Сега Четете
Оформяне На Вежди – Съвети, Техники, Продукти
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Оформяне На Вежди – Съвети, Техники, Продукти

vejdi-oformqne

Лицето е първото нещо, което забелязваме у околните и което те забелязват у нас. Всеки човек има свои индивидуални черти, които го правят неповторим.

Когато подчертаем някои детайли от лицето си, то несъмнено става по-озарено, по-красиво и по-запомнящо се.

Такъв детайл са и веждите. Тяхното правилно оформяне несъмнено подчертава погледа и изразителността на лицето.

Формата на веждите трябва да бъде подходяща за формата на лицето ви, за да изглеждате по възможно най-добрия начин.

Има различни начини, чрез които да оформите веждите си, както и най-разнообразни форми на веждите, които да подхождат на различните лица.

oformqne-na-vejdi

Също така има различни продукти, с чиято помощ можете да подчертаете цвета на веждите си или пък да стилизирате косъмчетата по най-добрия начин.

Оформянето в началото може да бъде трудно, но ако следвате някои основни правила, с времето ще овладеете техниката до съвършенство.

В тази статия ще ви представим някои съвети, с чиято помощ ще можете да изберете подходяща форма за вашите вежди и с които ще можете да поддържате тази форма по най-добрия начин.

Какви вежди ще подхождат на вашето лице?

Както вече споменахме, формата на веждите трябва да подхожда на формата и големината на лицето. По този начин тя ще подчертае погледа и лицето ви по най-добрия начин.

Има два основни начина да определите идеалната форма за вашите вежди – според спецификите на лицето ви или чрез т.нар. математически принцип (оформяне на веждите според линиите на носа).

Оформянето спрямо формата на лицето е удобен избор.

Този принцип на оформяне се ограничава в това, че на някои базови форми на лицето отговарят определени характеристики на веждите. Прост, лесен вариант, идеален за начинаещи в оформянето.

forma-na-vejdite

Ако не сте сигурни каква форма на веждите ще ви подхожда, то можете да погледнете следния списък:

  • овална форма на лицето – мека форма на веждите под ъгъл
  • лице с форма на сърце – закръглена форма на веждите
  • продълговато / дълго лице – плоска форма на веждите
  • кръгло лице – високо извита форма на веждите
  • квадратна форма на лицето – ъглова или извита форма на веждите
  • форма тип диамант – извита или заоблена форма на веждите

Оформянето спрямо линиите на носа е по-прецизният, но и отнемащ повече време вариант.

Ако предпочитате да се доверите на т.нар. математически начин, то е необходимо да следвате няколко прости стъпки.

За целта ще ви е необходима четка, молив или някакъв друг предмет, чрез който да направите подходящите мерки.

Първо подравнете правия ъгъл срещу външната страна на ноздрата и вътрешността на окото (правият ъгъл, който се образува между окото и носа). Именно там, където е правият ъгъл, трябва да започва вашата вежда. Маркирайте с молив за вежди.

След това е необходимо да погледнете право напред и да “пуснете” права линия от външния ъгъл на ноздрата, която да преминава през зеницата на окото. По този начин можете да определите правилното местоположение на “чупката” на вашите вежда. Тя трябва да бъде в една права със зеницата и ръба на носа.

За да определите къде трябва да бъде краят на веждата, пуснете права линия, която да започва от външния ръб на ноздрата на носа и която да преминава през външния ръб на окото.

И готово. Така ще имате вежди, които да бъдат изключително правилно пропорционални на останалите черти на вашето лице.

Какви са начините за оформяне на вежди?

Вече стана ясно, че има различни подходи в откриването на правилната форма на веждите за вас.

Но когато стане време за оформяне на веждите, има още един фактор, който е важно да съобразите – техниката на изпълнение на процедурата.

Оформянето на вежди с пинсета е абсолютна класика…

Не е тайна, че можете да постигнете желаната от вас форма чрез отскубване на космите чрез пинсета.

Добре е да премахвате космите внимателно, един по един. Така вие можете детайлно да отстранявате само тези косми, които за извън линията на желаната от вас форма.

oformqne-s-pinseti

В противен случай рискувате на премахнете косми, които изграждат плътността на веждите и така да развалите външния вид на веждите си.

Методът с пинсетата е много прецизен и можете много по-точно да оформите веждите си. Не е особено болезнен, но както сами се досещате – отнема време.

Оформянето на вежди с кола маска е много бърз и актуален вариант…

През последните години все по-популярен избор е да оформяте веждите си с кола маска. Тук е важно отново да бъдете внимателни при поставянето на восъка и депилиращите ленти.

Депилацията на веждите се извършва по обичайния начин – внимателно поставяте депилиращата лента или восъка за около тридесет секунди върху нежеланите косъмчета, след което отстранявате с бързо движение на ръката.

Основният недостатък на този метод е, че можете да премахне косъмчета, които не трябва да бъдат премахнати. Това налага да бъдете изключително прецизни при оформянето, за да не повредите формата на веждите си.

Оформянето на вежди с конец дава винаги страхотни резултати…

За целта е необходимо да отрежете дълго парче от конец и да завържете двата му края. След това го увивате около палците и показалците на двете си ръце и омотавате конеца три пъти, като в резултат трябва да се получат две окръжности.

oformqne-s-konec

С помощта на пръстите си започвате да движите образуваната намотка внимателно върху нежеланите косъмчета.

И тук трябва да сте много прецизни, но си заслужава да отделите малко повече време, за да постигнете наистина дълготрайни и идеални резултати.

Основният недостатък на този метод е, че ако сте неопитни, можете да премахнете повече косъмчета от предвиденото и да развалите формата на веждите си.

Оформянето на вежди чрез подстригване с ножица е добър избор при редовна поддръжка…

Подстригването също е начин за оформяне на веждите. Ако имате “буйни” вежди, то оформянето с подстригване със сигурност ще ви бъде от полза.

За целта е необходимо с помощта на четчица за вежди да насочите косъмчетата надолу (в посока към очите) и да подстрижете космите.

Важно е да знаете, че косъмчетата трябва да са между 1 – 1.5 милиметра над линията на веждата – всички косми с по-голяма дължина трябва да бъдат подстригани.

След това повторете същата процедура, като в случая трябва да насочите косъмчетата нагоре към челото.

Бъдете внимателни и използвайте този метод, ако сте сигурни, че е необходимо и ако косъмчетата са прекалено дълги. В противен случай можете да прекалите с подстригването и да направите веждите си прекалено рехави.

Оформянето на вежди чрез бръснач е практичен избор…

Тук е наложителна употребата на бръснач, който е специално предназначен за вежди. Той е фин, удобен за използване и максимално ви предпазва от порязване. Такъв може да откриете в дрогерии, аптеки и козметични салони.

С помощта на бръснача можете да премахвате нежеланите косъмчета под и над веждата. За целта е необходимо да опънете кожата и да движите бръснача внимателно по посока на растежа на косъма.

Не е необходимо да бързате – бъдете внимателни, за да избегнете евентуални наранявания.

Също така след употреба на бръснача е препоръчително да намажете кожата си с олио или крем, за да предотвратите появата на раздразнения или сухота.

Ламинирането на вежди е все по-популярен вариант…

Тази процедура стана изключително харесвана през последните години.

Ламинирането на вежди представлява обработване на веждите със специални масла и мазила, които спомагат косъмчетата да бъдат насочени в една посока.

laminirane-na-vejdite

Тази процедура е подходяща за гъсти и непокорни вежди или пък за вежди с косъмчета, които имат неправилен растеж.

За процедурата се използват продукти с естествени масла, аминокиселини, витамини, кератин.

Оформянето на веждите не приключва с премахването на нежеланите косъмчета…

За да постигнете желаната от вас форма, плътност и цвят на веждите, можете да използвате някои козметични продукти.

Такива са моливът за вежди и сенките за вежди, с чиято помощ можете да подчертаете цвета на веждите си и да ги направите още по-изразителни.

С помощта на остра четчица можете да “попълните” веждите си, както и да очертаете ясни граници.

gel-za-vejdi

За оформянето на веждите можете да използвате гел за вежди или вазелин и четчица, като по този начин можете да фиксирате косъмчетата и да придадете на веждите си естествен вид.

Геловете за вежди са прозрачни или цветни – подходящи за руси и тъмни вежди.

Как да се грижите за веждите си по най-добрия начин?

Веждите изискват не само оформяне, но и грижа, за да бъде цялостната им поддръжка пълноценна.

Важно е да миете редовно лицето си с измивен гел. Това е ключова стъпка преди оформянето и стилизирането на веждите.

Премахвайте грима или използваните продукти от веждите си всеки ден, за да спазвате добра хигиена на лицето (и веждите, разбира се). В противен случай кожата може да се раздразни или да стане на люспи.

Също така е добра идея редовно да подстригвате веждите си, особено ако вашите косъмчета са дълги или пък ако веждите ви са прекалено гъсти. Така ще можете да регулирате плътността и формата им.

 

Оформянето на веждите е важно за външния вид…

И в началото може да бъде труден процес, но с всеки изминал път ще ставате все по-добри и ще се превърнете в истински професионалисти!

В следващите няколко реда сме ви подготвили няколко продукта, които смятаме, че са сред най-добрите на българския онлайн пазар и които ще ви бъдат от полза при оформянето на веждите…

Тази пинсета е изработена от инокс, което я прави подходяща за дълготрайна употреба. Пинсетата е удобна за премахването на нежеланите косъмчета и оформянето на веждите.

Ножиците за вежди са подходящи за прецизно подстригване и оформяне на вежди. Те са удобни за захващане и употреба.

Бръсначът за вежди спомага за оформянето на веждите, както и за премахването на мъртвите клетки от кожата. Бръсначът може да се използва за отстраняването на нежелани косъмчета по цялото лице. Той може да премахне и най-тънките и нежни косъмчета, които са трудни за улавяне.

С помощта на шаблоните можете лесно да оформите веждите си и да им придадете красива форма.

Комплектът за оформяне на вежди съдържа четки за мигли и вежди, озаряващ молив, който се поставя под веждите и два бръснача за вежди.

Комплектът за оформяне на вежди и микли съдържа ножица, пинсета, бръсначи и ножчета, различни видове четки и мини гребенчета.

Комплектът за ламиниране на вежди е подходящ за домашна употреба и е идеален за хора с непокорни вежди. Той съдържа повдигащ лосион, фиксатор, подхранващ тоник, почистващ лосион, Y тип четка, четка за вежди, гребен за вежди, найлоново фолио – ролка.

Комплектът съдържа всичко, от което имате нужда, за да ламинирате веждите си в домашни условия. Комплектът съдържа лепило за вежди, лифтинг разтвор, продукт за фиксиране на веждите, хидратиращ серум за вежди, спираловидна четчица, четчица.

Този комплект е идеален за ламиниране на вежди в домашна среда. Той съдържа лосион за изправяне, фиксатор, лепило, четка за вежди, микро четки, ножички за вежди.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.