Сега Четете
13-те Най-Добри Страшни Филми, Които Да Гледате Този Хелоуин
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

13-те Най-Добри Страшни Филми, Които Да Гледате Този Хелоуин

strashni-filmi

В миналото месец октомври е свързван със събирането на реколтата и с последните топли есенни дни

В днешно време свързваме тази красива част от годината с един забавен празник, а именно – Хелоуин. Чества се на 31-ви октомври – последният ден на месеца.

Макар и това да е келтски празник, който по своята същност няма общо с българската култура, все повече хора в България започват да го честват, като за целта украсяват домовете си, посещават тематични партита и т.н.

Хелоуин завладява възрастни и деца от цял свят!

Хелоуин разчупва ежедневието – празникът създава вълнение и позволява на всеки да развихри въображението си.

Традицията за плашенето, страшните костюми и маски започва още от древни времена, като се е запазила и до наши дни.

В тази връзка в наши дни хората използват страшна украса за домовете си, обличат страшни костюми и… гледат страшни филми.

Страшният филм има за цел да предизвика страх и напрежение, като по този начин се създава някакъв тип вълнение у човек.

Обикновено страшните филми се различават по своята сюжетна линия, но в общи линии винаги следват една и съща матрица.

В този тип филми винаги се случва нещо страшно или неестествено, като например съживяване на мъртъвци или пък паранормална активност.

Възможно е да има и свръхестествени същества като вещици, вампири, върколаци. Обикновено действието се развива в изоставена сграда, обитавана от духове къща или място с паранормална активност.

Можете лесно да създадете призрачна атмосфера у дома…

За целта можете да си направите тиквени фенери, или пък да запалите няколко свещи, а след това да си пуснете страшен филм. Загасените лампи със сигурност ще придадат допълнително тайнственост и страховитост на обстановката…

По желание можете да добавите украса – например огромни изкуствени паяжини и паяци. Така гледането на страшен филм със сигурност ще бъде запомнящо се

Страшни филми или филми на ужасите се създават още от средата на миналия век – не е учудващо, че има толкова много заглавия!

Но сред тях има филми, които се отличават от останалите със сюжета и популярността си. Именно на тях критиката и феновете са дали най-високите оценки и положителни коментари.

В тази класация успяхме да подберем едни от най-добрите страшни филми за Хелоуин и създадохме специална селекция, на която можете да се доверите в този… призрачен ден.

13. Наследствено

nasledstveno
източник: Pinterest
Година: 2018 г.
Жанр: Хорър, Драма, Трилър
Режисьор: Ари Астър
Оценка в IMDb: 7.3 /10

“Наследствено” ни потапя в историята на едно нормално семейство, чийто живот се променя след смъртта на близък. Всеки човек преживява скръбта по различен начин, но понякога отдушникът от тъгата може да ни покаже един съвсем различен свят. Всеки член от семейството преживява свръхестествени събития, а зловещи тайни от миналото изплуват на повърхността…

12. Кошмари на Елм Стрийт

koshmari-na-elm-street
източник: Pinterest
Година: 1984 г.
Жанр: Ужаси
Режисьор: Уес Крейвън
Оценка в IMDb: 7.4 /10

Сънищата са израз на човешкото подсъзнание и не могат да бъдат контролирани. Какво ще стане обаче, ако се окажете в капан на собствения си сън? Група приятели от Елм Стрийт се оказват в полезрението на убиец, който преследва и тормози всеки един от тях в сънищата им. Как можеш да се измъкнеш от собствените си сънища?

11. Тексаско клане

texasko-klane
източник: Pinterest
Година: 1974 г.
Жанр: Ужаси
Режисьор: Тоби Хуупър
Оценка в IMDb: 7.4 /10

Петима тийнейджъри решават да посетят гроба на своя дядо. Нищо необичайно, нали? Но пребиваването в старата семейна къща се превръща в едно неочаквано и ужасяващо преживяване, от което всеки би изпитал ледени тръпки. Това, което ги очаква там, е отвъд най-големите им страхове. Вместо да се озоват в стария семеен дом, те попадат в един кошмар без край…

10. Психо

psiho
източник: Pinterest
Година: 1960 г.
Жанр: Ужаси, Трилър, Мистерия
Режисьор: Алфред Хичкок
Оценка в IMDb: 8.5 /10

Когато изпадне в безизходица, човек може да извърши неща, които могат коренно да променят пътя му. Отчаяна от хода на събитията, Марион Крейн открадва немалка сума пари, която може да промени както нейния, така и живота на нейния любим. По време на пътуването към своята половинка, Марион попада в хотел, където нещата въобще не са това, което изглеждат…

9. Писък

pisukut_
източник: Pinterest
Година: 1996 г.
Жанр: Ужаси, Мистерия
Режисьор: Уес Крейвън
Оценка в IMDb: 7.4 /10

Обажданията обаждания по телефона от непознати номера винаги са леко зловещи. В тази история обаче всяко позвъняване е свързано с истински ужас. Сидни и приятелите ѝ получават множество странни обаждания от непознат. В последствие става ясно, че това е сериен убиец, който желае отмъщение. Зад бялата му маска и черна роба се крие откачено съзнание, способно да извърши ужасни неща…

8. Паранормална активност

paranormalna-aktivnost
източник: Pinterest
Година: 2009 г.
Жанр: Ужаси, Мистерия
Режисьор: Орън Пели
Оценка в IMDb: 6.3 /10

Всяка влюбена двойка мечтае за свое местенце, където любовта и щастието да процъфтяват. Мечтата на едно младо семейство за хубав и уютен дом обаче се опропастява, след като странни и необясними неща започват да се случват в новия им дом. Нечие присъствие броди из дома им… Особено през нощта.

7. Коварен

kovaren-kapan
източник: Pinterest
Година: 2011 г.
Жанр: Ужаси, Трилър, Мистерия
Режисьор: Джеймс Уан
Оценка в IMDb: 6.8 /10

Младо момче изпада в кома след мистериозен инцидент, случил се в дома му. Родителите му са притеснени и са готови на всичко, за да върнат Далтън обратно към живота. Дали това е истинска кома, или състояние, породено от някакви паранормални сили? Връщането назад към миналото е ключът към загадката.

6. Екзорсистът

exzorsistut
източник: Pinterest
Година: 1973 г.
Жанр: Ужаси
Режисьор: Уилям Фредклин
Оценка в IMDb: 8.1 /10

Посещавайки Вашингтон по работа, една актриса започва да забелязва странни черти в поведението на дъщеря си, както и коренна промяна в нейния външен вид. Историите за обладаване от демон са само истории, докато не се случи на най-близкия ти. Отчаяна, майката търси помощта на двама свещеници, които да върнат дъщеря ѝ към нормалността.

5. То

to-film
източник: Pinterest
Година: 2017 г.
Жанр: Ужаси
Режисьор: Анди Мускиети
Оценка в IMDb: 7.3/10

В град Дери започват мистериозно да изчезват деца. Също толкова мистериозен и ужасяващ клоун започва да притеснява няколко деца. Те се обединяват срещу него. Целта им е заедно да се изправят срещу зловещото същество и да го убият.

4. Хелоуин

halloween-
източник: Pinterest
Година: 1978 г.
Жанр: Ужаси, Трилър
Режисьор: Джон Карпентър
Оценка в IMDb: 7.7 /10

Хелоуин е ден, пълен с хубави и радостни емоции. Или поне повечето хора го свързват с тях. В нощта на Хелоуин през 1963 година обаче нещата не стоят по този начин. Открито е тялото на 15-годишната Джудит, която е намушкана и убита от 6-годишния си брат Майкъл. 15 години след случилото се, братът се връща в града, където никой не предполага какво ще се случи.

3. Заклнинанието

zaklinanieto
източник: Pinterest
Година: 2013 г.
Жанр: Ужаси, Мистерия, Трилър
Режисьор: Джеймс Уан
Оценка в IMDb: 7.5 /10

Семейството на Каролин и Роджър се премества в стара селска къща в Роуд Айлънд. Скоро след това започват да се случват странни и необясними неща, които постепенно се превръщат в неописуем ужас. В тази ситуация те се обръщат към двама паранормални изследователи, които им помагат да се спасят от злото.

2. Предизвестена смърт

predizvestena-smurt
източник: Pinterest
Година: 2002 г.
Жанр: Ужаси, Мистерия
Режисьор: Гор Вербински
Оценка в IMDb: 7.1 /10

Смъртта на четирима тийнейджъри се свързва с мистериозен видеоклип. Една от жертвите е племенница на местна журналистка, която се заема със задачата да разследва записа. Местна легенда разказва, че всеки, който види съдържанието на клипа, умира след седем дни. Ще успее ли журналистката да разгадае загадката и ще се предпази ли от прокобата?

1. Греховен

grehoven
източник: Pinterest
Година: 2012 г.
Жанр: Ужси, Мистерия, Трилър
Режисьор: Скот Дериксън
Оценка в IMDb: 6.8 /10

Елисън Осуалт е писател на криминални романи. За да напише следващия си роман, той и семейството му се местят в къща, където се е случило ужасно престъпление. Елисън започва да разследва престъплението, а семейството му дори и не подозира, че този дом е бил обект на престъпление. Това, което писателят открива, надхвърля всичките му очаквания. Неслучайно поставихме този филм на първа позиция. Най-вече заради завладяващата история, която той предлага, и поради факта, че е признат за един от най-страшните сюжети на всички времена. Ако сте любители на страшни филми, то със сигурност трябва да гледате този поне веднъж…и да настръхнете!

pukanki-za-kino

Това е нашата класация с филми за Хелоуин!

Всеки един от тях носи своя уникален почерк, но има едно нещо, което ги обединява под общ знаменател – способността им да ви накарат да треперите.

Макар и да не са за хора със слаби сърца, страшните филми имат своя чар, а гледането им с приятна компания може да бъде забавно и вълнуващо!

Харесахте ли си някой от предложените филми?

Ако е така, то е време да се настаните удобно и да се насладите на филма. За да бъде преживяването още по-приятно, можете да се доверите на следните “помощници”…

Какво е перфектна киновечер без „идеалните пуканки“? Няма нищо по-вкусно и приятно от апетитния им аромат и насладата, която носят. А когато са домашно приготвени, те гарантирано ще заредят атмосферата около вас допълнително и ще направят гледането на филма още по-вълнуващо преживяване!

Свежите напитки са абсолютният задължителен елемент към вълшебното домашно кино преживяване. А представете си да можете да приготвяте идеалните карборирани напитки у дома неограничено и по изцяло ваш вкус … Е, машината за газирана вода ще ви съдейства в това и определено е must-have, на който си заслужава да се доверите.

Най-важното нещо, когато говорим за пълноценно кино у дома, е максимално да се потопите в атмосферата на филма. Това може да се случи изключително лесно със съдействието на един специален помощник – проектора. Перфектната картина, която той осигурява, ще ви плени и завладее от самото начало до самия край на интересното филмово произведение. Заслужава си!

Комфорт, комфорт, комфорт! Към перфектния и пленителен филм, вкусните храни и напитки и възможността за пълноценно потапяне в атмосферата на произведението, остана да добавим само още един ключов елемент, с който домашното ви кино преживяване да бъде изцяло съвършено. Този елемент е удобството. Подбирайки мек и обгръщащ тялото ви барбарон или фотьойл , вие ще си гарантирате спокойствие и отдих по време на гледане и ще можете да се насладите на избрания от вас филм по най-добрия начин!

 

Ако тази класация ти допада, но искаш да почерпиш още вдъхновение за прекрасно домашно кино-изживяване, не пропускай да се довериш на абсолютните класики в класацията ни за НАЙ-ДОБРИ ФИЛМИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.