Сега Четете
7 Евтини Дивани, Които Със Сигурност Ще Ви Харесат
kalibrado-noble

7 Евтини Дивани, Които Със Сигурност Ще Ви Харесат

divani-osnovna

Диванът има ключова роля в интериора на всеки дом.

Той е кътче за семейно уединение и пълноценно прекарване на свободното време

Именно затова трябва да е изключително комфортен и да изпълва обстановката около себе си с уют и стил..

Ако все още сте в търсене на перфектния диван, тази статия е точно за вас!

Тук сме подбрали някои от най-изгодните и висококачествени предложения за дивани на пазара в момента, които със сигурност ще ви впечатлят.

Също така, сме формулирали и няколко ключови насоки, благодарение на които, ще можете да направите най-добрия избор за вашия дом с лекота!

Това е функционален разтегателен диван с ракла и класически дизайн в размери 210х55х45 см. Той е с фино полиестерно покритие и несъмнено е практичен и комфортен избор за всеки дом.

Това е изключително стилен разтегателен ъглов диван с нежен и многофункционален дизайн. Той е изработен от еко кожа, текстил и дърво и е в размери 260х160х70 см.

Това е компактен разтегателен диван с модерен дизайн в размери 190х87х91 см., който е страхотен избор за аранжиране както на по-големи, така и на по-малки помещения.

Този диван с разтегателен балансиращ механизъм притежава изключително луксозен кожен дизайн в размери 220х100х98 см. и определено е стилно и комфортно интериорно допълнение.

Това е висококачествен разтегателен ъглов диван с многофункционален, елегантен дизайн в размери 230х160х90 см., който определено ще ви впечатли с практичността си.

Ако сте в търсене на диван с компактен, комфортен и определено отличителен дизайн, то този е страхотен избор за вас. Той е изработен от текстил, дърво и полиуретанова пяна и е в размери 186х71х79 см.

Това е универсален разтегателен диван с минималистичен многофункционален дизайн. Той е в размери 436х116х38 см. и определено ще изпълни дома ви с комфорт и стил.

Какво трябва да имате предвид при избора на диван?

Диванът е неизменна част от интериора на всекидневната стая и доказано е сред най-използваните мебели във всеки един дом.

Той е от голямо значение за спокойствието и комфорта на цялото семейство в общите им мигове на почивка.

Именно затова, трябва да бъдете много прецизни в избора си!

Съветваме ви да подберете този диван, чиито характеристики и функционалност отговарят най-добре както на вашите лични предпочитания, така и на домашния ви интериор.

divan-sus-stilen-dizain-dom-uyut

И тъй като сме наясно, че има наистина много и разнообразни предложения за дивани на пазара в момента, ви съветваме, за ваше улеснение, при избора си да се съобразите с няколко основни неща

Изработка

Материалите, от които са изработени корпусът и дамаската на дивана, са от изключителна важност за качеството и практичността му.

Корпусът на дивана има най-вече значение за неговата стабилност и устойчивост..

Той може да е изработен от дърво или метал, като в това отношение изборът ви трябва да е съобразен изцяло с вашите лични предпочитания и нуждите на интериора ви.

Дървените корпуси, особено буковите и боровите, например, са изключително дълготрайни и висококачествени.

Те са стабилни и масивни и определено са комфортен избор при аранжировката на по-големи по обем всекидневни помещения.

divan-s-durven-korpus-svetlo-siv-dizain-dom

Металните корпуси, от друга страна, пък, са много практични, леки и функционални.

Поради удобната си същност, те са предпочитан избор през последните години, и са подходящи най-вече за аранжиране на преходни пространства (коридори,чакални,офиси) или по-малки по обем всекидневни помещения.

Дамаската на дивана, пък, има най-вече отражение върху удобството и дизайна му..

Тя може да е кожена или текстилна, а избора й трябва да съчетаете най-вече с условията ви на живот.

Ако имате малки деца у дома или домашен любимец, например, ви съветваме да подберете диван с кожена дамаска, тъй като тя се почиства значително по-лесно.

Този тип дивани, независимо дали изработени от еко или естествена кожа, несъмнено придават на интериора изисканост и стил, и същевременно са изключително практични.

Ако, пък, желаете да внесете свежест, мекота и комфорт в интериорната си обстановка у дома, подберете диван с текстилна дамаска.

divan-s-tekstilna-damaska

Този тип дивани се поддържат доста по-трудно, но пък са често предпочитан избор, тъй като се предлагат на значително по-ниски цени.

Размер и форма

Размерът и формата на дивана също са от изключително значение за неговото удобство и хармоничното му разположение в интериора.

Именно затова, при избора си, трябва да се съобразите най-вече с характеристиките на пространството, което ще аранжирате..

Не забравяйте – комфортът е от най-голямо значение!

Именно затова, ако стаята, в която смятате да разположите дивана, е малка, ви съветваме да подберете единичен диван с двуместен или триместен дизайн.

Така чисто визуално няма да натоварите интериора на помещението, но все пак ще му придадете голяма доза уют.

Ако, пък, стаята, в която смятате да разположите дивана, е по-голяма по обем, ви съветваме да подберете ъглов диван с многоместен дизайн.

uglov-divan-golqma-staya-prostranstvo

Така хармонично ще изпълните пространството в стаята, придавайки му допълнителна дълбочина.

Дизайн

Както вече споменахме, диванът има ключова роля не само за комфорта на семейството, но и за цялостната стилистична обстановка във вашия дом.

Именно затова, трябва да бъдете много прецизни в избора си на дизайн, съобразявайки се най-вече с характеристиките на домашния ви интериор.

Ако стаята ви е аранжирана в по-тъмни или яркоцветни тонове, например, освежете обстановката около себе си, подбирайки диван в по-светъл нюанс..

Съветваме ви да заложите на бял, бежав или светлосив дизайн с големи, пухкави възглавници.

Той несъмнено ще придаде по-обширен и уютен вид на помещението, визуално изпълвайки го със светлина и мекота.

Ако, пък, стаята ви е декорирана в по-светли нюанси, създайте контрастен акцент, подбирайки по-тъмен тон диван..

Дизайните в черен, кафяв, тъмносив, тъмносин и тъмнозелен цвят определено изглеждат изключително елегантно.

tumen-divan-svetla-staya

Те несъмнено ще внесат в пространството около вас допълнителна изисканост, отличителност и топлина.

 

Разполагайки с тази информация, вие вече сте готови да подберете най-подходящия и стилен диван за вашия дом с лекота и да си осигурите пълноценен комфорт и уют във всеки един момент!

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.