цвета на килима за детската стая трябва да бъде ръководен от цялостната тематика на интериора й. Трябва да знаете, обаче, няколко основни правила при цветовия подбор на килимите, особено ако те ще се използват в детска стая.

Едноцветните светли и много тъмни килими са по-трудни за поддръжка.

Определено, класическият и изчистен стил на една детска стая предразполага семпъл светъл или тъмен десен килим. Дори и най-леките замърсявания, обаче, се забелязват лесно върху този цветови диапазон килими.

bql-kilim-dete

Ако търсите едноцветен килим и интериорът на стаята го позволява, подберете по-неутрален цвят- сив, бежов, бледо розов или бледо син, например.

Колкото по-многоцветен е един килим, толкова повече развива въображението и възприятията на детето ви.

Повечето детски килими, както вече споменахме, са създадени с цел да стимулират интересите на детето и да развият неговите цветови възприятия. Именно затова, ако интериорът на стаята позволява, ви съветваме да подберете за детето си пъстър килим, който да подхранва креативността на вашето дете по време на игра.

sharen-kilim-detski-igrachki

От какъв материал трябва да бъде изработен килимът за детската стая?

В днешно време разнообразието от текстури на килимите е голямо и за да направите най-правилния избор за вашето дете трябва да знаете няколко основни неща..

dete-lego-kilim-igrae

Полипропиленовите, акрилните и полиестерните килими са най-лесни за поддръжка.

Те са леки, меки на допир, трудно се замърсяват и са добри топлоизолатори. Също така, килимите избработени от тези материали, рядко задържат прах и не отделят власинки, което ги прави практичен избор за стаята на вашето дете.

Велурените килими не са подходящ избор за деца под 3-годишна възраст.

Те са изключително стилно допълнение към интериора на детската стая, сравнително лесни са за поддръжка и придават чувство за уют и мекота. Но все пак трябва да знаете, че когато детето е малко, то е склонно да вдиша или погълне власинки от велурените влакна, които могат да му причинят дискомфорт.

dete-kraka-igrachkikilim

Избягвайте килимите с естествени влакна, освен ако детето ви няма алергии.

Килимите от естествени влакна са много трудни за поддръжка. Както вече споменахме, за детската стая вие трябва да подберете практичен и лесен за почистване килим, който е устойчив на постоянна експоатация. Ако детето ви страда от алергии, обаче, килим, изработен от естествени влакна, е най-правилният избор за допълнение към интериора на детската стая.

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2021 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Нагоре

Notino Popup