Сега Четете
6 Гуа Ша Ролери За Лице, Които Ще Направят Кожата Ви Отличителна
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

6 Гуа Ша Ролери За Лице, Които Ще Направят Кожата Ви Отличителна

guasha

Както добре знаете, кожата е най-големият човешки орган, който е изложен съответно на най-сериозен риск от замърсявания и наранявания.

Точно поради тази причина е много важно да обръщаме повече внимание на нейното състояние и да не забравяме, че здравата кожа изисква определени грижи, които всеки от нас трябва да полага ежедневно.

Кожата на лицето е първото нещо, което забелязваме у хората, и което те забелязват в нас.

Прецизно поддържаната визия показва, че сме отговорни както към външния си вид, така и към здравето си.

Уви, обаче, за да се грижите за кожата на лицето си максимално пълноценно не винаги е достатъчно единствено да използвате надеждни козметични продукти.

За щастие, тук идва ред на терапията “Гуа ша”, която благодарение на малки ролер-масажори стимулиране на кръвообращението в дермата и подхранването на тъканите и клетките.

Искате да научите тайните на красотата? Попаднали сте на точното място!

В тази статия ще ви представим някои от най-добрите ролер-масажори, които се предлагат на пазара в момента.

След това ще ви представим и всичко най-важно, което трябва да знаете относно ползите от Гуа Ша, и ще ви дадем съвети при избора на перфектния масажор за вас.

Масажното валяче ефективно подпомага кръвообращението и циркулацията на лимфните възли и спомага за по-бързото проникване на козметичните продукти в кожата. Масажното приспособление, пък, премахва фините линии и тъмните кръгове под очите. Комбинацията от двата масажора прави кожата сияйна и здрава и подчертава контура на лицето.

Този бюти-комплект съдържа Гуа Ша масажно приспособление, масажно валяче за лице и рол-он с кристали. Използването на всички приспособления ще помогне за кръвообращението в кръвоносните съдове и по този начин кожата ви ще изглежда здрава и красива.

Компонентите на този комплект са изцяло изработени от нефрит и представляват масажен ролер и Гуа ша масажор. И двете приспособления поддържат кожата млада, като намаляват подпухналостта, тъмните кръгове под очите, заличават фините линии и бръчките.

Този ролерима изключително благоприятно действие върху кожата, защото ѝ доставя кислород и стимулира циркулацията на кръвта. Тези негови свойства подмладяват кожата, придават ѝ свежест, елиминират признаците на умора и стареене.

Изработен от 100% розов кварц, този ролер предоставя на кожата ви необходимото подхранване и грижа. Продуктът намалява белезите на умора, стрес и стареене като може да се използва и за цялото тяло.

Този масажен ролер прави кожата красива и сияйна, благодарение на специалните си качества за стимулиране на кръвообръщението. Това води до запазване на младежкия вид на лицето и здравото състояние на кожата като ефективно намалява белезите на умора.

Какво е “Гуа Ша” и кои са най-полезните му свойства?

tools
Гуа Ша е алтернативна терапия, която представлява масажиране на кожата чрез специален ролер или приспособление тип плочка.

Тя доказано подобрява циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове, а това води и до по-добрата работа на лимфните възли, мускулите, тъканите и клетките.

Полезните свойства на Гуа Ша не спират до тук!

Терапията повлиява на производството на колаген, а знаем, че с напредване на възрастта количеството колаген в човешкото тяло намалява.

Е, повишеното производство на този ценен елемент поддържа кожата млада и сияйна. С други думи- Гуа Ша намалява появата на фини линии и бръчки.

Освен това, масажът с този тип приспособления може да намали подпухналостта на лицето, както и да редуцира тъмните кръгове под очите. А какво по-хубаво от естествено свежа визия?

Споменахме ли, че тази терапия е приложима и за цялото тяло?

gua-sha-body
Можете да използвате Гуа Ша не само върху лицето си, но и върху други зони от тялото си, тъй като този способ спомага за отпускането на мускулите и има релаксиращ ефект върху тях.

По този начин с лекота може да тонизирате цялостно фигурата си и то напълно сами у дома!

Гуа Ша масажорите имат активно приложение и в по-ефективната употреба на козметични продукти!

Можете да използвате масажното приспособление, било то ролер или плочка, за нанасяне на кремове и серуми върху кожата си.

Така освен, че ще си гарантирате фина грижа, вие ще подпомогнете козметиката ви да подейства в дълбочина.

Как и кога да използвате Гуа Ша ролер?

roler
Както всяка друга разкрасителна терапия, и при Гуа Ша има известни правила, които е добре да следвате, за да се насладите на перфектни резултати.

Препоръчителната честота на използване на масажните ролери и валячета е веднъж седмично…

Разбира се, според толерантността на кожата ви, можете да използвате масажното приспособление 2-3 пъти седмично с напредване на времето.

Така постепенно ще свикнете с техниката и, ако кожата ви позволява, ще можете да практикувате Гуа Ша дори ежедневно.

Не забравяйте, обаче, че трябва постепенно да зачестявате терапията!

Важно е да имате предвид чувствителността на вашата дерма и да не прекалявате, защото така ще рискувате да изложите кожата си на риск.

Използването на Гуа Ша е лесно и приятно, но в никакъв случай не трябва да пренебрегвате внимателното си отношение!

roler_use
Доверете се на нежни движения по кожата. Избягвайте груби, резки действия или прекалено натискане на приспособлението към дермата.

Можете да редувате по-къси и по-дълги “разходки” с валячето, това също би имало благоприятен ефект.

Също така добър вариант е да използвате олио, серум или крем, които да разнасяте по кожата си, за да бъде терапията още по-пълноценна..

Както вече споменахме, по този начин продуктът ще проникне в дълбочина и по-лесно ще активира полезните си свойства.

От значение е и точно какви движения прилагате по време на терапията…

gua-sha-use
Вече казахме, че Гуа Ша е приложима за цялото тяло, но нейната най-прецизна специфика е свързана с грижата за лицето и лицевите мускули.

Но с какви движения да постигнете перфектен резултат? Уви, не всяка практика би се оказала полезна за вас. Само ще ви издадем, че за различните части на лицето трябва да използвате различни посоки на движение….

Именно затова тук ще ви дадем по-подробни инструкции за масажните движения:

За да подчертаете контура на челюстта започнете движението от брадичката към ухото. Ако имате масажна плочка използвайте сърцевидния й край. Ако, пък, притежавате единствено ролер, използвайте по-големия накрайник.

Масажът на бузите се извършва по следния начин: използвайте най-дългата част на приспособлението и започнете движение с лек натиск от устните към скулите и след това към скалпа.

За околоочния контур, пък, използвайте леки ролиращи движения от вътрешния ъгъл на окото към скалпа.

За областта около веждите правете фини движения “навън” над самата вежда, като следвате очертанията ѝ.

За челото, пък, започнете движенията от веждите и продължете нагоре към скалпа.

Съвет: Най-добър ефект от масажа ще можете да постигнете чрез предварително охлаждане на Гуа Ша приспособленията ви в хладилника!

И не на последно място по важност – не забравяйте, че хигиената ви е от най-голямо значение за пълноценните резултати!

gua-sha-use-1
Винаги прилагайте терапията върху добре почистена, тонизирана кожа. Това, разбира се, е най-препоръчително вечер след прецизна вечерна хигиенна рутина.

Освен това, не забравяйте да почиствате не само кожата си, но и масажните си приспособления всеки път преди и след употреба.

Така ще избегнете риска от развитие на раздразнения и инфекции и ще си доставите действително полезно за вас козметично преживяване!

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.