Сега Четете
5 Стъпки В Грижата За Краката, Които Не Трябва Да Пренебрегвате
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

5 Стъпки В Грижата За Краката, Които Не Трябва Да Пренебрегвате

pedikyur

В последните години усилено се говори за ползите от грижата за кожата на лицето и тялото.

Много често, обаче, се случва да забравяме или да неглижираме състоянието на кожата си, което води до различни по своята същност проблеми…

Една от най-пренебрегваните зони на тялото са ходилата.

foot-wallpaper

При голяма част от хората кожата на краката загрубява, като най-често това се случва в областта на петите, възглавничките и палците.

Загрубяването на кожата е резултат от дехидратация на кожата, което може да премине и в напукване на нейната повърхност.

Причините за изсушаването на кожата могат да бъдат разнообразни.

Има различни фактори, които могат да повлияят върху състоянието на кожата. Изсушаването на кожата означава, че дермата е загубила своето естествено “омазняване”, което я предпазва от вредните външни фактори.

Изсушаването на кожата на ходилата обаче може да е симптом на друг здравословен проблем.

Ако овлажняването чрез козметични продукти не помогне, то е възможно да има някакъв проблем в тялото ви, а изсушаването на кожата може да бъде част от симптомите.

В такъв случай е добре да се консултирате със специалист, който ще прецени какво лечение е необходимо.

Кожата на краката в никакъв случай не е за пренебрегване…

Ето защо в следващите редове ще ви запознаем с някои методи и продукти за грижа за кожата на краката, които, вярваме, ще ви бъдат от полза…

1 Стъпка: Погрижете се за ноктите!

profesionalen-pedikyur

Макар и да ви се струва маловажно, състоянието на ноктите има важно значение за здравето на ходилата и техния външен вид.

Ноктите на краката могат да развият гъбички, да се образуват сраствания с кожата, а неглижираните състояния на кноктите може да доведе до неприятни миризми, особено оцветяване на нокътя и т.н.

Какво можете да направите, за да подобрите състоянието на ноктите? Почистете ноктите от лак и оформете нокътя с пила. При необходимост можете да използвате заздравител за нокти или разтвор, който премахва гъбичките (ако имате такива).

Разбира се, ако желаете, можете да посетите маникюрист, който да се погрижи за ноктите на краката ви. Помнете, че не е задължително да лакирате ноктите си – добре оформените и почистени нокти са напълно достатъчни.

Комплектът се състои от седем части, изработени от неръждаема стомана – пила, нокторезачка, 4 инструмента за кутикула, клещи и калъф. Комплектът е подходящ за употреба у дома и на път.

 

2 Стъпка: Обгърнете кожата с мекота!

vana-za-kraka

За да омекотите кожата на краката в домашни условия, то на първо време е необходимо да накиснете краката си в топла вода.

Топлата вода спомага за по-бързото омекотяване на кожата и по-лесното отстраняване на мъртви клетки и нечистотии.

Необходимо е да потопите краката си в топла вода за около 15-20 минути. За по-добър ефект можете да използвате бомбички за вана или соли за вана.

Топлата вода подготвя кожата за третиране с различни козметични продукти.

Тези соли за вана идват от Мъртво море. Тяхната технология придава на кожата мекота и нежност. След употребата им тя е регенерирана и свежа.
 

3 Стъпка: Ексфолирайте!

skrab-za-tqlo

Ексфолирането на кожата е стъпка към нейното по-добро състояние. Както добре знаете, ексфолирането е процедура, която спомага за отстраняването на мъртвите клетки от кожата.

Разбира се, това важи с пълна сила и за кожата на краката! Ексфолирането на кожата най-често става чрез скраб за тяло – един от най-ефективните ексфолиращи продукти.

Кожата на тялото има свой механизъм, чрез който премахва мъртвите клетки, но много често тези мъртви клетки се задържат на повърхността на кожата. Това прави текстурата на кожата неравна, а в същото време и по-суха.

Задържането на мъртви клетки пречи на новите клетки да функционират нормално. Мъртвите клетки са нефункционални и пречат за естественото овлажняване и подхранване на горния слой на кожата.

Също е добре да знаете, че прекаленото задържане на мъртви клетки може да бъде видно и в повечето случаи това се приема от околните като знак за нечистоплътност.

Формулата на този продукт хидратира и подхранва активно кожата. Скрабът за тяло омекотява загрубялата кожа и я подготвя за използването на други продукти.

 

4 Стъпка: Преборете се с грубата кожа!

pemza-za-kraka

Както вече споменахме, кожата на ходилата често загрубява в зоната на петата, възглавничката и палеца.

В такъв случай кожата придобива твърда текстура, която наподобява восък. Обикновено тези загрубявания се получават в резултат на натиск или триене на кожата.

Но защо се появяват тези затвърдявания? Защото това е отговорът на кожата към постоянните наранявания. Твърдата кожа трудно се наранява, което означава, че едва ли бихте изпитали болка в тези зони.

Затвърдялата кожа не е опасна за здравето. Недостатъкът й по-скоро е от естетическа гледна точка, тъй като зоните със затвърдяла кожа имат особен цвят, възможно е да има леки пукнатини..

За да облекчите състоянието на кожата си, можете да използвате т.нар. обикновената пемза за пети или електрическа пемза. И двата продукта са с доказано качество – изборът зависи само от вашите предпочитания.

Необходимо е да накиснете краката си в топла вода за около 10 минути, за да омекне кожата. След това използвайте пемзата, като ви съветваме да бъдете внимателни – не е нужно да прекалявате с търкането. Накрая намажете ходилата си с овлажняващ продукт. И готово!

Тази пемза за пети активно повлиява на състоянието на кожата. Тя спомага за по-доброто хидратиране и за омекотяването на кожата на ходилата.
 

5 Стъпка: Хидратирайте!

ovlajnqvane-s-krem

Ето и последната част от грижата за кожата на краката – хидратирането!

Хидратацията е особено важна за кожата на ходилата (както споменахме – това е най-неглижираната зона), защото тази част от тялото се характеризира с предимно суха кожа.

След като сте извършили всички останали стъпки, то е дошло време да масажирате ходилата си с овлажняващ крем за крака. Отстраняването на мъртвите клетки позволява проникването на активните вещества на продуктите.

На пазара се предлагат различни типове лосиони и кремове за крака, но ние ви препоръчваме да се доверите на тези, които притежават естествени съставки.

Активната формула на този крем спомага за омекотяването и заздравяването на кожата. Продуктът ефективно хидратира и подхранва кожата на краката.

 

Състоянието на кожата на краката не е за пренебрегване…

Грижата за кожата на вашите крака със сигурност ще подобри състоянието на вашите ходила и ще ви накара да се чувствате уверени, когато носите отворени обувки.

Преди да започнете с процедурите у дома, посъветвайте се със специалист. Състоянието на кожата на краката ви може да изисква професионална намеса.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.