Сега Четете
7-те Най-Добри Дамски Самобръсначки
kalibrado-noble

7-те Най-Добри Дамски Самобръсначки

damska-samobrusnachka

Окосмяването по тялото е нещо, от което множество дами се притесняват и което се стремят да премахнат бързо и ефективно.

Стереотипът за гладката и безупречна кожа без косми е наложен от обществото и неговото разбиране за красота и естетика.

И въпреки че се стараем да изглеждаме по възможно най-добрия начин, в рутината на ежедневието не винаги имаме възможност да отделим достатъчно внимание на себе си и външния си вид.

Ето защо са ни необходими средства за бързо реагиране, каквито именно са и дамските самобръсначки.

Чрез тях бързо и лесно можете да отстраните нежеланото окосмяване, да спестите време и същевременно да излезете от вкъщи уверени.

Важно е да изберете добра самобръсначка! Разбира се, както за всичко останало, така и самобръсначката трябва да бъде качествена и да предлага максимална грижа за кожата.

Използването на некачествени самобръсначки може да нарани кожата, както и да доведе до нейното изсушаване.

Също така е важно да изберете самобръсначка, която няма да се захаби бързо – честата и непрестанна смяна на самобръсначки може да бъде изнервящо, а и финансово неизгодно.

В следващите няколко реда ще ви запознаем с най-добрите дамски самобръсначки, предлагани на българския пазар, а след това ще ви представим по-подробна информация за самобръсначките, както и някои съвети за по-добър избор…

Тази самобръсначка осигурява мека и гладка кожа за секунди. Тя се предлага в комплект с резервни ножчета. Всяка бръснеща глава притежава три ножчета и хидратиращи ленти, които улесняват плъзгането по кожата и които предоставят уникален аромат при употреба.

Самобръсначката предлага съвършено гладко бръснене, което ще остави кожата ви мека и безупречна. Тя може да се приспособява към извивките на тялото и гарантира прецизни резултати.

Самобръсначката Wilkinson осигурява гладко бръснене както за краката, така и за мишниците и интимните части. Бръснещата глава може да бъде подменена след като се изхаби. Самобръсначката гарантира бързо и лесно бръснене, а резултатът е гладка и мека на допир кожа.

Тази самобръсначка се предлага в комплект с 5 бръснещи глави. Всяка бръснеща глава притежава три ножчета и меки предпазни възглавнички, които опъват кожата и спомагат за по-лесното и по-надеждно бръснене. Самобръсначката притежава удобна ергономична дръжка, която допълнително улеснява бръсненето.

Електрическата самобръсначка може да се използва за цялото тяло. Самобръсначката се състои от няколко компонента, които допълват доказаното ѝ качество. Тя е подходяща както за сухо, така и за влажно бръснене.

Тази дамска електрическа самобръсначка предлага несравними резултати благодарение на осцилиращите остриета, които притежава. Тя е подходяща за сухо бръснене, а захранването на батерии я прави удобна за използване навсякъде.

Самобръсначката е подходяща и за сухо, и за влажно бръснене. Тя е изключително мобилна, тъй като се захранва чрез батерии. Самобръсначката притежава специална приставка, предназначена за оформяне и подстригване на бикини зоната.

Кои са основните предимства и недостатъци на самобръсначките?

Основното предимство на самобръсначките е, че предлагат бързо и лесно обезкосмяване. Това е важно за дамите, които имат натоварен начин на живот и които нямат много свободно време за разкрасяващи процедури.

От друга страна използването на самобръсначки не е препоръчително, тъй като честата употреба може да доведе до удебеляване на косъма, появата на т.нар. обърнати косми и др.

samobrusnachka-wallpaper

Също така самобръсначката не предоставя дълготрайно премахване на космите – до няколко дни те се появяват отново. Това е така, защото космите просто се отрязват – коренът не се премахва.

Ако решите да използвате самобръсначка за обезкосмяване, то имайте предвид, че е необходимо да се бръснете няколко пъти седмично, за да имате всеки ден гладка и безупречна кожа.

За какво трябва да помислите преди да си закупите дамска самобръсначка?

Добре е да помислите за вашите нужди, за които ще използвате самобръсначка. Важно е да имате предвид колко често ще я употребявате, както и за коя част на тялото ще я използвате – дали ще бъде за лице, крака или мишници.

Понякога в различните зони на тялото кожата има различен характер и може да бъде по-нежна или пък по-груба. Същото се отнася и за космите – в някои зони те могат да бъдат по-тънки или по-удебелени.

В тази връзка е добре да помислите за самобръсначки със специални приставки и приспособления, които по ефективен начин да премахнат нежеланото окосмяване в конкретната зона.

Дебелите и упорити косми изискват самобръсначки с повече ножчета, докато по-тънките могат да се премахнат с едно или две ножчета.

Относно кожата има специални самобръсначки, които са създадени за чувствителна и склонна към раздразнения кожа.

Какво трябва да имате предвид при избора дамска самобръсначка?

Добрият избор на самобръсначка изисква предварително обмисляне на няколко неща…

Търсете удобна дръжка!

Удобната дръжка също е важна за обезкосмяването, тъй като добрият захват ще направи използването на самобръсначката много по-лесно и удобно.

schupena-samobrusnachka

Самобръсначката може да бъде опасна при изпускане и затова е важно тя да има удобна дръжка, която да не се изплъзва от ръката.

Преценете ножчетата!

Както вече стана ясно, на пазара се предлагат различни видове самобръсначки с различен брой ножчета. И ето тук идва и най-честият въпрос “Колко ножчета трябва да има самобръсначката ми?”.

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Броят на ножчетата зависи от нуждите и спецификата на кожата и косъма. Обикновено по-дебелите косми имат нужда от две или три ножчета, но не повече.

Самобръсначките с четири или пет ножчета не предлагат по-надеждно обезкосмяване, дори напротив – самобръсначките с повече ножчета просто подлагат кожата на повече бръснене, без да е наличен по-добър резултат.

За ефективно бръснене, което същевременно да запази доброто състояние на вашата кожа, е нужно да използвате обикновена самобръсначка с до три ножчета.

Бръснещата глава трябва да е надеждна!

Освен ножчета бръснещата глава притежава и други неща – ленти или възглавнички, които предлагат по-добро приплъзване на самобръсначката по кожата.

Когато избирате самобръсначка или бръснеща глава за смяна, то трябва да обърнете специално внимание на лентите/възглавничките – тяхната наличност е важна, тъй като те предпазват кожата ви от изсушаване и нараняване.

brusnene-sus-samobrusnachka

Също така е важно да изберете самобръсначка, чиято бръснеща глава има овална форма – така самобръсначката ще може свободно да се движи по извивките на тялото без да причинява дискомфорт или нараняване.

Високото качеството гарантира добра хигиена и сигурност!

То също не е за пренебрегване. Самобръсначките с доказано качество са за предпочитане, тъй като те предоставят максимална ефективност и грижа за кожата.

Качествените самобръсначки са и действително по-скъпи от некачествените, но резултатът определено си струва средствата.

Многократна или еднократна употреба?

Самобръсначките за многократна употреба са много по изгодни финансово, тъй като можете да сменяте само ножчетата или цялата бръснеща глава. Така не се налага да изхвърляте цялата самобръсначка.

za-ednokratna-upotreba

Също така самобръсначките за многократна употреба обикновено притежават дръжки с по-добър захват, което, както вече споменахме, е от голямо значение.

Използването на еднократни самобръсначки е финансово неефективно, а изхвърлянето им единствено и само вреди на околната среда. Също така те обикновено имат дръжки с неудобен захват, както и бръснещи глави с ръбеста правоъгълна форма, която може да нарани кожата.

Как да използвате самобръсначката си по най-добрия начин?

Има няколко основни детайла, които е добре да имате предвид при бръснене:

Да обърнем внимание на хигиената…

Добре е да сменяте бръснещата глава/ ножчето/ самобръсначката си на всеки три седмици.

Важно е да следвате това правило, тъй като натрупването на косми и мъртва кожа по ножчетата не винаги може да се премахне, а това пък може да доведе до задържането на бактерии и микроби, които в последствие могат да доведат до раздразнения.

samobrusnachka-brusnene

Също така след всяко бръснене е добре да изплаквате самобръсначката обилно с топла вода и сапун.

Безопасността също е от голямо значение…

От гледна точка на безопасността е добре да използвате продукт за бръснене (крем, гел, пяна), тъй като той ще предотврати порязвания и наранявания по кожата.

mujka-samobrusnachka

Използването на такъв продукт ще улесни приплъзването на ножчето по кожата и ще направи кожата ви още по-мека.

Също така ви препоръчваме да не се придържате към етикети свързани с пола – понякога мъжките самобръсначки са много по-удобни и ефективни от дамските.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.