Сега Четете
Зодия „Телец“
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Зодия „Телец“

telets-wallpaper

21.04 – 20.05 🌱Земя🌱

Телец (Taurus) е астрологично съзвездие, разположено в северното небе между съзвездията Овен и Близнаци. Това е земна зодия, която е представена чрез образа на бика, който пък се свързва с древногръцкия бог Зевс, който се преобразил като бик, за да отвлече красивата Европа.

„Аз притежавам!“

Какъв е човекът зодия Телец?

Зодиите могат да разкрият едва малка част от характера и същността на един човек, но и това е нещо, нали?

Разбира се, не могат да се правят генерализации – не всички телци си приличат изцяло, но има някои характерни черти, които се откриват у всеки един представител на тази земна зодия.

Телецът е трудолюбив и амбициозен…

Ако можеше да живее напълно в своя перфектен свят, Телецът би релаксирал във ваната докато слуша приятна музика и се наслаждава на лукса, но той е запознат с реалността и с цената на парите и не се страхува да запретне ръкави.

Телецът е трудолюбив, амбициозен и фокусиран във всичко, което прави. Той е чудесен колега и работник и на него винаги може да се разчита.

“Организиран” описва добре тази зодия…

…що се отнася до финанси. Телецът обича да знае с какви пари разполага. Той винаги плаща сметките си навреме и винаги има спестени средства.

Той се интересува от инвестиции и се стреми да бъде финансово обезпечен. Разбира се, донякъде това е свързано и с любовта на Телеца към шопинга, но това е друга история.

Телецът е лоялен към близките си…

Телецът е истински верен на своето семейство и приятели. В началото телецът може да бъде подозрителен към хора, с които тепърва завързва приятелства, но ако успеете да спечелите доверието му, то приятелството ви може да продължи вечно.

Що се отнася до семейството, телецът обожава да прекарва време с човека до себе си и с децата си.

Той уважава семейните традиции и винаги е особено внимателен към ежедневните рутини на семейството.
bull

Кои са силните черти на зодия Телец?

Както вече стана ясно Телецът е изключително прецизен в работата си и на него винаги може да се разчита. Той не се страхува да поема отговорност.

Хората от тази зодия са изключително търпеливи както на работното място, така и в отношенията си с хората.

Друго силно качество на Телеца е, че той е практичен – той знае как да приключи задълженията си по най-добрия начин.

Телецът е стабилен и всеотдаен – той може да бъде чудесен партньор както в личен, така и в професионален план, защото се отнася с внимание към всеки един детайл.

Кои са слабите страни на зодия Телец?

Както всяка зодия, така и Телецът има своите слаби страни. Една от тях е инатът. Телецът може да бъде наистина инатлив и това понякога му изиграва лоша шега.

Той също така може в определени моменти да се държи собственически, а това може да навреди на отношенията с партньора.

Телецът може да бъде наистина безкомпромисен както към околните, така и към себе си.
telec-women

С кои зодии се разбира зодия Телец и защо?

Независимо дали става въпрос за любовни или чисто приятелски отношения, Телецът определено е предпазлив в началото.

Както споменахме, той е търпелива зодия и ще си даде достатъчно време, за да се адаптира към новите хора в живота си, както и да прецени дали да им се довери.

Телците не са сред хората, които ще поставят сърцето си на сребърен поднос – трябва сами да заслужите доверието и любовта на Телеца.

Въпреки това той може доста по-лесно да се сближи с някои определени зодии. Нека видим кои са те…

Телец и Рак

Ракът може да задоволи изискванията за приятел или партньор на Телеца. Той е верен, любвеобвилен, обича семейната среда, емоционален е и интуитивен. Ракът има сериозно отношение към финансите и се старае да подсигури своя партньор. Ревността и чувството за притежание могат да нажежат отношенията, тъй като и двата знака са доста динамични, но, пренебрегвайки тази подробност, те биха могли да бъдат страхотен тандем.

Телец и Дева

Е, не е учудващо, че тези два знака се разбират толкова добре – телецът и девата са земни зодии и имат доста общи неща помежду си. И двете зодии са изпълнени с решителност и са доста интуитивни. Телецът и девата могат да изградят силна връзка помежду си, независимо дали любовна, или платоническа.

Телец и Козирог

Козирогът също е земна зодия и добрите взаимоотношения с Телеца не са нещо странно. И двата знака са амбициозни и са изключително отговорни в работата си – за тях работната етика е изключително важна. Телецът и Козирогът притежават изключително чувство за хумор. Техният стремеж към стабилност и сигурност ги прави чудесни партньори един за друг.

Телец и Риби

Телецът е винаги е здраво стъпил на земята, а за да бъде балансиран неговият свят, се нуждае от емоционална и летяща в облаците натура, каквато е зодия Риби. Разбира се, не е типично за Телеца да се свърже с някой, който е силно емоционален и недостатъчно стабилен, но любовта, грижата и страстта, които са характерни за Риби, допълват земната зодия по един перфектен начин.
telec-suzvezdie

С кои зодии не се разбира зодия Телец и защо?

Както има знаци, с които Телецът си пасва повече от перфектно, така има и знаци, с които той не се разбира особено.

Във връзка с отношенията с хора телецът не се чувства в свои води, когато се намира сред хаос и несигурност. Той не харесва предателството, вулгарността и изкуственото отношение.

Разбира се, такъв тип отношение той може да срещне във всеки един представител на всяка една зодия. И все пак има зодии, с които рядко се разбира и с които трудно намира общ език.

Естествено, това е напълно нормално, тъй като всяка зодия има своите отличителни черти на характера и те невинаги могат да съответстват или да се допълват от тези на останалите зодии. Нека видим кои са те…

Телец и Стрелец

Отношенията (независимо дали любовни или приятелски) между телеца и стрелеца се лутат между любовта и омразата. Когато земният и уравновесен характер на телеца се сблъска с пламенността и свободния дух на стрелеца, то телецът лесно може да се изнерви от допира до този хаос. Стрелецът е изключително общителен – той е истинско социално животно, което посещава множество и различни събития, а домошарът Телец може да не хареса тази черта на Стрелеца и дори да изпита ревност. Отношенията между двата знака не са невъзможни, но определено ще им се наложи да поработят върху тях.

Телец и Водолей

Водолеят често е наричан “бунтовник без кауза” и той несъмнено ще се опита да се вмести в подредения свят на Телеца. По природа Водолеят е човек на движението, който винаги иска да се впуска в различни предизвикателства, пътувания и приключения. В същото време Телецът е залепен за удобния стол у дома. Връзката между Водолей и Телец може да бъде здрава, но изключително трудна за напасване, защото двата знака обикновено вървят в различни посоки.

Телец и Овен

Агресивната решителност на Овена се сблъсква с твърдоглавието на Телеца. Тези две зодии често се бият с рогата си, но в същото време се впечатляват от демонстрирането на сила и мощ. Тази сила обаче те канализират по два коренно различни начина. Овенът обича да се състезава, да се конкурира дори с работата си, да бъде далеч от дома. Телецът пък обича да канализира силата си в усърдна работа (по възможност у дома). Овенът може да се почувства като затворен в клетка от чувството за притежание на Телеца. От друга страна свободолюбивият характер на Овена може да пробуди ревността на Телеца.

На късмет е!

Всяка зодия има няколко специални неща, които ѝ носят повече късмет и благополучие от други. Разбира се, зодия Телец не е изключение…

1 и 9

1 и 9 са късметлийските числа на зодия Телец. 1 е първото число в нумерологията и е символ на новите начала, независимостта и увереността. То също така репрезентира възможностите, които стоят пред нас.

От друга страна числото 9 е последното от деветте числа и обикновено се свързва с цикличността – края на един период и началото на нов. Числото 9 е вестител на тази промяна и обикновено съпътства Телеца с мъдрост.

Розов лотос

Цветът, който носи най-много късмет и благоденствие на Телеца, е цвета розов лотос. Нежният цвят носи името на още по-нежното растение лотос, което се свързва с просвещението.

Мекият пастелен розов цвят се свързва с милосърдието, нежността; той ни връща към спомените на детството. Други цветове, които носят късмет на зодията, са светло зелено, светло синьо и като цяло всички пастелни тонове.

Сапфир и изумруд

Скъпоценните камъни сапфир и изумруд са изключително красиви и носят много късмет на Телеца.

Ако търсите специално бижу с някой от двата камъка, то е добре да бъде пръстен, който да поставите на показалеца.

Филодендрон със сърцевидни листа

Това е перфектното растение за Телеца. Този знак е управляван от Венера – планетата, която отговаря за любовта, а романтично растение като филодендрон със сърцевидни листа е идеално за дома на Телеца.

Сърцето е символ на любовта и растение с такава форма на листата е добро съчетание за тази зодия.

Селско стопанство, хуманитарни професии и икономика

Телецът може да се реализира в различни сфери, но има няколко професии, в които може да има по-добра реализация. Разбира се, Телецът е работохолик и може да се справи с всяка една задача.

Този зодиакален знак може да се справя добре в професии, свързани със селското стопанство – животновъдство, растениевъдство и т.н. Хуманитарни професии като медицина и преподаване също са подходящи за тази зодия.

Телецът може да се реализира успешно и в сферата на икономиката, бизнеса. Професиите, които са управлявани от Венера, като моден дизайнер, кетъринг, интериорен дизайнер и т.н. също са подходящи за тази зодия.
 
natalna-karta

Телецът е изключително приземен и гледа реално на света…

Той е изключително трудолюбив, всеотдаен и лоялен знак и определено ще спечелите, ако имате Телец сред приятелите си.

Ако имате близък човек от тази зодия, когото искате да зарадвате с подарък, който да пасва идеално, то можете да разгледате нашите предложения. Нашият избор е базиран на неща, които са абсолютно необходими за всеки един Телец!

Смарагдът (познат още като изумруд) е един от скъпоценните камъни, които носят късмет и благоденствие на Телеца. Смята се, че представителите на зодия Телец трябва да носят пръстен с този камък на показалеца си – по този начин ще привличат силна положителна енергия, която да канализира успехи и благополучие.

Както вече неколкократно споменахме, Телецът обича пространството на дома и в тази връзка домашният уют е от голямо значение за този зодиакален знак. Ароматната свещ с мирис на етерични масла ще създаде уединена обстановка за всеки един представител на зодията и със сигурност ще го предразположи към почивка.

И тъй като тази земна зодия прекарва голяма част от времето си у дома, то всякакви подаръци, свързани с дома са абсолютно подходящи за нея. Телецът харесва всичко, което би направило дома му още по-красив и комфортен, а един пълен сервиз за маса би бил страхотно допълнение към притежанията на тази зодия.

Макар и да не е приключенец, то Телецът определено има нужда да разпуска от време на време. За специалния повод на вашия близък можете да изберете бутиков алкохол, на който да се наслади във времето си за почивка.

Телецът обича да отделя време за себе си и за релаксация. Рисуването, оцветяването и всякакви творчески дейности са чудесен начин, по който представителите на тази зодия да се откъснат поне за малко от ежедневието и задачите си.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.