Сега Четете
7 от Най-Ефективните и Качествени Детокс Чайове
kalibrado-noble

7 от Най-Ефективните и Качествени Детокс Чайове

herbs

Всичко, което ни заобикаля, въздейства по един или друг начин на телата ни.

Било то замърсеният въздух от автомобилите, минаващи покрай нас, или пък вредната храна, с която се храним (но пък тя е толкова вкусна!)… всичко това влияе върху нашето здраве.

Е, в последните години много диетолози, лекари и известни личности насочват вниманието ни към един конкретен метод за пречистване на тялото – консумацията на детокс чай.

Зад този продукт стои цяла индустрия, предлагаща разнообразни предложения с различен билков състав, но сходно предназначение – пречистване на организма от токсини и подобряване на метаболитните функции.

Съществуват много дискусии за това дали детокс чаят е полезен, има ли странични ефекти, какви са те и т.н., като в тази статия ще отговорим на някои от често срещаните въпроси в областта и ще ви представим едни от най-добрите предложения за детокс чай на пазара в момента!

Активните съставки на чая спомагат за изчистване на тялото от токсините, което от своя страна води до намаляване на целулита, метаболизма се забързва. Освен това премахва подутото коремче, като извежда излишната вода и газове от организма.

Формулата на този чай съчетава различни по своя характер съставки, които правят напитката вкусна и ефективна. Този чай регулира циркулацията в организма. Той пречиства тялото от токсини и дава енергия.

Този чай ефективно помага за пречистването на чревния тракт, извежда токсините от организма и нормализира метаболизма. Друго полезно качество на чая е, че тонизира кожата и я предпазва от стареене.

Комплектът съдържа разнообразни по своя характер съставки, които извеждат токсичните вещества от организма, помагат за изгарянето на мазнините и се грижат за здравословното състояние на вашето тяло.

Този чай е отлично средство за намаляване на апетита и същевременно подпомага процеса на отслабване. Билките имат и благоприятно въздействие върху кожата на лицето, тъй като помагат за ефективното изчистване на акнето.

Натуралният продукт предлага не само ефективно отслабване и детокс, но и активно помага за нормалното функциониране на вътрешните органи. Съставките му намаляват холестерола, подпомагат нормалното кръвообращение и подсилва имунната система.

Билките, съчетани в този чай тонизират организма и намаляват чувството на стрес. Чаят стимулира процеса на отслабване и извежда токсините от тялото. Има благоприятно влияние върху органите и процесите в тялото.

Какво представляват детокс чайовете?

ingredients
Както вече споменахме, детокс чаят извежда натрупаните в тялото токсини.

Обикновено, натрупването на токсични вещества може да се дължи на различни причини – околна среда, начин на живот, начин на хранене, стрес и т.н.

Това от своя страна, може да доведе до качване на килограми или пък до сериозни здравословни проблеми.

Детокс чаят е съвкупност от различни билки, т.нар. чисти чайове, които заедно оказват цялостно положително влияние върху организма.

Тази детоксикация често е свързана не само с енергизиране на тялото, но и с изгаряне на калории, натрупани поради различни причини. Ето защо много хора използват такъв тип чай, за да придобият по-добра и пълноценна фигура.

Някои изследвания сочат, обаче, че и чистите чайове като зелен чай и черен чай, например, засилват метаболизма, което от своя страна води до сваляне на теглото.
losing_weight
Именно затова тези сортове неизменно влизат в състава на детокс предложенията, често примесени и с други полезни добавки, които да ускорят пречистването на организма.

Разнообразни плодчета, корени, подправки, семена, цветя и подправки също са ключова част от съставките на детокс чайовете.

И всички те имат пъстра гама от въздействия върху организма. Сред най-широко разпространените са мента, джинджифил, лайка, хибискус, шипка и канела.

Освен вече споменатата загуба на тегло и ускореният метаболизъм, всички тези вълшебни съставки помагат за правилното функциониране на вътрешните органи, озаряват кожата, потискат апетита, дават енергия на тялото и намаляват стреса.

Какви са полезните свойства на детокс чайовете и какви са рисковете от употребата им?

drinking_tea
През последните години детокс чайовете предизвикват полярни мнения за себе си сред обществото.

Някои от специалистите твърдят, че това е най-пълноценния начин за детоксикация на организма, докато други са на мнение, че консумацията на такъв тип напитки е опасна.

Истината е, че и двете страни са доста крайни. Всъщност детокс чайовете, сами по себе си, не са вредни, дори са много пълноценни, стига, разбира се, да се консумират правилно и с мярка.

Доказано е, че детокс чайовете пречистват организма, подобряват състоянието на различните вътрешни органи, подсилват имунната система и ви поддържат здрави и красиви.

Това се дължи на редицата наситени натурални съставки, които се съдържат в същността им.

Интересен факт е, че повечето предложения се отличават и със силно разхлабително действие (особено ако съдържат артишок, сена, алое вера, магданоз, корен от циркоя). Те буквално освобождават организма от токсини по естествен път, с което гарантират и постигането на по-добра фигура.

Разбира се, трябва да бъдете внимателни с тези съставки, защото въздействието им е наистина силно и прекомерната употреба може да навреди на организма.

Рискове винаги има и трябва да бъдете отговорни в консумацията си…

tea
Повечето детокс чайове са безопасни, но продължителната им употреба (особено ако са с разхлабителен състав) може да доведе до неприятни, странични ефекти – гадене, подуване, газове, диария.

Ето защо е добре да използвате детокс чай за кратък период от време, тъй като това няма да навреди на тялото ви, а в същото време ефективно ще свалите килограми.

Как да консумирате детокс чай най-пълноценно?

Детокс чайовете са ефективни, но не правят чудеса, именно затова е добре да спазвате някои простички “правила” при консумацията им…

Хидратацията е от изключителна важност за организма.

За да функционират правилно органите и за да бъдат процесите в тялото пълноценни е необходима вода.

Ежедневно е добре да консумирате около 1-2 л., за да бъдете в добро здравословно състояние и самите чайове да могат да подпомогнат детоксикацията ви.

Правенето на упражнения и пълноценната почивка са другите фактори, от които зависи ефективността на чая.

running
Спорт, активности и мотивация– те ще подобрят метаболитните ви процеси и ще ускорят постигането на перфектна фигура.

Редовният сън, пък, ще ви предразполага към спокойствие, което ще направи много по-лесно и бързо усвояването на полезните качества на чая.

И разбира се, здравословното хранене също е от изключително значение.

Хубаво е в менюто ви да присъстват плодове, зеленчуци, млечни продукти

Да, чаят може да потиска апетита, може да помага за по-бързото сваляне на килограми, но е важно в същото време да се храните правилно, за да не се лишавате от нужните ви витамини и минерали.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.