Сега Четете
9 Страхотни Лакочистители за Винаги Здрави и Красиви Нокти
kalibrado-noble

9 Страхотни Лакочистители за Винаги Здрави и Красиви Нокти

lakochistitel

Не е тайна, че ноктите са онази част от човешкото тяло, която най-често се пренебрегва и за която не се полагат достатъчно грижи.

Те обаче могат да създадат доста голям дискомфорт, ако са възпалени или не са поддържани като цяло.

Лошото състояние на ноктите може да се дължи не само на неглижирането им, но и на употребата на неподходящи или некачествени продукти.

В тази връзка е важно да подбирате продукти, чиито съставки не вредят на нокътя. В това число е добре да обръщате внимание и на лакочистителя, който ползвате.

Лакочистителят обикновено съдържа съставки, които премахват нанесения слой лак, но понякога тези съставки могат да повредят ноктите ви. Дори и да ви се струва маловажно, всъщност изборът на лакочистител е от голямо значение.

В следващата статия ще ви запознаем с някои от най-добрите лакочистители, които се предлагат на българския пазар, като в допълнение ще ви представим насоки, чрез които да изберете правилния продукт за вас…

Този професионален лакочистител е способен да почисти всеки лак, като в това число влиза и полуперманентния лак.

Този разтвор без ацетон нежно премахва лака от ноктите. Той притежава съставки, които имат благоприятно влияние върху нокътните плочки и кожата около тях.

Лакочистителят на марката SNB не съдържа ацетон. Естествените му съставки се грижат както за състоянието на ноктите, така и за кожата около тях.

Този лакочистител ефективно премахва лака от ноктите, като в същото време отстранява нечистотиите и мазната следа от ноктите. Съставките на този продукт подхранват ноктите и им осигуряват красив и нежен вид.

Лакочистителят бързо и лесно отстранява лака от ноктите, както и нечистотиите и мазните следи. Не съдържа ацетон. Продуктът съдържа витамин Е, който доставя допълнителна грижа за ноктите и кожата на пръстите.

Лакочистителят на марката Eveline почиства нежно ноктите от лака. Продуктът подхранва ноктите и предотвратява тяхното изсъхване. Не съдържа ацетон.

Лакочистителят не съдържа ацетон. Неговото активно вещество е бадемовото масло, което подхранва ноктите. Продуктът нежно премахва лака от ноктите, като може да се използва и за почистването на изкуствени нокти.

Този лакочистител съдържа множество естествени съставки, които поддържат ноктите в приятен вид. Той лесно и бързо премахва лака от ноктите. Не съдържа ацетон.

Този лакочистител е изключително подходящ за чувствителни и изтощени нокти. Той не дразни плочката на нокътя и нежно премахва лака и нечистотиите от ноктите. Не съдържа ацетон.

Какво представлява лакочистителят и какви видове разпознаваме?

Лакочистителят е течен разтвор, който премахва лака от ноктите, разграждайки го.

Има различни видове лакочистители, но основно се делят на такива с и без ацетон.

Лакочистителят обикновено съдържа различни съставки като ацетон, етилацетат и изопропил.

nail-polish-removing

Лаковете и втвърдителите за нокти обикновено създават твърдо покритие върху нокътната плочка, а съставките на лакочистителя го размекват.

Както вече споменахме, има два вида лакочистители – с ацетон и без ацетон. Разбира се, и двата типа лакочистители имат своите предимства и недостатъци.

Основната разлика между двата типа лакочистители е в тяхната сила.

Ключовата съставка на лакочистителя с ацетон е… ацетонът. Този тип лакочистител е доста силен и може да разтвори дори и по-трудни за премахване продукти, но в същото време може да увреди нокътната плочка и кожата на пръстите, като може да предизвика и раздразнения.

От друга страна лакочистителят без ацетон е доста по-нежен към нокътя и кожата. Той обикновено съдържа бутилацетат и етилацетат, които са базирани на масла, които са по-малко ефективни от ацетона.

Други съставки на лакочистителя без ацетон са изопропилов алкохол (помага за изсушаване на нокътя и предпазва от омазняване), пропилен карбонат (разтворител, който спомага за разтваряне на лак за нокти), глицерин (предпазва ноктите от изсушаване), рициново масло (овлажнява и подхранва ноктите)

nail-care

Лакочистителите без ацетон са по-малко агресивни и са много подходящи за хора с проблемна и чувствителна кожа. По тази причина те са доста по-предпочитани от потребителите.

Уви, те не са толкова ефективни, когато е необходимо да се премахне по-дебел слой лак или втвърдител. Именно затова е добре да съобразите избора си на вид лакочистител с нуждите ви.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на лакочистител?

Грижата за ръцете и ноктите е изключително важна и в тази връзка изборът на правилния лакочистител също е от голямо значение.

Съставките са от основна важност…

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, са съставките в лакочистителя. Те са много важни, тъй като пряко влияят на здравето на кожата и ноктите, както и на външния вид на ръцете.

Бъдете особено прецизни при избора си, ако кожата ви е проблемна или чувствителна – някой съставки (като ацетона) могат да повлияят негативно.

Замислете се как ще използвате продукта…

Както вече споменахме, лакочистителят с ацетон е доста по-силен и ефективен от лакочистителя без ацетон.

В тази връзка, ако ще използвате лакочистителя за почистването на обикновен лак, то може без притеснение да се доверите на лакочистителите без ацетон.

pochistvane-na-lak

А ако ще използвате лакочистителя за премахването на по-труден за премахване лак (като ши лак, гел лак и т.н.), то е добре да се доверите на лакочистител с ацетон или на продукт, който е предназначен за премахването на конкретния тип лак.

При употребата е важно все пак да съобразите и състоянието на вашите кожа и нокти.

Миризмата е важен фактор…

Лакочистителите варират и по своя мирис. Класически вариант са предложенията със силен ацетонов аромат, които обаче не са за всеки!

Ако не ви понася натрапчивата миризма на лакочистителя с ацетон, то можете да се доверите на лакочистителя с естествени масла.

Обикновено предложенията с добавени аромати имат приятна и ненатрапчива миризма, която няма да ви донесе дискомфорт.

Обърнете внимание и на качеството и цената…

Качеството също не е за пренебрегване. Разбира се, за да бъдат ръцете ви красиви, те трябва да бъдат третирани с продукти с доказано качество – по този начин няма да повредите кожата и ноктите си.

В тази връзка качествените лакочистители са по-скъпи, но пък резултатът определено си струва.

Обикновено повечето лакочистители се предлагат на разумни цени, но ако разполагате с по-ограничени средства, то отново няма да е проблем да намерите лакочистител по вашия джоб. Просто се информирайте внимателно!

Какъв лакочистител да изберете?

Когато избирате лакочистител, помислете за състоянието на вашите нокти и кожа – така ще можете да се насочите към правилния продукт за вас.

Както вече споменахме, на пазара се предлагат различни типове лакочистители, предназначени за нормални, чувствителни нокти или нокти с особено състояние.

Можете да потърсите и специализиран лакочистител, който да може да премахва по-устойчиви лакове и втвърдител. Той съдържа съставки, които със сигурност ще работят ефективно за премахването на този слой.

Как да използвате лакочистителя по най-добрия начин?

Ако имате направен маникюр, но трябва да използвате лакочистител за други цели, то добра идея е да ползвате ръкавици (напр. за да премахнете лака от ноктите на краката си или от ноктите на друг човек). Това е особено важно, ако използвате силен лакочистител.

pochistvane-na-lak-rukavici

Също така е добре да не пренебрегвате инструкциите за употреба – така със сигурност няма да повредите ноктите си.

Ако имате чувствителна кожа, можете да използвате някакъв вид масло или вазелин върху кожата около ноктите. Така ще я предпазите от вредното действие на лакочистителя, особено ако е по-силен.

[Total: 0   Average: 0/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup