Сега Четете
9-те Най-Добри Пяни за Коса
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

9-те Най-Добри Пяни за Коса

kosa-obem-vylnista

Грижата за косата не е лесна – подхранване, защита, стилизация… Всяка нужда на косата има своите особености, а пазарът днес е пълен с продукти, които са готови да осигурят едното или другото.

Така всяка жена се оказва с десетки продукти на тоалетката си, всеки от които има своята функция при грижата за косата.

Това обаче може да се избегне, като си вземете пяна за коса – тя може да замени поне два-три продукта, които използвате!

По този начин бихте спестили не само място на тоалетката, но също и средства, както и време, което отделяте при грижата си за косата.

И ако си мислите, че тази статия не е за вас, понеже имате права коса, грешите! Мит е, че пяната за коса може да се използва само от къдрави или чупливи коси!

На пазара има разнообразие от видове, които са подходящи за хора с прави коси и ще ви помогнат при стилизацията и създаването на обем.

И понеже съществува възможността да се изгубите в океана от различни пяни за коси, сме ви подготвили селекция от девет продукта, с които няма да сгрешите!

Пяната на Schwarzkopf Professional създава невероятен обем! Леката формула на продукта прави косата мека, ефирна и бляскава, а в същото време ви осигурява силна фиксация на вашата прическа.

Пяната за коса на L’Oréal Professionnel е подходяща за фини коси, тъй като придава страхотен обем в корените. Това ще направи косата ви да изглежда по-плътна и жизнена. Изключително устойчива е при всякакво време и е лесна за нанасяне.

Пяната на Kérastase придава плътност и обем на фината коса! Продуктът съдържа хиалуронова киселина, която помага за здравината и хидратацията на косъма. Така се сдобивате с обемна, бляскава и здрава коса без досадно утежняване.

Тази пяна за коса на Schwarzkopf Professional ви осигурява силна и трайна фиксация, необходима в забързаното ежедневие на всяка жена! Антистатичният ефект помага за това да сте спокойни през целия ден, че косата ви изглежда съвършено.

Milk Shake са изработили за русите дами специална крем-пяна за съвършена визия! Лилавите пигменти помагат за неутрализиране на медните и жълтеникави нюанси, а плодовите екстракти и млечните протеини правя косъма здрав и подхранен.

Пяната за коса на Goldwell прекрасно стилизира къдрици и вълни, като оставя косата гъвкава, мека и блестяща. Формулата на продукта работи за защитата на косата както от топлинното оформяне, така и от вредните UV-лъчи. Пяната е подходяща и за боядисана коса, тъй като пяната предпазва още от избледняване на цвета.

Пяната на Wella осигурява средна фиксация на къдриците ви, без да утежнява косата ви. Този продукт ви дава страхотен обем, като оставя косата ви гъвкава и жива. Подходящ е за всички видове скалп.

Пяната за коса на Schwarzkopf е специално разработена за тънки и изтощени коси, на които да придаде невероятен обем! Осигурява естествена гъвкавост на косата, като не я смачква или утежнява.

Пяната на Biosilk ви осигурява средна фиксация и чудесен обем, а в същото време усилва естествения блясък на косата. Формулата гарантира за дълготрайния ефект на продукта, за да бъдете спокойни, че косата ви е съвършена през целия ден!

Какво представлява пяната за коса?

Пяната за коса е полутечен продукт, който помага за стилизацията на косата и създаването на обем.

pyana-za-kosa-ryka-kydrava-kosa

В същото време тя осигурява и топлинна защита на косата до около 230 градуса.

Пяната за коса съществува от десетилетия и все още е един от най-популярните продукти за стилизация на коса!

Разбира се, с времето формулата на пяната е подобрявана.

Затова, ако имате ужасяващи представи за пяна, която слепва, утежнява и изсушава косата, ви уверяваме, че днешните козметични експерти са се погрижили да отстранят тези неприятни ефекти на продукта!

Пяната за коса, която се предлага на днешния пазар, е с лека и приятна формула и дори има такива видове, които подхранват косата!

Какви видове пяни за коса съществуват?

Днес има голямо разнообразие от пяни за коса, за да може всяка дама да открие това, което ѝ е нужно за съвършената прическа!

Пяната за обем е сред най-търсените…

Най-често пяната за коса се използва именно за създаване на обем.

Този вид пяна е подходящ както за тънки прави коси, така и за къдрави или вълнисти коси.

Пяната за къдрави и вълнисти коси има различни нива на задържане…

Ако имате къдрава или вълниста коса, това, за което трябва да следите, е нивото на фиксация на пяната за коса.

Най-общо могат да се разгледат три нива – ниско, средно и високо, между които трябва да изберете според вида на косата си.

Има разлика между пяна за коса и крем за къдрици…

Пяната за коса е по-универсална и както видяхте, има няколко функции.

Не трябва да бъркате пяната за коса с крем за къдрици, който е специфичен продукт за къдрави коси, който цели да стилизира къдрици или вълнисти коси.

Как да изберете подходящата пяна за вашата коса?

Трябва да вземете предвид няколко неща, преди да направите покупката на пяната за коса.

Типът на вашата коса има значение…

Известно е, че най-често хората с къдрави коси използват пяна за коса. Това е лесно обяснимо, тъй като пяната прекрасно стилизира буйните къдрици и им придава подреден и здрав вид.

За по-къдрави коси се препоръчва пяна със силна или средна фиксация в зависимост от големината на къдриците ви.

Вълнистите коси също могат да се възползват от тези свойства на пяната. За тях са подходящи пяните със средна до слаба фиксация.

Разбира се, ако имате къдрава или вълниста коса, можете да си вземете и пяна за обем – нужно е просто да следите нивото на фиксацията, за да извлечете две функции от един продукт.

Правите коси също могат да извлекат полза от пяната за коса. Малко количество пяна ще помогне на текстурата и движението на косата и ще създаде добра плътност.

Ако косата ви е тънка, най-вероятно имате проблем с обема. Пяна за коса за обем много ще ви помогне с това.

Ако искате да вдигнете косата си на опашка или кок, пяната ще ви помогне също, за да създадете по-добра текстура на косата, за да не изглежда толкова тънка.

kosa-obem-kok

При по-плътните коси има опасност от утежняване при използването на пяна за коса. Това не значи, че дамите с гъсти коси трябва да се въздържат да посягат към този продукт!

Пяната за коса много би допринесла за добрата фиксация на вашата прическа – просто не бива да нанасяте твърде много от продукта, така че да се натрупва и да утежни косата.

Помислете от какво имате нужда, когато избирате пяната си за коса…

Както вече видяхте, има различни видове пяна за коса и с различно ниво на фиксация. Трябва да помислите добре за какво ще употребявате продукта, преди да направите избора си в магазина.

Ако търсите начин да осигурите топлинна защита за косата си, пяната за коса е чудесен вариант да го направите!

Разбира се, на пазара има и други продукти, които са специализирани в тази посока – можете да си вземете продукт за топлинна защита под формата на флуид или спрей. Това обаче означава, че ще дадете средства за един продукт, който върши една функция.

Пяната за коса е по-практичен избор в това отношение, защото предпазва косата ви от топлината, но в същото време стилизира прическата ви.

Пяната за коса винаги е добър избор, ако искате лесно да стилизирате косата си и в същото време да запазите естествения ѝ вид. Използването на пяна за коса е лесен и бърз начин да имате страхотна визия в забързаното ежедневие.

vylnista-rusa-kosa-obem

За разлика от други продукти на пазара, при пяната за коса няма опасност от омазняване или втвърдяване на косъма. Така косата ви остава мека, подвижна и свежа.

Когато става дума за по-официални прически, пяната също е необходима. Вариант със силна фиксация ще ви помогне да нагласите косата си точно така, както желаете да стои, а в същото време ще предпазва косъма ви от топлината при използването на сешоар – това прави пяната за коса толкова чудесен продукт!

Обърнете внимание на съставките…

Едно от опасенията за употребата на пяна за коса е дали тя няма да изсуши косата.

Този страх е оправдан, тъй като често в състава на пяната за коса е включен алкохол, който вреди на косъма.

Днес на пазара обаче има немалко марки, които избягват използването на алкохол при създаването на продуктите си. Те правят пяни за коси без употребата на алкохол или с по-малък процент в състава именно за да намалят шанса от увреждане на косъма.

Нещо повече – във формулата на някои от пяните за коси днес дори можете да откриете съставки, които са полезни за косата ви.

Ако в състава на пяната за коса срещнете хиалуронова киселина, няма да сгрешите с избора! Тя помага за здравината и хидратацията на косъма.

Церамидите (или керамидите) също работят срещу опасността от изсушаване – те са вид липиди (мазнини), които работят за това влагата да се задържи в косъма.

Ако сред съставките на пяната за коса видите витамин Е, това също е добър знак! Този витамин също се бори срещу изсушаването на косъма, като хидратира косъма в дълбочина, а в същото време защитава косата ви от външни атмосферни влияния.

Цената и качеството вървят ръка за ръка…

Едва ли ще ви изненадаме с това, че често по-качествените продукти са и тези, които са по-скъпи.

Когато избирате пяна за коса, можете да вземете няколко неща предвид, за да направите разумна за джоба покупка.

Първият въпрос, на който трябва да си отговорите, е колко често ще я използвате. Ако желаете да я използвате по-редовно, не е добре да залагате на нещо твърде изгодно, защото именно по-евтините марки са тези, които произвеждат пяни за коси с алкохол. Ако използвате такава няколко пъти седмично, след известно време косата ви ще се изсуши и изтощи.

Съветваме ви да заложите на качеството, дори и това да означава по-висока цена. Както вече казахме, днес много марки залагат на по-добри съставки, които дори ще помогнат за здравето на косата ви. Тези марки обаче са по-скъпи.

zhena-s-kydrava-kosa-usmivka

Как да използвате пяната си за коса по най-добрия начин?

Използването на пяна за коса е наистина лесно…

На първо време, косата ви трябва да е измита.

Хубаво е да я хидратирате добре преди употребата на пяната с качествен шампоан и добър балсам за коса.

След като излезете от банята, трябва да отстраните излишната вода. Изстискайте косата си и я увийте в хавлия за коса.

Обикновените хавлии могат да вредят на здравината на косъма, затова ви препоръчваме, ако нямате специална за коса, да използвате памучна тениска, която е много по-щадяща за косата.

Косата трябва да е влажна, когато нанасяте пяната за коса, но не трябва да е твърде мокра. Затова тази стъпка е важна – излишната вода трябва да се премахне, защото иначе пяната няма да може да се абсорбира от косъма.

Количеството пяна за коса, което трябва да използвате, варира в зависимост от дължината и гъстотата на косата ви. За средна дължина на косата изстискайте пяна с големината на топка за голф. Ако имате по-дълга коса, сложете повече.

Разпределете пяната между двете си ръце и нанесете пяната в косата си. Можете да наведете главата си надолу, за да ви е по-лесно.

Следващата стъпка е сушенето на косата.

Ако имате вълниста или къдрава коса, трябва да използвате дифузер. Той разпределя топлия въздух в по-голяма площ, като помага на косата ви да не се изправя, а в същото време създава страхотен обем.

kydrava-kosa-sushene-s-difuzer

Ако имате права коса, използвайте накрайника за оформяне, който ще подсигури, че косата ви е идеално права.

Можете да използвате и кръгла четка, за да стилизирате косата си, както желаете. С нейна помощ можете да си придадете и допълнителен обем, като повдигате началото на косата си нагоре и насочите струята на сешоара към това място.

Щом приключите със сушенето, можете да нанесете и лек слой спрей за коса, който ще гарантира, че ще запазите формата и стила на косата ви за по-дълго.

Вече знаете – пяната за коса е полезен продукт при оформянето и стилизирането на косата.

Надяваме се, че информацията, която ви дадохме, ще ви помогне при избора на най-добрата пяна за вашата коса!

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.