Сега Четете
7 от Най-Интересните Играчки За Кучета
kalibrado-noble

7 от Най-Интересните Играчки За Кучета

kucheshki-igrachki

Играчките за кучета се предлагат в различни форми, размери и дизайни и не е изненада, че кучетата ги обожават.

Избирането на нова играчка за нашия домашен любимец не е толкова лесно – същото е като да избираме играчка за дете. Все пак тя трябва да буди интереса и да приканва към игра с нея.

Търсите подходяща играчка за куче?

Нека ви представим някои от най-интересните на пазара.

Играчката представлява въже с възли. Изработена е от естествен памук и е с дължина от 78 сантиметра. Почиства кучешките зъби при дъвчене. Подходяща е за различни игри и гонене. Забавление и добра хигиена за вашия домашен любимец.

Гумена играчка под формата на кокал, която помага за почистването на кучешките зъби. За цялостно по-добра устна хигиена и по-здрави зъби. Специален състав на гумата, който премахва плаката и почиства в дълбочина дори най-труднодостъпните места. Освен това играчката предлага забавен и закачлив начин за игра.

Играчка от две части за хвърляне на топки. Частта за изстрелване на топките е с дължина от 48 сантиметра и е изработена от здрава пластмаса. В комплекта има две топки с диаметър 8 сантиметра всяка. Те са от мека и приятна на допир гума и имат цветен дизайн.

Играчка, която ще забавлява всеки домашен любимец. Изработена е от издръжлива ленена материя. Подходяща за кучета от всички породи и възрасти. При стискане със зъби играчката издава писукащи звуци. Дизайнът е с формата на пате.

Тази топка може да бъде идеалното забавление за вас и вашия любимец. Има интересна форма и цвят за да поддържа интереса на кучето. Може да се хвърля, да поскача и дори да се носи по водата – това гарантира безброй много начини за игра. Играчката е изработена от естествен латекс, който е мек и гъвкав на пипане. Отвътре е подсилена с пяна, която осигурява идеална текстура за захапване и дъвчене.

Това е плюшена играчка във формата на магаре. Много интересна и иновативна. Подходяща е за дъвчене и гонене – ще предостави чудесни мигове на забавление за вашето куче.

Играчката е изработена от мека и приятна на допир гума. Има формата на истински клон от дърво. Изключително подходяща за дъвчене и гонене. Почиства кучешките зъби в дълбочина и ще забавлява истински вашия четириног приятел.

Защо да използваме играчки за кучета?

Играчките не са никак маловажни що се отнася до благосъстоянието на едно куче. Те предлагат много ползи – нека изброим и някои от тях.

Преди всичко има играчки за дъвчене, които поддържат зъбите на кучетата в по-добро здраве.

Освен това всички знаем, че кучетата обичат да дъвчат различни неща, особено в по-ранна възраст. Редовното дъвчене на гумени играчки спомага за поддържане остротата на зъбите и за премахване на излишната плака по тях.

Просто се уверете, че играчките за дъвчене, които избирате са достатъчно здрави и няма да се разпаднат след първата игра на кучето.

Предлагайки различни играчки на кучето си ще ви спаси и от многото надъвкани лични вещи, на които много хора стават свидетели особено в периода, през който на кучетата им никнат зъбите.

Така че няма как да сгрешите с няколко играчки за своя домашен любимец, дори да ви се струва, че той е прекалено малък за тях.

Те ще занимават кучето ви, ще му помагат да изразходва енергията си и когато изпита нужда да дъвче нещо – то това няма да са личните ви вещи.
kuche-s-igrachka
Някои породи кучета имат повече енергия за изразходване през деня, например немските овчарки, доберманите и дори пуделите.

Когато решат да изразходват натрупаната енергия вкъщи – това обикновено не води до нищо добро.

Играчките са начин кучето ви да играе и да изразходва енергия, което е особено препоръчително.

Има играчки, с които кучето ви ще бъде доста активно физически.

Това е още един плюс, особено ако нямате много време за разходки и тичане навън. Така ще сте сигурни, че домашният ви любимец е в добра форма и съответно в добро здраве. Просто изберете играчка като например гумена топка и я дайте на кучето си – нека играе на воля.
igrachki-za-kucheta
Освен всичко изброено до тук, играчките ще ви помогнат да се сближите още повече със своя четириног приятел.

Има много играчки, които изискват интеракция между стопанина и кучето – сред тях са топки, фризбита, плюшени играчки и много други.

Как да изберем подходящи играчки за своето куче?

В магазините за домашни любимци, както и онлайн, има ужасно голям избор от играчки за кучета.

Но как да разберем кои точно са подходящи за точно за нашите космати приятели?

Съставили сме кратък списък с фактори, които да вземем предвид при избора на играчки.

Години

Първо нека започнем с възрастта на кучето – това е един от най-важните фактори. Нека вземем за пример пале на няколко седмици. На този етап от живота си кучето все още е с млечните си зъби и съответно твърди и големи играчки за дъвчене не са препоръчителни. Вместо това изберете малки и меки плюшени играчки.
nai-dobri-kucheshki-igrachki
С течение на времето когато кучето започне да пораства можете да добавите и по-твърди играчки, които да направят дъвченето малко по-предизвикателно. С този нагледен пример се надяваме да разбрахте колко важно е да се вземе предвид възрастта на кучето.

Размер

Следващ фактор е размерът на домашния ви любимец. Не очаквайте, че малко куче ще изпита особено удовлетворение да си играе с големи играчки – най-малкото няма да хареса размера им.

Също така не избирайте малки играчки за голямо на размери куче.

Обикновено ако не сте сигурни какво търсите (например избирате за първи път), можете да се консултирате с продавачите в магазините за домашни любимци, а ако предпочитате онлайн пазаруването – с онлайн консултант на избрания от вас магазин.

Порода

Можете да вземете предвид и породата на кучето ви когато избирате играчки за него.

Различните породи харесват различни игри и имат собствен темперамент – така, че защо не се поинтересувате малко какво е типично за вашата порода куче (освен ако вече не ви е пределно ясно) и след това изберете играчки според това.
kucheshki-igrachki-za-zybi
Нека ви дадем и пример какво имаме предвид. Бигълите например са хрътки и обичат миризмите.

Съответно няма да сгрешите ако изберете играчки с различни аромати и ги криете от кучето, като то трябва да ги намира ориентирайки се по аромата им.

Текстури

И последно, но не и по важност – различните играчки имат различни текстури. Съответно недейте да се ограничавате само до гумени играчки или до плюшени. Поглезете кучето си с разнообразие от текстури като му вземете различни играчки – меки, твърди, релефни, гумени, памучни, плюшени и т.н.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.