Сега Четете
7-те Най-Добри Препарати За Съдомиялна
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

7-те Най-Добри Препарати За Съдомиялна

podrejdane-na-chinii-v-sydomiqlna

Съдомиялната машина улеснява забързания живот на всяко модерно домакинство. Тя спестява време на всяка домакиня, но и измива съдовете много по-добре в сравнение с миенето на ръка.

За да се почистят съдовете добре, е необходим качествен препарат. Само с добре подбрани и ефективни съставки се постига както добрата хигиена на посудата, но и нейния блясък и разкош.

Ние подбрахме за 7 страхотни предложения, чието качество е гарантирано, а също и насоки как най-добре да ги използвате за максимална ефективност на съдомиялната ви машина.

Почистващият гел ще ви стигне за цели 55 измивания. Мощната му формула премахва дори и по-устойчивите петна от мазнина без необходимост от предварителна обработка на съдовете. Заради високата си степен на разтворимост той е подходящ и за по-кратки програми за измиване.

Този гел за съдомиялна е за тези от вас, които се грижат за околната среда. Не съдържа никакви оцветители, консерванти, фосфати или хлор, но пък формулата му е достатъчно силна, за да се справи и с упоритите замърсявания по съдовете!

100 перфектни измивания са ви гарантирани с тази опаковка капсули за съдомиялна! Лесни за употреба и подходящи дори за кратки програми, капсулите ще направят чиниите ви безупречно чисти и блестящи.

Мощната формула на тези таблетки ще отстрани дори следите от засъхнала храна, за да ви осигури най-чистите съдове! С включените сол и киселина за изплакване, таблетките са подходящи за райони с твърда вода.

Дори следите от загоряла храна ще бъдат премахнати с тези таблетки, а съдовете ви ще блестят от чистота. Таблетките се грижат и за благосъстоянието на вашата съдомиялна и са подходящи както за дълги, така и за кратки програми за измиване.

Екологичните таблетки имат две части, които в комбинация работят за перфектната чистота и хигиена на вашите съдове. Те могат да се разтварят и на по-ниски температури и отстраняват дори загорелите отлагания, а след себе си оставят приятен лимонов аромат.

Таблетките са създадени с изцяло натурални съставки, за да се грижат както за природата, така и за вашето здраве. Препоръчват се, когато хора имат алергии или астма, защото не оставят неприятна миризма на тежки химикали, а в същото време почистват съдовете перфектно!

Какво представлява препаратът за съдомиялна?

В съдомиялната не може да се използват какви да е препарати за почистване на съдове, а специални, които са предназначени за този уред.

Препаратите за съдомиялна съдържат специални соли, които неутрализират минералните отлагания и омекотяват водата. В тях са включени още и активни разтворители, които разтварят засъхналата храна.

Абразивните вещества, които са добавени в техните формули, отстраняват мръсотията, за да бъде посудата ви отново чиста!

sydomiqna-mashina-prazna-otvorena

Какви видове препарати за съдомиялна има?

На пазара се предлагат няколко различни вида препарати за съдомиялна и всеки вид има своите предимства и недостатъци…

Най-удобни са капсулите и таблетките…

Затова може би и са най-често използваните. Те са удобни, защото не е нужно да се измерва нищо – вече е направено за вас от производителите!

Просто трябва да поставите капсулата/таблетката в съдомиялната и да я пуснете! Тя съчетава всичко, което е необходимо за съвършеното почистване на вашите съдове.

Счита се, че по принцип капсулите се разтварят по-добре от таблетките, но вече технологиите са напреднали достатъчно и таблетките също се разтварят добре при по-студени температури.

Недостатъкът на този вид препарат за съдомиялна е, че са малко по-скъпи в сравнение с останалите, но това не е задължително. По-големите опаковки винаги са по-изгодни и така определено намалявате сумата на препарата за едно измиване.

myj-zarejda-sydomiqlna-mashina

Течните препарати са по-изгодни…

Много хора предпочитат да се снабдят с препарат за съдове под формата на гел, защото са по-изгодни в сравнение с капсулите.

По принцип течните препарати не са толкова силни и ефективни като капсулите и таблетките, защото не успяват да съчетаят толкова много вещества. Все пак, ако решите да заложите на гела като опция, ви съветваме да заложите на качествените продукти и доказалите се марки, които няма да ви разочароват.

Прахообразните препарати вече не са предпочитани…

Разбира се, те са и най-изгодният вариант, но както казват хората, понякога евтиното излиза по-скъпо.

Прахообразните препарати също като течните трябва да бъдат дозирани преди всяка употреба. Това не би било проблем, ако бяха ефективни. Те обаче не са чак толкова силни в сравнение нито с капсулите, нито с геловете.

Как най-добре да използвате препарата за съдомиялна?

Сега ще споделим с вас няколко трика, с които ще си осигурите най-чистите съдове…

mrysni-chinii-sydove

Не изплаквайте съдовете си предварително…

Немалко хора изплакват предварително съдовете си, преди да ги заредят в съдомиялната. Така обаче отделяте ненужно време за нещо, което така или иначе машината ще свърши вместо вас.

Нещо повече, голяма част от съдомиялните машини имат сензори, които отчитат нивото на мръсотия на водата. Така съдомиялните определя количеството вода и време, които са необходими, за да се почистят съдовете.

Изплакнете ли предварително своите чинии и прибори, съдомиялната ще избере по-лека програма за почистване и така рискувате по съдовете ви да останат следи от храна.

Разбира се, ако имате загоряла мръсна тава, може да я накиснете или остържете предварително, но не е необходимо да отстранявате цялата храна от посудата си, преди да я заредите в съдомиялната.

Наредете правилно посудата…

Всяка съдомиялна машина идва с инструкции как е най-добре да се подреждат съдовете. Не пренебрегвайте тези насоки, защото с правилното поставяне на чиниите, чашите и купите, се постигат най-добри резултати за чистота!

Хубаво е по-обемните предмети да поставяте отстрани или отзад, за да не се блокират струите вода към останалите съдове. Винаги обръщайте чашите си с отвора надолу, за да не се пълнят с вода и да се измият добре.

jena-zarejda-sydomiqlna-mashina

Изплакването е от значение…

За да получите съвършени резултати, трябва да използвате и препарат за изплакване. Обикновено в капсулите е добавен такъв – както ви казахме, затова те са много лесни за употреба и са супер ефективни!

Ако решите обаче да използвате гел или прахообразен препарат за съдове, ще е добре да се снабдите и с отделен такъв, който отговаря за изплакването. Той ще ви гарантира, че съдовете ще изсъхнат правилно и няма да останат неприятни петна от водата.

Редовно почиствайте филтъра…

За да работи съдомиялната ви качествено и по-дълго време, е добре да се грижите за нея. Някои съдомиялни машини вече имат самопочистващи се филтри, но все още се използват и такива, които изискват ръчно почистване.

Добре е да почиствате филтъра на вашата машина веднъж на два-три месеца. Там може да се натрупват остатъци от храна, които трябва да отстранявате.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.