Сега Четете
12-те Най-Добри Тийн Филми, Които Ще Ви Пленят
kalibrado-noble

12-те Най-Добри Тийн Филми, Които Ще Ви Пленят

gledane-na-filmi-teen

Тийн филмите несъмнено заемат голяма част от филмовата индустрия от десетилетия и до момента не спират да печелят зрители от всички възрасти със своите интригуващи сюжетни линии и увлекателни герои.

От класическите филми от 80-те до по-новите хитове като „Mean Girls“ и „To All the Boys I’ve Loved Before“, тези филми са оставили отпечатък в съзнанието на всеки подрастващ.

Една от причините те да са все така популярни е способността им да преплитат универсални теми и преживявания, които вълнуват тийнейджърите.

Всяко израстване е време на самооткриване, преживяване на първата любов, отхвърляне и слухове в изобилие.

Тийн филмите улавят тези преживявания по начин, който изглежда резонира със зрителите на всяка възраст, съпреживявайки ежедневието или, напомняйки им за собствените им гимназиални дни.

Освен това тези филми често съчетават разнообразни герои – всеки със собствена трудност и борба.

Зрителите могат да се припознаят в един или повече от актьорите, независимо дали като популярното момиче, спортиста, на когото всички се възхищават или неразбраният съученик.

Това приобщаване позволява на по-широка публика да се свърже с филма и неговия сюжет.

За вече завършилите гимназия, тийн филмите са чудесен начин за връщане на спомените от първите вълнения, безгрижните дни и срещи с приятели.

Най-хубавото е, че повечето тийн филми завършват с поука за младите и послание за надежда.

Неусетно и увлекателно разказват важни уроци за приемането, приятелството и важността да бъдеш верен на себе си.

Подбрахме някои от най-значимите класики в жанра, които са оставили следа в сърцата на всички киномани.

Сигурни сме, че поне един от тях ще ви вдъхнови да създадете перфектната атмосфера за домашно кино с приятели, затова ето няколко съвета за създаване на настроение…

Изберете удобно и уютно пространство с достатъчно места за вас и вашите приятели.

Уверете се, че пространството е добре осветено, но не прекалено светло и предложете на приятелите си да скриете електронните устройства.

Можете да регулирате осветлението в стаята, за да създадете спокойна и уютна атмосфера.

Запасете се с любимата си храна и напитки, на които да се наслаждавате по време на филма.

Изберете филм, който би се харесал на всички, облечете се удобно, настанете се сред удобни възглавници и можем да стартираме…
 

12. Тя е пич

tya-e-pich-film
източник: Pinterest
Година: 2006
Жанр: Романтична комедия
Режисьор: Анди Фикман
Оценка в IMDb: 6.3/10
Така популярният филм проследява Виола Хейстингс- гимназиална футболистка, която полага големи усилия, за да се дегизира като момче и да се запише в училището на брат си, както и във футболния отбор на момчето. Това е забавен и лек тийн филм с много смях и очарователен актьорски състав. Аманда Байнс е отлична в ролята си на Виола, а химията й с Чанинг Тейтъм е неоспорима. Подгответе се за остроумен хумор и куп запомнящи се сцени.
 

11. До всички момчета, които съм обичала

do-vsichki-momcheta-koito-sum-obichala
източник: Pinterest
Година: 2018
Жанр: Комедия, Драма, Романтика
Режисьор: Сюзън Джонсън
Оценка в IMDb: 7/10
Филмът тийн романтична комедия е с участието на Лана Кондор в ролята на Лара Джийн Кови- гимназистка, която пише тайни любовни писма, като начин да изрази чувствата си, без изобщо да възнамерява да ги изпрати. Животът й обаче се преобръща с главата надолу, когато писмата са случайно изпратени. Филмът е сладка и очарователна история за съзряването, която изследва сложността на първата любов и себеоткриването.

 

10. Американски пай

amerikanski-pai-film
източник: Pinterest
Година: 1999
Жанр: Комедия
Режисьор: Пол Вайц
Оценка в IMDb: 7/10
Филмът- класика в жанра, за който всеки подрастващ е слушал забавни истории. Сюжетът проследява група абитуриенти, които сключват договор да загубят девствеността си преди дипломирането. Филмът изследва темите за приятелството, любовта и приемането по начин, който е едновременно забавен и трогателен. Комедията се отличава с искрени шеги, които ще си припомняте отново и отново.

 

9. Опасно привличане

heathers-film
източник: Pinterest
Година: 1988
Жанр: Комедия, Крими
Режисьор: Майкъл Леман
Оценка в IMDb: 7.2/10
Запомнящ се филм, който не е за хора със слаби сърца. Това е филм, който предизвиква обичайния подход на жанра и изследва тъмната страна на юношеството по начин, който е едновременно смущаващ и забавен. Ако сте в настроение за нещо, което ще ви накара да се замислите дълбоко, “Опасно привличане“ определено си заслужава.
 

8. Красива в розово

krasiva-v-rozovo
източник: Pinterest
Година: 1986
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор: Хауърд Дойч
Оценка в IMDb: 6.7/10
Гимназистка от работническата класа, се влюбва в Блейн- богат студент, изигран от Андрю Маккарти. Връзката им се усложнява от различията, както и от неодобрението на богатите приятели на Блейн. Kласическа романтична комеди драма, която си заслужава да бъде гледана от всеки, който търси зареждащ филм със сродни герои и сладка любовна история. Издържал проверката на времето, филмът ще ви разтърси и ще ви накара да се усмихнете.
 

7. Лесна, А?

lesna-a-film
източник: Pinterest
Година: 2010
Жанр: Комедия, Драма, Романтика
Режисьор: Уил Глук
Оценка в IMDb: 7/10
Филмът е свеж и остроумен поглед към жанра, с интелигентен и остър сценарий и забележително изпълнение на Ема Стоун като Олив. Едновременно забавен и прочувствен, изследва темите за приятелството, идентичността и силата на слуховете по забавен и проницателен начин. С него със сигурност ще изпитате всички емоции, които идват с това да си тийнейджър.
 

6. Баровки

barovki-film
източник: Pinterest
Година: 1995
Жанр: Романтична комедия
Режисьор: Ейми Хекърлинг
Оценка в IMDb: 6.9/10
Филмът проследява Шер, богата и популярна гимназистка, която използва популярността, за да си играе на сватовница и да манипулира хората около себе си. Докато се справя със сложността на тийнейджърския живот, тя научава важни уроци за истинското значение на приятелството и любовта. Филмът чудесно улавя духа на 90-те, а емблематичните реплики са оставили следа в попкултурата.
 

5. Последната прожекция

poslednata-projekciya-film
източник: Pinterest
Година: 1971
Жанр: Драма, Романтика
Режисьор: Питър Богданович
Оценка в IMDb: 8/10
Въздействащ филм, с участието на Тимъти Ботъмс, Джеф Бриджис и Сибил Шепърд. Сюжетът се развива в малък, залязващ град в Тексас в началото на 50-те години на миналия век и проследява живота на няколко млади хора, които се борят с любовта, загубата и задаващите се промени в съвременния свят. Филмът е трогателно и красиво заснето изследване на носталгията и изтичащото време. Класика на американското кино, която си заслужава да изгледате.
 

4. Предимствата да бъдеш аутсайдер

predimstvata-da-budesh-autsaider-film
източник: Pinterest
Година: 2012
Жанр: Драма
Режисьор: Стивън Чбоски
Оценка в IMDb: 7.9/10
Чарли, 15-годишен интроверт- притеснен за новия гимназиален живот. Когато се сприятелява със своите връстници, той се учи да преодолява самоубийството на приятеля си и бурното минало. Филмът е прочувствено и трогателно изследване на тийнейджърските преживявания, с изключителни изпълнения на актьорския състав. Задълбава в трудни теми с чувствителност и автентичност, което е рядкост за съвременните тийн филми.
 

3. 10 неща, които мразя у теб

10-neshta-koito-mrazya-v-teb
източник: Pinterest
Година: 1999
Жанр: Комедия, Драма, Романтика
Режисьор: Гил Юнгер
Оценка в IMDb: 7.3/10
Романтична комедия- модерен преразказ на пиесата на Уилям Шекспир „Укротяване на опърничавата“. Проследява историята на две сестри, Кат и Бианка, които преминават през любовта и гимназията. Филмът е класика в жанра- с остроумен сценарий, очарователна актьорска игра и забавно и безгрижно настроение. Балансира перфектно между искрения смях и трогателните емоции.
 

2. Гадни момичета

gadni-momicheta-film
източник: Pinterest
Година: 2004
Жанр: Комедия
Режисьор: Марк Уотърс
Оценка в IMDb: 7.1/10
Един от най-разпознаваемите тийн филми, чиито диалози продължават да отекват в социалните мрежи. Вероятно защото успява да улови сложността на тийнейджърските отношения по начин, който е едновременно забавен и проницателен. Филмът, ще ви накара да се смеете на глас, но също така ще ви накара да се замислите за въздействието, което клюките и “популярността” могат да имат върху младите хора.
 

1. Клуб „Закуска“

klub-zakuska-film
източник: Pinterest
Година: 1985
Жанр: Комедия, Драма
Режисьор: Джон Хюз
Оценка в IMDb: 7.8/10
Филмът проследява историята на петима гимназисти от различни социални групи, които са принудени да прекарат една събота заедно в ареста. Сюжетът е силно и трогателно изследване на тийнейджърската идентичност, социалния натиск и борбата за намиране на своето място в света. Със своите запомнящи се герои и емблематичен саундтрак, „Клуб “Закуска”“ се превърна в културен феномен и достойно заема първите места сред тийнейджърските филми. Така актуален и до днес, ще събуди палитра от забавни и носталгични емоции във вас.
 
domashno-kino

Вдъхновихте се за кино вечер с приятели?

Или сте в носталгично настроение и искате да си припомните безгрижните дни?

Е, с помощта на тези продукти, ще се потопите напълно в атмосферата…

Какво е перфектна киновечер без „идеалните пуканки“? Няма нищо по-вкусно и приятно от апетитния им аромат и насладата, която носят. А когато са домашно приготвени, те гарантирано ще заредят атмосферата около вас допълнително и ще направят гледането на филма още по-вълнуващо преживяване!

Свежите напитки са абсолютният задължителен елемент към вълшебното домашно кино преживяване. А представете си да можете да приготвяте идеалните карборирани напитки у дома неограничено и по изцяло ваш вкус … Е, машината за газирана вода ще ви съдейства в това и определено е must-have, на който си заслужава да се доверите.

Най-важното нещо, когато говорим за пълноценно кино у дома, е максимално да се потопите в атмосферата на филма. Това може да се случи изключително лесно със съдействието на един специален помощник – проектора. Перфектната картина, която той осигурява, ще ви плени и завладее от самото начало до самия край на интересното филмово произведение. Заслужава си!

Комфорт, комфорт, комфорт! Към перфектния и пленителен филм, вкусните храни и напитки и възможността за пълноценно потапяне в атмосферата на произведението, остана да добавим само още един ключов елемент, с който домашното ви кино преживяване да бъде изцяло съвършено. Този елемент е удобството. Подбирайки мек и обгръщащ тялото ви барбарон или фотьойл , вие ще си гарантирате спокойствие и отдих по време на гледане и ще можете да се насладите на избрания от вас филм по най-добрия начин!

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.