Сега Четете
7 Страхотни Предложения за Арома Лампи
kalibrado-noble

7 Страхотни Предложения за Арома Лампи

aroma-lampa

Ако сте от хората, които държат на уюта и комфорта на своя дом, вероятно сте чували за арома дифузерите.

Тези деликатни устройства ароматизират пространството около себе си с лекота като същевременно овлажняват и йонизират въздуха.

В този смисъл, арома лампите са наистина чудесен избор за декорация на вашия дом или за подарък, с който да донесете доза СПА-преживяване на близките си.

В тази статия ще откриете някои от най-добрите арома лампи на пазара в момента, като в допълнение ще получите полезна информация и съвети как да ги приложите ефективно в ежедневието си.

Този ултразвуков арома дифузер ще пасне страхотно на вашия интериор. Разполага с LED светлини, които пресъздават безбройни цветови комбинации и може да се използва като нощна лампа. Има вграден и таймер.

Дифузерът позволява програмиране за различно време на работа и е с вградени светодиоди. Светлините създават релаксираща среда, а капацитета му е цели 400мл.

Ултразвуковия арома дифузер ароматизира приятно всяко помещение и в същото време служи като дизайнерски аксесоар. Работи единствено със специални, качествени пълнители на марката.

Ултразвуковият арома дифузер с минималистичен дизайн ще ви позволи да дишате свободно и ще създаде уникална атмосфера. LED осветлението му създава уют, а матовото стъкло създава усещане за облачета в небето.

Безшумен ултразвуков арома дифузер, който ще освежи въздуха в дома ви или в офиса. Поддържа различни LED подсветки и издържа цели 7 часа. Изключва се автоматично при свършване на водата.

Преносим и компактен арома дифузер, с който можете да освежите и ароматизирате въздуха навсякъде около себе си. Осветява интериора с приглушена светлина.

Арома дифузер с красив керамичен корпус и модерен дизайн, който придава стил на помещението. Освен приятен аромат устройството предлага вграден говорител за слушане на музика и може да се управлява чрез вашия смартфон.

 

Какво представляват арома лампите?

Арома лампите изпълват въздуха с приятни и успокояващи ароматни нотки и са прекрасно допълнение към всеки съвременен дом.

Дифузерът, сам по себе си, е уред, който превръща водата или етеричното масло във фина мъгла, която се разпръсква в помещението.

Вибрациите се излъчват чрез малък диск, който разбива етеричното масло и впръсква водата под формата на мъгла от микро частици.

В зависимост от типа е възможно и ароматът да се разпръсква чрез напояване на възглавничка или малки вентилатори в устройството.

Какви видове арома лампи разпознаваме?

Различните видове арома лампи се открояват с различно качество, разнообразни свойства и практичност в ежедневието.

В това отношение изборът ви трябва да е много внимателен и прецизен, тъй като в противен случай, може да не останете напълно доволни от употребата на устройството.

Ултразвуковите дифузери, например, са най-препоръчвани за ежедневието понеже не използват топлинна обработка и запазват терапевтичните свойства на етеричните масла.

aroma-difuzer

Те изискват да смесите само няколко капки от вашите етерични масла с голямо количество вода и да се насладите на спокойствие и комфорт.

Ултразвуковите дифузери са достъпни и практични, като освен за СПА-помощник, могат отлично да заемат ролята на перфектен овлажнител за помещението, в което са разположени.

Небулизиращите дифузери, пък, са най-мощният и ефективен тип, който може да подберете.

С други думи, ако искате бързо и достатъчно силно да изпълните голяма стая с аромата на вашето етерично масло, това е подходящия избор.

Повечето небулизиращи арома лампи имат стъклени пълнители и не изискват да смесвате маслата с вода. Това е практично, но и води до един особен недостатък…

Както се досещате, интензивността на аромата от тези дифузери обикновено е висока, което означава, че изчерпват маслото си много по-бързо от другите видове.

Ако, пък, търсите перфектният баланс между ефективност и практичност – изпарителните арома лампи несъмнено ще ви впечатлят.

Тези устройства използват вентилатор, за да разпръснат вашите масла в стаята.

Те изпаряват маслото една идея по-бързо от ултразвуковите модели, но са и доста по-икономични в сравнение с небулизиращите.

Този тип дифузери са с доста добра конструкция и технология, но имат един доста специфичен недостатък – доста по-шумни са спрямо предходните два вида.

Какво представлява ароматерапията и кои са най-важните неща, които трябва да знаете за нея?

Освен красив аксесоар за интериора, арома дифузерите могат да бъдат и много полезни за вашето здраве…

Те спомагат това ежедневно и неусетно да вдишвате в определени количества и условия ценни етерични масла.

aromaten-difuzer

Ароматерапията е дългогодишна практика, която включва редица ползи за организма и доброто психическо състояние.

Сред познатите полезни свойства са повишаване на енергията, подпомагане на храносмилането, подобряване на фокуса, повишаване на имунитета, благоприятни са също при определени кожни заболявания и вируси…

С подходящите етерични масла, арома дифузер, поставен в спалнята, значително ще подобри качеството на вашия сън, а и може да ви помогне при безсъние.

Ароматерапията е пръв приятел на човешкия организъм и при справянето със стреса, главоболието и дори възпаленията.

За да се насладите изцяло на ползите от арома лампите, обаче, трябва да сте запознати добре с ароматерапията и различните етерични масла…

На първо място трябва да знаете, че за най-добри резултати се препоръчва да използвате 100% чисти етерични масла, които се съхраняват в стъклени опаковки. По този начин ще сте сигурни, че не правите компромис с качеството на съставките, които вдишвате.

След това, пък, разбира се, е важно да сте наясно и с цялостното предназначение на отделните аромати. В противен случай ароматерапията може да се окаже недостатъчно пълноценна за вашите нужди.

Етеричното масло от лавандула, например, е едно от най-популярните заради успокояващия си аромат. Подходящо е за релаксиране и при проблеми със съня.

Етеричното масло от лимон, пък, пречиства въздуха, а ароматът ще повиши енергията ви. Лимонът има силно антимикробно действие и се отразява освежаващо, както на дома, така и на вас.

Етеричното масло от иланг-иланг помага да се балансират мъжката и женската енергия. Използвайте маслото, за да възстановите равновесието в живота си и за повече позитивност, когато имате нужда.

Етеричното масло от канела има земен, богат и успокояващ аромат. Има противовъзпалителни, антиоксидантни и антидепресивни свойства и е подходящo за студените месеци.

Етеричното масло от мента не само добавя свеж и успокояващ аромат в дома ви, но и осигурява широк спектър от ползи за здравето. Изключително подходящо при проблеми с дихателните пътища, запушен нос и главоболие.

Маслото от евкалипт, пък, е перфектно за лятото, защото ще послужи като естествен репелент против насекоми. Може да облекчи мускулни болки, подобрява концентрацията и пречиства въздуха.

Как да използвате арома лампата си възможно най-ефективно?

В зависимост от типа на вашия дифузер, към устройството трябва да намерите и описание с инструкции за употреба.

В най-общ смисъл, обаче, съществуват няколко златни правила, които ще направят употребата на арома лампа в ежедневието ви много по-пълноценен процес.

aroma-terapija

Поставете арома дифузера възможно най-близо до центъра на стаята, която сте избрали.

По този начин уханието на маслото ще се разпредели най-равномерно в пространството.

Това, пък, от своя страна, определено ще създаде чувство за лекота и балансираност в помещението.

Ситуирайте арома лампата на равна повърхност в условия, далеч от деца и домашни любимци.

В противен случай, шансът уредът да падне е доста по-голям…

Важно е да отбележим, че чисто конструктивно арома лампите са фини и нежни. С други думи, падането им крие сериозен риск от повреда или разливане на концентрирано масло.

Бъдете внимателни и прецизни в употребата!

Повдигнете горната част на устройството и напълнете резервоара с вода със стайна температура.

Добавете 3 до 10 капки етерично масло. За оптимален резултат се препоръчват поне 6-7 капки. Количеството зависи от големината на пространството. Започнете с по-малко капки и увеличавайте до перфектния резултат.

Можете спокойно да комбинирате различни видове любими етерични масла, но трябва да поставите максимум 10 капки. За най-добри резултати смесвайте видове етерични масла, чиито аромати си пасват и действат идентично.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.