Сега Четете
AHA Киселина – Същност, Действие, Употреба
kalibrado-noble

AHA Киселина – Същност, Действие, Употреба

lotion-with-aha

Неведнъж сме казвали, че кожата е органът, изложен на най-много вреди и опасности.

Това, разбира се, изисква специална грижа и добър подбор на козметичните продукти и техните съставки.

Продуктите за грижа за кожата съдържат определени вещества, чиито функции и ефект не винаги са ни познати.

Сред често срещаните съставки в козметиката е и алфа-хидрокси киселината, или иначе казано АНА киселина.

Въпросната киселина е отличен метод за грижа за кожата, тъй като тя ексфолира кожата и отстранява мъртвите клетки, стимулира производството на колаген и придава озарен вид на кожата.

В тази статия ще ви запознаем с всичко най-важно, което трябва да знаете относно алфа-хидрокси киселината, като най-долу дори сме ви предложили някои от най-добрите козметични продукти, които я включват в състава си.

Какво представляват алфа-хидрокси киселините и кои са основните им предимства?

aha-from-citrus
Алфа-хидрокси киселините обикновено се извличат от ресурси от растителен произход.

Има различни видове активни съставки от този тип, като най-популярните в козметичната индустрия сред тях са гликолова, млечна (от соево мляко), лимонова и ябълчена киселина.

Освен действащи като ексфолианти, АНА киселините проникват и по-надълбоко в дермата. По този начин те предотвратяват появата на акне, коригират обезцветяването на кожата и подпомагат забавянето на белезите на стареене.

Благоприятните ефекти на киселината, обаче, могат да се превърнат в нежелани раздразнения, особено ако кожата е чувствителна. По тази причина е добре да се информирате какви са ползите и възможните странични ефекти, които АНА киселините предизвикват.

АНА киселината има много благоприятни въздействия върху кожата. По-горе споменахме част от тях, но нека концентрираме вниманието си още повече…

АНА киселините ефективно ексфолират кожата.

Процесът на ексфолиране представлява почистване на кожата от мъртви клетки, които може да се задържат по повърхността на дермата.

Алфа-хидрокси киселините разрушават спойката, която крепи мъртвите клетки заедно, като това помага за озаряването и подобряването на цялостния вид на кожата.

Също така ексфолирането подпомага регенерирането и производството на нови клетки, което е своеобразен избор в борбата със стареенето.

Няма как да пропуснем да ви споделим, че АHA киселините също така значително озаряват кожата.

Както вече споменахме, алфа-хидрокси киселините подобряват цялостния вид на кожата, като я изсветляват и изравняват тена й.

anti-age-effect

Ексфолирайки дермата, те премахват мъртвата кожа, позволявайки на кожата да бъде по-озарена и по-светла. И всичко това по максимално щадящ и натурален начин.

АНА киселините са и отличен стимулатор на производството на колаген в кожата.

Колагенът се намира в средния слой на кожата, наречен още дерма. Когато епидермисът (най-горният слой на кожата) е чист, той пропуска АНА киселините, които провокират производството на колаген.

Тези киселини са отличен начин за третиране на по-зряла кожа, защото с напредването на възрастта производството на колаген намалява, което води до появата на белези на стареене.

Е, съставът на киселините активно стимулира производството на ценното вещество и гарантира красива, здрава и млада кожа. С други думи можем да каже, че алфа-хидрокси киселините имат впечатляващ анти-ейдж ефект.

Тази ценна съставка отлично третира и акнето.

treating-acne-with-aha
Акнето е досаден и често срещан дерматологичен проблем. Е, алфа-хидрокси киселините са отличен метод за третирането му.

Обикновено акнето се поражда от пори, които са запушени от мръсотия, мъртви клетки и бактерии. АНА киселините премахват създалата се “тапа” и свиват порите, което предотвратява последващо запушване.

Продуктите, които съдържат гликолова или млечна киселина, могат да редуцират и белезите от акне, а тези, в чийто състав са лимонената и ябълчената киселина, могат да успокоят раздразненията.

Как да използвате АНА киселините в козметичната си рутина по най-добрия начин?

Преди да третирате кожата си с някоя АНА киселина, проучете кой вид би свършил най-добра работа за вашата кожа.

Ако имате чувствителна кожа, например, използвайте продукт с по-ниска концентрация на киселина.

Ако, пък, имате смесена или мазна кожа – използвайте вариант с по-висока концентрация на млечна или гликолова киселина.

using-aha

За всеки случай, препоръчително е да използвате продукти със средна или ниска концентрация, защото високият процент киселина може да доведе до странични ефекти.

Има широк спектър от козметични продукти, които съдържат АНА киселини…

Киселините могат да се открият в много кремове и лосиони, но за хората с чувствителна кожа е препоръчителна основно употребата на измиващи гелове и пяни със съставката.

Най-важно е да следвате препоръчителните напътствия за използване на продукта, които можете да намерите на опаковката. По този начин ще избегнете нежелани реакции.

Съвет: Преди да използвате каквито и да е продукти с активни АНА кислеини, проведете консултация със специалист, който ще прецени кой е най-добрият продукт за вас.

Не подценявайте силата на АНА киселините…

Странични ефекти могат да се появят докато кожата ви се приспособи към тези вещества. Обикновено те бързо отшумяват, но дори и при най-малкия дискомфорт, най-добрия избор е да се обърнете към специалист.

Сред най-често срещаните странични ефекти са сърбеж, екзема, мехури, изгаряне.

За да избегнете този тип нежелани реакции, е препоръчително да използвате продукти с АНА киселини през ден. В противен случай ще ги наслоите прекалено много в кожата, с което ще повишите и риска от странични ефекти.

Също така, за да избегнете раздразненията, е добре да прилагате слънцезащитен крем върху кожата си всеки ден при употребата на този тип козметика, защото тези киселини правят кожата по-чувствителна към UV-лъчите.

В тази връзка ви съветваме да предприемате кожно лечение с АНА киселини през зимния сезон, тъй като лятото ще ви е доста трудно максимално добре да предпазите дермата си от слънцето.

 

Гарантирайте здраве и красота на своята кожа!

Време е да ви представим и едни от най-добрите продукти с АНА киселини, които се предлагат на пазара.

Продуктът е предназначен за чувствителна, склонна към акне кожа. Тоникът редуцира производството на себум и ефективно смалява порите. Той съдържа три активни АНА киселини – гликолова, млечна и ябълчена.

Ексфолиращата маска отстранява мъртвите клетки и свива порите. По този начин кожата е обновена, тенът е изравнен и лицето е озарено. Маската е подходяща за всеки тип кожа.

Тоникът почиства кожата, след което я оставя мека и осезаемо по-свежа. Той помага за изглаждането на бръчките и заличаването на пигментните петна. Тоникът хидратира кожата и поддържа нормалното ѝ pH.

Продуктът почиства кожата в дълбочина, като в същото време се грижи за подобряването на цялостния ѝ вид. Кожата е озарена и видимо по-свежа и по-здрава.

Кремът за тяло е изключително подходящ за ежедневна употреба. Той се грижи за заличаването на тъмните петна и предотвратява врастването на косъмчетата. След използването му кожата е мека и сияйна.

Тази маска се използва в професионалните среди на Холивуд. Тя заличава несъвършенствата, чрез регулиране на излишния себум и замърсяванията, минимализиране на порите и освежаване на кожата.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.