Сега Четете
28 Отличителни Идеи За Подарък За Годишнина
kalibrado-noble

28 Отличителни Идеи За Подарък За Годишнина

podaryk-za-godishnina-osnovna

Често сме чували, че няма по-щастлив празник в живота на едно семейство от сватбата.

Уви, тук можем да поспорим, защото сватбата е наистина много специален повод, който, обаче, е само началото на още много вълнуващи мигове и празненства.

А сред тях на почетно място се нареждат именно годишнините, които носят посланието за красив и здрав семеен уют.

godishnina-podaruci-iznenada-vulnenie-1

И независимо дали ви предстои да бъдете гости на специално семейно събитие или желаете да зарадвате своя партньор за общия ви празник, перфектният подарък за годишнина често не е никак лесен за откриване.

И докато някои хора залагат на практичното и подаряват това, от което любимите им хора пряко се нуждаят, други предпочитат подаръците със символика – те са най-специални и винаги са заредени с особена и позитивна енергия.

Е, ако търсите вдъхновяваща идея за подарък за годишнина, сте дошли на правилното място!

В тази статия ще ви представим 28 интересни предложения, с които несъмнено ще зарадвате празнуващото семейство или вашата половинка в някои от най-ключовите етапи в брачния живот…

podaruk-za-godishnina-brokat

Какво да подарите за 1-ва годишнина?

Първата годишнина определено е изключително специална, фина и нежна.

Именно затова тя бива наричана още „памучна“ сватба – защото любовта и семейните устои са още крехки, меки и бели като памук.

Традициите в първата годишнина повеляват най-вече празненството да бъде много лично и непретенциозно – най-често включващо единствено двамата съпрузи и тяхното специално време един за друг.

Денят трябва да е изпълнен с шампанско и мигове на спокойствие у дома, а подаръците най-вече, както името на сватбата само намеква, трябва да бъдат от памук.

В този смисъл, на първата годишнина е препоръчително да не се подаряват изделия от метал или да се организират големи празненства с много гости.

за семейството
Какъв по-класически подарък за младото семейство от една бутилка хубаво шампанско? Тази изненада перфектно съвпада с цялостната концепция за отбелязване на първата година от брака, а и същевременно носи много ясно и конкретно послание – нека животът ви е сладък, опиянителен и изпълнен с празнични мигове.

специално за нея
Сънят е здраве и красота, а всички знаем колко важно е за дамата в младото семейство да се чувства комфортно и да сияе непрестанно. Именно затова, в духа на тази символика и съобразявайки се с основните устои в традициите, предлагаме да зарадвате нежната си половинка за празника с един практичен, но и специален подарък – памучен сет за сън.

специално за него
Комфортът, обаче, не е условие, нужно само на дамите, за да е брачния живот красив и спокоен. За младия съпруг идеален, удобен и много оригинален подарък би бил памучен халат. В тази идея се срещат традицията и оригиналността – всичко, от което се нуждае една изненада, за да бъде впечатляваща.

за дома
Ако, пък, желаете да направите специален подарък за младото семейство, който да бъде страхотно допълнение към техния дом, определено покупката на памучен спален комплект би спечелило сърцата им. Подберете модела и шарката на спалния комплект според стила и личния вкус на двете половинки и оставете своята следа в домашния им уют.

 

Какво да подарите за 5-та годишнина?

Петата годишнина е първият по-специален юбилей за младото семейство.

Тя бива наричана още „дървена“ сватба, тъй като този период от семейните отношения вече се характеризират с това, че са стабилни и зрели, също като дърво.

Това е и първата годишнина, за която е хубаво да бъде празнувана в по-голяма компания, за предпочитане от семейния кръг, която да ориса щастието на младото семейство.

На петата годишнина подаръците трябва да са изработени от дърво и да носят ценна символика и дълбоко послание…

Нещо, което според много поверия не бива да се подарява, обаче, е алкохол, тъй като той често символизира опиянението и разкрепостеността, неприсъщи на вече олегналите и спокойни, но все още фини брачни отношения.

за семейството
Нещо класическо, но много символично – дървените сувенири освен красиво послание могат да внесат изключителен уют в домашния интериор. Именно затова те са доста оптимален вариант за подарък на младото семейство, който несъмнено ще спечели сърцата им.

специално за нея
И тъй като петата годишнина преминава под знака на дървото, стабилността и дома, прекрасна идея за подарък за дама по повод празника е дървено изделие с нежен стил, което да допринася за семейния комфорт. А ако е и ръчно изработено, то тази изненада определено ще обогати обстановката около себе си с още по-наситено чувство за топлота.

специално за него
Интересен, оригинален и много специален подарък. Ако желаете да зарадвате вече не много пресния младоженец с нещо, което да има колкото практична, толкова и символична стойност в живота му, то го изненадайте с дървена настолна игра. Шах, табла, покер – какъвто и да е изборът ви, определено няма да остане неоценен. Гарантирано!


за дома

Няма как да не отличим и може би един от най-универсалните дървени подаръци, който би бил перфектно допълнение към всеки семеен дом – кухненска дъска. Особено в днешно време има наистина широко разнообразие от предложения за модели в областта като дори има модели с възможност за лазерно гравиране, което ще направи изненадата още по-лична и специална.

 

Какво да подарите за 10-та годишнина?

Брачният живот определено може да бъде цветя и рози, а десетата годишнина от брака е точното време за съпрузите да си припомнят това.

Познат като „цветна“ или „розова“ сватба, този етап от съпружеския живот носи посланието за красотата и нежността, която бракосъчетанието носи.

Обикновено на този празник за гости се канят най-вече кумовете и шаферите, съпреживели цяло десетилетие с вече не чак толкова младото и крехко семейство.

Подаръците на този ден задължително трябва да са цветни, свежи и красиви, като сред тях да преобладава най-вече розовият цвят.

На този юбилей няма строги ограничения относно изработката и конструкцията на изненадите за съпрузите. Поверието, обаче, гласи едно –  подаръкът категорично не трябва да бъде в черен, сив или графитен цвят.

за семейството
Бутилка качествено вино „розе“ би било наистина класически и винаги удачен подарък за този първи кръгъл юбилей на младото семейство. То носи послание за красив, лек и небрежно спокоен живот със сладък привкус и ухание на нежност – какво по-хубаво от това?

специално за нея
За дамите цветята са подарък, който винаги може да спечели сърцата им. Е, именно в случая няма нищо по-подходящо, с което да зарадвате своята нежна половинка, от красив букет розови рози, които да внесат нотки на страстност и вълшебство в деня й.

специално за него
Десет години брачен живот не са всъщност никак малко и закачката с празнуващия съпруг може да бъде интересен повод за подарък. Ако все още не сте измислили нещо по-класическо, ние ви предлагаме да заложите на нещо нестандартно, но много оригинално – розова вратовръзка. Символиката и тук е на лице – празнуващият е мъж с високо ниво в обществото и стил, но никога не трябва да забравя, че най-специалното нещо за него е отдадеността му към любимата жена.

за дома
Ако желаете да внесете допълнителен уют и хармония в домашния интериор на вече десетилетното семейство, страхотен подарък за годишнината им би била една нежна картина. А ако е в светли, свежи и преобладаващо розови нюанси, още по-добре!

 

Какво да подарите за 15-та годишнина?

Петнадесет години брак – звучат много, но всъщност често минават за миг. Уви, времето лети, когато си с правилния човек.

Тази годишнина, още позната като „стъклена“ или „кристална“ сватба, носи едно много специално послание и това е, че отношенията между съпрузите винаги трябва да бъдат чисти и прозрачни като стъкълце.

Празненството по повода най-често се препоръчва да се проведе в по-тесен семеен кръг, в който да има само хора с кристално ясни и положителни мисли за вече опитното семейство.

Подаръците, пък, според традицията, трябва да бъдат изработени от стъкло или кристал.

А това, което определено не трябва да се прави на този ден е от дома да се изхвърлят каквито и да е стъклени изделия (дори обикновени бутилки или бурканчета).

за семейството
Тази идея за подарък е нещо красиво, практично и символично. Бонбониерата, особено изработена от кристал, определено носи чувство за изтънченост и стил на собствениците си, а и нека отбележим, че крие в себе си много ценно послание – нека сладостта на живота е навсякъде с вас.

специално за нея
Този подарък е красив и със сигурност много практичен. Повечето дами обичат да пият чай независимо дали в ежедневието си, или в по-специални за тях дни. Подарявайки на любимата жена фино изработен стъклен чайник по повод годишнината, вие гарантирано я обгръщате с топлина и нежност, без дори първоначално да го осъзнавате.

специално за него
Тази идея за подарък е изкусна, стилна и изтънчена. Сетът от чаши и бутилка за алкохол е универсален подарък за мъж, тъй като изработката от фино стъкло или кристал придава на изненадата още по-луксозно и стойностно измерение.


за дома

И разбира се, няма как да останем длъжни на абсолютната класика в подаръците за стъклена годишнина – кристална ваза. Тази идея е практична и много луксозна, а и нека признаем – допълва всеки интериор перфектно, което я прави must-have в домашния уют.

 

Какво да подарите за 20-та годишнина?

Ето, че настъпването на двадесетата годишнина дава ясен знак, че и второто десетилетие от брачния живот неусетно е отминало. Каква красива приказка, нали?

И като говорим за нежност и магичност, няма как да не направим препратка и към наименованието на този юбилей – „порцеланова“ сватба. 

Празненствата по този повод могат да се отбелязват както в по-тесен и семеен, така и в по-широк, приятелски кръг, като единствения задължителен елемент в тях трябва да бъде чисто нов порцеланов сервиз, в който да се сервират ястията. 

Относно подаръците, и тук оставаме верни на посланието на годишнината, а перфектното решение за изненада са именно изделията от порцелан.

На този юбилей няма нещо, което категорично да не трябва да се прави или подарява, но все пак бъдете внимателни, защото счупването на порцеланова чашка или чинийка няма да бъде много добра повеля.

за семейството
Порцеланът носи със себе си специална енергия, а особено ако е фино оформен в сувенир със символично послание, може да изпълни живота на всяко семейство с нежност и красота. Именно затова, няма как да пропуснем да ви предложим именно тази много специална идея за подарък за годишнина.

специално за нея
След двадесетата година брак всяка дама има нужда от това да се чувства още по-ценена, още по-женствена и още по-отличителна. Е, бижутата с порцеланов елемент определено ще донесат на празнуващата чувство за естетичност и стил като отлично ще допълват всяка нейна визия – гарантирано!


специално за него

Няма по-хубаво нещо за един щастлив съпруг от това да се събуди сутрин до най-красивата за него жена, след което да изпие една чаша кафе или чай преди работа. Е, повярвайте, именно затова порцелановата чаша би била не само много специален, но и практичен подарък – нещо, от което всеки има нужда в своя живот.

за дома
Попринцип традицията повелява подаряването на порцеланов сервиз. Това, обаче, оставете на самите съпрузи и ги изненадайте, подарявайки им нещо по-нестандартно, но определено полезно – поднос. Може да ви звучи скучно или дори излишно, но повярвайте – едно такова допълнение към кухненския интериор би изпълнило домът с още повече уют и класност.

 

Какво да подарите за 25-та годишнина?

Двадесет и пет години семеен живот звучи като красив подвиг, носещ емоция за уют, стабилност и искрена любов.

Още позната като „сребърна“ сватба, тази годишнина носи препратки към това колко скъпоценно и благодатно призвание е бракът.

Празненствата около този юбилей трябва да са подобаващи и отличителни – събират се всички роднини, a трапезата е богато украсена.

И докато преди години подаръците за този повод включвали най-вече сребърни накити, днес, всичко, изработено от благородния метал, носи специална символика.

Подаръците на този ден могат да бъдат както конкретно за съпрузите, така и за техния дом или децата им, като единственото правило е да не се подаряват редом с други благородни метали.

за семейството
Когато говорим за специален подарък за семейство на четвърт век определено сребърната фоторамка е отлично решение, което обединява удобство, традиция и най-вече красива символичност.

специално за нея
Красива, нежна и изключително специална – дамата, която вече двадесет и пет години е до съпруга си заслужава изключително уважение и много специална изненада за празника. И все пак, няма нищо по-хубаво от подаряването на сребърно бижу – класически избор с много широка гама от разнообразие. Подбирайки този вариант, определено няма как да сгрешите!

специално за него
Мъжът, който вече двадесет и пет години стои в основата на едно здраво и щастливо семейство, пък, определено е ценител с вкус и достойнство. Именно затова, страхотен подарък за господина, празнуващ годишнината, е сребърната символична монета – тя носи много голяма стойност по отношение на своето послание, а това определено е много специално.

за дома
За дома на вече доказалото се през годините семейство, пък, отличителен подарък за годишнината би била посребрена икона. Тя, носещата енергия и вяра във всичко най-красиво и свещено на този свят, ще закриля семейството с пожелание за здраве и щастливи дни.

 

Какво да подарите за 50-та годишнина?

Половин век любов, разбирателство и красив, семеен уют – какво по-вдъхновяващо от това?

Петдесетата годишнина от брака е може би най-специалният юбилей за всяко дълголетно семейство, което и заслужено й носи наименованието „златна“ сватба.

И да, тук буквално говорим за сватба. Според традициите празненството около тази годишнина трябва да представлява една нова, красива сватба, на която съпрузите да си разменят нови златни сватбени халки.

Подаръците, пък, както сами може би се досещате, също трябва да са изработени от благородния метал.

Идеите за изненада могат да бъдат най-разнообразни и най-често са със символична стойност, а забрани няма – всичко се прави за здравето на това доказало се през годините семейство.

за семейството
Когато семейството е доказало през годините колко стойностно може да бъде, определено изборът на подарък по-ценен от отношенията помежду им би бил много труден и дори невъзможен. Именно затова, подарявайки златно кюлче вие символично ще опишете на съпрузите колко скъпо струва тяхната любов, а и това ще остане специален подарък за тях.

специално за нея
Ако желаете да подарите на дамата, с която вече пет десетилетия споделяте красотата на любовта, нещо интересно, нестандартно, но все пак символично и според традициите – позлатената вечна роза е идеалното решение. Тази идея е вълнуваща и много изискана като разнообразието от предложения на пазара прави избора още по-увлекателен.

специално за него
В живота и в брака има възходи и падения, също като в играта на карти. Интересната символика на тази идея за подарък за любимия човек е много фино примесена с традицията и златото, което определено идеално пасва на идеята за петдесет години здраво и щастливо семейство. Оригинален подарък със стил и практичност – позлатените карти за игра определено ще зарадват празнуващия!

за дома
Каквото и да си говорим, обаче, класиката си е класика. Ако желаете да зарадвате щастливото семейство с един традиционен подарък в златна тематика, то подбирането на символичен сувенир определено е идеалния вариант. Формите, размерът и посланието на този тип подаръци могат да бъдат най-разнообразни, а сигурното е едно – позлатеният сувенир ще бъде чудесен дар, който ще краси дома на вече петдесетилетното семейство.

 

Е, открихте ли перфектния подарък за годишнина? Надяваме се, че сте!

Тук комбинирахме някои от най-класическите варианти с някои доста нестандартни, но определено впечатляващи предложения.

Важно е да отбележим, че съществуват и още няколко последващи важни годишнини – диамантена (60 години), платинена (70 години) и дъбова (80 години).

И макар че не сме селектирали предложения за тях, все пак ви пожелаваме да ги достигнете и дори надминете.

vuzrastni-hora-lubov-godishnina

Празнувайте, обичайте и не забравяйте, че най-важното нещо в живота е семейството!

А ако все още сте на сватбена вълна, не пропускайте да прочетете статията ни с идеи за сватбени подаръци, която определено също ще ви развълнува!

 

[Total: 1   Average: 5/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup