Сега Четете
8 Картини, Които Ще Преобразят Всеки Дом
kalibrado-noble

8 Картини, Които Ще Преобразят Всеки Дом

kartina-izbor-izkustvo

Изкуството има силата да пробуди творчеството във всеки човек, както и да преобрази напълно всеки дом.

Но на пазара се предлагат толкова много произведения на изкуството, включително и картини, че често е наистина трудно да направим своя избор.

Търсите картина за подарък или просто за да допълните и декорирате своя дом?

Нека ви представим някои от най-красивите и хубави картини, чието придобиване няма да ви докара до фалит.

Картината има правоъгълна форма. Дигитален печат върху канава. Рамка изработена от MDF. Изобразена е влюбена двойка край езерото. Размерите са 120х80 сантиметра.

Картината е с правоъгълна форма. Изобразява есенен клен и светлина преминаваща през сенки. Дигитален печат върху канава. Рамка изработена от дърво. Размерите й са 120х80 сантиметра.

Картина с правоъгълна форма, на която е изобразено кафене на улица. Дигитален печат върху канава и рамка от MDF. Размерите на картината са 100х50 сантиметра.

Тази картина е с квадратна форма и изобразява модерни геометрични фигури в елегантни цветове. Дигитален печат и рамка от дърво. Размерите й са 100х100 сантиметра.

Картината е с правоъгълна форма. На нея са изобразени диви макове. Техниката е дигитален печат върху канава. Има рамка изработена от MDF. Размерите на картината са 100х50 сантиметра.

Картина от дигитален печат върху канала с правоъгълна форма. На нея са изобразени златни цветя. Има рамка изработена от MDF. Размерите й са 120х80 сантиметра.

Правоъгълна картина от дигитален печат върху канава. Изобразява красива Венеция с нейните канали. Рамка от дърво. Размерите й са 100х75 сантиметра.

Тази картина е с правоъгълна форма. Техниката е дигитален печат върху канава. Платното е в дървена рамка. На картината са изобразени цветя – магнолии. Размерите й са 120х80 сантиметра.

Как да си изберем картина?

Първото и основно нещо, което трябва да вземете предвид е какво харесвате – толкова е просто.

Ако не сте привлечени от определена картина или не изпитвате някаква емоция гледайки я, какъв е смисълът да я купувате?

Това са вашите пари и е по-добре да ги похарчите за нещо, което отговаря на стила ви, на обзавеждането и дома ви, на това какво вие харесвате а не някой друг.
kartina-izkustvo-izbor

Обикновено когато се избира картина за дома повечето хора гледат тя да си подхожда с интериора или мебелите.

В това няма нищо лошо и често е добър начин да се ориентирате към определена картина.

Но замисляли ли сте се какво ще стане ако смените жилището или направите основен ремонт? Ами ако просто обновите мебелите в даден момент? Заради това е по-добре да изберете картина, която не само да си подхожда с интериора на дома ви, но и да ви харесва и по възможност да бъде „универсална“, т.е. да пасва на възможно най-много места.

Цветовете на картината са не по-малко важни при избора на повечето хора.

В повечето случаи отново се гледа те да пасват на интериорните цветове или да контрастират с тях (например бяло и черно, ярки и тъмни тонове и т.н.). Това е напълно приемливо и отново – работи добре.

Но отново го има риска от това какво ще стане ако решите да сложите картината в друга стая, направите ремонт или просто се преместите в друго жилище.
kartina-za-vsekidnevna

Преди да изберете конкретна картина е добре да вземете предвид и размерите – често хората пренебрегват този фактор.

Помислете къде точно искате да сложите новата си придобивка и според това колко е голяма стената и колко пространство имате на нея – определете максимални размери за картината. Едва ли бихте искали да сложите прекалено малка картина на голяма и празна стена или обратното – огромна картина, която да заема почти цяла малка стена.

Нека дадем пример за добре подбран размер на картина – в случая за гола стена във всекидневната и по-точно пространството над дивана.

Общоприето е размерите на картината да бъдат поне колкото две трети от размерите на дивана или повече.

Това обаче не означава, че за това място трябва непременно да вземете една голяма картина. Напротив, можете да запълните пространството за препоръчителните размери с няколко по-малки картини. Така ще получите стена като от галерия и гледайки отдалеч картините те ще изглеждат не по-малко добре от една голяма.
kartina-za-doma

Ако избирате повече от една картина (например ако сте решили да декорирате изцяло дома си) можете да проявите още повече креативност.

Направете една интересна смесица от различни по вид картини, изпълнени в различни нюанси и цветови гами, а защо не и с различни големини и форми.

Развихрете въображението си и ги разположете в помещението така, какво на вас ви харесва.

Като заключение отново ще се повторим, но може би се налага.

Картината е нещо, което се избира най-вече според личните предпочитания и вкусове – така че не изневерявайте на себе си в такива моменти.

Можете да вземете предвид фактори като помещение, интериор, цветове и размери, но не се оставяйте те да бъдат водещи.

Защо ли?

Защото накрая ще имате картина някъде в дома си, която може и да си отива с всичко, но няма да ви харесва и няма да изпитвате нищо когато я погледнете.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.