Сега Четете
6-те Най-Добри и Надеждни Лепила За Мигли
kalibrado-noble

6-те Най-Добри и Надеждни Лепила За Мигли

izkustveni-migli-postavqne

Очите са едно от първите неща, които забелязваме в околните и които те забелязват у нас. Не е случайно, че с всяка изминала година се създават или преоткриват нови начини за подчертаване на красотата на очите чрез грим.

В последните години все по-често се залага на изкуствените мигли…

Te определено могат да подчертаят погледа и да му придадат още по-нежен и изящен вид.

Все по-популярни са и различните методи за поставяне на изкуствени миглипоставяне косъм по косъм, използване на снопчета или доброто старо лепене на цели мигли.

Най-често дамите се доверяват на лепенето на мигли, тъй като става бързо, а в последствие миглите се премахват лесно.

В тази връзка, без значение дали ще използвате изкуствени мигли в ежедневието си, или за специален повод, то определено трябва да обърнете внимание на лепилото за мигли.

Обикновено лепенето на мигли не е сложна задача, но неправилното лепило определено може много да ви затрудни…

То може да не прилепи добре миглите към вашата кожа или пък да раздразни окото и кожата на клепача. Ето защо е важно да се доверите на лепило, което е с доказано качество и което няма да ви навреди по никакъв начин.

В следващите няколко реда ще ви представим някои от най-добрите лепила за мигли, които се предлагат на българския пазар, както и ценни съвети, с чиято помощ да направите по-добър и информиран избор…

Лепилото надеждно фиксира изкуствените мигли към клепача. То не дразни дори и чувствителните очи и е подходящо за хора с контактни лещи. Може да се нанесе бързо и лесно.

С помощта на това лепило можете бързо и лесно да прикрепите изкуствените мигли към клепача. То задържа миглите през целия ден. То става напълно прозрачно след като изсъхне.

Лепилото за изкуствени мигли на Makeup Revolution здраво прикрепя лиглите към клепача. То е направено на водна основа.

Лепилото за мигли е 2 в 1 – то е едновременно очна линия и лепило, което прикрепя изкуствените мигли. То осигурява дълго задържане на миглите върху клепача – до 12 часа.

Този продукт е лепило и очна линия в едно. Притежава прецизна четчица, с която продуктът може лесно да се нанася. Лепилото е под формата на гел и създава красив външен вид.

Лепилото за изкуствени мигли е прозрачно и е обогатено с алое. Използва се изключително лесно – нанася се върху тънката ивица на изкуствените мигли, след което миглите внимателно се поставят върху клепача.

 

Какво трябва да имате предвид при избора на лепилото за мигли?

Както всеки друг козметичен продукт, така и лепилото за изкуствени мигли има своите особености, за които е добре да помислите преди да направите покупка.

Това ще ви гарантира повече сигурност и спокойствие, че сте подбрали най-добрия продукт за вас, който ще направи завършването на грима лесна и приятна задача.

Важно е да изберете лепило за мигли според вашите собствени умения…

Лепилата за мигли се предлагат най-често в две форми – под формата на очна линия или като тубичка с лепило. Важно е да подберете по-удобния и сигурен за вас вариант.

vidove-lepilo-za-migli

Обикновено лепилата под формата на очна линия са доста по-прецизни. Те могат да се нанасят както върху основата на миглите, така и директно върху клепача. Удобни са най-вече за по-опитните и напреднали в грима.

Лепилата в тубички не са толкова прецизни, но пък са много лесни за използване. Те се нанасят върху тънката линия на миглите и в повечето случай са подходящи за начинаещи.

Цвета на лепилото за мигли също е от значение.

В повечето случаи лепилата за мигли са бели, черни или прозрачни.

Белите лепила са универсален и често срещан избор. Те обикновено стават прозрачни, когато изсъхнат, и няма да предизвикат каквато и да е промяна във визията ви.

Черното лепило обикновено се използва от гримьорите, тъй като създава по-естествен вид на изкуствените мигли. То е наситен избор, който не е подходящ за начинаещи.

Прозрачното лепило за мигли, пък, е изключително удобно, защото със сигурност няма да се вижда. При него, обаче, има риск да не виждате къде го нанасяте и в какво количество, а това може да предизвика известен дискомфорт за вас, особено ако нямате опит.

Обърнете внимание на съставките в лепилото за мигли!

Съставките на лепилото за мигли също са от голямо значение, тъй като те могат да повлияят на състоянието на кожата.

migli

Обикновено лепилата за мигли съдържат акрилни съполимери, които придават лепкавост на продукта, но някои лепила имат по-леки или пък по-тежки формули.

Ако имате чувствителна кожа, то ние ви препоръчваме да избягвате лепила, които съдържат латекс, формалдехид или пък синтетичен аромат.

Качеството е критерий, с който не трябва да правите компромис…

Разбира се, лепилата варират както по състав, цвят и начин на нанасяне, така и по своето качество.

Обикновено по-евтините лепила съдържат съставки, които не са особено полезни за кожата. Те също така имат по-краткотраен ефект и миглите се отлепват бързо.

Доверете се на лепило за мигли, което е с доказано качество и което ще задържи миглите върху клепачите за максимално дълго време. Качествените лепила обикновено са доста по-скъпи, но качеството определено си заслужава.

Как да използвате лепилото за мигли по най-добрия начин?

Както вече казахме използването на лепило за мигли не е лесно в началото, но с времето уменията ви ще се усъвършенстват и ще се превърнете в същински професионалисти!

Съобразете се с характерностите на лепилото…

Ако използвате доброто старо лепило за мигли в тубичка, то е добре да нанесете внимателно лепилото върху тънката линия (основа), крепяща изкуствените мигли.

upotreba-na-lepilo-za-migli

Ключът към идеалния резултат е правилното количество лепило. Без съмнение ще бъдат необходими няколко опита, докато разберете какво е то.

След като нанесете лепилото върху миглите, оставете лепилото за няколко секунди или минута, за да стане още по-лепкаво, а след това поставете миглите върху клепача.

За поставянето на миглите можете да използвате пинсета или пръстите си.

Ако този тип лепило не ви е удобен, както вече споменахме, можете да се доверите на лепилото, което е под формата на очна линия.

То е доста по-лесно за нанасяне, а работата ви с него ще бъде доста по-прецизна. За целта е необходимо да начертаете очна линия на клепача си и след това да прилепите изкуствените мигли максимално близо до линията на вашите естествени мигли.

И най-вече – бъдете изключително спокойни!

Дори и да бързате, трябва да се въоръжите с търпение при поставянето на изкуствени мигли.

postavqne-na-migli

В случай на ненужна паника и стрес, шансът да се разтреперите или да нанесете неподходящо количество лепило е много висок, а това ще ви гарантира само едно – недобър резултат и по-голямо забавяне.

Как да премахнете изкуствените си мигли по най-добрия начин?

Премахването на изкуствените мигли не е сложно, особено ако лепилото е качествено и не се е “впило” в кожата ви.

По принцип можете просто да отлепите миглите, издърпвайки ги с пръст или пинсета.

Това, обаче, не винаги е добър вариант, защото може да нарани кожата ви или да отскубне и естествените ви косъмчета.

Освен това този принцип на премахване, може перманентно да увреди и изкуствените ви мигли, които при добро съхранение ще можете да използвате поне още веднъж.

Препоръчваме да премахнете миглите с помощта на козметика…

Необходимо е да напоите памучен тампон с мицеларна вода (или продукт за премахване на грим) и да го приплъзнете по линията на изкуствените мигли.

premahvane-na-migli-s-mic-voda

Би трябвало миглите да се отлепят бързо, но ако не се получи по този начин, то тогава напоете тампона по-обилно и притиснете към линията на миглите за по-дълго.

Ако и по този начин не стане, ще се наложи да “разградите лепилото”. Можете да използвате по-силен почистващ балсам или гел, за да размекнете лепилото, и да отстраните миглите по-лесно.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.