Сега Четете
7 от Най-Добрите Слънцезащитни Спрейове и Кремове за Бебета
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

7 от Най-Добрите Слънцезащитни Спрейове и Кремове за Бебета

baby_sunscreen

Лятото стремглаво приближава към нас, а заедно с него и всички приятни разходки на открито, моменти на плажа, екскурзии…

Нито един момент от лятото не би бил приятен и вълнуващ, обаче, ако слънчевите лъчи предизвикат неприятни реакции по кожата ни като алергии, зачервяване, сърбеж, нали…?

А какво остава, когато говорим за защитата на кожата при най-малките, които тепърва ще се радват на морските вълни и топлия въздух?

Бебетата са изключително деликатни и чувствителни към UV-лъчите и грижата за тяхната кожа трябва да бъде приоритет за всеки отговорен родител!

В тази статия сме ви подготвили няколко отличителни предложения за слънцезащитни продукти за бебета, които смятаме, че са се доказали със своето качество.

По-долу, пък, ще откриете полезни съвети как да изберете правилната козметика за вашето дете и по какъв начин да я нанасяте най-ефективно.

Изключително високата защита на този продукт предпазва отлично детската кожа от слънчевите лъчи. Той е хидратиращ и хипоалергенен. Предназначен е за ползване за тялото и лицето.

Слънцезащитният крем предотвратява увреждания от слънцето и кожни раздразнения. Продуктът предпазва деликатната кожа на бебето от изсушаване, като осигурява до 24 часа интензивна хидратация.

Продуктът е създаден специално за всеки тип чувствителна детска и бебешка кожа. Високата UV защита предпазва ефективно вашето дете от вредните слънчеви лъчи.

Продуктът осигурява ефикасна слънцезащита, като предпазва кожата от реакции на непоносимост към слънцето. Съставките на прозрачния спрей намаляват риска от увреждане на клетките, като задействат естествената защита на клетъчното ДНК.

Слънцезащитният гел-крем е изключително приятен за употреба, абсорбира се бързо от кожата и не оставя следи. Той предоставя висока UV защита и поддържа собствените механизми за възстановяване на ДНК на кожата.

Този продукт е идеален избор за бебета, деца и възрастни. Кремът притежава подхранващи, защитаващи и хидратиращи свойства. Полезните съставки осигуряват сигурна защита срещу вредните слънчеви лъчи. Подходящ е за кожа склонна към атопия.

Основната цел на този продукт е да защити детската чувствителна кожа. Спреят е изключително подходящ за кожа с непоносимост към слънцето. Продуктът има много висока, широкоспектърна UV защита.

Какво трябва да имате предвид при покупката на слънцезащитни продукти за бебета?

sun_protection_products
Както вече споменахме, бебешката кожа е много нежна и податлива на раздразнения. А често, основен виновник за кожния дискомфорт на малчуганите, особено през топлите месеци, се оказва именно обичаното от всички ни слънце

Точно затова е изключително важно към бебешката козметика да добавите и слънцезащитен продукт с висок фактор, който да ви гарантира спокойствие и сигурност.

Най-прекият път към перфектният избор на слънцезащитен продукт е постлан от няколко прости, но важни стъпки

На първо място при избора на слънцезащита за вашето дете е важно да съобразите покупката си с неговата възраст.

Когато подбирате слънцезащитен продукт за вашето дете е от особено значение да съобразите годините и месеците му и конкретните му нужди.

Това е така, тъй като някои продукти, които не са предназначени за възрастовата група на вашето дете могат да предизвикат нежелани реакции или, пък, да се окажат доста неефективни.

Бъдете прецизни и внимателни в това отношение и не пренебрегвайте описанието на козметиката..

Потърсете продукт с подходяща формула и състав…

baby
Изберете слънцезащитен крем, гел или спрей, който да е специално предназначен за бебета и деца.

Доверете се на продукти, съдържащи цинков оксид и титаниев диоксид. Тези две съставки са хипоалергенни и значително предпазват кожата на детето.

Разбира се, изключително важен в този аспект е и слънцезащитният фактор. Продуктите със слънцезащита от 30 SPF до 50 SPF са идеални за бебета и малки деца до 3 години.

При избора на слънцезащитен продукт е добре да бъдете информирани и внимателни…

Уви, някои от предназначените за бебета и малки деца слънцезащити все пак крият особени рискове.

Органични съединения като веществото оксибензон, например, могат да предизвикат нежелани хормонални ефекти върху детето ви. Макар и да гарантират отличен защитен слой, те определено представляват сериозна опасност за здравето на малчуганите.

Ароматите и парфюмите са друго нещо, което трябва да избягвате в състава на слънцезащитния продукт на вашето дете. Те могат да предизвикат сериозни алергични реакции и раздразнения върху деликатната бебешка кожа.

Как да гарантирате на детето си пълноценна слънцезащита?

baby_protection
Подбирането на подходящ продукт е само първата стъпка към внимателната грижа за кожата на вашето дете.

За да сте сигурни, че то е максимално предпазено от слънчевите лъчи във всяко едно отношение, трябва да бъдете изключително отговорни

Нанасяйте безопасно количество продукт върху бебешката кожа…

При новородените и бебетата до шест месеца използвайте минимално количество продукт (колкото бадемова ядка). Добре е той фино да се разнесе основно върху лицето, горната част на дланите и горната част на стъпалата.

За бебета и деца от шест месечна възраст-нагоре, пък, бъдете малко по-смели откъм количество на продукта. Тук вече нанасяйте слънцезащитен слой върху всяка част на тялото, която е изложена на слънце

Честотата на нанасяне на слънцезащитата също е от значение…

Добре е да нанесете слънцезащитния продукт 15-30 минути преди да излезете на слънце, за да може активните съставки да започнат да действат.
baby_summer_
Също така е важно да повтаряте нанасянето на всеки два часа, или след като детето е било във водата.

Избягвайте да излагате детето си на слънце през най-горещите часове на летния ден (между 10:00 и 16:00).

По време слънчевите лъчи са изключително силни и освен изгаряния, могат да предизвикат т.нар. слънчев удар.

Ако, обаче, се налага да излезете с вашето дете в този часови диапазон, се погрижете да подсигурите необходимата сянка за спокойствието на вашия малчуган.

Осигурете на детето си пълноценна хидратация!

baby_summer
Хидратацията е важна за организма на всеки един човек, особено в топлите дни.

Именно затова, за да избегнете обезводняването на вашето дете и да му гарантирате здраве и спокойствие в горещините, ви съветваме редовно да му давате да пие течности (кърма, вода).

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.