Сега Четете
6 Съвета за По-Бързо Хващане На Тен
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

6 Съвета за По-Бързо Хващане На Тен

jena-hubav-ten-na-plaj-banski

Хубавият загар не е просто привлекателен – той е признак на здраве. Това означава, че човек има добър запас от витамин Д, който помага при състояния на умора и депресия.

Нещо повече, според проучванията голям процент от хората, които имат тен, имат и по-голяма увереност във външния си вид. Приятният златен загар по кожата е изключително красив и много хора се стремят към него!

Разбира се, продължителното излагане на слънце може да е опасно. Затова трябва да се вземат мерки за безопасност – така едновременно ще имате прекрасна златна кожа и ще бъдете спокойни за здравето си!

Ако се чудите обаче дали можете бързо да хванете тен, защото имате ограничено време за почивка на морето, прочетете тази статия и ще ви докажем, че това е възможно!

Следвайте нашите съвети, разгледайте продуктите, които сме ви подбрали, и тенът ви е гарантиран!

Как да хванете тен по-бързо?

Постигането на хубав и равномерен тен за малко време има своите тънкости. Вземете предвид следващите препоръки и няма да сгрешите!

Съвет №1: Не пропускайте слънцезащитния крем!

jena-maje-se-s-krem-po-banski

Нанасянето на слънцезащита върху кожата не възпрепятства образуването на тен. Слънцезащитните продукти работят за предпазването на кожата от вредните UV-лъчи, които причиняват кожни раздразнения и проблеми.

Ако искате кожата ви да е приятно кафява и златиста, а не зачервена и раздразнена, нанасяйте слънцезащита поне 15-20 минути преди излизане на слънце и повтаряйте на всеки два часа, в които сте изложени на силна слънчева светлина.

За по-бързо хващане на тен ви препоръчваме да използвате продукт с SPF-фактор 30, защото той добре предпазва от вредните слънчеви лъчи, но в същото време позволява по-лесното получаване на хубав загар на кожата.

Обърнете специално внимание и на малките участъци, които по принцип хората имаме склонност да пренебрегваме, защото мислим, че няма как да изгорят. Такива са ушите, горната част на ходилата ни и други.

Съвет №2: Времето за плаж е от значение…

Всички знаем, че слънцето е най-силно в обедните часове – от 12 до към 3 часа. Много хора, които искат по-бързо да хванат тен, избират да се пекат през този часови диапазон.

Имайте предвид обаче, че тогава и вредните слънчеви лъчи са най-силни и това увеличава риска от създаването на кожни проблеми.

Ако кожата ви е по-бяла и по-лесно изгаряте, ви съветваме да се печете сутрин или следобед след 3 часа, за да сте по-спокойни за здравето на кожата си.

Също така имайте предвид, че времето за образуване на меланин също е ограничено. За един ден човек образува меланинови клетки в рамките на 2-3 часа. Излагането на слънце след това просто вреди на кожата ви.

В този смисъл лежането на плажа от сутрин до вечер няма да ви донесе по-добър резултат. Просто трябва да подберете по кое време на деня да се печете.

Съвет №3: Сменяйте позициите си регулярно…

Неравномерният тен е по-лош от липсата на тен, защото показва, че не сте внимавали, когато сте били на плажа.

За да получите хубав равномерен тен, е добре да сменяте позициите си на всеки 15-20 минути. Ако първоначално сте били легнали по гръб, след това време се обърнете по корем и така нататък.

По този начин загарът ви ще бъде добре разпределен по кожата на цялото ви тяло, а в същото време и отделните зони на кожата ви ще си почиват.

Съвет №4: От значение е какво ядете…

Ако искате да почернеете наистина бързо, има значение и каква храна приемате.

Ако хапвате храни, които съдържат високи нива на бета-каротин, ще хванете тен по-скоро, без да имате риск от изгаряне. Бета-каротинът помага още и за предпазването на кожата от някои болести и раздразнения.

Храни, които имат повече от това вещество, са морковите, сладките картофи, кейлът и други. Имайте предвид също, че можете да намерите бета-каротин и под формата на хранителна добавка.

Друго вещество, за което може да следите в менюто си, е ликопенът. Той се съдържа в доматите, червения грепфрут, динята и други. Според проучвания това вещество предпазва кожата от вредните UV-лъчи, като така ви позволява да хванете тен, без да изгаряте.

Съвет №5: Подберете добре банския си…

ten-bez-linii-tyalo-zagar

Банският костюм също е от значение, когато става дума за получаването на хубав тен. Ако не искате да имате неприятни линии по кожата, най-добре е да изберете бански, който е без презрамки, или такъв, при който те могат да се смъкват.

Банските с висока талия също не са препоръчителни, ако искате да имате загар на корема и кръста. Ниската талия е по-добър избор в случая.

Имайте предвид, че ако много държите да имате тен на цялото тяло, през последните години навлязоха така наречените “бански за тен”. Те са създадени от плат, който има технологията “Tan Through”, позволяваща на слънчевите лъчи да минат през него.

Банският не прозира и по никакъв начин не ви излага пред чуждите погледи, но пък допуска слънчевите лъчи да минат през него и да се сдобиете с тен навсякъде.

Съвет №6: Доверете се на натуралните съставки…

Със сигурност не е добра идея да заменяте слънцезащитния крем или спрей с някакво натурално масло, тъй като то има много по-нисък SPF-фактор. От друга страна обаче, можете да съчетаете двете!

Натуралните масла помагат за добрата хидратация на кожата, която е важна при процесът на почерняване, а допълнителният SPF-фактор ще ви е за екстра сигурност от изгаряне.

Такива са кокосовото масло, маслото от авокадо, маслото от малини и други.

Какво определя нивото на тена?

jena-pryska-sprei-slyncezashiten-plaj-banski

Меланинът е естественият пигмент при хората – имаме го не само в кожата, но и в очите и косите си. Когато се излагаме на слънце, нивото на меланина се увеличава, което води и до загара на кожата.

Нивото на тена зависи от количеството меланин, което кожата ни има. Затова и хората, които са с по-светла кожа, изгарят по-бързо и хващат по-малко тен. И обратното – хората, които са с по-тъмна кожа, хващат много повече тен заради високите количества меланин.

Ако имате по-светла кожа, колкото и време да стоите на слънце, няма да успеете да хванете бронзов тен, но можете да получите приятен кафеникав загар. Със сигурност обаче ще трябва да се печете повече и да използвате редовно слънцезащитен крем.

Хората с по-тъмна кожа са предразположени да почерняват по-бързо. За тях хващането на тен е лесно, защото слънцето веднага активира техния меланин. Те също обаче трябва да се предпазват чрез редовно нанасяне на слънцезащита, защото не са предпазени от изгаряне на кожата.

Какви рискове съществуват?

Ако не се предпазвате добре от слънцето и пропускате да си слагате слънцезащита, опитът ви да хванете тен не само няма да бъде успешен, но и може да доведе до по-сериозни последствия.

Изгарянето е коварно…

Изгарянето на кожата не е просто неприятно и болезнено, но може да има лоши усложнения.

Ако продължите да се излагате на слънце и след забелязване на зачервените участъци, можете да получите мехури по кожата, както и подуване на засегнатите зони. Изгарянето може да доведе още и до главоболие, треска и висока температура, което тотално може да развали преживяванията по време на почивката ви.

Нещо повече, има опасност кожните зони, които са изгорели, да изгубят своята еластичност, да се образуват дълбоки бръчки и червени вени или да има неприятни тъмни петна след излекуването им.

Така че, ако забележите зачервяване по кожата си, обърнете му внимание и веднага се скрийте на сянка или директно се приберете!

Слънцето – причина за кожния рак…

Прекомерното излагане на слънце и ненанасянето на слънцезащита могат да доведат до образуването на меланом.

Той може да се образува от вече съществуваща бенка или на ново място на кожата, като бързо дава метастази, които се движат по лимфите и могат да идат до всеки друг орган в човешкото тяло.

Затова следете образуванията на тялото си внимателно. Меланомите са кафяви или черни на цвят и растат сравнтелно бързо. Обърнете внимание и на тяхната форма – те са асиметрични и имат неправилни или размити граници.

Препоръчваме ви, ако забележите някой от тези симптоми, веднага да посетите дерматолог, който да ви прегледа.

Опасността от дехидратация е голяма…

jena-pie-sok-na-basein-banski

Дългото стоене на слънце може да доведе и до дехидратация, ако не приемате добро количество течности.

Ако ви се струва обаче, че дехидратацията не е сериозен проблем, много грешите! Човешкото тяло е изградено от голям процент вода и лишаването на организма от вода може да има сериозни последствия.

Един от първите признаци, разбира се, е жаждата. Ако усещате, че ви се пие вода, това е сигнал на тялото ви, което ви казва, че сте го дехидратирали. Ако лишите тялото си от вода за още дълго време, резултатите ще бъдат на лице.

Изсушаването на кожата е сред първите от тях – тя ще стане груба и ще загуби своята еластичност. Ако не се хидратирате добре, това може да доведе и до чувство на умора, главоболие, както и нарушена сърдечна дейност.

Ето и няколко съвета за безопасно хващане на тен…

Макар и да има рискове от излагането на слънце, ако бъдете внимателни, ще получите хубав загар на кожата без никакви усложнения!

Слънцезащитата е на първо място!

Както вече казахме, нанасянето на слънцезащитен продукт на всеки два часа е от основно значение, за да предотвратите изгарянето.

Независимо от това колко е светла или тъмна кожата ви, не ви препоръчваме да използвате слънцезащита с по-нисък фактор от 30SPF особено ако слънцето е много силно и се печете в обедните и следобедните часове.

Потърсете сянка…

Хубаво е да имате достъп до сянка на плажа, за да си правите регулярни почивки от слънчевата светлина. Уверете се, че си взимате плажния чадър, когато тръгвате за морето, или идете на такъв плаж, където са осигурени.

Скривайте се от слънцето на всеки 2-3 часа в рамките на 15-20 минути, за да се предпазите от слънчев удар, както и за да почине кожата ви.

jena-peche-se-na-plaj-slynce-chadyr

Пазете главата си…

Слънчевият удар е сериозно състояние. Симптомите му са отпадналост, главоболие, гадене и повръщане, дори световъртеж. За да избегнете това, винаги взимайте плажна шапка със себе си – тя ще пази сянка на главата ви, докато хващате тен на тялото си.

Също така не пренебрегвайте скалпа си, що се отнася до слънцезащитата. Шапката би предпазила главата ви от изгаряне, но е добре да нанасяте слънцезащита и там за моментите, в които влизате във водата и главата ви пряко е изложена на силно слънце.

Хидратация, хидратация и още хидратация!

Задължително трябва да приемате напитки, докато сте на плаж. Когато стоите на слънце и се потите, губите значително количество вода, затова редовното приемане на течности е от ключово значение.

Старайте се да избягвате алкохола. Колкото и да е приятно да се пият коктейлчета на плажа, внимавайте с количеството, което приемате. Алкохолът дехидратира изключително много.

Слънчевите очила са задължителни!

UV-лъчите могат да увредят не само кожата ни, ако не я предпазим, но също и очите ни. Това е и причината да се препоръчва носенето на слънчеви очила целогодишно.

За плажа слънчевите очила са задължителни, тъй като слънцето е изключително силно. Затова, особено ако вече имате някакви очни проблеми, е добре да ги предпазите с качествени стъкла, които ще филтрират вредните лъчи.

Сега, след като се запознахте подробно с начина да постигнете хубав тен, разгледайте продуктите, които ще ви помогнат да се сдобиете с мечтания бронзов загар!

Органичните масла в този продукт се грижат за това тенът ви да е равномерен и приятен! Кожата ви ще бъде хидратирана, здрава и стимулирана към регенерация. Формулата съдържа изцяло веган съставки и има апетитен шоколадов аромат.

Това олио се нанася изключително лесно благодарение на спрей помпата, с която впръсквате от продукта на кожата си. То прави кожата ви хидратирана, гладка и блестяща, за да получите най-добрия възможен тен! Олиото има 15 SPF, което допълнително ще предпази кожата ви от вредните лъчи на слънцето.

Гелът с 20 SPF едновременно предпазва кожата ви от слънчевите лъчи, а заедно с това хидратира кожата ви в дълбочина, за да получите съвършения тен! Той не оставя мазно усещане по кожата и попива бързо, а също има приятен кокосов аромат.

Олиото ще ви гарантира съвършения тен, а същевременно ще предпази кожата ви от слънцето благодарение на своя 15 SPF фактор, както и от солта, която изсушава кожата. Продуктът е водоустойчив, което помага за дълготрайността му.

Благодарение на това олио тенът ви ще бъде равномерен и здравословен, а кожата ви ще е хидратирана в дълбочина. Продуктът ви защитава и от образуването на пигментни петна, а 10 SPF факторът дава допълнителна защита.

Маслото помага създаването на приятен бронзов загар по кожата, като в същото време я хидратира, за да няма никаква опасност от изсушаване по време на вашата почивка. Кокосовото масло е активна съставка във формулата и помага да подхранването на кожата.

Приятната текстура на този крем се разнася нежно върху кожата, попива бързо и ви осигурява прекрасен загар! Има 50 SPF фактор, което означава, че нямате нужда от допълнителни слънцезащитни продукти, за да предпазите кожата си.

Какаовото масло в този спрей помага за подхранването на кожата и я омекотява, а в същото време подпомага бързото образуване на здравословен и приятен бронзов загар. Тенът ви е равномерен, а и ще ухаете приятно с този продукт!

Водоустойчиво и с нежна текстура това мляко ще помогне на кожата ви да хване тен по-бързо и удължава трайността му. Кадифена мекота, бронзов загар, хидратация – това ще получите с нанасянето на млякото.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.