Сега Четете
Всичко, Което Трябва Да Знаете За Екстеншъните
kalibrado-noble

Всичко, Което Трябва Да Знаете За Екстеншъните

ekstenshuni

Външният вид е от изключително значение за увереността на жените, а прическата, разбира се, е едно от най-основните неща, за които всяка дама се грижи с внимание…

Понякога, обаче, именно косата, когато няма достатъчно обем или пък не е достатъчно дълга, ни дели от съвършената визия…

А, уви, всички знаем добре колко много време отнема естественият й процес по растеж и сгъстяване.

Точно тук на помощ идват екстеншъните! Те са бърз начин да направите косата си идеално дълга или гъста.

Много често екстеншъните се използват за специални поводи, когато за желаната прическа трябва „повече коса“. За други дами, обаче, те са неизменна част и от ежедневието.

Е, в следващите редове ще ви покажем едни от най-добрите и качествени екстеншъни на пазара, избрани от нас, като по-долу ще ви разкрием и всички подробности около тяхната същност, поддръжката и употребата им.

Да започваме!

Тези екстеншъни са изработени чрез технология, която запазва защитните външни слоеве на всеки косъм. Косата е с естествен блясък и го запазва много по-дълго от обикновения човешки косъм. Цветът на екстеншъните е кестеняв, а дължината им е 65 см.

Тази естествена коса може да бъде къдрена, изправяна, стилизирана по всеки един начин. Косата на треса може да се използва многократно, без да бъде увредена по какъвто и да е начин. Материалът, от който са направени е тъмнорус естествен косъм, а дължината е 45 см.

Удълженията за коса са без лепило и щипки. Придават по-голям обем и по-голяма дължина на косата ви. Тази коса позвалява изправяне и къдрене, като издържа на топлина. Цветът е светлокафяв.

Тези кестеняви екстеншъни са създадени от естествен косъм и micro stick накрайници, изработени от ABS пластмаса. Те лесно се прикрепят към естествената коса, позволяват къдрене и изправяне, като температурата не трябва да бъде повече от 190 градуса.

Натурално черната естествена коса може да се използва многократно. Може да се употребява без лепило, без топлинно или каквото и да е увреждане. Изправянето, къдренето или каквато и да е стилизация не е проблем за този продукт.

Тези туистъри се поставят и поддържат лесно. Изработени са от висококачествен канекалон. Не задържат вода, а цветът им е тъмнокестеняв.

Какви видове екстеншъни съществуват?

extenshuni

В днешно време има толкова разнообразни методи за удължаване на косата, че изборът не е никак лесен…

Основното деление е постоянни-непостоянни екстеншъни, като към постоянните спадат вариантите с капси, на треси за зашиване, със стикери и с кератин , а към непостоянните – предложенията с клипси (щипки).

Разбира се, както можете да се досетите, различните видове коренно се различават и в своята технология на поставяне и устойчивостта си.

И за да добиете най-ясна представа, ще ви ги представим малко по-подробно

Екстеншъни с капси

Този тип екстеншъни представляват кичури коса или треси (редове), които се закрепят чрез метални рингчета и специални клещи към косата ви.

Основното предимство на този метод е, че е най-устойчив, тъй като се закрепя здраво към косата и не е толкова забележим.

Ако имате тънка или изтощена коса, обаче, е препоръчително да не се доверявате на този метод, тъй като металните рингчета могат да ви „натежат“ и това съответно допълнително да увреди и изтъни вашата коса.

Екстеншъни с клипси

Това са едни от най-често използваните екстеншъни, тъй като поставянето и премахването им са много лесни и удобни задачи.

Тези екстеншъни представляват кичури коса, които са прикачени към силиконова основа, на която са закачени и клипси (наподобяващи малки щипки).

Този тип удължаване на косата е едно от най-безвредните, тъй като не оказва влияние върху косъма чрез химикали, термична обработка или какъвто и да е вид натежаване.

Стикери

extenshuni_stikeri

Екстеншъните със стикери се залепят от двете страни на ваш кичур коса като го обгръщат и му придават обем.

Обикновено за поставянето им е необходима намесата на фризьор, тъй като позиционирането им трябва да е много прецизно ситуирано в корените на косата ви, където с помощта на топлинна обработка стикерите се закрепят трайно..

Недостатък на този метод, обаче, е, че лепилото от екстеншъните може сериозно да увреди косата ви, особено ако е по-суха или изтощена.

Кератинови екстеншъни

Тези екстеншъни несъмнено са най-дълготрайни. Те издържат от три до четири месеца върху косата и са най-дискретният метод за нейното удължаване.

Кератиновите кичури се закрепят към косата с помощта на ултразвукова технология, която размеква кератина, а след това отново го втвърдява, прикрепвайки го към косъма.

Този метод е най-подходящ за жени, които редовно спортуват или плуват, тъй като кератиновите екстеншъни са устойчиви на сол и хлорид.

Екстеншъни на треси за зашиване

postavyane_na_tresi

Този тип екстеншъни се вплитат в косата с помощта на специална игла и конец като поставянето им се извършва от фризьор и отнема няколко часа.

Такова удължаване на косата се препоръчва за дами с гъста и плътна коса, тъй като зашиването на екстеншъните може да причини сериозно неудобство на тези с по-фин косъм.

Каква е разликата между естествените и синтетичните екстеншъни?

rusi_extenshuni

Екстеншъните се различават не само по начина си на поставяне и трайността си, но и по материала, от който са направени.

Естествените екстеншъни са създадени от истинска човешка коса, като най-често е взета от Индия или Европа. Обикновено тя е дадена от донор, а след третиране и обработка се превръща в добре познатите ни екстеншъни или перуки.

Синтетичнитеекстеншъни, пък, са направени от изкуствени влактна. Те обикновено са създадени от пластмаса, като фината им структура цели да имитира истинска човешка коса.

Боядисване и оформяне

izpravyane

Естествените екстеншъни могат да бъдат боядисвани, къдрени и изправяни – точно както вашата коса.

При синтетичните екстеншъни ситуацията не е точно такава. Боядисването и термичната обработка при тях не са препоръчителни, защото това може да доведе до нарушаване на структурата им.

Трайност

Синтетичните екстеншъни са много по-некачествени от естествените.

Техните влакна лесно се увреждат от различни фактори и затова техният живот е много по-краткотраен.

Екстеншъните създадени от естествена коса, пък, са наистина изключително трайни.

Те могат да се оформят, стилизират като истинската ви коса (защото те също са истински!), а грижата за тях също е подобна.

За сравнение: Синтетичните екстеншъни могат да се използват само няколко месеца, а естествените – около година (стига за тях да се полагат грижи).

Каква грижа е необходима на екстеншъните?

grija_za_kosata
Както косата, така и екстеншъните имат нужда от грижа.

Разбира се, има няколко простички правила, които трябва да следвате, за да може да използвате екстеншъните си за по-дълъг период.

Използвайте продукти, които не изсушават косъма.

Без значение дали екстеншъните са естествени или синтетични, избягвайте продукти, които имат високо наличие на алкохоли. Те изсушават косъма и могат да доведат до увреждане.

Препоръчително е да използвате продукти, които съдържат натурални съставки като кокосово олио, арганово масло и всеки друг продукт, които естествено ще подхранват косъма.

Пазете екстеншъните си от заплитане…

vruzvane

Особено ако използвате синтетични екстеншъни, редовно сплитайте косата си на плитка, или я връзвайте на опашка, за да предотвратите максимално заплитането им.

Избягвайте да ги дърпате или скубете!

Бъдете внимателни, когато разресвате или връзвате косата си.

Дърпането може да отстрани някои от екстеншъните, да наруши цялостта на прическата ви или дори да увреди косата ви.

Как да изберете подходящите екстеншъни?

baleaj
Както споменахме, предложенията на пазара са най-разнообразни, а изборът не е никак лесна задача…

Основният фактор, който трябва да вземете предвид е цветът на екстеншъните.

Изберете предложение, което е същият цвят като вашата коса, за да постигнете максимално естествено излъчване.

Друг ориентир в избора на екстеншъни е стилистиката им.

Съществуват предложения, които са прави, къдрави, на плитки или на вълни.

Подберете варианта, който най-добре отговаря на вашия вкус и естествения ви косъм.

И последно, но не и на последно място е важно да съобразите текстурата на екстеншъните.

Изберете продукт, който има същата текстура като вашата коса. С други думи, ако косъмът ви е тънък, изберете екстеншъни със същата структура, ако е по-плътен и гъст – аналогично.

По отношение на дължината и обема, пък, изборът ви трябва да зависи изцяло от вашите предпочитания.

Не забравяйте, че подходящият избор на екстеншъни е важен не само за външния ви вид, а и за вашия комфорт.

Допълнителната коса трябва да ви кара да чувствате не само красиви и уверени, но и спокойни и здрави!

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.