Сега Четете
7 Модела Дамски Слънчеви Очила, Които Определено Ще Ви Пленят
gaziro-banner

7 Модела Дамски Слънчеви Очила, Които Определено Ще Ви Пленят

slunchevi-ochila

Без значение дали е лято, или зима, слънцето е все така приятно, но и изключително опасно за очите.

Разбира се, в такъв случай на помощ идват слънчевите очила, които предпазват очите и ретината от вредните UV-лъчи, а и са страхотен аксесоар към всяка визия.

Естествено, вниманието в избора на слънчеви очила е важно, особено от гледна точка на безопасността ви, защото некачествените слънчеви очила (тези без UV филтър) могат да увредят очите ви.

И тъй като знаем, че жените са доста по-кокетни и обстойни в избора си на аксесоари, в следващите редове ще запознаем дамската си аудитория с всичко, което трябва да имат предвид при покупката на слънчеви очила, като за максимално улеснение ще представим и някои от най-добрите модели в областта.

Нека пъстрото ни приключение започне!

Семпли и женствени – думите, които характеризират тези слънчеви очила. Те притежават висока UV защита – 400. Рамките са метални,стъклата са градиентни, а формата е тип “котешко око”.

Слънчевите очила са направени от изчистени стъкла и метална рамка. Притежават висока UV защита, а формата им е тип “авиатор”.

Тези слънчеви очила са с овална форма; рамката им е пластмасова и в кафяво-черни шарки, а стъклата са изчистени. Висока UV защита – 400.

Моделът е с овална форма, като рамката е направена от метал и пластмаса в кафяви оттенъци. Стъклата са изчистени, UV защитата е висока.

Слънчевите очила са направени от метална рамка и градиентни стъкла. Притежават висока защита и кръгла форма.

Този модел очила има форма тип “авиатор”. Рамката е метална, а стъклата са огледални. Висока UV защита.

Формата на тези слънчеви очила е кръгла. Имат метална рамка и градиентни стъкла. Висока UV протекция.

Как да изберете перфектните слънчеви очила за вас?

slunchevi_ochila_krugli
За да изберете най-подходящите слънчеви очила за себе си, трябва при покупката да вземете предвид няколко важни неща

Разбира се, на първо място е защитата!

Важно е да изберете очила, които притежават доказана UV защита. Но защо?

Очилата със затъмнени стъкла не вършат работа, тъй като те не абсорбират вредните лъчи.

Напротив, те дори увреждат очите, защото тъмните стъкла предизвикват уголемяване на зеницата, което пък дава по-широк път на вредните лъчи към ретината, а това може да доведе до увреждане.

Ето затова е важно да бъдете прецизни към избора си, а ние ви препоръчваме да подбирате слънчевите очила от оптики или специализирани сайтове, за да бъдете напълно сигурни в качеството на продукта!

Стъклата на слънчевите очила имат своето разнообразие и също е добре да бъдат подбрани с внимание…

slunchevi-ochila-plaj
Поляризираните стъкла, например, не само намаляват вредата от UV лъчите, но в същото време намаляват и отблясъците от хоризонтални повърхности като езера, язовири, огледала, сняг и т.н. Ето защо те са подходящи за хора, които активно спортуват или които шофират на дълги разстояния.

Огледалните стъкла са създадени най-вече за условия, които предполагат високи температури и силна светлина. Очила с такъв тип стъкла предпазват от инфрачервената радиация.

Градиентните стъкла, пък, са може би едни от най-често срещаните. Те са оцветени в горната си част, а в долната са прозрачни. Оцветяването в горния край дава защита от слънчевата светлина, а прозрачността в долния край предполага удобство при четене или шофиране.

Фотохромните стъкла, от своя страна, пък, са изключително удобни, защото променят цвета си в зависимост от силата на светлината – колкото по-силна е тя, толкова по-тъмни стават те.

И не на последно място – очилата трябва да ви бъдат удобни и да са в подходящ размер.

Изберете слънчеви очила, които не падат, когато се навеждате и които пасват добре на носа ви без да предизвикват неудобство.

За да се чувствате уверени под слънчевите лъчи, трябва да изберете очила, които ви предлагат максимално спокойствие и сигурност…

Какви очила да изберете според формата на лицето ви?

slunchevi_ochila
Добре е известно на всички, че всяко лице има различна и красива по свой начин форма

Именно затова аксесоарите, а най-вече очилата, се създават в разнообразни видове и форми, за да може за всеки човек да намери най-подходящия аксесоар с лекота.

Подбирането на перфектната форма слънчеви очила ще ви гарантира не само съвършена визия, но и максимално удобство!

Най-подходящите слънчеви очила за дамите, които имат форма на лицето тип “сърце”, например, са кръглите очила или очилата тип “котешко око”. Тази форма на лицето е характерна с широко чело и заострена брадичка, което определено би изглеждало много модерно с такъв стил аксесоари.

Кръглата форма на лицето предполага носенето на слънчеви очила с широка и правоъгълна форма. Те ще подчертаят лицето ви и ще ви накарат да се чувствате отлично в кожата си.

Дамите с продълговато лице, пък, трябва да се обърнат към слънчеви очила, които имат този стил на “уголемения размер”. Големите рамки на очилата ще подчертаят лицето ви по възможно най-красивия начин.

Представителките на нежния пол с квадратни черти на лицето, от друга страна, е добре да се доверят на очила с по-малки, овални или кръгли форми.

А ако, пък, разполагате с овалната форма на лицето сте същински благословени! Равните пропорции на този тип лице предразполагат към носене на всеки вид очила. Уникално…

Как да се грижите за слънчевите си очила най-пълноценно?

slunchevi_ochila_surce
Грижата за слънчевите очила е важна за вашето зрение!

Както обикновените очила с диоптър, така и слънчевите модели имат нужда от внимателно отношение и поддръжка.

В противен случай това може да се окаже доста опасно за здравето ви – нещо, което никой не цели при покупката на любим аксесоар…

Почиствайте очилата си редовно!

На пазара се предлагат разнообразни продукти и кърпички за почистване на очила. Не пренебрегвайте съществуването им…

Мръсните очила предполагат по-затруднено виждане, което автоматично напряга зрението допълнително.

Това излишно напрежение, обаче, колкото и рядко да го усещате, всъщност може да доведе не само до главоболие, но и до болки в очите и дори много по-сериозни състояния.

Съхранявайте слънчевите очила в предназначена за това кутия или калъфка!

Издрасканите стъкла не само могат да доведат до напрягане на зрението, но освен това, качеството и защитата им от UV лъчите също са значително редуцирани.

Да не говорим и за това, че съхраняването на очилата извън специална кутия или калъфка може да доведе до тяхното цялостно счупване, което определено е голям риск.

Именно затова бъдете прецизни както при избора, така и при грижата за този незаменим аксесоар.

[Total: 2   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup