Сега Четете
7 от Най-Добрите Лилави Шампоани за Коса
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

7 от Най-Добрите Лилави Шампоани за Коса

lilav_shampoan_

За всяка дама косата е свещена ценност, а грижата за нея е ритуал, който не се ограничава просто и единствено в редовното й измиване с шампоан.

Особена грижа, естествено, изискват третираните (боядисани) коси, тъй като химичната обработка малко или много уврежда косъма.

Всяка дама, която е изрусена, пък, знае, че прецизна поддръжка се налага както за да е здрава косата, така и за да бъде цвета й по-дълготраен.

Често се случва след изрусяване цветът на косата да измени своя нюанс – в повечето случаи русото пожълтява или има зеленикави оттенъци. А това, да бъдем откровени, не изглежда никак добре естетически.

Е, в такъв случай на помощ идват добре познатите лилави шампоани. Те матират русия цвят, предотвратяват нежеланата промяна на нюанса на косата и поддържат перфектната ви визия с лекота.

Как да постигнете този ефект в домашни условия? В тази статия ще отговорим на вашите въпроси и ще ви предложим едни от най-добрите лилави шампоани на пазара, сред които можете да откриете идеалния за вас продукт!

Този шампоан активно почиства косата и скалпа. Същевременно предпазва цвета и придава обем и блясък на косата. Подходящ е за руса, изрусена коса или за коса с кичури.

Този шампоан не предизвиква раздразнения и това го прави подходящ за всеки тип скалп. Отлично измива и поддържа косата. Той неутрализира жълтите тонове в косата и възстановява естествения блясък и красота.

Шампоанът е подходящ както за естествено руса, така и за сива или изрусена/боядисвана коса. Шампоанът хидратира косата, придава ѝ блясък и същевременно неутрализира жълтите оттенъци.

Освен че измива косата отлично, лилавият шампоан регенерира и подхранва косъма. Той успешно неутрализира жълтите оттенъци и предпазва цвета на косата. Подходящ е за всеки тип скалп.

Продуктът придава гладкост, гъвкавост и блясък на косата. Той хидратира и подхранва косъма. Лилавият шампоан предпазва студените нюанси на косата и предотвратява появата на жълти оттенъци.

Шампоанът е предназначен за сива, естествено руса или изрусена коса. Той подхранва косъма и се грижи за нейния естествен вид. Неутрализира топлите жълти оттенъци, почиства и възстановява косата.

Този шампоан прави косата гладка, независимо от вида ѝ – руса или изрусявана. Грижи се косата да бъде подхранена и възстановена като отлично измива скалпа и косъма.

Какво представлява лилавият шампоан?

Колкото и магично да звучи, това козметично изобретение е просто обикновен шампоан, който съдържа лилави пигменти.

Както знаете добре, всеки цвят има своята противоположност. По тази причина, за да се неутрализират топлите жълти оттенъци в русата коса, е необходим студен лилав пигмент, който да “тушира” яркостта им.

В този смисъл най-основното качество на лилавите шампоани е, че са важна част от грижата за естетическата красота на русата коса.

lilav_shampoan
Лилавите пигменти матират топлите нюанси в изрусенитя косъм и оставят след себе си прекрасни студени тонове, точно сякаш току-що сте излезли от фризьорския салон.

Всички жълти, оранжеви, дори червеникаво-рижави подтонове върху русия косъм се появяват посредством химическото изрусяване.

Именно затова от години често фризьорите се доверяват на лилавата пигментация, създадавайки желания вид за своите клиенти.

Интересен факт, но дори и естествено русите коси имат нужда от грижа с лилав шампоан…

estestveno_rusa_kosa
Това е така, защото при тях може също да се появи това оцветяване в жълто или оранжево.

Най-често този визуален дискомфорт се дължи на слънчевата светлина, използването на топлинна обработка, водата и цялостната грижа за косъма.

Разбира се, плюсовете на лилавия шампоан не спират до тук!

Лилавият шампоан не само неутрализира нежеланите жълти оттенъци, но и прави косата наистина мека и бляскава!

Също така той “удължава” живота на избрания от вас цвят на косата – независимо дали става въпрос за руса коса или цветни кичури, лилавият шампоан запазва свежестта на всяка визия..

Какво трябва да имате предвид, когато използвате лилав шампоан у дома?

Използването на лилав шампоан в домашни условия ще ви спести разходи и време.

Вместо да посещавате фризьорския салон веднъж на две-три седмици, можете с едно измиване да постигнете доста задоволителен и естетически впечатляващ резултат.

На първо място трябва да изберете подходящия за вашата коса шампоан…

На пазара се предлагат различни лилави шампоани, съобразени с различните типове коси и техните нужди.

Добра идея е да подберете продукт, съдържащ съставки, които няма да увредят косата ви или нейния цвят.

Тъй като изсветляването често води до изсушаване, е, добре да изберете продукт, чиято формула ще хидратира и подхранва косъма ви.

Добре е да се доверите на инструкциите за употреба!

rusa_kosa
Всеки продукт за коса има упътване за използване, където е описано каква е препоръчителната методика за нанасяне на шампоана, с каква честота е добре да се нанася той и какви резултати може да очаквате в бъдеще…

По този начин използването на шампоана ще бъде възможно най-ефективно и безопасно за вас. А какво по-важно от това?

Използването и на други полезни продукти за коса също е от значение…

produkti
Подбирането на друга надеждна козметика за поддръжка на косата е от ключова важност за доброто й състояние.

В това отношение е важно да заложите на обикновени шампоани, балсами, маски и спрейове щадящи максимално косъма и неговия цвят.

И не на последно място, за да сте сигурни, че използвате лилавия шампоан възможно най-пълноценно, се посъветвайте с вашия фризьор.

Специалистите в областта на са случайни хора и всъщност могат да ви дадат много ценни съвети в поддръжката на косата.

А особено вашия личен фризьор, който добре познава вашата коса, може да даде най-добрите насоки за грижа в домашни условия, от които имате нужда.

Колко често може да се използва лилавият шампоан?

Това също е често срещан въпрос, чийто отговор зависи от много фактори – тип и състояние на косата, лични цели и желания, условия на поддръжка и т.н.
blond_hair
Препоръчително е, обаче, най-основно този тип козметика да се използва един-два пъти в седмицата, ако искате да подсилите трайно студените тонове на косата.

Тези от вас, които все пак желаят да запазят и топлите нотки в своите руси коси, пък, е добре да използват лилавия шампоан един-два пъти месечно.

Бъдете рационални и внимателни!

Прекалено агресивната употреба на такъв тип шампоани може да има обратен ефект и да увреди косъма ви…

Именно затова, отново ви напомняме, че е от изключително значение да имате предвид и инструкциите на опаковката на вашия шампоан.

Там е описано най-надеждно колко време е необходимо на шампоана да престои и колко пъти е препоръчително да се използва той на седмица/месец.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.