Сега Четете
24-те Най-Добри Коледни Филми, Които Ще Внесат Уют и Топлина в Дома Ви
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

24-те Най-Добри Коледни Филми, Които Ще Внесат Уют и Топлина в Дома Ви

watching-christmas-movie

Краят на годината винаги е изпълнен с множество празници, тържества и много позитивни емоции.

Целият месец декември е изпълнен с приповдигнато настроение, най-вече заради най-чакания празник – Коледа.

Коледа е един от най-светлите празници за християнския свят…

Той създава уют и топлина във всеки дом, защото ни събира с нашите близки и приятели.

Разбира се, за коледното настроение допринася украсата, елхата, красиво опакованите подаръци и… коледните филми.

Филмите на тази тематика създават приятна атмосфера и са изключително подходящи за гледане със семейство или приятели.

Обикновено действието в тези филми се случва по време на коледните празници, като историята може да бъде комедийна, романтична, приключенска, фантастична.

Важно е да споменем, че в тези филми финалът винаги е положителен, а това носи допълнителни позитивни емоции.

Коледните филми са неразделна част от коледните празници…

Ако искате да създадете още по-уютна и приятна среда по празниците, то със сигурност няма да сбъркате като си пуснете коледен филм.

Изборът на добър коледен филм със сигурност е труден, тъй като има ужасно много филми на тази тема…

В тази ние създадохме селекция от 24 от най-добрите коледни филми. Не беше лесна задача, но се позовахме на световните рейтинги в IMDb, оценките на публиката и критиката и получените награди…

Несъмнено коледните филми засилват магията на празника… Затова нека се потопим в класацията още сега!

24. Замръзналото кралство

frozen_
Източник: Pinterest
Година: 2013 г.
Жанр: Анимация, Приключенски, Фентъзи
Режисьор: Крис Бък, Дженифър Лий
Оценка в IMDb: 7.4 /10

Кралство Арендел е спокойно и живописно местенце в северните части на Земята. Елза става новата кралица, а сестра ѝ Анна е изключително щастлива. Елза обаче е ужасена от способността, която притежава – тя има силата да създава лед и сняг. Тя трудно контролира тази способност, особено когато е емоционална. В миналото, когато са били деца, Елза без да иска уцелва Анна със снежна струя и Анна едва не загубва живота си. Силна емоция е причината Елза да вкочени кралството във безкрайна зима. Ужасът от стореното сега и стореното в миналото я кара да избяга от хората. Ще успее ли Анна да помогне на сестра си?

23. Четири Коледи

chetiri-koledi
Източник: Pinterest
Година: 2008 г.
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор: Сет Гордън
Оценка в IMDb: 5.7 /10

Брад и Кейт са заедно от три години. В коледното утро те са напът към Фиджи, като съобщават на родителите си, че имат благотворителна работа. В последствие се оказва, че трябва да посетят своите четирима родители. С напредването на деня Брад и Кейт научават по нещо ново от детството и миналото на двамата. Кейт започва да размишлява над живота и как той може да бъде наистина лош. Дали се познават достатъчно добре, за да се преборят с бурите, които носи семейната среда?

22. Коледна приказка

koledna-prikazka
Източник: Pinterest
Година: 2008 г.
Жанр: Комедия, Драма
Режисьор: Арнолд Десплечин
Оценка в IMDb: 7.0 /10

Семейните отношения могат да бъдат сложни, но колкото и скарани да са членовете, празниците имат способността да ги съберат около масата въпреки всичко. Това се случва и с фамилията Вълиард, където всеки е в особени взаимоотношения с останалите – това са Юнон и Абел, дъщеря им Елизабет и нейният син Пол, Хенри и приятелката му, Иван, съпругата му Силвия и двамата му сина, братовчедът Саймън. Елизабет е платила стар дълг на Хенри, с уговорката повече да не се виждат. Пол има психическо заболяване, а Юнон разбира, че има нужда от трансплантация на костен мозък. Дали битките, жестоките думи и караниците ще провалят всичко?

21. Запомни нощта

zapomni-noshta
Източник: Pinterest
Година: 1940 г.
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор: Мичъл Лейсен
Оценка в IMDb: 7.6 /10

Лий Леандър е хваната в кражба на стоки точно преди Коледа. За нея това е трето провинение, което води до образуването на съдебен процес. С делото се занимава Джон Сърджант. По време на коледните празници обаче няма как да бъде издадено съдебно решение и Джон отлага делото. В един момент му става жал за Лий – той плаща гаранцията ѝ и я отвежда у дома за Коледа. Празниците са повод обвинителят и подсъдимият да се влюбят, но остава въпросът как ще се справят с насроченото дело…

20. Купон преди Коледа

kupon-predi-koleda
Източник: Pinterest
Година: 2015 г.
Жанр: Комедия, Фентъзи
Режисьор: Джонатан Ливайн
Оценка в IMDb: 6.3 /10

Итън, Исак и Крис са приятели от деца. Всяка година те празнуват Коледа заедно, като това се превръща в една необикновена традиция. Празничният ден винаги е необикновен за тях и е изпълнен със смях и емоции. Навлизайки в света на възрастните, тяхната традиция идва към края си и по този повод те решават да отпразнуват една незабравима Коледа. Те отиват на Бала на Лешникотрошачка – едно от най-великите коледни партита.

19. Чудото на 34-та улица

chudoto-na-34-ulica
Източник: Pinterest
Година: 1994 г.
Жанр: Драма, Семеен, Фентъзи
Режисьор: Лес Мейфелд
Оценка в IMDb: 6.5 /10

В тази история срещаме шест годишната Сюзън, която определено се различава от останалите деца на тази възраст – тя не вярва в Дядо Коледа. Майка ѝ отдавна ѝ е споделила, че той не съществува. По тази причина Сюзън не очаква специални подаръци от някого, който не съществува. Една среща обаче ще промени нещата и ще даде на малкото момиче ценен подарък – нещо, в което да вярва.

18. Договор за Дядо Коледа

dogovor-za-dqdo-koleda
Източник: Pinterest
Година: 1994 г.
Жанр: Комедия, Драма, Семеен
Режисьор: Джон Паскин
Оценка в IMDb: 6.5 /10

Скот Калвин е ядосан, когато разбира, че бившата му жена Лаура е опитала да каже на сина им Чарли, че Дядо Коледа не съществува. На Бъдни вечер Скот чете “Нощта преди Коледа”, когато получава странно и необикновено посещение. Той чува странен шум от покрива, където открива шейната, вещите и дрехите на Дядо Коледа, а също и една бележка, която гласи, че който открие тези неща, трябва да ги облече. Скот е транспортиран до Северния Полюс, където разбира, че той е новият Дядо Коледа. Как да скрие тази новина от близките си?

17. Кошмарът преди Коледа

koshmar-predi-koleda
Източник: Pinterest
Година: 1993 г.
Жанр: Анимация, Фентъзи, Семеен
Режисьор: Хенри Селик
Оценка в IMDb: 7.9 /10

Вярвате ли, че за всеки празник си има град? Е, дори и да не е така, в тази история ще се запознаете с Джак Скелингтън – тиквеният крал на Хелоуин Таун. На него обаче му омръзва всяка година да прави едно и също – подготовка за Хелоуин, празнуване на Хелоуин… Затова той се озовава в Крисмас Таун – градчето на Коледата. Джак е толкова обзет за идеята от Коледа, че се опитва да накара своите жители от Хелоуин Таун да празнуват Коледа, вместо Хелоуин. Дали ще успее?

16. Ваканцията

vakanciqta
Източник: Pinterest
Година: 2006 г.
Жанр: Комедия, Романтичен
Режисьор: Нанси Мейерс
Оценка в IMDb: 6.9 /10

Несподелената любов винаги оставя рани, ниска самоувереност и самочувствие. Ирис пише в сватбената колонка в местния вестник. Тя тайно е влюбена в своя колега Джаспър. Около Коледа обаче разбира, че Джаспър ще се жени за друга – в този момент сърцето на Ирис е разбито. В същото време в града пристига и Аманда, която наскоро също е била опарена от любовта. Дали Коледа ще донесе нова любов за двете жени?

15. Нощта преди Коледа

noshta-predi-koleda
Източник: Pinterest
Година: 1974 г.
Жанр: Анимация, Комедия
Режисьор: Джулс Бас, Артър Ранкин Джуниър
Оценка в IMDb: 7.3 /10

Как ще се почувствате, ако Дядо Коледа зачеркне града ви от списъка си за посещение? Жителите на едно малко градче с ужас разбират, че Дядо Коледа ги е премахнал от списъка си, заради някого, който е написал писмо, в което твърди, че Дядо Коледа не съществува. Както хората, така и мишките в града са потресени. Татко Мишок се скарва със сина си Алберт, след като разбира, че именно той е написал писмото. В същото време техните другари – семейството на часовникаря – отиват до Дядо Коледа, за да спечелят отново симпатиите му.

14. Полярен експрес

polqren-expres
Източник: Pinterest
Година: 2004 г.
Жанр: Анимация, Комедия, Приключенски
Режисьор: Робърт Земекис
Оценка в IMDb: 6.6 /10

Този филм ни представя историята на едно момче, което се отправя на приключение към Северния полюс. С Полярния експрес то стига до дома на Дядо Коледа точно на Бъдни вечер. По време на това пътуване момчето разбира много неща за себе си и открива, че чудото на живота никога не избледнява, особено за тези, които продължават да вярват.

13. Коледна песен

koledna-pesen
Източник: Pinterest
Година: 2009 г.
Жанр: Анимация, Приключенски, Комедия
Режисьор: Робърт Земекис
Оценка в IMDb: 6.8 /10

В деня на Бъдни вечер Ебенезър Скрудж е събуден от духове, които го карат да преосмисли целия си живот. Те му разкриват неговото мизерно съществуване, пропуснатите възможности в миналото, жестокостите, които извършва ежедневно. Духовете споделят и ужасната съдба, която го очаква, ако не промени начина си на живот. Скрудж е изправен да реши собственото си бъдеще – той ще трябва да избере между изкуплението и смъртта.

12. Гремлини

gremlini
Източник: Pinterest
Година: 1984 г.
Жанр: Комедия, Фентъзи, Ужаси
Режисьор: Джо Данте
Оценка в IMDb: 7.3 /10

Грижата за домашните любимци не е това, което беше. Когато кроткият млад банкер от Кингстън Фолс нарушава правилата за отглеждане на домашния си любимец, той дори не предполага какво ще последва. Банкерът нарушава две от трите основни правила – без вода (нарушено), без храна след полунощ (нарушено), без ярка светлина. Нарушавайки тези правила, той отприщва нашествието на миниатюрни пакостливи зелени чудовища, които обхващат целия град.

11. Човекът, който изобрети Коледа

chovekut-koito-izobreti-koleda
Източник: Pinterest
Година: 2017 г.
Жанр: Биографичен, Комедия, Драма
Режисьор: Барат Налури
Оценка в IMDb: 7.0 /10

През 1843 година Чарлс Дикенс, известен британски писател, се намира в трудно положение. Кариерата му е в слаб момент, а зад гърба си вече има насъбрани три провала. Освен това на гърба на писателя тежат и разходите на семейството. За да създаде баланс в живота си, Дикенс решава да напише Коледна история, като успява да я създаде за два месеца. В този момент се появяват родителите му, с които не е в чудесни отношения. Случки от миналото започват да го преследват, а от напрежение получава творчески застой. Дали ще се справи с трудностите?

10. Елф

elf
Източник: Pinterest
Година: 2003 г.
Жанр: Приключенски, Комедия, Семеен
Режисьор: Джон Фавро
Оценка в IMDb: 7.0 /10

Когато е бил бебе, Бъди е бил оставен в дом за сираци. По странно стечение на обстоятелствата той се озовава в чувала на Дядо Коледа и така стига до Северния полюс. Там той е отгледан от елфи, а когато става възрастен, Дядо Коледа му позволява да отиде до Ню Йорк, където да потърси баща си. От друга страна, баща му, Уолтър Хобс, няма никаква представа, че Бъди изобщо е роден. Ще оцелее ли Бъди в света на хората? Ще изгради ли стабилна връзка с баща си?

9. Коледна история

koledna-istoriq
Източник: Pinterest
Година: 1983 г.
Жанр: Комедия, Семеен
Режисьор: Боб Кларк
Оценка в IMDb: 7.9 /10

Всеки човек, празнуващ Коледа, очаква да получи нещо специално на този ден… Ралфи Паркър също има нещо, за което мечтае – специален пистолет, с който да хваща лошите хора. Желанието му обаче никак не се харесва на майка му и тя отказва да купи този пистолет. Любимата му учителка също отказва. Идва Коледа, а Ралфи така и не получава мечтания подарък…

8. Тайните служби на Дядо Коледа

tainite-slujbi-na-dqdo-koleda
Източник: Pinterest
Година: 2011 г.
Жанр: Анимация, Приключенски, Комедия
Режисьор: Сара Смит, Бари Куук
Оценка в IMDb: 7.1 /10

Чудили ли сте се как Дядо Коледа успява да разнесе толкова много подаръци за една нощ и в същото време да обиколи целия свят? С този филм ще откриете отговора на този въпрос! Тайната на Дядо Коледа всъщност е ултра високо технологична система, скрита под Северния полюс. Историята не свършва до тук – семейството на Дядо Коледа също има важна роля. Артър, внукът на Дядо Коледа, има специална мисия, която трябва да изпълни до изгрев слънце…

7. Скъперникът

skupernikut
Източник: Pinterest
Година: 1988 г.
Жанр: Комедия, Драма, Фентъзи
Режисьор: Ричард Донър
Оценка в IMDb: 6.9 /10

Франсис Ксавие Крос е циничен и зъл телевизионен директор, който се отнася с презрение към своя асистент. Той е толкова лош, че уволнява свой служител точно преди празниците, защото е изразил несъгласие по определен въпрос. През годините Франк многократно е канен от брат си на гости за Коледа, но той винаги отказва. Тази година обаче е напът да се случи нещо различно, след като Франк е посетен от духове, които ще го накарат да преосмисли значението на Коледа.

6. Умирай трудно

umirai-trudno
Източник: Pinterest
Година: 1988 г.
Жанр: Екшън, Трилър
Режисьор: Джон МакТиърнън
Оценка в IMDb: 8.2 /10

Джон МакКлейн е полицай от Ню Йорк. За празниците отива в Лос Анджелис, за да посети съпругата си Холи, която живее там и която работи за корпорация Накатоми. Двамата са поканени на коледното парти на фирмата. Докато те са там, крадци, предвождани от Ханс Грубер, нападат сградата. Те държат всички хора в сградата като заложници, а Джон е единственият, който успява да им се противопостави.

5. Как Гринч открадна Коледа

kak-grinch-otkradna-koledata
Източник: Pinterest
Година: 1966 г.
Жанр: Анимация, Семеен, Комедия
Режисьор: Чък Джоунс, Бен Уашам
Оценка в IMDb: 8.3 /10

Гринч е създание, което е кисело и което мрази всичко и всички. Но нещото, от което той най-много се дразни, е Коледата и веселите празненства в близкото селце. Гринч решава да предреши себе си като Дядо Коледа, а кучето си като един от коледните елени. Той успява да открадне цялата коледна украса, а също и всичко, което е свързано с Коледа. Селото е напът да празнува най-тъжната Коледа…

4. Наистина любов

naistina-liubov
Източник: Pinterest
Година: 2003 г.
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор: Ричард Къртис
Оценка в IMDb: 7.4 /10

Филмът ни представя историите на няколко двойки. Всяка от тези връзки има своите особени отношения, които се развиват в сезона на коледните празници. Съпругата на Даниел е починала и сега той трябва сам да се справи с доведения си син Сам. Джулиет и Питър са се оженили скоро и са щастливи заедно, но Джулиет се притеснява, че най-добрият приятел на Питър, Марк, я мрази. Всъщност истината е друга – Марк е влюбен в Питър и ревнува от Джулиет. Джейми пък се сближава с Аурелия и двамата се влюбват, макар и комуникацията им да е затруднена. Сара пък от две години е влюбена в своя колега Карл. От друга страна Хари и Карън са в стабилен брак от години. Мия, колежка на Хари, има чувства към него и му предлага да имат по-лични отношения. Дали той ще се поддаде?

3. Бяла Коледа

bqla-koleda
Източник: Pinterest
Година: 1954 г.
Жанр: Комедия, Мюзикъл, Романтичен
Режисьор: Майкъл Къртис
Оценка в IMDb: 7.5 /10

Този филм представя историята на Боб и Фил, които напускат армията след края на Втората Световна война. Те решават да се занимават с музика и танци, като за целта стават екип. Срещат се и със сестрите Бети и Джуди, които също се занимават с пеене и танцуване. Момичетата заминават за Вермонт, където ще участват в коледно представление. Боб и Фил ги следват, а там откриват своя бивш командир – генерал Уейвърли, който е собственик на заведението, където момичетата ще пеят…

2. Сам вкъщи

sam-vkushti
Източник: Pinterest
Година: 1990 г.
Жанр: Комедия, Семеен
Режисьор: Крис Кълъмбъс
Оценка в IMDb: 7.7 /10

В дните преди коледните празници семейство Макалистър се готви за своето пътуване до Париж, Франция. Всички се суетят да съберат багажа си и да не закъснеят за полета, а суматохата ги кара да забравят един от най-малките членове на семейството – Кевин. Той с радост открива, че е се е отървал от досадните си роднини, но много скоро осъзнава колко важно е семейството. Докато близките му ги няма, Кевин трябва да брани дома си от двама крадци, които няма да се спрат пред нищо, за да плячкосат колкото може повече неща…

1. Животът е прекрасен

jivotut-e-prekrasen
Източник: Pinterest
Година: 1946 г.
Жанр: Драма, Семеен, Фентъзи
Режисьор: Франк Капра
Оценка в IMDb: 8.6 /10

Макар и стар, този филм се нарежда на първо място в множество световни класации за коледни филми. Това не е случайно – филмът представя чудната история на Джордж Балей. Джордж винаги се е раздавал за хората в неговия град – Бедфорд Фолс. Не си е дал и ден почивка – основната причина за това е, че иска да предпази града от лапите на скръндзата Мистър Потър. Това, което спира Потър е малката строителна и кредитна компания на Джордж. В деня на Бъдни вечер чичото на Джордж, Били, загубва 8000 долара от бизнеса, като смята да ги депозира. В същото време Потър открива тези пари, но ги скрива. Джордж може да бъде подведен под отговорност. Той мисли за жена си и децата си, като смята, че за тях ще бъде по-добре той да умре. В ключов момент се появява неговият ангел пазител, който го кара да промени решението си.

 
movies

Коледните филми носят чудесен положителен заряд!

Можете да им се насладите по всяко време на годината, но тяхната “магия” се засилва най-вече по време на коледните празници.

Всеки един от филмите в класацията ни има своите достойнства и няма да съжалявате, ако решите да му се насладите.

За по-добро коледно настроение можете да направите 24 дневен маратон, като всеки ден от 1-ви декември до 24-ти декември гледате по един коледен филм. Това със сигурност ще повдигне усещането за празничност.

За да направите преживяването още по-запомнящо се, можете да използвате предложените от нас помощни средства, които ще откриете в списъка по-долу…

Какво е перфектна киновечер без „идеалните пуканки“? Няма нищо по-вкусно и приятно от апетитния им аромат и насладата, която носят. А когато са домашно приготвени, те гарантирано ще заредят атмосферата около вас допълнително и ще направят гледането на филма още по-вълнуващо преживяване!

Свежите напитки са абсолютният задължителен елемент към вълшебното домашно кино преживяване. А представете си да можете да приготвяте идеалните карборирани напитки у дома неограничено и по изцяло ваш вкус … Е, машината за газирана вода ще ви съдейства в това и определено е must-have, на който си заслужава да се доверите.

Най-важното нещо, когато говорим за пълноценно кино у дома, е максимално да се потопите в атмосферата на филма. Това може да се случи изключително лесно със съдействието на един специален помощник – проектора. Перфектната картина, която той осигурява, ще ви плени и завладее от самото начало до самия край на интересното филмово произведение. Заслужава си!

Комфорт, комфорт, комфорт! Към перфектния и пленителен филм, вкусните храни и напитки и възможността за пълноценно потапяне в атмосферата на произведението, остана да добавим само още един ключов елемент, с който домашното ви кино преживяване да бъде изцяло съвършено. Този елемент е удобството. Подбирайки мек и обгръщащ тялото ви барбарон или фотьойл , вие ще си гарантирате спокойствие и отдих по време на гледане и ще можете да се насладите на избрания от вас филм по най-добрия начин!

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.