Сега Четете
Разширени Пори – Същност, Причини, Лечение
gaziro-banner

Разширени Пори – Същност, Причини, Лечение

pochistvane-na-lice-kozmetik

Темата за грижата за кожата винаги е била много актуална. А говорейки за кожата, няма как да не споменем фактът, че е “изградена” от пори.

Със сигурност сте чували за състоянието разширени пори, но никога не е напълно ясно какво ги поражда, до какви последствия водят…и почти винаги изниква един въпрос…

Какво всъщност представляват разширените пори?

Порите представляват изключително малки “отвори” в кожата, през които се пропускат себумът и потта. По този начин, порите спомагат за регулирането на телесната температура и са свързани с растежа на косата.

Уголемените пори, обаче, представляват проблем за кожата и нейното здраве.

Защо? Защото уголемените пори могат да задържат мръсотия и бактерии, които в последствие могат да доведат до раздразнения или акне.

posledici-ot-razshireni-pori

Точно затова е необходимо разширените пори да бъдат третирани с различни продукти и методи. Премахването на уголемените пори е невъзможно, но смаляването им не е непосилна задача.

Кои са основните фактори, които разширяват порите, и какви са рисковете от това?

Състоянието на порите на кожата най-често зависи от нашите гени, възрастта ни, нивото на различните хормони и какво ли още не.

Разширените пори най-често се намират около или върху носа, бузите и челото.

Разбира се, има и други фактори, които могат да допринесат за уголемяването на порите. Слънчевите лъчи и прекомерното почистване водят до изсушаване на кожата.

Това от друга страна може или да доведе до унищожаване на колагена, или до производството на прекомерно количество себум. А резултатът – запушени пори.

Тапата, която се създава, може да допринесе за уголемяването на порите, а колкото по-дълго е запушена една пора, толкова по-голяма ще става тя. Объркан кръговрат.

Запушените (и уголемени) пори, пък, водят до образуването на пъпки, черни точки, а в най-лошия случай – акне.

Най-общо казано, запушените пори предизвикват доста раздразнения и влошават общото състояние на кожата на лицето.

Именно затова е добре да се борите с този проблем преди да е станало прекалено късно.

Как да се справите с разширените пори?

Има няколко простички правила, които можете да следвате, за да премахнете уголемените пори.

Използвайте продукти, които са на основата на вода.

\

grija-za-kojata-produkt-hidrataciq

Повечето овлажняващи продукти като лосионите и кремовете съдържат много активни съставки, сред които и различни видове масла.

Хората с мазна кожа и разширени пори трябва да избягват този тип продукти и да се насочат към такива, които са базирани на водата и не съдържат масла.

Маслата не са подходящи за мазната кожа, тъй като в този тип кожа има прекалено количество себум. С други думи продуктите с масла не биха имали положителен ефект върху мазната кожа и дори биха влошили нейното състояние. Същия негативен ефект биха имали и върху кожа с разширени пори.

Ексфолирането на кожата също има добър ефект за разширените пори.

Ексфолирането на кожата ефективно спомага за нейното почистване. То отпушва порите и премахва мъртвите клетки, нечистотията и излишния себум.

Препоръчителната честота за ексфолиране е веднъж – два пъти седмично. По този начин ще поддържате кожата си свежа, чиста и здрава.

Овлажнявайте добре кожата си.

Хидратацията е изключително важна, независимо дали кожата ви е мазна, или не.

Хората с кожа, склонна към омазняване могат спокойно да се доверят на овлажнители, които не съдържат масла.

Овлажняването на кожата води до омекотяване и хидратиране. Използването на овлажняващ крем или лосион спомага за проникването на себума навътре в клетките и предотвратява загнездването му в порите.

pochistvane-na-lice

Измивайте добре лицето си сутрин и вечер.

Измиването на лицето с помощта на измиващи продукти е базистна грижа за кожата, която в никакъв случай не е трудна за изпълнение.

Измиването на лицето сутрин и вечер почиства кожата от натрупания себум и мръсотия.

Денем кожата е обект на замърсяване от околната ни среда, но през нощта също има натрупване на себум. Затова е добре кожата да се мие два пъти дневно.

Добре е да измивате лицето си и след активно спортуване и потене. Потта съдържа токсини, които също могат да запушат порите на кожата на лицето.

В тази връзка, почиствайте грима си всяка вечер преди лягане. Ако оставите грима за през нощта, то той може да запуши порите заедно със себума, бактериите и нечистотиите.

iztrivane-na-grima

Подберете подходящи почистващи продукти!

Най-добрите почистващи продукти са измиващите гелове. Обикновено тяхната формула щади кожата и е подходяща за всички типове кожа.

Хората с кожа, склонна към омазняване и разширени пори е добре да избягват измивни продукти, които съдържат масла и алкохол.

С какви продукти е добре да се третират разширените пори?

Преди да използвате каквито и да е продукти, открийте от къде идва проблемът. Откриването на причината ще ви улесни в избора на подходящите продукти.

Измивен гел за хигиена и здраве!

Вече казахме, че измивният гел е абсолютно задължителен за грижата за кожата, независимо дали имате дерматологичен проблем, или не.

На пазара се предлагат всякакви видове, а за да изберете най-подходящия за вас е необходимо да съобразите вашия тип кожа и наличието на дерматологични особености.

Глинена маска за грижа и подхранване!

glinena-maska
Глинената маска е препоръчителен продукт, които можете да използвате.

Глинената маска може да се използва веднъж седмично, тъй като тя помага за почистването на кожата.

Глината има свойството да абсорбира излишния себум и съответно да го отстрани от кожата.

Ексфолиращи продукти с АНА и ВНА киселини за допълнителна грижа!

Продуктите, които съдържат алфа – хидрокси и бета – хидрокси киселини са много полезни за борбата с разширените пори, тъй като те отпушват порите и това води до тяхното смаляване.

Препоръчителната честота на използване на тези продукти е веднъж или два пъти седмично.

Слънцезащитни продукти за защита и сигурност!

Вече споменахме, че слънчевите лъчи са сред факторите, които спомагат за образуването на разширени пори.

Използването на слънцезащитни продукти ще предпази кожата не само от разширените пори, но и от други нежелани реакции, които силните слънчеви лъчи причиняват (изгаряне, изсушаване, поява на белези и т.н.).

Продукти, съдържащи ретинол, за младост и мекота!

skin-care-1

Продуктите, съдържащи ретинол могат да бъдат полезни за кожа с разширени пори. Подобно на глинената маска, ретинолът помага за премахването на излишния себум, произведен от кожата.

Има различни продукти с ретинол, но това, което ще ви препоръчаме е серум с ретинол.

 

Заинтригувахме ли ви?

Разширените пори са често срещан проблем, който обаче може да бъде разрешен. След като разгледахме всичко най-важно около този кожен проблем, е време да ви представим някои от най-добрите продукти за борба с разширените пори.

Този продукт се е използва за премахване на черните точки и акнето. Той е ефективен и за минимизиране на порите и за матирането на кожата.

Серумът елиминира несъвършенствата, като редуцира производството на себум и свива порите. Също така серумът омекотява и озарява кожата.

Тоникът регулира производството на себума и се грижи за свиването на порите. Този продукт оставя кожата мека, матирана и свежа.

Този крем се абсорбира много лесно от кожата и по никакъв начин не утежнява нейното състояние. Може да се използва като база за грим, защото подхранва кожата и не запушва порите.

Продуктът предлага 24-часова грижа за кожата, като той осигурява надеждна хидратация и регенерация. Продуктът коригира пъпките, черните точки и следите от акне.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...
Изпратихме код за отключване на вашия e-mail адрес.
Въвели сте грешен код!

Маската е отлично средство за почистване на кожата от излишния себум и замърсяванията. Маската действа успокояващо и освежаващо на кожата.

Серумът минимизира порите и намалява производството на себума. Този серум почиства кожата от мъртвите клетки и я оставя свежа и сияйна.

[Total: 0   Average: 0/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup