Сега Четете
6-Те Най-Добри Натурални Пасти За Зъби
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

6-Те Най-Добри Натурални Пасти За Зъби

naturalna-pasta-za-zybi-listo-chetka-za-zybi

Хубавата усмивка не е въпрос само на естетика. Когато избираме пастата си за зъби, го правим не само защото искаме да се смеем красиво, но и заради устната си хигиена.

Зъбите ни трябва да са в отлично здраве, за да се усмихваме уверено, а пастата за зъби играе ключова роля в това. Поради тази причина днес много хора подбират вниманието продуктите за устна хигиена и обръщат специално внимание на техния състав.

Днес на пазара могат да се открият много пасти за зъби без изкуствени съставки, които гарантират здравето на вашите зъби. Днес ще ви представим 6 от тях, в чието качество сами сме се убедили…

Тази паста не съдържа флуорид, но оставя зъбите ви добре почистени и здрави. С редовно миене поне два пъти в деня ще постигнете и избелващ ефект, който щади емайла ви. Благодарение на натуралния състав на пастата избягвате опасността зъбите ви да станат свръхчувствителни.

Натуралната паста е с изцяло биологични и веган съставки, за да осигурят най-добрата грижа за вашите зъби. Те ще ги почистят нежно и ще ограничат натрупването на последваща зъбна плака, за да имате чисти зъби през целия ден.

Пастата ще се погрижи зъбите ви да са чисти, а венците ви да са здрави благодарение на натуралните си съставки. Опаковката на пастата е нестандартна, но природосъобразна, за да поддържате не само устната си хигиена, но и природата чиста.

Натурални и билкови са съставките на тази паста, която се грижи за зъбите ви и освежава дъха ви. Като я използвате два пъти дневно с качествена четка за зъби, ще ограничите натрупването на плака и ще укрепите зъбния емайл.

Да се грижите за зъбите си и да се грижите за природата – това постигате с тази паста за зъби! Не само е направена от изцяло натурални съставки, но опаковката ѝ е за многократна употреба, за да можете да я презареждате, когато пастата свърши.

Комплексна грижа за зъбите, венците и устната лигавица си осигурявате с тази паста за зъби. Тя ограничава натрупването на зъбна плака и зъбен камък, за да имате винаги сияйна усмивка.

Какво представлява натуралната паста за зъби?

Днес някои хора отбягват пастата с флоурид, защото имат убеждения, че тази съставка вреди на зъбите. Не всяка паста без флуорид обаче се счита за натурална, а и не всяка натурална паста изключва флуорида от състава си.

Истината е, че за натурална паста се счита тази, която не съдържа никакви изкуствени (синтетични) съставки, както и потенциални дразнители, които могат да навредят на зъбите и венците ви.

Флуоридът не попада в някоя от двете категории, така че имайте предвид, че някои натурални пасти за зъби ще включват флуорид в състава си. И все пак е истина, че някои брандове избягват това вещество именно заради предпочитанията на хората, а и защото искат да заложат на други активни съставки.

Често натуралните пасти за зъби залагат на даровете на природата, билки и други растителни видове, чиито полезни вещества оказват благотворно влияние върху устната хигиена.

naturalna-pasta-za-zybi-vyrhu-chetka-za-zybi

Какви са предимствата на натуралната паста за зъби?

Не е случайно, че много хора днес се насочват именно към натуралните пасти за зъби. Те имат много предимства, сред които са следните…

Ефективни и безопасни са едновременно…

Масово пастите за зъби, които се продават в дрогериите и супермаркетите съдържат изкуствени вещества, които потенциално могат да навредят на зъбите и венците ви. Това, разбира се, не се случва отведнъж, а след дълга, дълга употреба, заради която веществото се натрупва и разрушава зъбния ви емайл или прави венците ви свръхчувствителни.

Натуралните пасти за зъби, напротив, не включват такива вещества и гарантират, че заедно с чисти зъби, ще получите и чувство за безопасност в дългосрочен план. В тях няма съединения, които са потенциални дразнители, и ще се чувствате спокойни за вас и вашето семейство.

Могат да имат по-добър вкус…

Заради това, че натуралните пасти за зъби често включват билки в състава си, могат да имат специфичен вкус, който е различен от масовите пасти за зъби. Това не означава обаче, че той е по-лош.

Повечето пасти за зъби залагат на ментата за свежест и това, разбира се, е окей. Но сред натуралните пасти за зъби можете да откриете чудесно разнообразие от вкусове, с които да задоволите нуждите си, а и да подберете как точно да ухае дъхът ви.

Край на безкрайната пяна…

Пастите за зъби, които съдържат синтетични вещества, образуват много пяна именно благодарение на изкуствения си състав. Пяната обаче не е гаранция за качествено почистване на плаката, а често дори и създава дискомфорт по време на миене на зъбите.

Натуралните пасти за зъби могат да се усещат като по-зърнести, защото залагат на абразивни частици, които почистват зъбния ви емайл в дълбочина. Заради това те невинаги образуват много пяна, но това не значи, че не вършат работа – точно обратното!

slagane-na-pasta-za-zybi-vyrhu-chetka-za-zybi

Как да изберете най-подходящата натурална паста за зъби за вас?

На няколко неща е добре да обърнете внимание, когато правите покупката…

Пастата ви е добре да съдържа някои вещества…

Можете да не разбирате много от химия, но все пак прочетете какви са съставките на пастата ви за зъби. Обикновено, ако пастата е със или без флуорид, ще си го пише отпред на опаковката, защото това е веществото, за което най-вече се следи.

Флуоридът е полезен за зъбите ви, защото в умерените количества, с които се включва в пастите за зъби, помага за минерализацията на зъбния ви емайл. Това прави зъбите ви здрави и помага за предпазването от кариеси.

Други съставки, за които трябва да следите, е дали има абразивни вещества като сода. Както вече казахме, абразивните съставки изчистват добре натрупалата се от храната плака.

Други полезни за устната ви хигиена вещества са ксилитолът, който допълнително ще увеличи защитата от кариеси, а също и кокосовото масло, което успокоява венците и помага за тяхното здраве.

Добре е да избягвате някои съставки…

Пастата ви за зъби не е добре да съдържа изкуствени съставки като оцветители и консерванти. Те могат силно да раздразнят зъбите ви и да ви навредят на устното здраве в дългосрочен план.

Според някои експерти е добре да се избягват и сулфатите в пастите за зъби. Обикновено тези вещества причиняват образуването на пяна, но пък някои хора, които са по-чувствителни, могат да бъдат раздразнени от тях.

За щастие, натуралните пасти за зъби не съдържат такива вещества. Затова и щом заложите на тях, със сигурност ще избегнете всякакви такива рискове.

Доверете се на вкуса си…

На пазара вече има широко разнообразие от натурални пасти за зъби. Вече никой не трябва да прави компромис с вкуса си за сметка на устната хигиена и обратното.

В този смисъл можете спокойно да изберете такава паста за зъби, която едновременно отговаря на стандарта ви, но и има приятен вкус и аромат. Все пак е важно да имате добре ухаещ дъх. Не се страхувайте да пробвате няколко различни вида, докато попаднете на тази, която наистина ви харесва.

Все пак миенето на зъби не трябва да е неприятно, макар и да е задължение в грижата за себе си!

jena-si-mie-zybite-v-banyata

Цената и качеството са в корелация…

Повечето хора смятат, че когато се купуват натурални или био продукти, те излизат по-скъпо. Това, макар и може би да е вярно на пръв поглед, не е съвсем точно…

Все пак, когато говорим за цената, тя отговаря и на някакво качество. Цената на натуралната паста за зъби може да е малко по-висока от тази на стандартните продукти в супермаркета, но това е заради цената на съставките, които включва.

А те ще ви се отплатят в дългосрочен план. Когато се грижите добре за зъбите си, те ще бъдат здрави, красиви и ще се чувствате добре, когато се усмихвате

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.