Сега Четете
7-те Най-Добри Води за Уста
kalibrado-noble

7-те Най-Добри Води за Уста

voda-za-usta-

Красивата усмивка е, преди всичко, здравата усмивка.

Усмихнатите хора несъмнено са магнетични и привличат лесно всички около себе си, но за да се усмихваме уверено трябва да полагаме ежедневни грижи за зъбите си.

Старателната грижа в това отношение ще се отрази в очарователна усмивка, която със сигурност ще повлияе положително на самочувствието ви.

Пастата за зъби е стандартният и задължителен елемент в почистването на зъбите. Освен нея, обаче, водата за уста също би била много полезно допълнение във вашата рутина.

Използвайки вода за уста, несъмнено ще подобрите значително устната си хигиена, а най-хубавото е, че ще си осигурите моментално освежаване.

В тази статия ще откриете предложения за води за уста, сред които лесно ще изберете най-подходящата за вашите нужди.

Прочетете до края, за да научите и някои полезни съвети и насоки, свързани с покупката и употребата на този тип продукти.

Използвана два пъти дневно вода за уста Listerine Coolmint осигурява 24 – часова защита, срещу образуване на плака, както и дълготраен свеж дъх.

Eludril Classic е анти-бактериална вода за уста, която дезинфекцира и убива микроорганизмите в устната кухина, предизвикващи поява на зъбна плака и зъбен камък. Подходяща е при възпалени венци.

Водата за уста Parodontax Daily Gum Care Fresh Mint не само освежава дъха ви, но едновременно се бори срещу зъбната плака и помага за опазване здравето на венците и зъбите.

Водата за уста Vitis Orthodontic освежава дъха ви и се бори срещу възникване на зъбен кариес. Подържа венците здрави и убива бактериите в устната кухина. Подходяща е за вас, ако носите зъбни брекети.

Водата за уста Elmex Sensitive Professional Pro-Argin освежава дъха, предпазва от натрупване на зъбна плака и намалява чувствителността на зъбите.

Водата за уста Ecodenta Expert Extraordinary Whitening освен, че поддържа венците и зъбите здрави, помага за избелването им.

Водата за уста Curaprox Perio Plus+ Forte 0.20 CHX съдържа висока концентрация на хлорхексидин (CHX) и предпазва зъбната кухина. Подходяща е за употреба преди и след инвазивни стоматологични процедури.

Какво трябва да знаете за водата за уста?

Освен за освежаване, водата за уста може и да облекчи много от вашите оплаквания, свързани с устната кухина.

Съществуват два вида води за уста – козметични и терапевтични.

Козметичните води за уста контролират временно лошия дъх и оставят приятен вкус в устата.

Терапевтичните води за уста включват съставки, които осигуряват дълготрайно намаляване на бактериите и могат да се използват по лекарско предписание.

voda-za-usta-izpolzvane

Как да изберете вода за уста спрямо вашите нужди?

Съобразете покупката си на продукт най-вече с основния проблем, който ви притеснява…

Лош дъх (халитоза)

Най-разпространените води за усти ще освежат дъха ви моментно. Те са подходящи, когато искате да прикриете лошия дъх за кратко.

Имайте предвид,обаче, че лошият дъх може да сигнализира за по-сериозни проблеми с устната кухина. Ако страдате от продължителен лош дъх, изберете антибактериална вода за уста.

Сухота в устата

Ако страдате от сухота в устата избягвайте водите за уста, които съдържат алкохол. Алкохолът ще изсуши допълнително устната кухина и ще изостри симптомите.

Заболяване на венците

Ако искате да предотвратите възпаление на венците, избирайте антибактериални води за уста, които се борят срещу образуването на плака.

Ако сте изложени на риск от гингивит или заболяване на венците, за вас са подходящи водите за уста с хлорхексидин, които ще ви помогнат да унищожите бактериите.

Чувствителни зъби

Чувствителните зъби могат да причинят сериозен дискомфорт. Ако страдате от този проблем, изберете вода за уста, която е специално обозначена като подходяща за чувствителни зъби.

Тези води съдържат съставки, които подсилват емайла и ще ви помогнат да облекчите болките.

Ако търсите един тип вода за цялото семейство, изберете такава без алкохол, безопасна при случайно поглъщане.

Важно е, обаче, да отбележим, че водите за уста, като цяло, не са подходящи за употреба от деца под 6 години.

voda-za-usta

Вода за уста с какъв състав да подберете?

Дори да нямате съществуващи проблеми със здравето на устната кухина, използването на вода за уста е подходящо за всеки, който иска да предотврати проблеми със зъбите и венците.

По отношение на качеството на продукта, търсете вода за уста, съдържаща богат набор от полезни съставки…

Флуорът защитава от образуване на кариеси укрепва зъбния емайл.

Цетилпиридиниевият хлорид елиминира лошия дъх и убива бактериите.

Хлорхексидинът, пък, намялява плаката и укрепва венците.

Някои води за уста съдържат съединения с етерични масла, като ментол (мента) и евкалипт, които имат противогъбични и антибактериални свойства.

Ако желаете да осигурите на усмивката си максимален блясък, подберете вода за уста, съдържаща водороден пероксид, който активно да избели зъбите ви.

voda-za-usta-1

Как да използвате водата за уста?

Използвайте водата за уста като финална стъпка при миенето на зъбите си сутрин и вечер. По този начин, окончателно ще премахнете остатъците от храна по тях.

Също така, обаче, може да използвате и по всяко време на деня, когато се нуждаете от освежаване.

В дозатора (обикновено капачката на опаковката) изсипете посоченото на етикета количество. Ако е необходимо разредете с вода.

Жабурете между 30 секунди и 1 минута като се стараете да досигнете и до най-задните зъби , а накрая изплюйте. След това не е необходимо да изплаквате с вода.

За най-добър ефект на формулата не е препоръчително да приемате храна и напитки поне половин час след употребата на водата за уста.

white-teeth
Използването на подходящата вода за уста може да поддържа здравето на зъбите ви и да направи усмивката ви сияйна, а както всички знаем усмихнатите хора са по-красиви.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.