Сега Четете
16 Елегантни Идеи за Френски Маникюр
kalibrado-noble

16 Елегантни Идеи за Френски Маникюр

french-nails

В последните години френският маникюр отново набра популярност, макар че той никога не е излизал от света на модата и красотата.

Това се дължи на семплия дизайн на този маникюр, който пресъздава естествения вид на ноктите – класическият вариант на този маникюр комбинира светлорозова основа и бял връх.

В наши дни обаче маникюристите експериментират с цветове и шарки, а това ражда интересни дизайни. Вече съществуват разнообразни и пъстри варианти на този тип маникюр.

Дали ще се доверите на класическия френски маникюр, или ще експериментирате с новите варианти, то определено няма да сгрешите. Дори и най-екстравагантните модели притежават доза семплота и свежест.

Френският маникюр може да издържи доста повече време от останалите маникюри, защото не си проличава, когато нокътя израсне.

Това е и една от причините този маникюр да е толкова предпочитан от дамите.

Френският маникюр е и подходящ за различни поводи, съчетания на дрехи и аксесоари. Независимо какъв тип френски маникюр сте си избрали, то несъмнено ще придаде нежност на вашите ръце.

Чудите се какъв френски маникюр да си изберете? Няма проблем!

В тази статия ще ви представим някои от най-тенденциозните френски маникюри, като се надяваме, че ще ви помогнем да изберете най-подходящия за вас.

Да започваме!

 

1. Класически френски маникюр

1-klasicheski-frenski
Източник: Pinterest
Както вече споменахме, класическият френски маникюр притежава изчистен дизайн, който репрезентира естествения вид на ноктите. Той съчетава бледорозова основа и бяла лента на върха. Този дизайн е много подходящ както за ежедневието, така и за по-специални поводи.

Класическият френски маникюр е семпъл, но и изключително стилен – той придава изисканост, класа и нежност на женската ръка. Заради тези свои качества класическият френски маникюр никога не излиза от мода.

 

2. Асиметричен френски маникюр

2-asimetrichen-frenski
Източник: Pinterest
Асиметричният френски маникюр е сред най-предпочитаните варианти на френския маникюр. Обикновено наподобява класическия френски маникюр, като особеното е, че асиметричният френски маникюр може да доочертае плочката на нокътя или като цяло да се начертае различна форма от обичайната бяла линия в края на нокътя.

За асиметричния френски маникюр могат да се използват различни цветове и съчетания от линии. Подходящ е най-вече за нокти с остра форма.

 

3. Обърнат френски маникюр

3-oburnat-frenski
Източник: Pinterest
Обърнатият френски маникюр е един по-различен вариант на класическия френски маникюр. Той представлява полуокръжности, нарисувани в основата на нокътя.

Този семпъл маникюр може да се направи с класическата комбинация от розова основа и полуокръжност в бял цвят, но може да се експериментира и с други цветове за основата и окръжността.
 

4. Френски маникюр с остри акценти

4-zaostren-frenski
Източник: Pinterest
Този маникюр също е сред маникюрите, които са много предпочитани от дамите. Този маникюр наподобява класическия френски маникюр, като особеното е, че линията не представлява права линия, а по-скоро има овална или V-образна форма.

По този начин се създава и по-остър вид на самите нокти. Могат да се съчетаят различни цветове и нюанси, но могат да се използват и класическите цветове за този маникюр. Подходящ е за нокти с остра форма.
 

5. Френски маникюр с омбре ефект

5-ombre-frenski
Източник: Pinterest
Това е един доста интересен вариант на френския маникюр. Омбре ефектът представлява преливане на цветове, а чрез него се постига един интересен начин за направата на един нетипичен френски маникюр. За този дизайн могат да се използват различни цветове – зависи от вашите предпочитания.

Обикновено преливането става от по-светъл към по-тъмен цвят, но е възможна и обратната комбинация. Разбира се, можете да изберете и от къде да започва преливането, колко отчетливо да бъде и т.н.
 

6. Френски маникюр с различни текстури

6-frenski-s-texturi
Източник: Pinterest
Може да експериментирате с различните текстури на един и същи цвят или пък на различни цветове. Тази техника е доста иновативна и определено привлича вниманието.

За целта можете да използвате матовия и лъскавия вариант на един цвят. По този начин ще се създаде контраст и ще изглежда така, сякаш сте използвали различни цветове. Най-добре пасва на нокти с по-заострена форма.
 

7. Френски маникюр на етажи

7-frenski-na-etaji
Източник: Pinterest
Френският маникюр на етажи пък е една много свежа идея, която е особено подходяща за пролетта и лятото. Могат да се използват различни цветове или пък различните нюанси на един цвят.

За целта се използва база в бледорозово (наподобяваща естествения цвят на нокътя) и 2 или 3 цвята/нюанса, като най-добре е редът на цветовете или нюансите да бъде последователен от светло към тъмно. Така се поставя акцент върху върха на ноктите и се създава илюзията за по-голяма дължина. Приложим е за по-заострена форма на нокътя (напр. форма бадем).
 

8. Френски маникюр в два тона

8-frenski-dva-tona
Източник: Pinterest
Този тип френски маникюр е много закачлив и свеж. За направата му са необходими тоновете на един цвят, като е добре единият да бъде по-светъл, а другият – по-тъмен.

Така се създава по-добър контраст с бледорозовата основа и се подчертава цветната лента на върха на нокътя. По този начин се създава по-дебела линия на френския маникюр и нокътят изглежда по-дълъг. Подходящ е за всяка форма на нокътя.
 

9. Флорален френски маникюр

9-frenski-floralen
Източник: Pinterest
Флоралният френски маникюр също е сред най-предпочитаните маникюри, защото е наистина нежен и могат да се нарисуват различни цветя в различни цветове. Това е един вариант на френския маникюр, с който може да се експериментира напълно.

Той е особено предпочитан за сватби и абитуриентски балове, но и за много други поводи. Обикновено на върха на нокътя се рисуват цветчета в права линия или овал, като този акцент може да се направи само на няколко пръста или пък на всичките пръсти.
 

10. Френски маникюр – дъга

10-frenski-duga
Източник: Pinterest
Това е един наистина пъстър и закачлив маникюр, който е особено подходящ за пролетта и лятото. Този вариант на френския маникюр представлява бледорозова основа и цвят на върха на нокътя, като за върха на всеки нокът е използван различен цвят от дъгата в последователен ред.

Това е един много семпъл и същевременно свеж маникюр, който определено ще допринесе за настроението ви. Приложим е за всяка форма на нокътя.
 

11. Глитерен френски маникюр

11-frenski-gliteren-mani
Източник: Pinterest
Бляскавият френски маникюр е много стилен и е подходящ и за ежедневието, и за специални поводи. Той наподобява класическия френски маникюр с разликата, че за върха на нокътя не се използва бял цвят, а блестящ лак.

За направата на този маникюр има различни техники – може да се направи омбре (преливане), може да има заострен ефект или пък да се използва класическата права или заоблена линия. Приложим е за всяка форма на нокътя.
 

12. Френски маникюр с принт

12-frenski-s-print
Източник: Pinterest
Френският маникюр с прин е сред най-популярните маникюри за последните една-две години. За направата му се използва бледорозова основа, а лентата на върха на нокътя е по-дебела, за да има достатъчно пространство за направата на принта.

Принтовете обикновено са свързани с животинска тематика. В повечето случаи лентата, върху която се прави принтът, е цветна. Този маникюр не е подходящ за официални поводи, но е чудесен начин да разчупите скучното ежедневие.
 

13. Неонов френски маникюр

13-frenski-neonov
Източник: Pinterest
Можете лесно да разчупите класическия френски маникюр, като му придадете ярък и свеж неонов цвят. Неоновите цветове са перфектни за лятото – те придават настроение и пъстрота.

Чарът на този маникюр е, че макар и семпъл, той е наистина запомнящ се. Неоновият френски маникюр обаче не е подходящ за официални поводи или за съчетаване със строг дрескод. Може да се приложи на всяка форма на нокътя.
 

14. Ексцентричен френски маникюр

14-frenski-excentrichen
Източник: Pinterest
По своята направа ексцентричният маникюр прилича на френския маникюр с принт, като ексцентричния маникюр съчетава различни шарки и цветове. Ексцентричният маникюр е изключително подходящ за дамите, които обичат да експериментират.

Този маникюр е подходящ за ежедневието и не е удачен за специални поводи, или пък за дами, които работят в среда със строго официален дрескод.
 

15. Френски маникюр – пламък

15-frenski-plamuk
Източник: Pinterest
Това също е един доста популярен маникюр, особено сред младите дами, които обичат цветните и необичайни маникюри. Можете да съчетаете ярък цвят и основа в бледорозов цвят или пък да бъдете още по-ексцентрични и да експериментирате с повече цветове.

Френският маникюр с пламъци е подходящ за всеки сезон, но не е удачен за специален повод като сватба или за строга работна среда.
 

16. Лайн-арт френски маникюр

16-frenski-line-art
Източник: Pinterest
Семплият маникюр винаги е добра идея! Лайн-арт маникюрът обикновено притежава минималистичен дизайн, който придава нежност и красота на ръцете. Макар и семпъл, с този маникюр можете да развихрите цветното си въображение.

Лайн-арт маникюрът е много подходящ за официални поводи или пък за работа в офис или училище, където дрескодът е по-строг. Този маникюр е подходящ по-скоро за заострени нокти.

 

french-mani

Маникюрът е важен за всяка една дама…

Френският маникюр е класически дизайн, който има своите различни вариации. Той е актуален и до днес и много дами го предпочитат.

Той е част от нещата, които създават първото впечатление, а поддържаните нокти със сигурност печелят точки във всяка една ситуация.

В тази връзка ще ви представим и няколко продукта, с които можете да поддържате ноктите си в перфектен вид в домашна среда…

Несъмнено най-красивите нокти са тези, които са добре поддържани. В тази връзка, задължителен елемент, който трябва да присъства във вашето „обордуване“ за перфектен маникюр, са инструментите за грижа за ноктите.

Друга съществено важна част от идеалната поддръжка на ноктите е тяхното прецизно оформяне. Това се постига с помощта на професионална пила, която фино заобля ъгълчетата и оформя перфектната дължина.

Здравите и изящни нокти се нуждаят и от допълнителна витаминозна грижа. Освен, че консумацията на богата на витамини храна в ежедневието е много важен фактор в поддържането на здравината и красотата на ноктите, подхранването им с масла преди третиране също е от голямо значение.

На какъвто и дизайн да се спрете, има два вида лак, които са неизменна част от всеки процес – основата и топът. Основата има за цел да изравни, защити и подсили нокътната плочка, подготвяйки я за нанасяне на дълготраен цвят. Топът, пък, е завършека на всеки маникюр, придаващ устойчивост на лака, блясък и допълнителна сигурност.

В колекцията на всеки любител на маникюра несъмнено трябва да присъстват т.нар. „нюд“ цветове. Това са базови нюанси, близки до цвета на кожата, които с лекота могат да се използват както самостоятелно, така и като основа, допълнение към различните дизайни и нежен акцент в маникюра. С други думи – абсолютен „must have“.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.