Сега Четете
Масло От Розмарин – Всичко От А До Я
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Масло От Розмарин – Всичко От А До Я

rozmarinovo-maslo-konceptualna-snimka

Розмаринът е многогодишно тревисто растение, което има игловидни листа. Заради специфичния си силен аромат той е любима подправка на много кулинари и любители на вкусната кухня по света.

Тази билка обаче не намира приложение само в ястията. Някои обичат да си правят чай от розмарин, други използват изсушени клони от розмарин като ароматизатор или за прогонване на малки гадини.

rozmarin-v-saksiq

Благодарение на своите лечебни свойства последните години розмаринът започна да се използва и като част от някои медикаменти и хранителни добавки.

Розмаринът може да се намери освен като суха подправка и като етерично масло. То има множество употреби, които сега ще ви представим, а след това ще ви запознаем и с най-добрите варианти за розмариново масло на пазара.

Какво представлява маслото от розмарин?

Етеричното масло от розмарин съдържа есенцията на розмарина, или иначе казано неговите основни полезни вещества.

Те просто се доставят уникалните свойства и аромат на розмарина под друга форма.

Маслото се използва по различни начини – чрез директно нанасяне върху кожата, чрез имплементиране в парфюми, чрез слагане на капки в дифузер и т.н. Начинът, по който маслото се използва, зависи от причината, поради която искате да го използвате.

Сега ще ви запознаем с тях…

Какви са предимствата на маслото от розмарин?

Маслото е полезно както за здравето, така и за добрия външен вид…

Подобрява работата на мозъка…

Още от Античността се е смятало, че розмаринът помага за функционирането на мозъка. Впоследствие това се доказва с научни изследвания.

Оказва се, че вдишването на изпарения от розмарин помагат на веществото ацетилхолин да не се разгражда. То е важно за работата на мозъка, тъй като отговаря за концентрацията, мисленето и паметта.

Стимулира растежа на косата…

Косопадът може да се дължи на редица причинители – стрес, заболявания, остаряване и други. В борбата срещу изтъняването на косата маслото от розмарин е доверен спасител.

Редовното нанасяне върху скалпа в комбинация с масажиране стимулира космените фоликули и до няколко месеца косата ви стават гъста и здрава.

Облекчава болката…

В народната медицина маслото от розмарин се използва като болкоуспокояващо средство. То не може да помогне за най-силните болки, но при наличие на леки до средни такива, оказва влияние.

Необходимо е просто да се масажира болезненото място с маслото и скоро ще усетите облекчение!

rozmarin-v-saksiq-jena-reje-strykove

Отблъсква някои насекоми…

Маслото от розмарин е натурално средство за прогонване на неприятни гадини от дома. То може да отблъсне дори комари и кърлежи.

Използването на розмариново масло е предпочитано от много хора, за да избегнат силните и неприятно ухаещи препарати срещу насекоми.

Успокоява стреса…

Вдишването на масло от розмарин може много да повлияе стреса и напрежението. Ако се чувствате тревожни, маслото ще успокои пулса ви.

Освен това розмариновото масло намалява нивата на хормона кортизол в кръвта, който е познат като хормона на стреса.

Затова и редовната имплементация на маслото в дома ще ви накара да се чувствате по-спокойни и релаксирани.

Отстранява целулита и стриите…

Маслото от розмарин има благоприятно влияние върху еластичността на кожата. Поради тази причина много хора го използват за отстраняване на целулит и стрии.

Редовното масажиране с маслото изглажда кожата и ще се чувствате отново добре в тялото си.

Как да използвате маслото от розмарин?

Има няколко начина, по който да използвате маслото от розмарин… Изборът на метод зависи от целта, поради която го употребявате…

Вдишайте го чрез изпарения…

Един от най-лесните начини да имплементирате аромата на розмарин в дома си, е като слагате капки от маслото във вашия дифузер.

Този метод е подходящ, когато искате да повишите концентрацията си и да намалите стреса. Можете да включвате редовно арома лампата си, докато учите или работите и ще видите, че ще се справяте със задачите си много по-бързо и спокойно!

Кърпи с розмариново масло срещу насекоми…

Ако имате проблем с някакви гадини в дома си, най-добре е да използвате метода с кърпите. Вземете няколко малки памучни кърпички (може и носни като от едно време) и поставете по няколко капки от маслото на всяка.

След това ги поставете на ключови в дома места, където насекомите се навъждат – в дъната на шкафовете и гардеробите, в ъглите на стаите.

Бихте могли да включвате дифузера с по няколко капки розмариново масло в летните нощи, когато искате да държите прозорците си отворени, но желаете комарите да останат отвън. Ароматът на маслото ще ги прогонва и те няма да влизат в дома ви.

Нанасяйте директно върху проблемното място…

maslo-ot-pipeta-izticha

Когато искате да го използвате за здравето на вашата коса или за успокояване на болката, просто нанесете няколко капки на съответното място.

При използването върху скалпа можете да се фокусирате върху конкретно място, ако имате оплешивяване, или да разнесете няколко капки по площта на целия скалп, ако имате цялостен проблем с косопада.

Ако ви боли рамото, ръката, кракът или друга част от тялото, капнете няколко капки от маслото върху локацията. Масажирайте, за да помогнете на маслото да попие. В рамките на 30-60 минути ще усетите облекчение на болката.

По същия начин стоят нещата, ако използвате маслото срещу целулит или стрии. Трябва да нанасяте редовно на съответната локация с лек масаж. За да видите резултат обаче, ще е нужно да сте упорити, защото отнема поне няколко месеца, за да видите ефект.

Сега, след като ви запознахме с основната информация за розмариновото масло, е време да видите и конкретните продукти, които сме избрали за вас. Тяхното качество е гарантирано!

Страхотен вариант за нанасяне върху скалпа ви, за да подобрите растежа на вашата коса. Маслото може да се използва и в дифузер, за да създадете спокойна и релаксирана атмосфера в дома ви!

100% натурално, маслото от розмарин е природно решение срещу телесните болки. Само няколко капки и лек масаж са необходими, за да изпитате облекчение. Маслото е чудесно и за успокоение на тревожността.

Маслото от розмарин помага за изглаждане на кожата и подобряване на нейната еластичност, за да се отървете от неприятния целулит. Той е и натурално средство за справяне със стреса и напрежението при редовно вдишване на неговите пари.

Това масло от розмарин може да се използва не само за външна употреба и инхалации, но и за хранителни цели. Може да се приема по няколко капки, разредени с вода, или да се имплементира в ястия, сосове и дресинги, за да обогати техния аромат и полезните им свойства.

Маслото идва в практична опаковка от 60 мл, за да го използвате по-дълго време, а удобната пипета ви помага за по-лесното нанасяне на продукта. Маслото може да се използва както за външна, така и за вътрешна употреба под формата на воден разтвор или добавяне към ястие.

Това масло от розмарин е 100% чисто без добавени подобрители, за да ви даде най-доброто от полезните вещества на билката. Подходящо е за външна употреба под формата на нанасяне върху кожата, инхалации или добавяне към вани за аромат и успокоение.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.