Сега Четете
Всичко, Което Трябва да Знаете за Разширените Вени
kalibrado-noble

Всичко, Което Трябва да Знаете за Разширените Вени

razshireni-veni-krem-

Разширените вени са състояние, което засяга основно жените, и е сред най-често срещаните здравословни проблеми сред тях.

Този тип дискомфорт се появява, когато клапите във вените не работят правилно и кръвопотокът към краката и стъпалата в тялото бива нарушен.

Вените рядко се нуждаят от лечение по здравословни причини, но, ако се получат отоци и силни болки консултирането със специалист е задължително.

Прочетете докрай тази статия, за да научите какво причинява това състояние и как да изберете подходящите продукти, за да го облекчите.

razshireni-veni

Какви са причините за развитието на разширени вени?

Като за начало е важно да отбележим факта, че вените имат еднопосочни клапи, което означава, че кръвта в тях се движи само в една посока.

С времето, обаче, еластичната им структура се губи, тези клапи отслабват и в даден момент започват да изпускат кръв обратно, в противоположната посока.

Точно тази обърнала движението си кръв се натрупва във вените и се застоява, което съответно причинява и уголемяването на кръвоносните съдове..

Стресът, преумората и хормоналните промени са в основата на развитието на разширените вени.

Като рискови фактори за появяването на неприятното състояние се считат менопаузата, стоенето в изправена позиция продължително време и затлъстяването.

Освен това, няма как да не споменем, че цялостно рискът от разширени вени нараства и с възрастта.

razshireni-veni-losion

Важно е да отбележим, че е напълно естествено жените да развиват разширени вени и по време на бременността си. Това се дължи на факта, че бременните имат много повече кръв в тялото си, а това е допълнителен натиск върху кръвоносната система.

Кои са най-често срещаните симптоми на състоянието “разширени вени”?

В повечето случаи в начален стадий на развитие на разширените вени не се среща болка, но пък има видими сигнали за проблема.

Наблюдават се подутини в областта на краката и стъпалата, като вените прозират през кожата в син или тъмнолилав цвят.

Пациентите, които се оплакват от разширени вени, обаче, могат да усещат и следните симптоми:

  • Тежест в краката, особено след натоварен ден.
  • Остри болки в долната част на краката.
  • Отоци в глезените и прасците.
  • Паякообразен вид на вените.
  • Чести крампи в краката при изправяне и активно движение.

razshireni-veni-1-1

Съвет: При наличието на някой от тези вече рискови фактори ви съветваме да се обърнете към специалист, който да ви назначи по-активно лечение.

Как да изберете най-подходящия продукт за борба с разширените вени?

Изборът на правилни продукти в борбата с разширените вени определено има ключово значение за вашето спокойствие и сигурността ви.

За да предотвратите натоварването на краката през деня най-основен помощник ще ви бъдат специализираните за целта пристягащи чорапогащи или чорапи.

Те интензивно отнемат напрежението и нормализират кръвообращението в краката.

Ако работата ви изисква продължително седене на едно място или в изправено положение този тип продукти са много подходящи за вас.

Ако често усещате тежест в краката, заложете на употребата на охлаждащи гелове и си осигурете пълноценна почивка.

Специализираните гелове ще облекчат състоянието на крайниците ви и активно ще хидратират вашата кожа..

razshireni-veni-krem

Междувременно, полезно за здравето на кръвоносните ви съдове е честото ходене и редуването на позициите, в които стоите през по-голямата част от ежедневието.

Не се застоявайте твърде дълго и се старайте да си взимате почивка, ако стоите изправени дълго време и избягвайте и това да седите продължително с кръстосани крака.

При умора и тежест, вечер може да повдигате краката си с помощта на възглавничка, за да подобрите кръвообращението.

При по-сериозно състояние, обаче, медикаментите, предназначени за справяне с разширените вени, са наложителни.

Диагностицирането в това отношение, обаче, трябва да се осъществи след физически преглед при лекар и подробна консултация със специалист.

razshireni-veni-pregled

Е, ние сме тук все пак, за да ви помогнем в овладяването на това положение.

Тук сме подбрали някои отлични продукти, които ще ви помогнат да успокоите болката и да подобрите вида на разширените си вени.

Компресивните чорапи Fromufoot се препоръчват за лечение на отоци в глезените, тежки крака и разширени вени. Облекчават натрупаната умора и възпрепятстват появата на оток. Еластични са и удобни за ежедневието.

Антиварикозните чорапогащи се препоръчват да се използват, както при варикозно разширени вени, така и с цел за профилактика.Специалната плетка и разпределение на налягането снемат силното напрежение на съдовете и нормализират кръвообръщението при варикозно разширени вени.

Компресивни чорапи в телесен цвят, които се прикрепят лесно и облекчават болката. Компресията е най-силна в областта на глезена и намаляваща по продължението на крака нагоре.

Тонизиращ охлаждащ гел при крампи на краката, с успокояващо действие при разширени вени. Билковите екстракти облекчават болката в мускулите и активират забавената циркулация. Кремът освежава и изглажда кожата.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...
Изпратихме код за отключване на вашия e-mail адрес.
Въвели сте грешен код!

Комбинацията от билки и натурални съставки в тези капсули подобрява еластичността на кръвоносните съдове, съдейства за оттичане на задържаните течности в организма, с което намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници.

Таблетките подобряват тонуса и укрепват стените на венозните кръвоносни съдове, като активно отстраняват чувството на тежест и напрежение в краката с лекота.

[Total: 0   Average: 0/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2021 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Нагоре

Notino Popup