Сега Четете
Организация на Baby Shower – Съвети, Идеи, Традиции
kalibrado-noble

Организация на Baby Shower – Съвети, Идеи, Традиции

baby-shower-cover

Бременността е едно от най-вълнуващите приключения за всяка жена. Очакването на дете е изпълнено с неизвестности, тревоги, но и с много щастие и трепет.

В българската традиция повечето ритуали и празненства се случват след раждането на детето – такива са погачата и прощъпулника.

В западната традиция (и най-вече в Америка) се прави и т.нар. бейби шауър (baby shower). Това е празненство, което се прави малко преди раждането на бебето – в последния триместър, най-често 6 седмици преди термина.

Традицията на бейби шауър се заражда през 50-те години на миналия век…

Бейби шауърът обикновено се организира от близки или приятели на бъдещата майка, като тук идеята е той да бъде изненада.

baby-shower-iznenada

На това празненство се канят близки и приятели на родилката, като традиционно се канят само жени, но в последните години кръга се разширява и на празненството за поканени всички близки, независимо от техния пол.

Името на това събитие (baby shower) идва от идеята, че майката трябва да бъде “окъпана” в подаръци за нейното дете. Подаръците могат да бъдат от различно естество, но основно са практически и подпомагат отглеждането на детето.

Бейби шауърът може да се направи по много и различни начини…

Няма определена рамка, по която се организира. Може да използвате различни теми, можете да включите различни игри или дейности, които да забавляват майката и гостите.

Искате да организирате бейби шауър, но не знаете как? На точното място сте!

Макар и да има чужд произход, тази традиция става все по-популярна и в България. Разбира се, в това няма нищо лошо, точно обратното – още един чудесен повод, на който да се съберат близки хора.

В тази статия ще ви дадем няколко съвета за това как да създадете бейби шауър по най-добрия начин, както и няколко продукта, които можете да използвате за украса за партито…

Нека да видим!

1. Изберете идеалната локация…

На първо място е добре да помислите за най-доброто място, където да се проведе партито.

Добрият избор на място зависи от няколко неща – метеорологичните условия (температури, облачност, възможност за валежи и т.н.), сезон, личните предпочитания на майката (тъй като тя е звездата на събитието), както и броят гости.

Както вече споменахме, бейби шауърът се прави през последните месеци на бременността – в тези месеци комфортът на майката е особено важен и не бива да се пренебрегва. Добра идея е да се насочите към място, където има удобни кътчета за сядане.

Също така е важно и всички присъстващи да се чувстват добре. А ако бъдещата майка има свое любимо местенце, то можете да направите партито там – определено ще я накарате да се чувства добре.

mqsto-za-baby-shower

Това са няколко чудесни варианта за локация на бейби шауър:

  • У дома: Може да е домът на майката или на домакина. Определено това място е по-лично и усамотено. Там всички ще се чувстват значително по-спокойно и ще могат да се отпуснат.
  • Ресторант или кафе: Всичко, което е необходимо да направите, е да запазите маса и евентуално да изберете храна/куверти, ако се налага.
  • Парти център: Можете да се доверите и на парти център – служителите могат да ви предложат варианти за тема, но можете и да персонализирате украсата и темата.
  • Навън: Бейби шауър навън е чудесна идея, особено ако времето го позволява. Така ще можете да направите страхотни снимки.
    Друго: Ако майката има любими хобита, или пък обича да посещава места за забавление като боулинг, ледена пързалка и т.н., можете да организирате партито на такова място.

Важно е да имате предвид и времето за организация, с което разполагате. За някои места и заведения е необходимо да се направи резервация месеци по-рано.

Ето защо първата и най-важна стъпка е запазването на място за събитието.

2. Темата на партито също е от значение…

Следващата стъпка в организирането на бейби шауър е изборът на тема на партито. Можете да изберете тема, която да отговаря на личността и предпочитанията на майката.

Ако не знаете пола на бебето, можете да изберете цветове в неутралната гамажълто, зелено, бяло, телесни тонове и т.н. Можете да заложите и на чисто бебешка тематика – бебешки колички, играчки, лигавници, памперси.

tema-za-partito

Разбира се, ако знаете какъв е полът на бебето, то можете да заложите на традиционните цветове – розово за момиче и синьо за момче.

Определянето на темата ще ви помогне да изберете най-добрите и подходящи декорации.

3. Поканете любими хора…

Звездата на това празненство е майката и именно тя трябва да се чувства най-добре.

За тази цел поканете нейни близки хора, които ще я предразположат да се чувства обичана и щастлива. Това могат да бъдат нейни роднини, приятели, колеги.

Поканете толкова гости, колкото позволява бюджета ви. Все пак е необходимо да има достатъчно храна и напитки за всички.

Също така е добре да информирате гостите по-рано. За целта можете просто да им се обадите, но много по-специално би било да им дадете тематична покана, с указано място и час.

Ако все пак изберете тематична покана, която да е свързана с темата на празненството, то така значително ще улесните гостите когато избират подаръци и опаковки.

blizki-i-prqteli

4. Помислете внимателно и за трапезата…

Разбира се, не бива да забравяте и храната и напитките, а те са задължителна част от празненството.

Можете да се насочите предимно към сладкиши и вкусни безалкохолни напитки, но можете да заложите и на различни бързи ястия.

Ако партито ще се състои в ресторант, кафе или парти център, то служителите могат да ви предложат различни варианти и дори да изготвят специално меню, от което гостите могат да избират според своите предпочитания.

Добре е да се информирате и за предпочитанията на гостите. Ще бъде чудесно ако предварително сте запознати със специфични алергии или режими на хранене. Така ще можете да осигурите подходяща храна за всеки.

trapeza-za-babyshower

5. Осигурете забавление за всички…

Както вече споменахме, няма определен шаблон, по който да се организира бейби шауъра.

Но това е едно събиране по изключително щастлив повод, а това означава, че настроението трябва да бъде на ниво.

За да поддържате доброто и позитивно настроение, насочете се към забавни дейности. Това могат да бъдат различни настолни игри или игри, които не изискват прекалено натоварване (все пак и бъдещата майка трябва да може да участва).

Можете да заложите и на виртуални игри или пък игри, свързани с детството. Ако сте избрали парти център за мястото, можете да се допитате до служителите за съвет или помощ при измислянето на игри.

Разбира се, можете да комбинирате различни дейности – забавен куиз, любими дейности на бъдещата майка (танци, караоке, рисуване) и т.н. Просто дайте воля на въображението си.

 

Организирането на бейби шауър не е трудно…

Особено ако имате изградена идея в главата си. Все пак ние се надяваме, че сме ви помогнали с нашите съвети.

А сега е време да ви представим няколко помощника, които със сигурност могат да ви бъдат от полза за украсата на партито

Балоните са една от най-традиционните и харесвани украси. С този комплект ще освежите мястото и ще създадете истинско празнично настроение. Комплектът съдържа 16 балона в черно, златисто и прозрачни балони, пълни с конфети.

Този топер е идеалното средство, с което можете да украсите торта или някакъв друг вид сладкиши. Той ще се впише идеално с тематиката на бейби шауъра, независимо каква е тя.

Тази селекция от бонбони можете да поднесете на бъдещата майка или пък да посрещнете гостите на бейби шауъра. Кутията съдържа различни видове шоколадови бонбони, които имат страхотен неустоим вкус.

Тортата е неотменима част от празненството. Можете да изберете торта според пола на бебето или темата на партито. Също така можете да изберете типа глазура, крем, блатове и т.н., за да може да пасне идеално на предпочитанията на майката.

С него ще можете да запечатате прекрасните моменти от партито и веднага да получите своите малки кокетни снимки. Необходимо е да се заредите с фотохартия и да се отдадете на забавлението по време на снимките.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.