Сега Четете
6 от Най-Добрите Уреди за Фотоепилация
kalibrado-noble

6 от Най-Добрите Уреди за Фотоепилация

fotoepilacija-obezkosmqvane

Бръсненето, колата маска и другите типове обезкосмяване на всеки няколко седмици затрупват вашата рутина, a краткотрайния резултат не ви удовлетворява?

Е, фотоепилацията може да ви се стори перфектното решение!

Чрез излъчване на светлинни импулси, до 95% от космите се унищожават от корена, което ще ви гарантира мека, красива и нежна кожа с лекота.

Благодарение на огромните подобрения в безопасността и достъпността на устройствата за фотоепилация, пък, можете да си спестите стотици левове като пренесете козметичното студио в уюта на вашия дом.

В тази статия сме подбрали 6 от най-добрите фотоепилатори на пазара, сред които да откриете най-подходящия за вас.

В допълнение ще откриете и няколко ценни съвета за ефективно и безопасно фотоепилиране у дома.

Фотоепилаторът на Philips е разпознаваем модел, който ви осигурява сигурни резултати с възможност за работа с или без кабел. Разполага с 4 извити приставки, а сензорът SmartSkin указва най-удобната настройка за вашия тип кожа.

Фотоепилаторът Remington обещава забележителни резултати само след 3 процедури. Разполага с 5 нива на мощност и аксесоари за лице и тяло, а дългият живот е осигурен от 150 000 импулса и 5-годишна гаранция.

Фотоепилаторът на Braun е единствен по рода си, благодарение на сензора SensoAdapt, който непрекъснато чете цвета на кожата по време на употреба и автоматично регулира интензивността, а броят на импулсите обещава третиране на тялото в продължение на 13 години.

Фотоепилаторът Zenifique предлага 2 режима на светлинно действие и 5 нива на интензивност. Уредът разполага с вентилационна система, която предпазва от прегряване.

Компактен фотоепилатор, който обещава сигурни резултати за по-малко от 20 минути. Уредът е подходящ за лице и тяло, а към него получавате и приложение, с което да проследите козметичните процедури.

Бюджетен и функционален фотоепилатор, който впечатлява с броя на светлинните импулси. Предлага 8 нива на работа и интелигентен сензор за предпазване на кожата.

Какво представлява фотоепилаторът и как работи?

Фотоепилаторът е известен на повечето дами като устройство за:безболезнено и дълготрайно отстраняване на космите по тялото.

Това е напълно вярно, но зад перфектните му резултати стои доста специфична технология…

Фотоепилацията е метод, при който светлината, превърната в топлина изгаря корена на косъма и калцира кръвоносния съд, който го захранва.

Сама по себе си, IPL технологията е насочена не само към моментното унищожаване на косъмчетата, но и с цялостното намаляване на способността за тяхното повторно израстване.

Именно това гарантира перфектно гладка кожа като за най-прецизни резулати се препоръчва цикъл от 8-12 процедури.

gladki-kraka

Процедурата е абсолютно безопасна и сравнително безболезнена.

Уредите работят с определена дължина на вълната, която не може да проникне по-дълбоко от нивото на кожата, което не създава риск за вас.

Относно чувството при фотоепилация, пък, то е значително по-спокойно от други познати на всички ни типове епилиране (кола маска, електроепилация).

Какво трябва да имате предвид при избора на фотоепилатор?

Важно е да се отбележи, че макар тези устройства да са безопасни и лесни за използване, те не са подходящи за всеки.

Ето какво трябва да имате предвид преди да закупите вашия уред…

Типът на вашата кожа е един от най-важните детайли

Като за начало трябва да знаете, че IPL технологията е приложима само за определени комбинации между цвят на кожата и цвят на косъма, като оптималният вариант за най-ефективни резултати е много светла кожа в комбинация с тъмни косми.

Ако имате много тъмен тон на кожата или много светли косъмчета е много възможно фотоепилацията просто да не проработи за вас, независимо дали в козметичен салон или в домашни условия.

Поради риска от изгаряния, пък, хората с много тъмни кожи трябва да избягват тази процедура.

epilacia-kraka-koja-lekota-mekota

От особена важност е и качеството на уреда, който избирате.

Благодарение на напрестанното развитие, всеки следващ модел фотоепилатор е по-добър от предходния…

Важно е да обърнете внимание на особеностите и характеристиките, които ви предлага избрания фотоепилатор.

Съвсем естествено е по-скъпите и нови модели да притежават повече функции, и имайки предвид колко всъщност ще спестите от процедури, е добра идея да инвестирате в качествен уред.

Трябва да знаете, че прозорчето за приложение е стъклената повърхност, която ще бъде в контакт с кожата ви по време на процедурата. Kолкото по-широко е прозорчето, толкова по-голяма площ ще покрие.

Вашият избор трябва да зависи и от частите на тялото, които искате да третирате.

Ако търсите фотоепилатор, който да използвате за повече части на тялото, изберете такъв с няколко приставки. Това със сигурност ще улесни работата ви и ще ви предостави повече възможности.

Известно е, също така, че колкото повече мощност използват машините, толкова по-ефективни са те. Е, това важи и за фотоепилаторите – колкото по-голяма е мощността, толкова по-добри ще са резултатите…

Мощността, обаче, също съобразете със зоната на обезкосмяване и за най-надеждни резултати заложете на модел с мощност около 2000 W.

Другата важна характеристика, която не трябва да пренебрегвате, е броят на светлинните импулси.

Броят на импулсите определя продължителността на живота на устройството. Може да варират от 50 000 до 450 000 импулса. Имайте предвид, че колкото повече импулси предлага фотоепилаторът, толкова по-висока ще бъде цената.

За да се ориентирате най-лесно- средно 100 000 светлинни импулса се равнят на 5 години процедури.

При някои модели фотоепилатори можете да регулирате интензитета на светлината. Това е нужно поради различните нива на чувствителност на тялото.

fotoepilacija-domashna

Зоните като лице, сгъвки на ръце и други са по чувствителни и при тях е добре да намалите интензитета, за да не изпитвате болка..

Имайте предвид, че колкото по-силен е светлинния поток, толкова по ефективна ще е терапията и по-бързо ще достигнете желания резултат.

Как да използвате фотоепилатора си възможно най-ефективно и безопасно?

След като научихте важните особености за избора следва да ви разкажем как да използвате фотоепилатора максимално ефективно и безопасно.

Като за начало,15 дни преди процедура не е препоръчително да използвате никакви методи за коренно обезкосмяване, като например епилиране или кола маска.

Можете да използвате самобръсначки, тъй като те отрязват косъма, а не го изскубват от корена.

В противен случай фотоепилирането може да се окаже напълно неефективно, което съответно няма да е никак приятно за вас.

Освен това избягвайте слънчевите бани 6 до 8 седмици преди да започнете, за да гарантирате максимална сигурност при процедурата.

Придържайте се към обработване на кожата веднъж месечно.

fotoepilacija-domashni-uslovija

Хидратирайте кожата си добре след домашна процедура с фотоепилатор IPL.

Ако е възможно охладете зоната след всяка терапия. Термалната, розовата вода и продукти с алое вера ще ви свършат чудесна работа.

Избягвайте това да третирате чувствителни кожни участъци с екзема, акне или други инфекции, като херпес или импетиго. По същия начин не третирайте и татуирани зони, а бенките си покрийте с лепенка, например.

Имайте предвид, че процедурата не се препоръчва при наличието на разширени вени и кожни заболявания.

Ако се колебаете дали фотоепилацията е подходяща за вашето тяло, се консултирайте със специалист в професионален салон или лекар.

След фотоепилация бъдете внимателни и отговорни!

Не забравяйте да дезинфекцирате различните приставки на фотоепилатора си след всяко използване, тъй като в противен случай може да създадете неособено хигиенични условия на домашната си терапия.

Тук е важно да ви посъветваме след всяка процедура да изчаквате няколко часа преди да изложите кожата си на слънце. В този смисъл, фотоепилацията в най-горещите дни от годината, не е за препоръчване.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.