Сега Четете
Детоксикация На Кожата: Какво Трябва Да Знаете?
kalibrado-noble

Детоксикация На Кожата: Какво Трябва Да Знаете?

detoksikaciq-na-kojata-osnovna

Ежедневно кожата ни е “приемник” на широко разнообразие от микроби, бактерии, нечистотии и какво ли още не. Обикновено това се дължи на околната среда и начина ни на живот.

По този начин в дермата се натрупват токсини, които водят до различни нежелани резултати – обриви, пъпки, акне…

Ето защо е важно да се грижим за кожата си и да ѝ обръщаме повече внимание.

Във връзка с това, ние често срещаме израза “детоксикация на кожата”, но всъщност знаем ли какво представлява?

В тази статия ще ви запознаем малко по-подробно с този нужен в козметичната грижа процес, като ще ви представим и някои от най-добрите продукти, благодарение на които можете да го постигнете бързо и лесно!

Какво означава детоксикация на кожата?

Буквално преведено, детокс означава “премахване на токсините” от тялото.

Обикновено органи като белите дробове, черния дроб и бъбреците имат свой начин, чрез който изхвърлят вредните вещества от тялото.

healthy-skin

Именно този процес е познат като “детоксикация”.

Кожата, от друга страна, няма способността сама да изхвърля токсини. Разбира се, тя “поглъща” всякакви нечистотии, а тяхното отстраняване много често се бърка с детоксикацията.

След като кожата не може да изхвърля токсини сама, пък, логично, естественият процес на детоксикация е невъзможен.

Под “детоксикация на кожата” най-често се разбира почистването на запушени пори, например, или цялостното почистване на дермата.

Реална детоксикация не може да бъде направена, но има няколко неща, които можете да направите, за да предотвратите натрупването на нечистотии и за да подобрите състоянието на кожата си. Те са пряко обвързани с прецизна козметична рутина и внимание към дермата.

Как да детоксикираме кожата си по най-добрия начин?

Вече казахме, че детоксикация на кожата всъщност означава почистване на външния слой на кожата.

Макар и да не се свързва със същинското си значение, детоксикацията на кожата е необходима, за да се отстранят замърсяванията – мъртви клетки, прах, частици и т.н.

Тогава как да подобрим състоянието на кожата си? Има няколко стъпки, чрез които можете да подобрите състоянието на кожата си, и да ѝ окажете необходимото почистване.

Регулярното почистване на кожата е най-важния етап в постигането на по-доброто ѝ състояние…

washing-face

Разбира се, това не означава просто измиване с вода. Ако имате установен “ритуал” за почистване и грижа за кожата, то тогава за вас “детоксикация на кожата” е просто друго наименование за този ритуал.

Но ако нямате изградена рутина, то тогава е добре да си създадете такава. Най-простичката грижа за кожата включва почистване и овлажняване. На пазара се предлагат различни продукти, свързани с почистването на кожата – почистващи гелове, пяни, лосиони.

Добре е да използвате почистваща козметика два пъти дневно – сутрин и вечер. По този начин ще отстранявате мъртвите клетки и мръсотията, които са натрупани през деня и нощта.

Следващата стъпка е хидратирането. Почистващите продукти често могат да предизвикат изсушаване на кожата. Ето защо е добре да овлажните кожата след измиване.

Продуктите, към които можете да се обърнете, са хидратиращи кремове и лосиони.

Подборът на козметични продукти също е важен!

За добрата грижа за кожата е нужно да изберете и подходящи продукти.

Те трябва да отговарят на нуждите на вашата кожа и да бъдат съобразени с вашия тип кожа.

facemask

Всеки тип кожа има своите конкретни особености и определени нужди. Например мазната кожа се нуждае от продукти, които да премахват натрупването на излишния себум и по този начин да се редуцира омазняването.

От друга страна сухата кожа има нужда от продукти, които да я овлажняват и хидратират. Ако използвате продукти за мазна кожа върху суха кожа, или обратното, то има вероятност да влошите състоянието на кожата си.

Ексфолирането на кожата е основен критерий за нейното дълбоко почистване…

Чрез ексфолирането се премахват натрупаните мъртви клетки. То спомага и за отпушването на запушените пори.

Ако имате чувствителна кожа, бъдете внимателни с ексфолирането и ексфолиращите продукти. Те могат да раздразнят допълнително чувствителната кожа.

Когато ексфолирате кожата си, бъдете нежни и прецизни. Усърдното търкане с четка и ексфолиращи продукти може да доведе до зачервяване и протриване на кожата.

За да запазите кожата си здрава и красива, активно използвайте и слънцезащита!

Добрата грижа за кожата включва слънцезащитни продукти, които да предпазват дермата от вредните UV лъчи.

sunscreen

Слънцето е най-големият враг на кожата, тъй като може да предизвика рак, петна по кожата и преждевременно стареене.

Храненето и начинът на живот също имат отношение към здравия вид на кожата…

Сигурно сте чували това изречение неведнъж, но то е абсолютно вярно.

Храната е главният източник на витамини и антиоксиданти, а те допринасят за правилното функциониране на клетките.

По тази причина продуктите, с които се храним, имат важно значение за кожата, но и за пълноценната работа на всички органи и системи в тялото.

Тютюнопушенето, алкохолът, наркотичните вещества, нередовният сън и застоялият начин на живот определено също имат влияние върху състоянието на кожата.

Всички тези неща водят до натрупване на определено количество токсини, които се отразяват на организма.

Как да изберете подходящите детоксикиращи кожата продукти?

Вече казахме – важно е да съобразите своя тип кожа и нейните особености.

Когато изберете продукти, които отговарят на нуждите на вашата кожа, желаните резултати със сигурност ще бъдат на лице.

Обърнете специално внимание на съставките и текстурата на козметиката си!

grija-za-kojata-rutina-detoksikaciq

Важно е да вземете предвид всички компоненти, които се съдържат в продукта. Те трябва да са съобразени с нуждите и състоянието на дермата ви, да не я дразнят и да я карат да се чувства наистина добре!

 

Заинтригувахме ли ви?

Грижата за кожата е една наистина неизчерпаема тема, като въпросите и съответните съвети са безкрайно много.

Надяваме се, че сме привлекли вниманието ви, а за финал ще ви представим едни от най-добрите продукти за детоксикация на кожата, които се предлагат на пазара…

Маската за лице премахва излишното количество себум и премахва натрупаните мъртви клетки. Тя се грижи за кожата, като успокоява раздразненията и зачервяванията.

Маслото предпазва кожата от вредните влияния на околната среда. То се грижи за хидратацията и регенерацията на клетките на кожата, а също и възстановява еластичността ѝ.

Леката консистенция на този продукт осигурява сигурна грижа, хидратация и подхранване на кожата. Серумът предпазва кожата от вредното влияние на околната среда.

Кремът регенерира и ревитализира клетките на кожата. Той действа срещу несъвършенствата на кожата и редуцира прекомерното производство на себум.

Кремът детоксикира кожата и възстановява нейната еластичност и здравина. Той ѝ осигурява хидратация и подхранване през целия ден.

Продуктът се бори с белезите на стареене, като се старае да остави кожата свежа и подмладена. Той регенерира и възвръща плътността на кожата.

Сапунът е подходящ за употреба както за лице, така и за тяло. Продуктът почиства кожата в дълбочина и регулира производството на себум.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.