Сега Четете
Тонизиране На Лицето С Микроток: Какво Трябва Да Знаете?
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Тонизиране На Лицето С Микроток: Какво Трябва Да Знаете?

microtok-wallpaper

За да запазите кожата си здрава, красива и млада, е необходимо редовно да полагате необходимите грижи.

Обикновено това включва както някои продукти, така и употребата на уреди и приспособления.

Тонизирането на кожата е сред най-актуалните практики в грижата за кожата.

То може да се постигне чрез редовната употреба на енергизираща дермата козметика или с помощта на така актуалните уреди с микроток.

Уредите с микроток се различават по своя вид и употреба, но предназначението им обикновено е едно и също – да подобрят общото състояние на кожата и значително да освежат нейния вид.

Терапията с микроток набира популярност…

Заради добрият ефект, който има върху кожата. Тази терапия може значително да подобри някои дерматологични състояния…

В следващите няколко реда ще ви представим някои от най-добрите уреди с микроток, а след това ще ви запознаем със същността, значението и употребата им…

Ролерът с микроток подобрява работата на мускулите на лицето и подчертава контурите на лицето. Технологията, която ролерът притежава, е напълно безопасна и работи срещу стареенето на кожата.

Резултатът – стегната и сияйна кожа. Ролерът с микроток може да се използва за облекчаването на различни дерматологични проблеми.

Мултифункционалният уред е подходящ за употреба за различните типове кожа. Той може да се използва както у дома, така и в професионалния козметичен салон.

Уредът може да се използва за масаж, лифтинг, тонизиране, почистване, лицева терапия, фототерапия, мезотерапия, криотерапия и хромотерапия.

Този уред предоставя пълноценна грижа за лицето. Той е подходящ за употреба върху всички типове кожа.

Уредът може да се използва за масаж, вибромасаж, тонизиране, лифтинг, електростимулация, лицева терапия, фототерапия, мезотерапия.

Уредът за грижа за лице може да отпусне мускулното напрежение, премахва торбичките и тъмните кръгове под очите.

Той също така спомага за по-бързото усвояване на козметичните продукти от кожата. Устройството е изключително леко и лесно преносимо.

Този уред е подходящ за домашна употреба. Той може да се използва за различните нужди на кожата – против стареене, ревитализация, лифтинг, подобряване на кръвообращението, против бръчки, против тъмни кръгове, по-добро усвояване на козметичните продукти.

Този уред може да се използва за тонизиране на кожата на лицето и тялото. Той значително подобрява кръвообращението, разтваря мастните клетки, намалява бръчките и помага в борбата с целулита.

Уредът може да се използва също и за масаж и лифтинг на кожата. Той е лек и лесен за пренасяне и употреба.

Уредът е подходящ за употреба върху нормална, мазна и смесена кожа. Той се използва за масаж, лифтинг, тонизиране и лицева терапия.

Уредът подобрява кръвообращението, ускорява производството на колаген и активно действа срещу появата на бръчките.
 

Какво представлява микротокът за лице и как работи?

Третирането на кожата с микроток е терапия, при която се използва специален уред, който “доставя” микро количества ток на кожата.

using-microcurrent-device

Микротокът стимулира кожата и мускулите, като основната му цел е да подобри външния вид на лицето.

Той също така подсилва и производството на колаген. Както знаете, колагенът е протеин, който изгражда мускулите. С напредването на възрастта производството на колаген намалява, а това обикновено води до отпускане на кожата.

Е, терапията с микроток спомага за производството на колаген и еластин, които запазват мускулите стегнати, а кожата плътна и сияйна.

Козметичните уреди с микроток са устроени сравнително просто…

Те притежават електроди в единия край, през които преминават миниатюрните токови импулси. В другия край се намира удобна дръжка, с чиято помощ третирането на кожата с микроток е лесно.

Процедурата не оставя следи и след нея можете да продължите обичайните си дейности.

Третирането на кожата с микроток не е нещо ново – от години докторите използват уреди с микроток за лечението на състояния като парализа на Бел, лицева парализа и т.н.

Този тип терапия е фина и рутинна. Уредите просто предават малки количества ток на кожата, като по този начин се стимулират работата на кожните клетки и мускулите. Така кожата става по-стегната, премахват се белезите на стареене и кожата е видимо по-озарена.

Кои са основните ползи на терапията с микроток?

След като ви запознахме най-основното със същината на терапията с микроток е време да ви представим и най-ключовите ползи от нея в грижата за здравето и красотата…

Микротокът стимулира мускулите на лицето…

Вече няколко пъти споменахме за това основно предимство на терапията с микроток.

anti-age

Стимулирането на мускулите на лицето може да спомогне за стягането на кожата и премахването на белезите на стареене.

Микротокът подобрява кръвообращението…

Електрическата стимулация може да подобри притока на кръв към кожата на лицето.

Това значително подобрява работата на кожните клетки, тъй като кръвта пренася кислород и множество полезни и важни за клетките вещества.

Микротокът стимулира бързото зарастване на рани…

Микротоковата терапия може да спомогне за по-бързото зарастване на рани. Смята се, че терапията може да доведе до по-добро кръвообращение в наранената зона или пък да намали възпалението.

Ето защо някои изследвания смятат, че микротоковата терапия може да бъде полезна в борбата с акнето.

Как да пригодите терапията с микроток към своята рутина?

Терапията с микроток може да се извършва както у дома, така и в салона за красота – зависи от вашите предпочитания и възможности.

ured-mikrotok-u-doma

Ако предпочитате да използвате уред за микроток в домашни условия, то тогава е добре да се информирате и да изберете устройство, което ще бъде подходящо за вашата домашна рутина.

Не забравяйте, че професионалните уреди с микроток не са пригодени за домашни условия (тъй като са доста по-мощни) и е добре да се използват от специалисти.

В тази връзка е добре да споменем, че в процеса на работа дерматолозите използват не само уред с микроток, но и специална козметика и допълнителни устройства, с чиято помощ да се постигне желаният ефект.

Ако не сте уверени в личните си възможности, то не се притеснявайте да посетите дерматолог, който може да ви даде правилни насоки или да извърши процедурата вместо вас.

Ако все пак искате да приложите терапията в домашни условия, то можете да използвате гел на водна основа (който да бъде проводник) и уредът за микроток. Направете леки движения в различните зони на лицето няколко пъти.

Безопасна ли е терапията с микроток?

Генерално терапията е безопасна, но в редки случаи има риск от проява странични ефекти и това е нещо, което е добре да имате предвид.

procedura-v-kozmetichen-salon

Миниатюрните количества ток, които се доставят на кожата, по принцип не могат да предизвикат наранявания или увреждане на кожата.

Все пак има някои групи хора, които е добре да не използват устройства с микроток. Това са хората, страдащи от епилепсия, сърдечни проблеми или хората с имплантирани медицински устройства (напр. пейсмейкър).

Също така особено за професионална медицинска употреба е важно да използвате устройство, което е одобрено от Министерството на здравеопазването. Уредите, които не са одобрени, могат да бъдат опасни за кожата и здравето.

Ако се подложите на подобна процедура наблюдавайте състоянието си по време на терапията и в следващите дни!

Както споменахме, терапията с микроток може да предизвика някои нежелани ефекти.
Сред тях са изтръпване, дискомфорт, дразнене или чувствителност на кожата, сухота на кожата, сънливост, световъртеж, потрепване на лицето.

Ако забележите дори и един от тези странични ефекти, то не се колебайте да се свържете с лекар или дерматолог, особено ако проблемът се задълбочава и преустановете терапията.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.