Сега Четете
Почистване На Козметични Четки: Всичко, Което Трябва Да Знаете
kalibrado-noble

Почистване На Козметични Четки: Всичко, Което Трябва Да Знаете

pochistvane-chetki-za-grim

Ние рисуваме, контурираме и подчертаваме лицата си с четки за грим всеки ден, но често пропускаме най-важната стъпка след това – да ги почистим.

Може би ще ви учудим, но не е достатъчно да измиваме четките си едва един или два пъти месечно…

Според дерматолози и гримьори, трябва да ги почистваме много по-често, за да предотвратим натрупването на бактерии, водещи до акне и други проблеми с кожата.

Колко често, как, защо? Има много въпроси, свързани с правилното почистване на четките за грим, а ние сме тук, за да ви отговорим на всички тях.

В тази статия сме ви представили подробна информация около тази много важна за здравето и красотата ви рутина, като дори по-долу сме ви запознали с някои от най-добрите продукти в областта, които със сигурност трябва да опитате.

Защо почистването на четките за грим е толкова важно?

Когато говорим за вредите от грима трябва да споменем, че такива се появяват най-често не от самите грим продукти, а по-скоро от замърсените четки и неправилното почистване на лицето.

chetki-za-grim

Замърсените с продукт четки, задържат бактерии, които независимо колко добре се грижите за кожата си, могат да ви навредят.

Запушване на порите, черни точки, пъпки и още неприятни инфекции са част от проблемите, които можете да си навлечете, използвайки непочистени четки.

Бъдете стриктни в това отношение и отделяйте време за почистване, за да не се чудите защо се е появила пъпка, след като сте използвали любим фон дьо тен, пудра или руж.

Качественият грим не би навредил на кожата ви, дори напротив. Той създава филм, който я предпазва от вредите на околната среда.

Именно затова, ако сте сигурни, че козметиката, която използвате е надеждна, но все пак страдате от кожни раздразнения, обърнете внимание на четките си!

Внимателното почистване на четките се грижи не само за вашето здраве, но и за тяхното отлично състояние!

Поддържайки апликаторите, вие със сигурност няма да срещнете проблеми като засичане или бързо износване.

Разбира се, всеки козметичен аксесоар рано или късно се амортизира и има нужда от подмяна, но прецизната грижа и честото, старателно почистване, са ключът към запазването на дълготрайността.

Това е изключително важен аспект, особено ако сте вложили една идея по-висока сума за покупка на наистина качествени четки. В противен случай парите ви, образно казано, отиват на вятъра…

Редовното почистване на четките ви за грим може не само да удължи живота им, но и да подобри ефективността им…

С други думи, чистата четка ще ви осигури по-добро нанасяне на продуктите, от замърсената.

Сами по себе си, четките с косъм и гъбите за грим задържат масла, остатъци и бактерии. Така, нанасянето на продукт с тях, се превръща в доста специфичен процес.

„Ако четките ви са мръсни, нанасянето на грим ще изглежда като петно ​​и смесването ще бъде по-трудно.“, споделят гримьори, апелирайки към поддържане на добри хигиенични условия на грим за постигане на винаги идеални резултати.

Колко често трябва да почиствате четките си за грим?

Повечето дерматолози препоръчват да накисвате четките си, особено апликаторите за фон дьо тен и коректор, и тези, с които нанасяте прахообразни продукти за лице (пудра, руж, хайлайтър), поне веднъж седмично.

Така ще предотвратите натрупването на продукта и съответно образуването на бактерии, опасни за състоянието на кожата ви.

“Тъй като тези четки и гъби се използват върху лицето ви, колкото по-чисти са, толкова по-добре!”, съветва известната гримьорка Боби Браун.

chetki-grim

Относно четките за нанасяне на сенки и очна линия, тя е една идея по-снизходителна – може да ги подлагате на по-дълбоко почистване два-три пъти в месеца.

Уви, очевидно е едно – четките трябва да се почистват доста редовно, тъй като в противен случай излагате на сериозен риск кожата си!

Разбира се, тези за нанасяне фон дьо тен и коректор и други продукти за цялото лице, трябва да се поддържат по-често от останалите, тъй като са най-отговорни за състоянието на кожата ви. Това, обаче, не означава да се отнасяте пренебрежително към целия си сет от четки.

Колкото и неприятна задача да се оказва това в забързаното ви ежедневие, истински пълноценното почистване на четките поне няколко пъти в месеца, е категорично задължително.

Как да почиствате четките си за грим възможно най-добре?

На пазара съществуват наистина много различни по вид и цел предложения за почистващи продукти за четки за грим.

Някои по-лесни за употреба, други доста по-агресивни, изборът ви в това отношение трябва да е много прецизен и съобразен най-вече с нуждите и комфорта ви.

Козметичната индустрия предлага широка гама от предложения за всеки вкус и маниер!

Съществуват почистващи продукти под формата на спрей, които са подходящи най-вече за гримьорите, на които се налага да дезинфекцират четките си между различните клиентки и търсят не само надеждно, но и много бързо почистване.

Геловете и сапуните, пък, се оказват сред по-удобните и задължителни елементи в почистването на четките в домашни условия.

Най-добрият и най-задълбочен метод за почистване на вашите четки и бюти блендери изисква топла вода и фин, измивен препарат.

Най-добре е той да е специализиран, тъй като обикновените сапуни и гелове могат да изсушат четките ви, особено ако са направени от естествен косъм.

Ако не желаете да закупувате конкретен вариант от козметичен бранд, пък, може да използвате бебешки шампоан или нежен гел за лице – все продукти, за които ще сте сигурни, че няма да увредят фините косъмчета.

makeup-brushes

За самия процес на измиване, може да си помогнете с ръце, в които да потърквате четките, или, пък, да се доверите на специализираните подложки за целта.

След като почистите четките си ги оставете да изсъхнат в пълноценни условия за това!

В противен случай развиването на куп вредни бактериални процеси не е изключено…

Да, изсъхването на четките ще отнеме време – поне една нощ, а и повече. Това може да бъде досаден процес, но сме сигурни, че предпочитате да изчакате, отколкото да рискувате здравето си.

Впрочем, за да ускорите процеса поставете почистените четки върху хавлия и оставете на директна слънчева светлина или в стая с отопление.

Съвет: не струпвайте четките една върху друга- това ще забави изсъхването и ще ги накара да миришат неприятно.

Имайте предвид, че все някога ще трябва да се разделите с четките си…

Ако зебележите, че четките ви вече започват да не се почистват толкова добре, не са толкова пухкави, както преди, или от тях хвърчат косъмчета, най-вероятно е време да ги смените с нови.

Да, правилната поддръжка на четките е важна за дълготрайността им в ежедневието ви, но не ги прави вечни. Добре е да знаете кога е време да закупите нови аксесоари и да си гарантирате по-прецизен грим, по-висока хигиена и сигурност.

А от старите четки, междудругото, могат да се получат чудесни “инструменти” за почистване и рисуване, така че не ги изхвърляйте, а просто ги “преквалифицирайте”!

 

Е, след като научихте колко важно е честото поддържане на отлична хигиена сред четките и апликаторите ви за грим, е време да ви покажем и най-добрите средства за това.

С тях почистването ще е лесно, пълноценно и ефективно!

Почистващият спрей за четки Dermacol Brush Cleanser ефективно премахва пигментирания продукт от четките за грим, като ги поддържа в отлично състояние. Продуктът дезинфекцира и е подходящ за почистване на по-малки и по-големи четки. Незаменим помощник, който е подходящ за дезинфекциране между измиванията с вода и сапун.

Марката е световно популярна с качествените си апликатори за грим. Доверете се на продуктът, който поддържа вашите четки като ги почиства старателно и удължава издръжливостта им. Дълбоко почиства натрупаните бактерии във влакната като същевременно е нежен към фините косми на четката.

Подарете на любимите си четки грижата, която заслужават. Почистващият сапун с възстановителен ефект е изработен ръчно от растителни масла. Сапунът се използва за правилната поддръжка на козметични четки, които може да се втвърдят или да загубят еластичността си заради остатъците от грим по тях. Премахва и най-упоритите наслоявания от фон дьо тен с лекота.

Почистващ продукт за козметични четки под формата на спрей, който е подходящ за използване от гримьори и любители между основните почиствания. Дезинфекцира и ефективно премахва пигмента като запазва четките в отлично състояние. Изсъхва бързо и удължава издръжливостта на косъмчетата.

Постигнете бързо и ефективно почистване със силата 2 в 1 на този твърд почистващ препарат за четки и силиконова текстура. Превъзхождащи мигновените спрейове, които премахват само остатъци от грим и бактерии на повърхностно ниво, изцяло натуралният почистващ продукт разтваря петната от пигмент и фон дьо тен, докато силиконовите допълнения проникват във влакната на четката, за да изтрият всичко.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...
Изпратихме код за отключване на вашия e-mail адрес.
Въвели сте грешен код!

Тази гениална двустранна подложка разполага с меки силиконови власинки, предназначени за нежно изтегляне на течен фон дьо тен, кремообразен грим или прахообразни пигменти от влакната на козметичната ви четка, без да използвате вода или мигновени почистващи препарати. Идеален за създаване на визия с множество нюанси на сенки за очи или формули за грим, този иновативен продукт ви позволява бързо да сменяте цветовете, без да сменяте четките за грим.

Експериментирайте и редувайте цветовете, когато поставяте грим, много по-лесно. Гъбата за сухо почистване на четки ще ви помогне да премахнете останалия върху четката пигмент. Благодарение на това можете веднага да използвате същата четка за следващия нюанс. Край на нежеланото смесване на цветове. Този малък, но гениален beauty помощник ще изведе комфорта и визията ви на ново ниво.

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup