Сега Четете
4-те Най-Добри Добавки с Рибен Колаген за Млада Кожа и Здраво Тяло
kalibrado-noble

4-те Най-Добри Добавки с Рибен Колаген за Млада Кожа и Здраво Тяло

kolagen-tabletki

Колагенът- една от най-популярните съставки в грижата за кожата, направи голям скок сред хранителните добавки през последните години, а вълнението от ползите му за здравето няма да отшуми скоро.

Тъй като изследванията за ползите от ядливия колаген нарастват, протеинът си проправя път в добавките и разнообразието от храни. Подобно на други форми на протеина, обаче, винаги има дебат относно това кои са най-добрите източници на колаген.

Рибният колаген, както подсказва името, се извлича изцяло от обитаващи морето източници, като рибени люспи, кожа и кости.

Морският колаген побеждава останалите източници, както по бионаличност, така и по абсорбция, благодарение на това, че има най-малкия размер на частиците и най-ниското молекулно тегло от всички други видове.

tabletki-kolagen

Но какво прави тази съставка толкова специална и предпочитана като хранителна добавка? Ще разберете, ако прочетете статията докрай.

Подбрахме и някои от най-популярните хранителни добавки с рибен колаген, за да можете лесно да се снабдите с тях.

Но преди това…

Какво всъщност е рибният колаген и защо предизвика такъв фурор сред хранителните добавки?

Както знаем колагенът е един от основните градивни елементи в кожата, костите, сухожилията, връзките, мускулите и кръвоносните съдове.

В тялото ни има 28 вида колаген, но изследванията показват, че го губим естествено поради стареене и други фактори.

Вероятно ще се учудите да разберете, че от 21-годишна възраст колагенът в кожата ни започва да се разгражда.

Тъй като той е част от поддържащите структури в кожата, липсата му може да допринесе за бръчки и отпусната кожа.

Рибният колаген се състои предимно от колаген тип I.

Този тип се намира почти навсякъде в тялото, с изключение на хрущялната тъкан.

Това е типът колаген, който съставлява 70% от нашата кожа и сам по себе си е най-изобилният в тялото, така че най-вероятно се досещате как може да стане най-добрият приятел на кожата ви.

Рибният колаген е богат на две определени аминокиселини, които действат като антиоксиданти и предотвратяват увреждането на клетките от свободните радикали.

Набавяйки си допълнително колаген ще забележите редица положителни промени за вашата кожа.

От обръщане на процеса на стареене и намаляване на видимостта на бръчките и целулита до подобряване на хидратацията и стегнатостта на кожата ви.

Добавянето на съставката към ежедневието ви ще помогне значително в поддържането на младолика кожа. За здравословната красота трябва да се погрижим отвътре навън.

Също така колагенът поддържа здравината на дермата чрез регенериране на кожната тъкан. Определено може да ви е полезен, насърчавайки регенерацията при кожни наранявания и деформации- от драскотини до изгаряния и белези.

kolagen-kozha

И, ако разчитате на колагена единствено да запази кожата ви стегната, то почакайте да разберете, че това далеч не е единствената полза!

Най-концентрирано той присъства в костите. С напредването на възрастта обаче, както споменахме, производството намалява и това оказва своите последствия.

Един от най-честите признаци на стареене е загубата на костна маса. Това може да доведе до остеопороза– състояние, от което страдат милиони хора по света.

Минерали като фосфор и калций са чудесни за насърчаване и поддържане на здравината на костите, но те не се абсорбират лесно в кръвта.

Ето защо много хора са изложени на риск от костни заболявания поради загуба на костна маса и дефицит на минерали.

Рибният колаген може да подпомогне здравината на костите ви, като подпомага процеса на усвояване на калций и други минерали, които са жизненоважни за здравината на костите.

Хранителните добавки с рибен колаген ще подпомогнат за стимулиране на синтеза му, което ще помогне за регенерирането и заздравяването на вашите кости. Това прави съставката особено подходяща и за активни спортисти.

Колагенът може да стабилизира и кръвната ви захар…

Глицинът е изследван за различните му ползи за човешкото тяло, а морският колаген е значително по-пълен с високи нива на глицин спрямо останалите видове!

Глицинът в морския колаген може да помогне за стабилизиране на кръвната захар.

Изследователите наскоро откриха доказателства, че ниските нива на глицин в тялото могат да доведат до инсулинова резистентност, която може да доведе до диабет.

Следователно, добавянето на хранителната добавка в ежедневието ви може да помогне за овладяване на състоянието.

И, ако досега не сте се убедили в полезните му свойства, то нека ви съобщим за още едно предимство…

Хидролизираният рибен колаген се състои от биоактивни пептиди, които имат антиоксидантни свойства.

Тези свойства могат да помогнат за намаляването на стареенето на тъканите и рисковете за здравето.

Намаляват възпалителните реакции, инфекциите, както и бактериите, които причиняват заболяване.

Как да приемате колаген по най-добрия начин?

Е, след като сме сигурни, че се убедихте в ползите от консумирането на колаген, то е ред да споделим как можете да го включите към ежедневието си…

Можете да увеличите приема на колаген чрез храната си.

Несъмнено консумирането на разнообразна диета, пълна с пълноценни храни, е най-добрият начин да приемете набор от хранителни вещества, които да поддържат здрави кожата и ставите.

kolagen-hranene

Поради много фактори обаче това невинаги е възможно.

Колагенът се съдържа най-вече в животински продукти – кожа, хрущяли, но консумиран в този му вид, той няма особено изразен ефект.

Молекулата му е твърде голяма и не може да се усвои директно в червата.

Морският колаген може да се предпочете от хора, които ограничават месото от диетата си по религиозни, културни или морални причини.

За по-бързо и ефективно усвояване от организма определено ви препоръчваме да включите колаген в диетата си чрез хранителни добавки.

Ще го откриете в течна форма, под формата на таблетки и на прах, а как ще го консумирате зависи изцяло от вашите предпочитания.

Що се отнася до морския колаген, ви препоръчваме да четете етикетите и да подбирате продукти с високо качество.

Този, който идва основно от рибешка кожа, има много повече предимства, благодарение на меката си структура.

Имайте предвид, че ако сте алергични към риба, в никакъв случай не трябва да приемате морски колаген.

Освен това, тъй като колагенът е протеин. Трябва да го считате за протеинова добавка.

В зависимост от марката, две мерителни лъжици може да съдържат около 11 g протеин.

Ако имате тежко бъбречно заболяване и вашият лекар е препоръчал ограничаване на протеина, тогава ще трябва да бъдете внимателни.

Бъдете търпеливи, при редовна консумация ще можете да забележите ползи след 8 до 12 седмици– достатъчно време за кожата ви да се възстанови и обнови.

За безопасна и ефективна употреба следвайте съветите за дозировка на етикета.

 

Е, ако сте решени, че искате да подобрите състоянието на кожата си и общото здраве на тялото, то разгледайте хранителните добавки с рибен колаген, които подбрахме…

Натуралният Рибен Колаген на Neocell се усвоява на 100% от организма и съдържа биоактивен колаген, който е ензимно преработен в аминокиселинна форма с много ниско молекулно тегло. Клинично тестван, като помага за поддържане еластичността на кожата и нейната хидратация, премахване на целулит и акне, заздравяването на косата и ноктите. С добавена хиалуронова киселина- от особена важност за поддържане на младостта на кожата.

Хранителна добавка, в чиято уникална формула и състав с 100% усвоим от тялото -натурален рибен колаген в комбинация с Витамин D3 /Cholecalciferol 90%/, чиято основна цел е да благоприятства гъвкавостта и здравината на ставите и съединителната тъкан, да поддържа и хидратира кожата, да благоприятства за здравината на мускулите, венците, зъбите, очите, косата и ноктите, както и незаменимия ефект да забавя процеса на стареене.

Комбинацията от колаген, черен пипер и зелен портокал е Вашето полезно средство за топене на килограми и сияен външен вид. Ако искате да постигнете перфектен външен вид и да подсилите имунната си система, то тогава това несъмнено е Вашата натурална комбинация. Освен, че този продукт ще Ви помогне в борбата с килограмите, той ще Ви отърве от целулита и ще укрепи костите и ставите Ви.

Taблетки с подсилващ колаген, специално формулирани с лесно усвоим хидролизиран морски колаген, хиалуронова киселина и ресвератрол, за подпомагане поддържането на здраво изглеждаща коса, кожа и нокти

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.