Сега Четете
14 Екшън Филми, Които Ще Ви Накарат Да Затаите Дъх
kalibrado-noble

14 Екшън Филми, Които Ще Ви Накарат Да Затаите Дъх

action-movies

Гледането на филми винаги е било начин за разтоварване и за разнообразяване от монотонността на ежедневието.

Разбира се, филмите могат да ни държат на нокти, да ни развълнуват и да ни накарат да изживеем емоции, които в живота трудно бихме изпитали.

Такива разнообразни и екстремни емоции създават именно екшън филмите!

Екшънът е един от най-популярните филмови жанрове. В този тип филми главният герой се впуска в приключения, които често са свързани с гонки, престрелки, смъртни опасности, злодеи и т.н.

Често се използват и специални ефекти, които подчертават действията в екшън филмите и подсилват напрежението и адреналина у зрителите.

Обикновено историите, които се представят в различните екшън филми, трудно биха се случили в истинския живот. По тази причина екшън филмите могат да ни извадят от ежедневието и да ни вкарат в един съвсем различен свят.

Те съвсем успешно завладяват публиката и могат да накарат всеки да се вживее в сюжета и да симпатизира на главния герой.

Екшън филмите имат особен чар…

Определено този жанр е сред най-гледаните и предпочитани от публиката не само, заради емоциите, които предизвикват, но и заради уникалните кадри, каскадите, които се извършват, специалните ефекти и интересните сюжети, които често изправят зрителите на нокти.

В тази статия сме подбрали специална селекция от екшън филми, като за създаването ѝ сме използвали мнението на критиците и световните класации.

Подбраните от нас филми със сигурност ще ви накарат да затаите дъх и да се впуснете във водовъртежа от адреналин и напрежение
 

14. Аватар

14-avatar
Източник: Pinterest
Година: 2009 г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Фентъзи
Режисьор: Джеймс Камерън
Оценка в IMDb: 7.9 /10

Този филм ни въвлича в историята на Джейк Съли, който е бивш пехотинец и който е инвалид в следствие на сериозна травма. Когато брат му е убит от крадци, Джейк решава да заеме мястото му в една специална мисия на далечната планета Пандора. Там Джейк се запознава с местната човекоподобна раса нави, които имат необикновена външност. С помощта на специална технология парализираният Джейк придобива аватар на нави и така успешно става един от тях. Това местно население обаче е застрашено от амбициите на полковник Куорич, който иска да превземе планетата и ресурсите ѝ. Какъв ли край ще доведе битката за Пандора?
 

13. Олдбой

13-oldeuboi
Източник: Pinterest
Година: 2003 г.
Жанр: Екшън, Драма, Мистерия
Режисьор: Парк Чан Уо
Оценка в IMDb: 8.3 /10

О Дае Су е пияница, който е отвлечен и се събужда в мистериозна хотелска стая, в която няма прозорци. Похитителите хранят и упояват О Дае Су и му предоставят телевизор, който да му прави компания. Цели петнадесет години похитителите държат Дае Су, а един ден най-неочаквано го освобождават. Похитителите насърчават О Дае Су да потърси онези, които са отговорни за неговото отвличане и да разбере каква е причината. Дали ще открие отговорите на тези въпроси?
 

12. Леон

12-leon
Източник: Pinterest
Година: 1994 г.
Жанр: Екшън, Криминален, Драма
Режисьор: Люк Бесон
Оценка в IMDb: 8.5 /10

След като цялото ѝ семейство е избито от работодателите на баща ѝ, който е наркодилър, Матилда се озовава в апартамента на професионален убиец. По нейно желание той я учи на различните методи, които ще ѝ помогнат да отмъсти за убийството на нейният най-близък и скъп човек – нейния брат.
 

11. Отмъстителите: Краят

11-otmustitelite-kraqt
Източник: Pinterest
Година: 2019 г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Драма
Режисьор: Антъни Русо, Джо Русо
Оценка в IMDb: 8.4 /10

Вселената е в руини след действията на титана Танос. Опустошителните последствия, случили се в Отмъстителите: Война без край, карат отмъстителите да се съюзят още веднъж и да предотвратят амбициите на Танос. Без значение каква ще бъде цената на този подвиг, героите са готови на всичко, за да възвърнат баланса във Вселената.
 

10. Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот

10-indiana-jones
Източник: Pinterest
Година: 1981 г.
Жанр: Екшън, Приключенски
Режисьор: Стивън Спилбърг
Оценка в IMDb: 8.4 /10

Индиана Джоунс, професор по археология, обикаля джунглата в Южна Америка, за да намери ценно съкровище. В резултат той активира няколко смъртоносни капана, но успява да се измъкне. Джоунс разбира от музейния директор Маркъс Броуди, че съществува библейски артефакт, който се нарича Кивотът. Този артефакт може да даде обяснението на всичко, свързано със съществуването на човечеството. За да го открие и вземе обаче той трябва да се изправи срещу група нацисти и Рене Беллок… Дали ще успее?
 

9. Гладиатор

9-gladiator
Източник: Pinterest
Година: 2000 г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Драма
Режисьор: Ридли Скот
Оценка в IMDb: 8.5 /10

Максимус е могъщ римски генерал, обичан от народа и от самия император Марк Аврелий. Старият император избира Максимус за свой наследник и пренебрегва собствения си син, Комод. Императорът умира внезапно, а Максимус успява да избяга при опита да бъде убит. Завръщайки се у дома той открива семейството си убито. По стечение на обстоятелствата той е взет в робство, за да бъде използван като гладиатор. Единствената му цел е да се изправи срещу новия император и да отмъсти…
 

8. Харакири

8-harakiri
Източник: Pinterest
Година: 1962 г.
Жанр: Екшън, Драма, Мистерия
Режисьор: Масаки Кобаяши
Оценка в IMDb: 8.6 /10

Мирът в Япония през 17 век принуждава самураите да потърсят друга работа – като земеделци, прислужници и т.н. Такава съдба може да завърши само по един начин – чрез ритуално самоубийство или харакири. Ханширо Цугумо е стар самурай, който иска да извърши ритуала в двора на феодал. Там той разбира за пагубната съдба на своя зет, който е бил принуден да се самоубие чрез тъпо бамбуково острие. В последствие Ханширо разказва за историята на своя зет. Така започва битката за възмездието…
 

7. Терминатор 2: Денят на страшният съд

7-terminator2
Източник: Pinterest
Година: 1991 г.
Жанр: Екшън, Научна фантастика
Режисьор: Джеймс Камерън
Оценка в IMDb: 8.6 /10

Изминали са 10 години от опита на робота Терминатор да убие Сара Конър и неродения ѝ син Конър. Човекът, който ще води съпротивата на човешкия вид срещу машините, вече е малко 10-годишно момче. Суперкомпютърът Скайнет обаче изпраща друг Терминатор отново при хората чрез пътуване назад във времето. Неговата мисия е да убие Конър. Разбира се, малкото момче и майка му не са сами – при тях е изпратен и старият Терминатор, който преди години се е опитал да ги убие. Започва войната на машините и хората…
 

6. Седемте самураи

6-sedemte-samurai
Източник: Pinterest
Година: 1954 г.
Жанр: Екшън, Драма
Режисьор: Акира Куросава
Оценка в IMDb: 8.6 /10

Този филм ни въвежда в историята на ветеран самурай, който решава да съдейства на едно малко селце, като го брани от бандити. Той събира още шестима самураи, с които обучават местните хора да се отбраняват, а в замяна те им дават необходимата прехрана. В един момент обаче семото е нападнато от 40 бандити. Ще спасят ли селото?
 

5. Междузвездни войни: Империята отвръща на удара

5-imperiqta-otvrushta-na-udara
Източник: Pinterest
Година: 1980 г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Фентъзи
Режисьор: Иврин Кершнер
Оценка в IMDb: 8.7 /10

Люк Скайуокър, Хан Соло, Принцеса Лея и Чубака се намират на ледената планета Хот, която се е превърнала в база на съпротивата. Неочаквано се появяват войските на Империята, които принуждават задругата да се раздели. Принцеса Лея успява да избяга с Хилядолетния сокол заедно с Хан Соло и Чубака, а Люк се отправя на пътешествие към планетата Дегоба, за да открие учителя Йода. Люк се нуждае от обучение, чрез което да преодолее тъмната страна на силата и да победи Дарт Вейдър.
 

4. Матрицата

4-matricata
Източник: Pinterest
Година: 1999 г.
Жанр: Екшън, Научна фантастика
Режисьор: Лана Вачовски, Лили Вачовски
Оценка в IMDb: 8.7 /10

Томас Андерсън е човек, който има две самоличности. През деня той е най-обикновен компютърен програмист, но през нощта той е Нео – хакер, който винаги е подлагал под съмнение съществуването си. С Нео се свързва Морфей – хакер, който е заклеймен от властите като терорист. След свързването с Морфей Нео е преследван от полицията. Той става бунтовник срещу системата и суперкомпютрите, които се опитват да спрат човешката революция…
 

3. Генезис

3-genezis
Източник: Pinterest
Година: 2010 г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Научна фантастика
Режисьор: Кристофър Нолан
Оценка в IMDb: 8.8 /10

Дом Коб е изпипан крадец, който обаче не краде традиционни неща – той краде тайни. Дом се възползва от състоянието, в което изпада ума по време на сън – това е най-уязвим. Това го прави търсен за различните нужди на корпоративния шпионаж. Дом е принуден да се мести постоянно и да губи онова, което обича. Съдбата обаче му дава шанс за една последна задача, след която ще може да се върне обратно към живота на нормален човек. Целта е да се внедри идея, която да промени света, но зад ъгъла винаги дебне някой, който може да провали задачата…
 

2. Властелинът на пръстените: Завръщането на краля

2-vlastelina-zavrushtaneto-na-kralq
Източник: Pinterest
Година: 2003 г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Драма
Режисьор: Питър Джаксън
Оценка в IMDb: 9.0 /10

Последният филм от трилогията ни представя финалните боеве между силите на доброто и злото, от които ще се реши съдбата на Средната земя. Фродо все повече се доближава до изпълняването на своята мисия, но той трябва да премине през множество препятствия. Арагорн и останалите членове на задругата удържат и защитават и последното кралство, за да дадат шанс на Фродо да унищожи пръстена, даващ силата на Саурон.
 

1. Черният рицар

1-cherniqt-ricar
Източник: Pinterest
Година: 2008 г.
Жанр: Екшън, Криминален, Драма
Режисьор: Кристофър Нолан
Оценка в IMDb: 9.0 /10

Неслучайно първото място е отредено на този филм. “Черният рицар” е част от поредицата филми, посветени на историята за Батман и Жокера. Този филмов проект е оценен високо както от публиката, така и от критиката. Батман, лейтенант Джеймс Гордън и новият окръжен прокурор Харви Дент успешно разкриват различни престъпления в Готъм Сити. Неочаквано се появява нов садистичен престъпник, наречен Жокерът. Батман приема борбата срещу Жокера присърце, като дори подобрява технологиите, с които работи, за да може да го залови. Междувременно се заформя и интересен любовен триъгълник между Брус Уейн, Дент и Рейчъл Далс.

popcorn-movie

Екшън филмите наистина ни въвличат в едни нереални светове, където се случват невероятни неща.

Те ни карат с нетърпение да очакваме финала, като неведнъж са ни показвали невероятни обрати, които тотално преобръщат представите ни както за нереалния, така и за истинския свят.

За да бъде преживяването пред екрана още по-приятно сме ви подготвили една малка “група от помощници”, с които да се чувствате максимално добре, докато се наслаждавате на избрания от вас екшън филм…

Какво е перфектна киновечер без „идеалните пуканки“? Няма нищо по-вкусно и приятно от апетитния им аромат и насладата, която носят. А когато са домашно приготвени, те гарантирано ще заредят атмосферата около вас допълнително и ще направят гледането на филма още по-вълнуващо преживяване!

Свежите напитки са абсолютният задължителен елемент към вълшебното домашно кино преживяване. А представете си да можете да приготвяте идеалните карборирани напитки у дома неограничено и по изцяло ваш вкус … Е, машината за газирана вода ще ви съдейства в това и определено е must-have, на който си заслужава да се доверите.

Най-важното нещо, когато говорим за пълноценно кино у дома, е максимално да се потопите в атмосферата на филма. Това може да се случи изключително лесно със съдействието на един специален помощник – проектора. Перфектната картина, която той осигурява, ще ви плени и завладее от самото начало до самия край на интересното филмово произведение. Заслужава си!

Комфорт, комфорт, комфорт! Към перфектния и пленителен филм, вкусните храни и напитки и възможността за пълноценно потапяне в атмосферата на произведението, остана да добавим само още един ключов елемент, с който домашното ви кино преживяване да бъде изцяло съвършено. Този елемент е удобството. Подбирайки мек и обгръщащ тялото ви барбарон или фотьойл , вие ще си гарантирате спокойствие и отдих по време на гледане и ще можете да се насладите на избрания от вас филм по най-добрия начин!

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.