Сега Четете
8 от Най-Добрите Продукти в Борбата с Атопичния Дерматит
heiston-pro-ad

8 от Най-Добрите Продукти в Борбата с Атопичния Дерматит

atopichen-dermatit

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и като такъв има множество функции.

Някои от тях са да задържа телесните течности, предотвратявайки дехидратацията и да задържа вредните микроби навън, предотвратявайки инфекции.

Също така, благодарение на кожата, ние усещаме неща като топлина, студ и болка. Тя е органът, който поддържа равномерна телесна температура.

Но и кожата, като всеки друг орган в човешкото тяло, е изложена на рискове и различни болести. За съжаление не винаги можем да се предпазим от всички тях.

Често срещани заболявания са акне, розацея, различни видове алергии, псориазис и екзема.

atopichen-dermatit-vrat

От изключително важно значение е да поддържаме кожата си чиста и да се грижим за тялото си, за да сведем до минимум някои от рисковете.

Уви, обаче, няма стандартно лечение за всяко кожно заболяване.

В тази статия ще насочим вниманието ви към неприятното състояние на атопичен дерматит, или иначе казано екзема. Ще ви разясним какво представлява тя и ще ви дадем съвети как да се справяте с нея.

Ако сте се сблъсквали с екзема, съветваме ви да продължите да четете, за да разберете как и с помощта на кои продукти ще може да се преборите с нея с лекота.

Какво представлява атопичният дерматит (екзема)?

Атопичният дерматит е най-честата форма на кожна екзема. Това е състояние, което причинява сърбеж, изсушаване и напукване на кожата.

Някои хора получават само малки засушени петна по кожата си. Други, обаче, могат да получат сериозни възпаления по цялото тяло.

Възпалената кожа може да стане червена ако имате по-светла кожа и по-тъмно кафява, лилава или сива, ако сте с по-тъмна кожа.

atopichen-dermatit-kitka

Въпреки, че атопичната екзема може да засегне всяка част от тялото, тя най-често се среща по ръцете, вътрешността на лактите, външната част на коленете, а при децата – по лицето и скалпа.

При сблъсък с атопичния дерматит, следете внимателно състоянието си…

Хората с атопичен дерматит обикновено имат периоди, когато симптомите са по-малко забележими, както и периоди, когато симптомите стават по-тежки – така наречените обостряния.

Кои са основните причини за появата на атопичния дерматит?

Атопичната екзема се появява от комбинация от неща. Тя е често срещана при хора, които получават алергии като дори самото понятие „атопик“ означава чувствителност към алергени.

Важно е да отбележим, обаче, че атопичната екзема не е инфекциозна, така че не може да се предаде чрез докосване или при близък контакт.

Хората с екзема често имат много суха кожа, тъй като тя не е в състояние да задържа влага.

Тази сухота може да направи кожата съответно по-склонна към поява на раздразнения като сърбеж и възпаление.

Друга причина за появата на атопичен дерматит са гените, които наследявате от родителите си.

Някои хора се раждат с такива гени и възникването на това кожно състояние за тях е много по-вероятно.

Изследванията показват, че децата, които имат един или двамата родители с атопична екзема, или пък имат братя и сестри с това състояние, са по-склонни да я развият сами.

atopichen-dermatit-dete

Защо е важно да предприемете незабавни мерки за лечение на екземата?

Лечението на атопична екзема може да помогне за облекчаване на симптомите и в много случаи състоянието се подобрява с течение на времето.

За съжаление, обаче, все още няма лечение, което напълно да премахне атопичния дерматит.

Тежката екзема често оказва значително влияние върху ежедневието, с което може да бъде трудно да се справим физически и психически.

Съществуват различни медикаменти, които могат да се използват за контрол на симптомите и управление на екземата.

Освен тях, бихте могли да добавите и различни техники в ежедневието си, с които да помогнете за намаляване на симптомите.

Особено ако сте със суха кожа, е желателно да използвате овлажнители за лице и тяло всеки ден, за да не се предизвика допълнително изсушаване.

Препоръчваме ви и да пиете голямо количество вода, за да поддържате добра хидратация в тялото. Водата е важна част от здравословния начин на живот!

Нужна ли е консултация със специалист преди предприемане на лечение?

Посещението при лекар е задължително преди предприемане на каквото и да било лечение.

Симптомите на екзема варират от леки до тежки и ви правят по-податливи на кожни инфекции.

atopichen-dermatit-lakut

Наложително е да се консултирате със специалист, ако изпитвате някой от следните симптоми:

  • Дискомфорт и болка, които ви пречат да спите или да функционирате нормално.
  • Влошаване на кожни инфекции – особено ако те включват гной, червени ивици или друго състояние, което е нетипчно.
  • Раздразнена червена кожа по вътрешността на лактите или зад коленете.

А особено ако някой или всички от тези симптоми са придружени от висока температура, незабавно трябва да потърсите медицинска помощ.

Не бива да пренебрегвате кожните проблеми, а трябва да ги третирате в самото им начало, за да избегнете по-сериозни заболявания.

 

Нека ви представим и някои от най-добрите продукти в борбата с атопичния дерматит…

„Bioderma Atoderm Intensive Baume“ е интензивно успокояващ балсам за много суха, чувствителна и атопична кожа. Той възстановява естествения баланс на кожата и предотвратява раздразненията. Благодарение на него ще успокоите и намалите желанието за почесване.

„Avène XeraCalm A.D.“ е релипидиращ крем за суха към атопична кожа. Той подобрява сухотата, а същевременно понижава сърбежа и паренето по кожата. С него ще подарите на тялото си необходимата мекота и хидратация.

„Uriage Xémose Lipid-Replenishing Anti-Irritation Cerat“ е релипидиращ и ускокояващ мехлем за много суха, чувствителна и атопична кожа. Този продукт е хипоалергенен и с високо съдържание на бамбуково масло. Подобрява сухотата и интензивно подхранва кожата.

„A-Derma Exomega“ е тоалетно мляко за тяло, предназначено за много суха, чувствителна и атопична кожа. Този продукт съдържа успокояващ комплекс от активни вещества и елементи, подпомагащи обновяването на клетките. Защитава и подхранва дори и най-сухата кожа.

„SVR Topialyse“ е почистващо мицеларно олио за суха към атопична кожа. Той придава на кожата необходимата хидратация и я предпазва от раздразнения. Продуктът е хипоалергенен.

„Bioderma Cicabio Arnica+“ е крем за чувствителна, aтопична и дерматична кожа. Предназначен е за използване върху цялото тяло и лицето. Лесно се абсорбира и не се лепи. Той успокоява и регенерира кожата.

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...
Изпратихме код за отключване на вашия e-mail адрес.
Въвели сте грешен код!

„Uriage Xémose Lipid-Replenishing Anti-Irritation Cream“ е релипидиращ и успокояващ крем за много суха, чувствителна и атопична кожа. Той успява да ви придаде необходимото подхранване и дълготрайна хидратация. Продуктът е хипоалергенен и успокоява кожата.

„Eucerin AtopiControl“ е масло за душ и вана, предназначено за суха и сърбяща кожа. Прилага се след къпане като се нанася по цялото тяло. Той подхранва и омекотява сухата кожа и същевременно понижава напрежението в нея и я предпазва от раздразнение.

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2021 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Нагоре

Notino Popup