Сега Четете
Рибено Масло – Всичко от А до Я
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Рибено Масло – Всичко от А до Я

kapsuli

Понякога тялото ни не получава по естествен път всички полезни вещества, от които има нужда.

Това е и причината да се налага да приемаме хранителни добавки или витамини, които да ни поддържат здрави и пълноценни.

Една от най-известните хранителни добавки в света е рибеното масло. То е богато на Омега-3 мастни киселини, които са изключително полезни за организма.

Обикновено Омега-3 мастни киселини могат да се набавят чрез храната при редовна консумация на риба.
fish-priem
Уви, ако не сте почитатели на рибата или желаете да имате по-разнообразно хранително меню, което не я включва два пъти седмично, но и да получавате необходимите полезни вещества, рибеното масло ще бъде вашата тайна към здравето и красотата.

Ценната добавка има редица полезни качества, които несъмнено ще ви впечатлят. В тази статия ще ви разкрием точно тях като дори ще ви представим най-добрите предложения за рибено масло на пазара в момента!

Какво всъщност представлява рибеното масло?

omega-3-kapsuli
Както сигурно се досещате от името му, рибеното масло е хранителна добавка, която се извлича от тъканта на т.нар. “мазни” риби, като риба тон, херинга, скумрия.

Като добавка, рибеното масло обикновено се предлага на капсули, които се пият през деня. Ако не се храните достатъчно често с риба, то тези капсули ви осигуряват всички полезни вещества, които се съдържат във вкусното ястие, и доста добре редуцират дефицита, който липсата на консумация предизвиква.

В състава на рибата и рибеното масло влизат витамини А и D, които се отразяват благоприятно на кожата, зрението и имунитета.

Освен това, както вече споменахме, рибеното масло е богато и на ценните Омега-3 мастни киселини, които са ключът към цялостното здраве и красотата.

Рибеното масло подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система.

Сърдечните заболявания са разпространени по целия свят. Различни проучвания показват, че хората, които редовно консумират риба, по-рядко страдат от сърдечно заболяване.

Рибеното масло регулира нивата на холестерол. То повишава нивата на добрия (HDL) и понижава нивата на лошия (LDL) такъв..

Също така рибеното масло намалява триглицеридите. Триглицеридите са мазнини, които се набавят чрез храната. Обикновено високите нива на триглицеридите водят до сърдечни заболявания като инфаркт, исхемична болест на сърцето, запушване на артерии и други. Рибеното масло регулира това.

Ценната добавка активно регулира и кръвното налягане. Капсулите рибено масло се препоръчват на хора, които имат високо кръвно налягане, защото Омега-3 киселините го понижават значително като същевременно нормализират кръвообращението.

Рибеното масло може да се използва и за третиране на някои психични заболявания.

ribeno-maslo-kapsuli
В мозъка се съдържа голямо количество Омега-3 мастни киселини. Те са важни за нормалното функциониране на мозъчната дейност.

Различни проучвания показват, че понякога психическите заболявания се дължат на ниски нива на Омега-3 киселини.

Като някои специални изследвания дори показват, че Омега-3 киселините повлияват благоприятно на състояния като шизофрения и биполярни разстройства. По тази причина рибеното масло се предписва като лечение на определени състояния на психиката.

Разбира се, от това може да си направите и извода, че редовната консумация на риба или добавки с рибено масло, действа превантивно срещу състояния на тревожност, прекомерна нервност и агресивно поведение. Ценният елемент действително се грижи за менталното ни здраве.

Рибеното масло може да се отрази добре и на зрението.

С напредването на възрастта зрението постепенно започва да се влошава.

Според някои проучвания, редовното консумиране на риба може да подобри зрението и да предотврати появата на някои заболявания, свързани с него.

Все още няма точна информация дали това полезно свойство е присъщо и за рибните продукти като рибеното масло, но концентрацията на витамините А и D в състава му дават много добри прогнози за въздействието му върху зрението.

Рибеното масло притежава и отличителни противовъзпалителни свойства.

То активно се бори хроничните възпаления, предизвикани от сърдечно-съдови заболявания, диабет, депресия и т.н.

Приемането на рибено масло може да се отрази добре и на ставите, редуцирайки състоянията на схващания и ревматичен артрит.

Препоръчителен е приемът на рибено масло от бременни.

priem-kapsuli
Бременността е може би най-важният етап от формирането на новия организъм. За да бъде плодът здрав, майката трябва да приема допълнителни витамини и добавки, които да гарантират доброто състояние на бебето.

Приемът на Омега-3 води до пълноценно формиране на мозъка на ембриона, както и за нататъшното му развитие.

Препоръчва се майката да приема Омега-3 дори и при кърменето, за да се предотвратят различни алергии. Приемът на тази хранителна добавка се отразява добре и на зрението на детето.

Омега-3 оказва благоприятно влияние върху развитието на децата.

Както вече споменахме, рибеното масло се отразява добре върху мозъка и мозъчната дейност.

Това, разбира се, е ключово за децата, тъй като Омега-3 може да подобри концентрацията и да намали хиперактивността.

Добрата концентрация помага за обучението и формирането на навиците на едно дете.

Рибеното масло може да подобри състоянието на хората с астма.

Астмата е често срещано заболяване при децата. То е свързано с невъзможността за нормално дишане и може да доведе до подуване на белите дробове.

Според някои проучвания, приемът на рибено масло може да подобри функцията на дихателната система и да редуцира симптомите на астма в ранна възраст.

Резултатите от различните изследвания са разнопосочни, затова не може да се твърди със сигурност, че рибеното масло има положителен ефект в борбата с астмата.

Кожата също съдържа голямо количество Омега-3 мастни киселини…

С времето състоянието на кожата се влошава, което е свързано и с факта, че нивата на Омега-3 спадат.

С ниските нива на Омега-3 се свързват и някои дерматологични заболявания като псориазис и дерматит.

По тази причина приемът на хранителната добавка може да помогне за подобряване състоянието на кожата, включително и за облекчаване на различните заболявания.

Как да приемате рибеното масло по най-добрия начин?

taking-omega3
Ценната добавка несъмнено ще ви бъде изключително полезна, но трябва да имате предвид условията на консумацията й.

Различните предложения на пазара имат различни условия на прием. В тази връзка на първо място е добре да прочетете листовката и/или да се консултирате със специализирано лице.

Колкото и да е полезно рибеното масло, с него не бива да се прекалява.

Не е лъжа, че лекарство, дори и най-натуралното такова, използвано в големи дози, може да се превърне в отрова.

Рибеното масло има своите благоприятни свойства, но използването му в прекомерни количества може да доведе до редица странични ефекти сред които диария, кървене от носа, ниско кръвно налягане, високо ниво на захар.

Именно затова бъдете отговорни и не пренебрегвайте установените норми за прием.

 

Привлякохме ли интереса ви?

Ако е така, то е време да ви представим и едни от най-добрите рибени масла, които се предлагат на пазара…

Рибеното масло укрепва ставите и костите, отразява се благоприятно на сърдечно-съдовата система и подсилва имунната защита на организма.

Тези капсули съдържат масло от сьомга, което влияе добре на хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. То регулира кръвното налягане и сърдечния ритъм. Маслото от сьомга повлиява добре на мозъчната дейност и на различни видове заболявания.

Това рибено масло регулира нивата на холестерол в организма и се отразява изключително добре на основните системи в тялото: сърдечно-съдовата, нервната и опорно-двигателната.

Тези капсули съдържат масло от дроб на моруна. Освен Омега-, маслото съдържа витамини A, D и Е. Капсулите влияят добре както на възрастните, така и на децата.

Маслото се отразява добре както на имунната система, така и на хормоналния баланс, психичното здраве, заздравява косата, кожата и ноктите.

Капсулите се отразяват много добре на организма, като особено внимание обръща на клетъчното здраве и добрия имунен отговор.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.